URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Mai 2013, 15:20

Investiţie de 20 de milioane de euro: Centru de afaceri cu 6 etaje, lângă Lotus Center (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea va avea în sfârşit o sală de expoziţii modernă. Firma Tradecenter pregăteşte licitaţia pentru construirea unui centru de afaceri cu şase etaje, peste drum Lotus Center, în dreptul sensului giratoriu.

Potrivit proiectului, prezentat presei marţi, imobilul va avea la parter un spaţiu expoziţional cu o suprafaţă de 1.600 metri pătraţi, iar în subteran o parcare cu o sută de locuri. Construcţia va ocupa o suprafaţă utilă de circa 16.000 metri pătraţi, din care 9.500 metri pătraţi vor fi destinaţi închirierii.

Imobilul va fi deservit de patru lifturi şi va fi dotat cu facilităţi specifice întreprinderilor: de la secretariat, centru de informare, centru de copiere, traducere şi editare, până la săli de conferinţă şi acces la comunicaţii şi internet.

"Centrul a fost proiectat să găzduiască minim 20 de întreprinderi mici şi mijlocii. Dacă luăm în considerare însă suprafaţa construită aici, ar putea funcţiona fără probleme între 60 şi 80 de firme", a declarat managerul de proiect Ludovic Dioszegi, marţi, în cadrul unei conferinţe organizate la faţa locului.

Investiţia în noul centru de afaceri se ridică la 88 milioane lei, din care circa 46,7 milioane lei o reprezintă finanţarea nerambursabilă. "În circa două săptămâni vom anunţa pe SEAP licitaţia pentru atribuirea lucrărilor şi sperăm ca în trei - patru luni să înceapă construcţia efectivă, astfel încât aceasta să poată fi terminată până la 31 octombrie 2014", a spus Dioszegi.

Construit pe terenul viran din faţa complexului comercial, viitorul centru de afaceri va completa în mod fericit modul de mobilare a zonei, unde municipalitatea a demarat deja lucrările de amenajare a viitorului parc Salca. Lucrările, adjudecate de firmele Constructorul Sălard şi Gardener vor amenaja aici 3,4 hectare de parc şi un lac de 0,5 hectare traversat de un ponton.

În plus, în aceeaşi zonă, firma Medhotel, specializată în servicii medicale, va construi un spital cu 140 de locuri. Unitatea va fi compusă din două clădiri cu cinci etaje, prima dintre ele urmând să fie dată în folosinţă încă din toamna acestui an.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Floarea din mlaştină: A început amenajarea parcului Salca, cu labirint verde şi lac artificial"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
economic
in cazul asta falimenteaza lotus. chics si faliment.
Postat 30 Mai 2013, 06:32 de alegzander m.
spume
cu "vi-as" ai spus totul...
Postat 29 Mai 2013, 20:03 de comunistu p
omani sunt o vaca de muls in continuare !!
cata marfa se vinde la negru in lotus si degeaba , dar cate branduri contrafacute si ce vreti fraierul sa fie inselat si sa dea in judecata ... mai pierde bani :))0 ca a calcat intr o capcana , nu s a schibat absolut nimic , romani sunt o vaca de muls in continuare !!
Postat 29 Mai 2013, 16:00 de aiurea totul
specula si economie subterana in perioada USL
in supermarketuri se desface marfa la nergu cu acordul Garzii financiare si al controlului vamal, deci voi credeti ca distribuitori nu vorbesc cate milioane de euro se spala in Oradea :)) CAFEAU se vinde la negru, alcoolul, si alte produce ce necesita control vamal, nu s aschimbat nimic, nu ami cumparati decat produse romanesti nu mai dezvoltati crima organizata , aveti minte , si daca va chinuiti nu le mai consumati, prezervativ de la 3 lei la 11 lei in farmacii :))) in magazine, astia isi bat jooc de noi, stttooop jafului, si credinta in voi romani ! EXPIRA marfa pe raft la asemenea specula, asa se imbolnaveste poporul cu prostimea in functii care sunt torturati de sefi :))).
Postat 29 Mai 2013, 15:55 de specula
:))))))
Poti asculta cuvintele dar nu te increde decat in fapte -(Balzac)
Postat 29 Mai 2013, 15:51 de :))
ce afaceri serioase ?!!!economie subterana vrei sa spui :)))
ORADEA are afaceri serioase ia vezi MFINANTE cat de serioase sunt listele datornicilor, macar nu mai DEBITA porcarii ORADEA nu face devat jocul murdar al MONOPOLULUI, unde vezi tu CONCURENTA , unde sunt BRANDURI americane ce promoveaza CALITATE, mergeti in ARAD ce produse desfac ei si ce noi, salarii de la 2000 lei in privat nu minimul ca si in Oradea, numai fraieri cautati ca sa va imbogatiti nejust anumiti MAFIOTI, rusine !!! suntem satui de evazionisti si hartuiti si capii in libertate .NU suntem in somaj e plin de hoti, smecheri ce faci TU nu salariati :))) pe acte mai laudarosul "comunistu" sa te gasesc la finante ?
Postat 29 Mai 2013, 15:50 de :))
tralala
bielamanivela, carlos slim avand in vedere ca stati destul de prost cu informatia, ori sunteti voi prosti asa de felul vostru (nu pot sa ma decid in privinta asta, sunt putin confuz) da, Oradea are afaceri destul de serioase insa de care voi nu stiti fiindca stati in somaj si comentati pe bihoreanul. vi-as recomanda asa: duceti-va pana la bucuresti sa ii lingeti pe mitici in fund, sa vedeti ce centru economic de bucurestiul si sa plangeti ca Oradea e neinsemnata. dupa ce veniti din bucuresti cu trenul, treceti pe la cluj si mai lingeti-i pe clujeni inca odata in fund, cu lacrimi in ochi explicandu-le ce naspa e Oradea. dupa ce ati lins destul veniti in oras si va faceti bagajele. practic pentru voi orasul nu are nimic de oferit, suntem la fel ca zalau sau satu mare.
Postat 29 Mai 2013, 13:56 de comunistu
centru de afaceri?
am uitat de ERA si OSC,pai acolo poti sa faci birouri pt toata China...,daca afacerea cu birori e asa atragatoare,aia de ce nu inchiriaza birouri?ca doar comert nu fac acolo,ci freaca duda...
Postat 29 Mai 2013, 10:03 de bielamanivela
centru de afaceri?
centru de afaceri in oradea?oras care nu mai are nimic...o universitate pe duca,care in actualul context al regionalizarii va fi inghitita de cluj,un mall,cafenele,second handuri,amanet&case de schimb...aici faci birouri?pai cine sa vina la chiriile lotusului,cand poate inchiria case vechi si noi pe mai nimic,avand in vedere ca nu se pot vinde de ani buni...asta-i o schema,ascunde ceva de nici nu visam...
Postat 29 Mai 2013, 09:58 de bielamanivela
parcari putine
Cred ca 100 de locuri de parcare sunt mult prea putine pentru o cladire cu 6 etaje, cladire care o sa gazduiasca (se spune) si un spatiu expozitional.
Postat 29 Mai 2013, 01:42 de manivela
Bărbi
Ce fel de afaceri in Oradea, ca alba-neagra pare cea mai serioasa ? Dar aia are Centru de Afaceri la autogara. Aici e nevoie de firme de productie si de servicii de inalta tehnologie si calificarem de investitii in infrastructura si turism.. Langa Lotus merge un Aquapark sau o sala de sport, Centru de afaceri doar atunci cand Oradea va avea ce oferi in afaceri si nu in tepe.
Postat 28 Mai 2013, 23:45 de Carlos Slim
Ce e aceea firmă apropiată de ... ? Este sau nu este măi Simai !?!
Fiecare pasăre pe limba ei piere ... iar de la fondurile europene multe "păsări" şi-au rupt singure gâtul.
Postat 28 Mai 2013, 19:18 de Carp III
falimenteaza lotus !!
nu pot sa cred Lotus intra in faliment ?!!!
Postat 28 Mai 2013, 16:40 de nu mai pot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON