URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2014, 10:32

Lovitură de teatru: Adelina Coste a dezertat. PSD-PC-UDMR are majoritatea în Consiliul Local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ordonanţa de Guvern care permite, timp de 45 de zile, aleşilor locali să-şi schimbe partidele păstrându-şi însă mandatele, mai aduce PSD Bihor încă un trofeu. După ce la începutul lunii l-a racolat pe consilierul judeţean ex-PDL Dorel Dume, care astfel îşi păstrează postul de director adjunct la Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, PSD Bihor se laudă, de marţi, cu o nouă "achiziţie".

Fost consilier local, fost subprefect din partea PDL, fostă şefă a Cancelariei prefectului Gavrilă Ghilea, vicepreşedinte al PDL Bihor şi din nou consilier local, Adelina Coste a dezertat în tabăra adversă. Drept recompensă, a şi primit funcţia de vicepreşedinte al PSD Bihor.

"Sunt o democrată"

Anunţul a fost făcut marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la PSD Bihor de preşedintele filialei, Ioan Mang, alături de Coste. "Din punctul meu de vedere, (n.r. Adelina Coste) este un om politic adevărat, cu trecut, prezent, însă în mod special cu viitor, şi sunt bucuros că am reuşit ca împreună să ajungem la un numitor comun şi să construim un PSD Bihor puternic de aici încolo", a declarat Ioan Mang.

Membră PDL din 2007, Adelina Coste a admis că are o orientare de dreapta, chiar dacă acum a devenit membru al unui partid de stânga. "Ţinând cont de ultimele evenimente din cadrul PDL-ului, am ajuns la convingerea că drumul pe care acesta merge este închis. Iar decizia de fuziune este doar o prelungire a agoniei. Pentru mine, drumul în PDL s-a terminat. Ca atare am luat decizia de a face parte dintr-un partid care există şi va exista, nu un partid care a murit", a explicat Coste. Altfel spus, nu susţine fuziunea dintre PDL şi PNL, aşa că a decis, aşa cum ea însăşi a declarat, "să nu rămân pe dinafară".

Coste a declarat că se consideră "democrată" şi că a luat această decizie după ce a discutat cu "oameni dragi din politică, cu oameni de la care am învăţat politică, cu oameni care au avut încredere în ceea ce am făcut", iar, la insistenţele jurnaliştilor, a admis că printre aceşti oameni se numără şi fostul preşedinte şi primar PDL al Oradiei, în prezent senator PSD de Vrancea, Petru Filip.

Mureşan, salvat de blonda din PSD

Adelina Coste îşi păstrează scaunul de consilier local, dar şi-l "mută" acum în grupul PSD. Noul vicepreşedinte PSD Bihor a mai spus că îi cunoaşte pe consilierii locali PSD doar din şedinţe şi că ştie că au proiecte bune de la începuturile USL. De asemenea, nu are nicio jenă să lucreze alături de ei, chiar dacă a fost unul dintre cei mai vocali consilieri din Opoziţie: "Timp de 7 ani, am făcut politică faţă de PNL, cred că prea puţin am atacat PSD. Întotdeauna am criticat decizia primarului Bolojan".

Acum, Coste asigură majoritatea PSD-PC-UDMR în Consiliul Local Oradea, PSD având 7 consilieri, PC unul, iar UDMR 6, din totalul de 27. "Împreună cu consilierii locali municipali, vrem să facem pe viitor pentru Oradea mult mai mult", a spus Coste, adăugând că astfel politica locală orădeană devine de aceeaşi culoare cu cea naţională.

Şi Mang a vorbit despre noua majoritate din CL Oradea: "Cu ajutorul doamnei Adelina Coste, am asigurat faptul că Mureşan (n.r. viceprimarul PSD Ovidiu Mureşan) nu mai poate fi schimbat (n.r. - din funcţia de viceprimar)", a precizat şi Ioan Mang. Dacă noua majoritate din CLO va încerca sau nu să-l schimbe pe viceprimarul liberal Mircea Mălan, Mang însă n-a mai spus.

Întrebat dacă Adelina Coste ar putea fi candidatul PSD Bihor la Primăria Oradea la următoarele alegeri, şeful PSD Bihor a spus că "orice este posibil".

Supriză pentru Ghilea

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, s-a declarat surprins de vestea trădării Adelinei Coste. "Mă surprinde total ce-mi spuneţi, habar nu aveam că are de gând să plece de la noi. Nu mi-a spus că avea vreo nemulţumire, deşi am vorbit cel mai recent chiar săptămâna trecută. Nici nu cred că avea motive să fie nemulţumită, PDL a susţinut-o pe toate planurile. Ce să mai spun?... Poate consideră că n-a primit suficient de la partid şi o fi fost supărată...", a spus Ghilea.

Adelina Coste a intrat în politică în anul 2006, ca membru al PLD, partidul condus de Teodor Stolojan ce avea să fuzioneze cu PD în marele PDL. În 2008, Coste a fost pusă pe un loc eligibil pe lista de consilieri locali a PDL, fiind aleasă în deliberativul municipal. În 2009, ea a fost numită de prefectul de atunci, Gavrilă Ghilea, ca şefă a Cancelariei Prefectului, iar în 2010 a fost, pentru scurtă vreme, chiar subprefect, devenind prima femeie care a ocupat în Bihor o asemenea funcţie. Ulterior, ea a redevenit la şefia Cancelariei Prefectului.

În 2008, Adelina Coste a condus, alături de Mircea Matei, campania electorală a fostului primar Petru Filip pentru alegerea în Senatul României.

În 2012, Adelina Coste a fost pusă din nou pe un loc eligibil pe lista PDL pentru Consiliul Municipal Oradea, fiind propulsată şi în conducerea organizaţiei judeţene Bihor, ca vicepreşedinte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
Romani, ati vazut mai jos ?
udemeristii va indeamna sa nu votati ca sa /prinda/ ei ciolanul, si am vazut cu totii de ce sunt capabili indivizii respectivi lipsiti de orice scrupule
Postat 17 Septembrie 2014, 10:07 de Felix
SUBTIL
Se pare ca PDListii nu mai au mult (FILIP) si preiau cu totul PSD BIHOR.
Postat 17 Septembrie 2014, 09:31 de UNSU
eu cu cine votez?
Fratilor romani!!!!...raman stupefiat...eu cu cine voi vota? cred ca voi fi un cetatean turmentat...nu voi mai merge la vot...de ce? pai..am votat cu PSD-ul...daca voi merge la vot votand PSD-ul voi vota PDL-ul...hai sa fim seriosi...gata..nu mai merg la vot..mai PSD-isti...cum sa va mai votez cand acceptati asemenea "parasute"la voi(FILIP,PETRUT,COSTE,BUDAU)sau ati facut troc: va voi vota pe voi....iar dupa 2 ani PDL-isti se vor intoarce in PDL? halal...gata...NU MAI MA DUC LA VOT....voi vota totusi pe NEAMTUL IOHANNIS....
Postat 17 Septembrie 2014, 09:12 de alegator
Cine se aseamana, se aduna!
Cum dreaqu v-ati/v-au putut tampi in asemenea hal ?! Ati ajuns sa va uitati in gura unui hot si escroc precum acest mang_litor! E drept ca-i sef la psd Bihor, adica e un ali baba inconjurat de 40 de hoti!
Postat 17 Septembrie 2014, 05:55 de antonim
bravo adelina
Bravo Adelina ca le-ai dat peste bot pdl-istilor.Sa crape acum de ciuda ca roata se intoarce.Cum au facut asa primesc.Cei care il critica pe Mang sa-si aduca aminte cum a trecut Ghilea de la psd la pdl in 2004.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:41 de anonim
world of PSD
Numa' eroi in PSD. Nu s-au batut cu Bolojan inca la alegeri...desi la viitoarele locale or sa si-o ia urat peste bot. Daca nu pentru altceva, macar pentru ca iau oradenii de prosti.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:27 de daisycutter
NERUŞINAŢII
Altă mizerabilă!! personaje de cea mai joasă speţă care nu vor decât funcţii, mănâncă şi..... pentru a-şi păstra posturile, că doar nu ştiu să facă nimic, au numai diplome ( a se citi "o bucată de hârtie") . S-au acuzat, s-au contestat , s-au injurat ani de zile, acum se pupă , totul pentru ca blonda egală cu zero să rămână la oala cu smântână.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:09 de oarecare
traiasca PCR
Ordonanta este NECONSTITUTIONALA. Daca CCR o respinge, cei care au trecut in alte partide isi pierd mandatul. Atunci sa vezi tu.
Postat 16 Septembrie 2014, 21:41 de vlad
toti gramada, orgia totala, doar chilotul sa fie rosu
misto, inca una-doua tranferuri de marca ca mandra asta, si pana la urma chiar ma voi fortza sa merg si io la sectia de votare, sa-l votez pe briliantul de santa-claus, un zero afurisit si jmecher si ala; dar, macar sa-i vad pe astia din "recolta de toamna" cum nu vor primi posturi caldutze, ca au pus botul la ponta-cel-de-aur. In politica romaneasca un singur lucru e sigur: MAI SUNT RESURSE PT MAI JOS-JOS-JOS :(
Postat 16 Septembrie 2014, 20:18 de Crinuletz Pontescu
Rusine!
Nu stiu cum nu-i crapa obrazul de rusine lui Mang! Cum sa o aduca pe asta in partid?! A uitat cum, in 2009, ataca PSD-UL in campania pentru parlamentare? Asa le trebuie celor care l/au sustinut pe Mang la sefia partidului. Acum, nu au decat sa se uite cum asta aduce toate ciurucurile din PDL si le da, la indicatia lui Filip, functii in partid. In ritmul asta, pana acunul viitor PSD va fi condus de ex-pedelisti, gen Filip, Coste, Dume, Petrut, etc.
Postat 16 Septembrie 2014, 19:59 de LAUR
Lovitură după lovitură
Îmi place de PSD. Cum s-a dat legea, oamenii nu stau pe gânduri. Ies pe teren ca vânătorii și împușcă tot ce prind. Bravo Mang. Următorii pe listă?
Postat 16 Septembrie 2014, 19:58 de George Murg
ipocrizie
A fost asta PDL-ista vreodata? Doar o intriganta care a indepartat oamenii din jurul ei. O oportunista. E bine asa. E foarte bine ce se intampla. Sper sa nu ramana piatra pe piatra din partidul asta.
Postat 16 Septembrie 2014, 18:42 de oradean
????? vai si amar
Asta a candidat impotriva lui Roman pe colegiul 6 iar acum Mangalita a primit-o ba ia mai dat si functia de vicepresedinte care trebuia sa fie a lui Roman. Mangalita iti dai singur foc la valiza
Postat 16 Septembrie 2014, 18:18 de ana
rau imi pare de paraziti dar cu D-zeu inainte :)
Nu are rationament, PDL a ruinat si PSD vor sa conduca cu ei ! Asta e politica de 25 de ani, tot ei impart cer spaga (CORUPTIE ) si fraierul munceste ca un sclav la politic care paraziteaza si fac pe feudali . PSD+PDL este viitorul, schimbarea promisa de VICTOR VIOREL PONTA ? ROMANII vor vota canditat independent, haita politica ne ucide, fiti UNITI , IUBITI va ! Ce castigati daca politica va ucide si va face sclavi ?
Postat 16 Septembrie 2014, 16:58 de OLGA
Deziluzie interesata
BLONDA(vopsita). Vorba lui Remus(Procopie)Vulpescu.Sireata din cuib si ....adaugati alte ziceri. Cuibul apropiat de copy-paste Mang. Votati Partidul Supra Dimensionat.Ca sa ajungeti la sapa de cauciuc. Dai cu ea in pamant si iti sare in cap.Primul vers din IMNUL NATIONAL este valabil in actuara conjunctura.
Postat 16 Septembrie 2014, 16:23 de SARGON
traseista
Numai cand o vezi pe pitzipoanca asta si poti banui care ii este traseul profesional. O parasuta in plus la pesedei! Sa se foloseasca de ea cum stiu ei mai bine, vorba mentorului din Constanta!
Postat 16 Septembrie 2014, 15:58 de Bugs Bunny
he, he, he
Acum sa-i vad pe penali, in frunte cu bolovan!
Postat 16 Septembrie 2014, 15:13 de ionel
Ce dreapta si ce stanga, ca astea sunt prostii in RO !!!
Totul tine de cerere si de oferta, nu exista nicio legatura cu dreapta care aduna si stanga care imparte !!! Noi, cei care adunam, adica electoratul, suntem dreapta iar ei, politicienii in totalitate, sunt stanga laolalta precum musuroiul, chiar daca termitele se incranceneaza una la alta de ochii lumii ... !!!
Postat 16 Septembrie 2014, 14:32 de WinDos
hehe
doar prostii vor vota PSD, numai ca vor fi multi si spaga mare :))
Postat 16 Septembrie 2014, 14:25 de heh
albina sau musca
consider aceste 45 de zile acordate de Ordonanta de (foarte mare) Urgenta a Guvernului, ca o perioada de decantare si sedimentare a mizeriei din politica actuala a scumpei noastre patrii, intr-un singur partid. Mi se pare corect ca mustele sa traga la gunoi. Si mai este ceva, nimeni dintre cei care s-au dus la PSD nu au gresit , de fapt acolo le este locul. Noi, alegatorii, trebule sa fim atenti ce alegem, niciodata albinele nu vor alege gunoiul, doar mustele fac asta.
Postat 16 Septembrie 2014, 13:54 de oradeanul de bine
răspuns
@ali baba OK, dar să știi că atunci când spumeg împotriva justiției o fac în cunoștință de cauză! Și o fac împotriva unor sentințe în care eu eram reclamant și stiu ce vorbesc! Chiar dacă le-am respectat în sensul că am achitat dacă a fost cazul cheltuielile de judecată pretinse de pârât!
Postat 16 Septembrie 2014, 12:47 de TDS
PDL-BIHOR = GHILEA S.R.L.
PDL-BIHOR = GHILEA S.R.L.
Postat 16 Septembrie 2014, 12:44 de politicos
uiuiuuu
....care afirmatie o fi adevarata....."sa nu raman pe dinafara"...sau..."consideră că n-a primit suficient ".....Jaj nekünk....gata plec la mine in panonia.....nem lehet.
Postat 16 Septembrie 2014, 12:32 de gyuri
@TDS
Votul dumitale stimabile a fost null de la bun inceput. De asemenea votul majoritatii alegatorilor din tara noastra a fost este si va fi tot nul. Ca dovada este faptul ca Romania a fost este si va fi ultima tara din UE. Locul acesta de ultima tara se datoreaza felului in care voteaza majoritatea. Majoritatea alege infractori, analfabeti, populisti, sindicalisti, socialisti, iar rezultatul este ca suntem condusi de o trupa de hoti. Singura grija a acestor hoti este sa se fereasca de justitie, iar prosti ca TDS au grija sa spumege impotriva justitiei ca la Antena 3. Iata de ce ne meritam soarta, iata de ce traseista asta din articol este regula si nu exceptia din politica romaneasca.
Postat 16 Septembrie 2014, 12:29 de ali baba
bea și fina, bea și nașul
Cu alte cuvinte VOTUL meu din 2012 a fost anulat încă o dată! Dacă și asta a ajuns în PSD, NO COMMENT! Nu o ia cumva și pe prietena Ionela? Sau aia rămâne fidelă nașului?
Postat 16 Septembrie 2014, 11:57 de TDS
de ce nu va documentati?
De ce nu va documentati domnilor si doamnelor jurnalisti inainte de a scrie si dezinforma cititorii?! Ar fi trebuit sa stiti ca domnul Dume Dorel NU mai este in functia de director adjunct de cel putin 2 ani. Am citit in ultima saptamana cel putin 3 articole in care ati tot repetat greseala, cum ca ar fi plecat din Pdl pentru a pastra postul de director adjunct.
Postat 16 Septembrie 2014, 11:33 de gigel
ha ha ha
ce tara... ce oameni...astia isi vand si mama pentru un os de ros...
Postat 16 Septembrie 2014, 11:32 de gicu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON