URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2015, 09:03

Locuri de muncă sunt, doritori - mai puţin. Apetitul tinerilor pentru muncă e destul scăzut, spune şeful AJOFM (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii bihoreni n-a prea stârnit interesul tinerilor, vineri, la Trade Center.

"În total, au fost 80 de angajatori, care au oferit circa 1700 de locuri de muncă, din care 240 pentru studii superioare. Am avut peste 800 de vizitatori şi 968 interviuri individuale, pentru că un om a putut să participe la mai multe interviuri, iar  223 de persoane au fost selectate pentru angajare sau interviu final", a declarat directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba.

Deşi numărul joburilor a fost unul record, la bursă fiind prezenţi inclusiv angajatori din Arad şi din Timişoara, tinerii absolvenţi nu s-au arătat foarte interesaţi.

"Din păcate, apetitul tinerilor pentru a accede pe piaţa forţei de muncă e la acelaşi nivel, adică destul de scăzut. Putem să ne tot plângem de salarii, dacă nu începem de undeva. Ca să obţii o remuneraţie la un nivel pe care îl doreşti, trebuie să începi de undeva. Avem peste 2500 de tineri în evidenţe, dar aş vrea să văd mai mult apetit", a mai spus Békési.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Minciuni
Cat o sa mai credeti spalarea asta de bani cu bursa locurilor de munca? cat timp veti lasa angajatorii sa isi bata joc? cand o sa le analizati anunturile d epe ejobs si bestjobs in care aceleasi posturi prezentate la bursa au cate 1000 de aplicari pe saptamana....ei chiar nu vor pe nimeni? sau scot locuri de munca fantoma cu care sa organizeze inca o bursa ca sa aiba firma cheltuieli fictive. cand se va analiza cat cheltuie o firma pentru participarea la bursa? cheltuieli astronomice sa nu apara mari castiguri in contabilitate.....cand va controla ANAF-ul aceste burse fictive???....daca s-ar oferii toate posturile care se spun ca sunt nu ar mai fi someri.....prea putin doritori pentru ca sa observat deja aceasta bursa mincinoasa
Postat 28 Septembrie 2015, 13:03 de M
completare
* = kk
Postat 26 Septembrie 2015, 15:20 de User anonimizat
@eS
Corect este: tara de *, cu angajatori de * si salarii de *!
Postat 26 Septembrie 2015, 15:15 de User anonimizat
Statu-palma-barba-cot.
In aceasta tzara " saraca" se poate trai bine merci si daca nu muncesti. O tzara de basm. Sa multumim Domnului. Nu ne comparam cu nimeni.
Postat 26 Septembrie 2015, 14:40 de User anonimizat
Mentalitatea si apetitul angajatorilor de a plati, lasa de dorit!
Oradea este inca vazut ca un oras de mana a 3-a cu oameni care nu merita mai mult decat minimul pe economie. Inca se practica 'rotirea cadrelor' adica dupa 3-4 ani pe un job (de inginer de ex.) ori accepti sa muncesti pentru acelasi salar mic in continuare, ori iti cauti altceva dar atunci trebuie sa accepti ca oricare alt angajator te va plati tot ca pe un incepator. Si uite asa in afara de putinele job-uri cheie bine platite din multinationalele locale, muritorii de rand nu au decat sa-si schimbe job-ul o data la 2-3 ani in speranta de mai bine, bine la care in Oradea se pare ca nu vor ajunge in graba. Sunt curios daca cei de la AJOFM au o statistica cu cati oradeni au mers la munca in strainatate in ultimii ani: alarmant de multi, cel putin raportat la judetul Bihor, judet din care lumea nu lua calea strainatatii acum 5 - 10 ani. Deci domnilor angajatori: va recomand sa va revizuiti atitudinea fata de forta de munca locala, altfel sunteti lberi sa plecati la 'profesionistii' din Timis, Cluj, Arad si sa-i platiti dupa cum cer sau dupa cum merita. Noi ne-am convins de voi!
Postat 26 Septembrie 2015, 10:34 de User anonimizat
CALEA DE MIJLOC
Daca analizez cazul absolventilor cu studii superioare si eu zic ca angajatorii procedeaza gresit! Un angajator poate oferi un salariu motivant din start! Oricum are la dispozitie perioada de proba si daca chiar constata ca noul angajat nu face fata postului contractul de munca poate inceta fara nici o problema! Dar daca salariul este motivant si angajatul se va stradui mai mult! Concluzi este ca angajatorul ar da minimum posib pentru maximum de munca, angJatul ar vrea invers! Ca mai mereu calea de mijloc ar fi de urmat...
Postat 26 Septembrie 2015, 10:02 de TDS
locuri de munca da, dar salarii ba
Da au fost numeroase locuri de munca , dar salariile oferite lasa de dorit.Unei persoane cu o vechime pe campul muncii de 15 ani sa i se ofere un salar minim pe economie, in domeniul in care a lucrat si are experienta mi se pare foarte jignitor. Dar din pacate marea majoritatea angajatorilor din Oradea ar dori angajati care sa lucreze daca se poate gratis sau au niste cerinte care mi se par prea exagerate avan d in vedere ca suntem in Romania.Sa nu ne miram ca ne pleaca forta de munca cu experienta peste hotare! Unii angajatori se plang ca nu gasesc forta de munca adecvata pentru cerintele lor extravagante,dar nu fac nimic in acest sens adica sa organizeze dansi cursuri de pregatire si calificare, asteapta sa se organizeze acestea pe banii statului! Si cum se face ca acelas angajator pentru aceeasi incadrare ofera salrii diferite in doua judete difeite? Noi din Bihor suntem mai prosti sau lenesi decat cei din Cluj sau Arad?
Postat 26 Septembrie 2015, 09:51 de Rika
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON