URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2015, 14:55

Liviu Sabău este noul preşedinte al PSD Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizaţia municipală a Partidului Social Democrat are un nou preşedinte. După ce fostul lider Ovidiu Mureşan şi-a dat demisia, funcţia a fost preluată interimar de Liviu Sabău.

Anunţul a fost făcut marţi, de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, într-o conferinţă de presă. Mang a spus că Sabău nu are o misiune uşoară, dat fiind că "900 de membri din cei 1.200 ai PSD Oradea se plâng că nu sunt implicaţi în activităţi".

Membru PSD din anul 2000, Liviu Sabău (33 de ani) este de profesie economist şi în ultimii cinci ani s-a aflat la conducerea organizaţiei de tineret din PSD Bihor. Noul lider PSD Oradea va ocupa această funcţie până la organizarea de alegeri în întreaga filială.

După cum se ştie, Ovidiu Mureşan şi-a dat demisia de la conducerea PSD Oradea vinerea trecută. Înlocuit de aliaţii PNL-UDMR din funcţia de viceprimar al municipiului, Mureşan s-a angajat director comercial la Compania de Apă Oradea. Gestul său a fost interpretat în PSD ca o subordonare primarului liberal Ilie Bolojan, motiv pentru care Mang i-a şi cerut demisia.

Bodog, dezamăgit de Mureşan

Şi senatorul PSD Florian Bodog l-a criticat public pe Mureşan, printr-o postare pe blogul personal făcută marţi. "Poate că din punct de vedere personal, se pot găsi argumente care să facă o astfel de mişcare acceptabilă. Din punct de vedere moral şi politic însă, mi se pare un gest inacceptabil. Ca lider politic, a pune interesul personal deasupra celui al organizaţiei pe care ai condus-o mi se pare descalificant. Şi asta în condiţiile în care fără sprijinul PSD nici nu ar fi îndrăznit să viseze la funcţii de conducere în administraţia publică", a scris Bodog.

Totodată, senatorul a precizat că aşteaptă o demonstraţie de decenţă din partea lui Mureşan, care ar trebui să le ceară scuze membrilor PSD Oradea.

"În urma evenimentelor recente, PSD Oradea este, astăzi, o organizaţie izolată, comunicarea cu celelalte partide politice din plan local fiind blocată, iar acest lucru nu poate afecta decât negativ calitatea dialogului democratic. Tocmai de aceea, PSD Oradea are nevoie de o conducere nouă şi de un lider consensual, care cu diplomaţie să aşeze lucrurile în ordine şi care să motiveze militanţii partiduluipentru a-i pune pe toţi în valoare", a spus Bodog.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Citizen
Chiar nu inteleg nici eu atitudinea comunista a moderatorilor.Pana cand intr-un comentariu nu se injura,nu se folosesc cuvinte obscene,nu inteleg dece trebuie sterse acele comentarii. Dece mai exista posibilitatea de a comenta,daca ideile care nu va convin ,pur si simplu le stergeti.
Postat 27 Februarie 2015, 05:53 de Citizen
Replica la @Moderator
@Moderator NU imi mai cenzura comentariile , NU am injurat , NU am insultat , Nu am scris prostii, am scris doar ADEVAR si DREPTATE care supara pe multa lume in PSD Bihor Liviu Sabau a fost in umbra lui Emilian Pavel (...) a fost sluga lui !:))=)).Revenim la articol la comentat ...am vorbit cu @romanul complex din Israel si imi spune ca asta Liviu Sabau avea o atitudine slugarnica de sluga in fata lui Pavel Emilian (...) ca la mijloc era functia de presedinte TSD si tata sau Pavel Florian director APIA .La emisunea de ;la Digi Oradea a lui Octavian Haragos zicea Liviu Sabau ca Mihai Bar ex presedintele PSd Bihor ii spune ` bah revolutionarule ` ...poate -i spune `bah slugah !:)=))Deci @moderatoru NU ne mai cenzura ,dreptul la replica si la opinii este scris in Constitutia din ROMANIA caut articolul si o sa -l scriu ca sa vezi!:))=))Lasa-ne sa ne scriem opiniile pe forumul saptamanalului `Bihoreanul ` pe Ebihoreanul .ro ... sfat pretenesc!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 26 Februarie 2015, 20:07 de Romanul_Simplu
din balta
@Negrutandrei67: multumesc de apreciere! oac oac oac!
Postat 26 Februarie 2015, 12:18 de TDS
@Citizen
Citizen, atât comentariile tale cât şi ale altora au fost şterse/cenzurate din simplul motiv că reprezintă atacuri la persoană. Dacă ai uitat regulile de postare a comentariilor pe acest site, te rugăm să ţi le împrospătezi şi să le respecţi. - www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/bihoreanul-face-curatenie-de-azi-inainte-pe-site-pot-scrie-doar-comentatorii-autentificati-117643.html
Postat 26 Februarie 2015, 11:05 de moderator
* or not...
CENZURAT
Postat 26 Februarie 2015, 02:03 de Citizen
Destept mai esti
Draga doctor honoris causa TDS cu facultatea terminata la Cambridge, masteratul la Yale si doctoratul la Oxford scuza-ne ca nu ne putem ridica la nivelu, tau de balta !
Postat 25 Februarie 2015, 16:41 de Negrutandrei67
REPLICA
CENZURAT
Postat 25 Februarie 2015, 10:05 de Romanul_Simplu
................
Și încă o precizare soția este ceva la Sorbonica(lector). Totuși doctoratul e la UBB! dar să vedem și teza Doamnei!
Postat 25 Februarie 2015, 09:38 de TDS
................
Încă o precizare la facultate a intrat la vârsta de 25 ani(!!!!)pe sistem BOLOȘ. Probabil mi se va spune că nu a avut posibilități!(cunosc șlagărul!).....
Postat 25 Februarie 2015, 09:28 de TDS
intuitie
Am nimerit-o! Bineînțeles că a terminat la Oradea, FINAȚE BĂNCI(sorry, așa scrie în CV!)dar si dreptul la o altă Universitate de anvergură, "Vasile Goldiș" Arad(absolvită și de Igaș, Boghicevici etc). Am înțeles că a publicat și articole! Mă voi uita peste ele să vedem despre ce e vorba.
Postat 25 Februarie 2015, 09:18 de TDS
Iar se trezesc unii
Iar se trezesc unii sa isi dea cu presupusul. a fost agent de vanzari, dupa aceea a promovat director de vanzari si de vreo zece ani e la Romtelecom. Iar ca economist daca va interesa subiectul puteati gasi pe google inclusiv articole publicate. Eu am cautat si gasit. FAptul ca PSD vine cu un tanar fara "spate", cu un om normal fara pile, ar trebui sa bucure pe orice oradean ce isi doreste un altfel de politica. Bravo PSD pentru nominalizare !
Postat 25 Februarie 2015, 07:37 de anghel
???????????
Daca a fost agent de vanzari la Vandana(cum scrie Citizen)dar e si economist(acum)e clar: ABSOLVENT DE SORBONICA!
Postat 25 Februarie 2015, 01:14 de TDS
Un lucru de apreciat
Apreciez aceasta numire a unui tanar cu perpectiva pentru viitorul Oradiei. Speram sa fie de bine aceasta numire. Felicitari !
Postat 24 Februarie 2015, 22:16 de bogdanel
Vp2
Este copia muuuuuuuuuuuuult mai proasta a lui Puie Monta!
Postat 24 Februarie 2015, 21:10 de Mekla
Agentul 007
Cum dracu o ajuns si asta, din agent de vanzari la vandana (sau unde draq a fost),in presedinte de partid.... Asa partid, asa oameni....
Postat 24 Februarie 2015, 16:32 de Citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON