URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Aprilie 2014, 15:30

Lovitură a DNA: Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, urmărit penal pentru luare de mită!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inevitabilul s-a produs! Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, care este şi liderul organizaţiei judeţene UDMR, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA Oradea, fiind acuzat că ar fi încasat şpăgi de sute de mii de euro, pentru favorizarea firmelor Selina şi Keviep.

Ancheta complexă a procurorilor Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuată cu sprijinul SRI, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, precum şi al autorităţilor judiciare din Ungaria, Germania şi Olanda, a explodat, joi, când Biroul de presă al DNA a anunţat începerea urmăririi penale împotriva lui Alexandru Kiss, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi trei fapte de spălare a banilor.

Alături de liderul UDMR, procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi împotriva unor cunoscuţi oameni de afaceri: administratorul grupului Lotus Market, Alexandru Mudura, (spălare de bani), asociatul său, Bojtor Vilmos (luare de mită şi spălare de bani), Gheorghe Roatiş, administratorul Martex Trans Oradea (spălare de bani), Beniamin Rus, administratorul grupului Selina (spălare de bani).

Totodată, au fost puşi sub urmărire penală şi doi cetăţeni maghiari, Miklossy Ferenc, administratorul Keviep Debreţin şi Miklossy Ferenc Laszlo, administrator al East Bau Construct SRL Oradea, ambii acuzaţi de spălare de bani. Miklossy Ferenc nu este defel un anonim, el fiind şi preşedintele Camerei de Comerţ din Debreţin.

Potrivit comunicatului făcut public de DNA, Kiss este acuzat că, în perioada 2003-2006, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a primit în mod repetat mită pentru a facilita firmele Selina, Keviep şi East Bau Construct la obţinerea unor contracte publice.

Cea mai mare sumă (600.000 euro) a încasat-o, spun procurorii, în perioada 2005-2006, pentru a favoriza societatea Selina în cadrul unor proceduri derulate de Consiliul Judeţean Bihor pentru vânzarea unor terenuri din Oradea. Banii, spun procurorii, au ajuns la preşedintele CJ Bihor prin intermediul unui mecanism comercial artificial, care a implicat societăţi din România şi Statele Unite.

„Suspecţii Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, Bojtor Vilmos-Laszlo şi Rus Beniamin au conceput şi pus în aplicare un mecanism financiar complex, implicând societăţile Selina SRL, Trameco SA şi Wasleys Worldwide LLC Washington prin intermediul căruia, în perioada 2005-2006 a fost disimulată plata sumei de aproximativ 600.000 euro", se arată în informarea DNA.

Din anchetă a reieşit că şpaga a fost mascată prin intermediul unor achiziţii de utilaje efectuate de firmele lui Rus. „Spălarea banilor a fost efectuată sub masca plăţii de către Selina SRL Oradea a unor utilaje pe care Trameco SA le-a importat de la firme din Germania şi Olanda, prin intermediul societăţii Wasleys Woeldwide LLC Washington, controlată de suspectul Bojtor Vilmos-Laszlo. Deşi societăţile din grupul Selina au negociat direct cu furnizorii germani şi olandezi, achiziţia utilajelor a fost făcută prin intermediul societăţii paravan Wasleys Worldwide LLC Washington la preţuri mult mai mari", se precizează în comunicatul DNA.

Conform procurorilor, prin favorizarea Selinei în cadrul procedurilor de achiziţie, Consiliul Judeţean Bihor a fost prejudiciat cu circa 8,6 milioane euro.

Tot patronul Selinei ar fi achitat o şpagă de 100.000 euro în perioada 2003-2004, de astă dată lui Kiss Alexandru şi Alexandru Mudura pentru ca aceştia „să-şi exercite influenţa asupra funcţionarilor implicaţi în derularea unor proceduri de achiziţie publică, astfel încât acestea să fie adjudecate de firmele din grupul Selina".

În acest caz, potrivit anchetatorilor, cei trei au conceput tranzacţii în lanţ prin intermediul unei alte firme patronate de Bojtor, Ariston Distribution Corporation. „Spălarea banilor a fost efectuată sub masca plăţii de către Selina SRL a unor utilaje pe care Trameco SA Oradea le-a importat de la firme din Germania, prin intermediul societăţii Ariston Distribution Corporation.

„Deşi societăţile din grupul Selina au negociat direct cu furnizorii germani, achiziţia utilajelor a fost făcută prin intermediul societăţii paravan Ariston Distribution Corporation la preţuri cu circa 50% mai mari", se precizează în informare.

Aceeaşi firmă paravan din Londra apare şi în cazul unei mite de 300.000 euro pe care vicepreşedintele CJ Bihor şi fondatorul Lotus Market ar fi primit-o pentru a atribui contractul de parteneriat public-privat având ca obiect execuţia şi exploatarea gropii ecologice de gunoi a municipiului Oradea.

Potrivit anchetatorilor, şpaga a fost mascată tot sub forma unor tranzacţii comerciale în care au fost implicaţi, Bojtor Vilmos-Laszlo, Gheorghe Roatiş, cetăţenii maghiari Miklossy Ferenc şi Miklossy Ferenc-Laszlo şi societăţile Eco Bihor SRL, East Bau Construct, Martex Trans, Ariston Distribution Corporation Ltd Londra şi Keviep Kft Debreţin.

Afacerea, zic anchetatorii s-a derulat în perioada 2003-2004, iar spălarea banilor a fost realizată sub masca plăţii unor livrări de utilaje şi materiale pe care Keviep Debreţin le-a făcut către firma sa din România, East Bau Construct, folosind ca intermediari societăţile Ariston Distribution Corporation Ltd Londra, controlată de suspectul Bojtor Vilmos-Laszlo, respectiv Martex Trans Oradea, administrată de suspectul Roatiş Gheorghe-Ioan.

Concret, firma din Debreţin a livrat către societatea londoneză utilaje şi materiale în valoare de circa 187.000 euro pe care le-a recumpărat după câteva zile, prin intermediul societăţii East Bau Construct Oradea, la suprapreţ, plătind pentru ele peste 500.000 euro.

„Cei 300.000 euro, spălaţi prin intermediul operaţiunilor descrise mai sus, reprezintă foloase necuvenite pe care suspectul Miklossy Ferenc, în calitate de asociat majoritar şi administrator al societăţii Keviep Debreţin, le-a plătit suspecţilor Kiss Alexandru şi Mudura Alexandru pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor comisiei de negociere, constituită de Primăria Municipiului Oradea, în vederea încheierii contractului de parteneriat public-privat având ca obiect execuţia şi exploatarea gropii ecologice de gunoi a municipiului Oradea", se arată în informarea DNA.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Alexandru Mudura, despre dosarul DNA: Nu mă fac vinovat de nimic, e o acţiune politică!

Kiss, referitor la acuzaţiile aduse de DNA: Faptele pe care le scot acum au mai fost cercetate de 3-4 ori

Concert pe-o voce: Şi Keviep consideră că acuzaţile DNA au "motive politice"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
46 Comentarii
very nice
iNTREBA CINEVA MAI JOS DE mICULA>>>mai repede decat te-ai astepta!!! soon my friend...,so...
Postat 25 Aprilie 2014, 22:41 de nice
HOTI
CENZURAT
Postat 25 Aprilie 2014, 16:27 de alin
bietii "persecutati" politic... CUM ISI POT JUSTIFICA AVERILE ???
deocamdata vin si astia cu poezia ca sunt persecutati politic. daca le tine bine, daca nu vin cu varianta de rezerva si anume aceea ca sunt discriminati pe criterii etnice, etc si din aceasta cauza sunt cercetati nu pt escrocherii. in fond ei au fost, sunt si vor fi niste "inocenti"... adevarul e ca daca s-ar vrea, s-ar putea face curatenie, insa cu un "copy-paste" premier care se tot chinuie sa-si scape "mentorul" si pe ceilalti "tovarasi" de rele de parnaie, justitia cam umbla cu capul spart. este foarte simplu de facut ordine. e nevoie de o lege clara si anume: CUM ISI POT JUSTIFICA TOTI AVERILE ? (atat ei cat si unchii, matusile, cumnatii, s.a.m.d. ...... e arhicunoscuta schema).
Postat 25 Aprilie 2014, 15:42 de @coruptii
furati tot bai....
Arata-ne muschii Kiss , sa vedem cum ii pui cu botu pe labe pe toti...hahahah n-ai ambitie de nu furi mai departe....Si apropo Bolovane cam asa o sa fii peste vreo 3 ani si tu.....ca-ti placu mierea si tie.....noroc cu pulimea care-si plateste darile...sa aveti voi ce fura....nenorocitilor...dar-ar boala-n voi....de nemernici
Postat 25 Aprilie 2014, 10:21 de marius
Camera de Comert DEBRETIN
Vezi de aia Debretinul are AEROPORT si Oradea nu, VEZI DE AIA S-A SABOTAT AUTOSTRADA ca afacerile cu MERCEDES sa ramana in UNGARIA si VEZI DE AIA in Haidusoboslo s-a facut AQUAPARK si nu la FELIX................................SI CATE ALTELE
Postat 25 Aprilie 2014, 09:49 de C.C. DEBRETIN
mafiotul la parnae !!!!
Nu se putea ca mai devreme sau mai tarziu sa nu-i vina randul si la aceasta panarama a orasului.Sa i se ia tot ce a primit spaga si pedepsit . Toti care sunt ca el asa sa pateasca!!!!!!!
Postat 25 Aprilie 2014, 08:47 de aniko
gasca udemerista la parnaie !
intra ghirilocul in doliu ! ramane fara "sponzori" ! ALEGZANDER a devenit brusc alexandru bacicam. no hat tatikam... ati dat de dracul. macar de n-ati scapa fara vreo 20 de ani de parnaie. se apropie timpul.
Postat 25 Aprilie 2014, 00:53 de Felicitari DNA !
hungaria... tara mica... foamea si coruptia uriase
Stau ei cu ochii rosii de lacomie, atintiti pe bogatiile Transilvaniei.
Postat 25 Aprilie 2014, 00:35 de @corupti made in hun
hotii
intrebati oamenii cinstiti din SRI ca in ultimii ani de cate ori a fost sesizat DNA-ul cu date concrete despre gasca lui Kiss{ Mudura, Biro, Vizer, Filip, Odon}etc. dar fara rezultate concrete pentruca cineva ascundea dosarele, sau primea ordine sa le masluiasca. Acesti ofiteri cinstiti au depus un volum de munca imens dar fara rezultate, .Poate ca acum se va urni ceva, cu toate ca sunt putine sperante. Ani de zile au fost la putere { UDMR] si nu s-a putut face absolut nimic. Intrebati-l si pe directorul Maior, care va poate confirma.
Postat 25 Aprilie 2014, 00:24 de sri
felicitari dna
SPER CA DNA VA DEVENII O INSTITUTIE MENITA SA APERE BANUL PUBLIC DE ACESTI ECSCROCI PUSI PE FURT SI HOTIE ,NU PE FOLOSIREA JUDICIOASA A BANULUI PUBLIC.NU UITATI CEI DE LA DNA CA OAMENII ONESTI VA RESPECTA SI VEDE IN VOI O NSANSA PT ROMANIA .SUCCES
Postat 24 Aprilie 2014, 23:20 de alexandru
SANY, DRAGĂ,
...............................ÎŢI PLAC COMENTARIILE POSTATE ŞI CE PĂRERE ARE LUMEA DESPRE DUMNEATA??? ONORABILE !!!
Postat 24 Aprilie 2014, 23:12 de ADINA
ur Isten!
ce jubilati toti ca oligofrenii in fata caramelelor... ma doare mintea. voi chiar credeti ca vreun imbuibat care a supt bine merci din sistem va pati ceva in tara asta? astea-s stiri pentru prostime, sa uite cat de jalnica este.
Postat 24 Aprilie 2014, 22:56 de kovacs
Pariu
Sunt in stare sa fac pariu cu oricare vreti ca nu vor pati nimik niciunul dintre ei. Fac ce vreti voi daca patesc astia ceva. Dau de baut la tot orasul. Daca nu 1 ban sa primesc de la toti oradenii. Mult succes DNA SRI DIICOT .......
Postat 24 Aprilie 2014, 22:45 de Sany
bravo
Trebuia unul ca Cipri Man la sefia DNA sa se intample si asta. Baiatul åsta are curaj pentru ca nu sa manjit cu nimeni.bravo si succes.
Postat 24 Aprilie 2014, 22:36 de bravo
Leprele separatiste
Pai, tocmai asta ar vrea jigodiile... separatism ca sa poata fura iar nestingheriti, din Transilvania, cu ungurii din pusta, fara sa-i poata lua nimeni la intrebari.
Postat 24 Aprilie 2014, 21:50 de Screening
Mda.... ungurica, tara mica coruptia mare (cu ''cacofonia'' de rigoare)
Si astia ca si aia de la CET... Pai. sa-i aduca aici si pe grangurii unguri (ca de exemplu pe ala care e sef la Camera de Comert, etc), sa-i punem la munca silnica. Urmeaza si hoasca rozii, pt ca are si asta destule pe cocoasa.
Postat 24 Aprilie 2014, 21:46 de corupti, made in hun
Filip Petru
Lui Filip Petru cand i se termina firul? Era mare hover cu asta micu' gras de respira ungureste.
Postat 24 Aprilie 2014, 21:07 de kaboom
Iar tu, fa?
Iar ai aparut cu ARR/Peti/Coras? Marsh la alta masa, ca de altceva e vorba aici. Esti mai rau ca a doua gaura in fund...
Postat 24 Aprilie 2014, 21:02 de Cioaca
Se aude ca si la POPA CORNEL !
Se aude ca si la POPA CORNEL canta cucuveaua ! Dar la PETI IOSIF ALIN si CORAS DANIEL nu le vine randul ?
Postat 24 Aprilie 2014, 20:39 de NOSTRADAMUS
DAR DE POPA CORNEL SEMI !
POPA PROSTU botez de BOT ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !! Dar minciuni stii sa spui , despre piste de aeroport si alte OZN-uri investitionale in Bihor !! Popa Cornel si hotii lui de paduri si luat spaga de la transportatori sunt la putere , incepand cu hotul sef de la ITRSV,CORAS (cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare) si acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si de la padis nu a ...stiut nimeni nimic bravo POPA CORNEL ,ca acuma o s-a apari iar la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 24 Aprilie 2014, 20:22 de SANYKA
n
nu va bucurati voi de raul nimanui!
Postat 24 Aprilie 2014, 20:08 de *
Bozgorii
Afara Afara cu unguri din tara umflatule saa te manance puscaria
Postat 24 Aprilie 2014, 20:04 de Kinder Paleu
Hmmm
Acum întrebarea este urmatoarea...de ce nu s-a lasat cu catuse puse???Am vazut catuse pt mai putin...Plus ca daca era altcineva il spurcati de nu-l mai spala nici moartea....Chirila si Cris s-au dat la fund..n-au auzit, n-au vazut...hmmmmm mai mai...
Postat 24 Aprilie 2014, 19:48 de dinel
Felicitari!
Ce ma bucur de raul altuia.Yupiiiii la pushcarie cu umflatu ca mult a mai furat si pt oras absolut nimic nu a facut!Absout nimic!
Postat 24 Aprilie 2014, 19:22 de mike
intrebare simpla...
oare cu ce firme de constructii au contracte primariile udemeriste ? cred ca nu-i greu de aflat
Postat 24 Aprilie 2014, 18:59 de oradean
Felicitari DNA
Felicitari DNA si SRI este totusi un inceput. Pacat ca legislatia din tara noastra este facuta exact pentru asemenea hoti, ar trebui confiscata toata averea si sa traiasca toata familia lor dintr-un salar de nimica de pe o zi pe alta, asa cum traim noi, deoarece cei care ne conduc nu au cum sa stie ce inseamna sa traiesti dintr-un simplu salarut si sa dramuiesti fiecare banut.Cand urmeaza restul coruptilor din primarie si firmele de casa? a nu se face exceptie.De BIRO nici nu incape discutie in declaratia de avere numai este loc pentru alte bunuri.Si altii... RUSINE!!!
Postat 24 Aprilie 2014, 18:47 de Sany
Katering
Despre oarece firme de catering aflate sub contract cu diverse institutii sanitare stie cineva ceva ?
Postat 24 Aprilie 2014, 18:38 de Papica
Da cotizatii primariilor ???
primarii udemeriste cum-si cat a cotizat ?
Postat 24 Aprilie 2014, 18:34 de sanyi
Mr. problémák csókolózunk?
Era cazu sã se ia DNA-u si de beshica asta mica tziganeasca cu numele de Kiss.Ai furat decand esti la consiliul judetean de nu te-o mai saturat Dumnezeu. Macar de l-ar "ascunde" la jilava vreo 5-6 ani!Ca mai mult nu le da oricum la gunoaiele astea!Desi mi-ash dori executie publica :)) ca-n vremea lui Tepes.Gunoaie infecte.... Si BONUS la pachet alti catziva MARI OAMENI DE AFACERI! Nu va ajute d-zo!Nici voua, nici la a7a spitzã de acuma inainte.
Postat 24 Aprilie 2014, 18:30 de Vlad Tepes
MAFIA huDEMRista !!!s
Si contractul de la Sacuieni de canalizare a intregii comune unde sub umbbrela CNSC la licitatia aranjata a fost singurul ofertant financiar si a ȚcastigatȚ cu 110% .nici Borbeli nu este stain de afacere.
Postat 24 Aprilie 2014, 18:27 de sedusul
Asta se intampla cand dai cu o mana ca sa-ti faci loc de tras cu doua!!!
Bihoreanul l-a laudat pe Kiss si cand facea misto de careva si cand se intampla vreo investitie publica dar si cand se napustea cu cadourile lui caraghioase la altii ca el pe la evenimente de tot soiul!!! Acum ne spune ca e o lovitura!!! Normal ca e lovitura odata cu chestia asta cand s-a inchis robinetul la o buna parte din sponsorizari!!! Normal ar mai fi ca redactorii publicatiei sa intre si ei la marturii in acest caz despre care poate stiu mai multe ca anchetatorii!!!
Postat 24 Aprilie 2014, 18:16 de Strattera
cam tarziu
La multi ani cu executare :)))
Postat 24 Aprilie 2014, 17:41 de gabi
Dupa douazeci de ani
Dugoo nu va fi o atractie fizica pentru puscariasi dar in mod sigur va aduce o binevenita crestere a bunastarii acestora. Da mai stii ? Gusturile din puscarie nu se discuta.
Postat 24 Aprilie 2014, 17:26 de Papillon
bravo sri si dna
felicitări băieților de la SRI. Se vede că a intrat pe fir o instituție serioasa care lucrează în beneficiul cetățenilor.
Postat 24 Aprilie 2014, 17:14 de Marius
!!!
EEhwee , pai treaba-i oabla...dupa ai nostri de la Dna ....nu se intimpla nimic nici secolul viitor...
Postat 24 Aprilie 2014, 17:11 de 2/15
Ocaua mica !
Bravo DNA Va felicit si rog judecatorul sa fie aspru. Nu suntem prosti chiar daca suntem romani.
Postat 24 Aprilie 2014, 17:11 de Alexandru Ioan Cuza
Dumexim firma de Casa.
Dumexim nu va spune nimic? DNA interesati- va urgent.
Postat 24 Aprilie 2014, 17:10 de Cunoscator.
aici sunt banii dvs
asteptam si alte firme de constructii pe aceasi filiera sa fie luate la bani marunti, nu faceti discriminari selina e buna dar mai vrem ca nu e singura.
Postat 24 Aprilie 2014, 17:05 de oradean
a
ioiiii SANY dragam ,,,vai de curutul tau gras :-) ,......Rozalia pregastete si tu curutul ;-)
Postat 24 Aprilie 2014, 16:41 de a
la brutarie tzigane Kiss
O da sa trezit DNA si in legatura cu infectul si infamul Kiss, sa speram ca il vedem la parnaie ani grei pentru tunurile prin care a saracit Oradea si judetul Bihor si el sa imbogatit alaturi de Beni Rus a se vedea cartierul Kiss o teapa de zile mari cu terenuri de zeci de milioane de euro cumparate pe bani marunti de Selina ...
Postat 24 Aprilie 2014, 16:34 de Johny B
se aude dom' primar?
Clinchetul catuselor, il auziti ?
Postat 24 Aprilie 2014, 16:21 de ionel
hajra Sany !!!
hayra Sany! ha nem adod be asztat hogy "bĂsescu Este de vină' nem vagy legeny. en csak mondom !!!
Postat 24 Aprilie 2014, 16:10 de ferenczvaros
****
Pe cand si fratii Micula? Sau ei sunt scutiti? Pot sa faca ce vor in Oradea?
Postat 24 Aprilie 2014, 16:00 de ****
Ei asa da
Si Bolojan .....Mai asteptam o tura....mai DNA ne tii in suspans draga... .
Postat 24 Aprilie 2014, 15:59 de eu
vai,vai..
Sanika bacsi broblem tatika?Te ancheteaza organul din Germania,Olanda Romanica tara mama dar si Hungaria tara vecina si pretina!!Ce te faci??????Baietii de pe DPetrescu te asteapta.....
Postat 24 Aprilie 2014, 15:54 de io
hot
IN SFIRSIT L ATI ĂRINS PE SOTUL ASTA INTREBATI O SI PE BIRO ROZALIA DE UNDE A AVUT 530 000 EURO SA CUMPERE O CASA PE BRANULUI
Postat 24 Aprilie 2014, 15:36 de alin
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON