URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2011, 17:48

Liviu Popa trimite poliţiştii din sate la oraş: desfiinţează posturile de poliţie comunale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, joi, la Bistriţa că lucrează la un proiect de desfiinţare a posturilor de poliţie comunale din întreaga ţară, proiect care se va materializa la începutul lunii mai. Locul posturilor rurale va fi luat de secţii ce vor fi deschise în unele oraşe şi comune cu mulţi locuitori.

Şefii de post şi agenţii din subordine vor fi transferaţi la secţii de poliţie care urmează să fie înfiinţate în oraşe sau în comune cu un număr mai mare de locuitori, ori cu un număr mare de infracţiuni.

"Nu putem să ne permitem luxul să ţinem trei poliţişti şi la o comună de o mie de locuitori, şi la una de trei mii şi la una de cinci mii de locuitori. Nu ne putem permite luxul să ne distribuim resursele pe care le avem în mod haotic şi fără niciun fel de analiză pe ceea ce înseamnă riscurile şi vulnerabilităţile pe care le avem. Sunt numeroase argumente. E un proiect la care eu lucrez din 2007, de când eram inspector şef", a explicat Popa.

Printre argumentele invocate de şeful Poliţiei Române se numără cheltuielile mari cu întreţinerea acestor posturi rurale, bani care ar putea fi realocaţi pentru plata benzinei poliţiştilor din secţii, tendinţele europene în materie, precum şi eficienţa mai mare a noului sistem: "Chiar având patrulare în posturile rurale nu s-a patrulat. Unii poliţişti au preferat să stea într-o secţie de poliţie şi să dea o tablă. În noul sistem poliţiştii vor lucra în ture de 12 cu 24 şi vor fi prezenţi tot timpul în stradă", mai spune Popa.

Secţiile de poliţie vor avea arondate, conform noului proiect, cinci-şase comune, iar micile oraşe pot să rămână fără secţie: "Secţia nu este obligatoriu să fie în oraş. Sunt oraşe în România, cum este de exemplu Valea lui Mihai, din Bihor, care nu are nevoie de secţie de poliţie", a mai spus chestorul.

Acesta mai spune că, dincolo de rezistenţa sistemului, lucrătorii din secţiile rurale şi-ar dori această schimbare: "86% din lucrătorii de poliţie îşi doresc desfiinţarea acestor posturi, pentru că sunt obligaţi acum să stea în comună uneori cu familiile lor şi sunt comune în care nu e nici dispensar şi nici şcoală", mai spune Popa.

Noul proiect va fi publicat cel târziu în 15 februarie şi pus în practică din 1 mai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
liviu popa
dacă nu le dă salarii poliţiştilor, poate să îi desfiinţeze şi pe ei
Postat 23 Ianuarie 2011, 10:30 de c
Avertizare civica.
Pe fondul unei saracii lucii,infractionalitatea este in crestere,iar brambureala ce se va crea in cadrul internelor va adanci insecuritatea cetatenilor. Este nevoie de discernamant,detasare,pricepere si transparenta pentru ca un proces de restructurare sa fie unul in folosul comunitatii.
Postat 22 Ianuarie 2011, 12:34 de safe
nedumerire
Alo, str! e clar ca esti un pupincurist portocaliu, aidoma pseudointelectualului din imagine! Pai asta nu a muncit in viata lui la un post de politie, iar tu, biet idiot, la fel! ce stiti voi de munca unui sef de post, e cea mai grea si ingrata din politie. Chestoru pupinbasistoblagist a frecat manganu la Economic si a facut falci, ca toti de la SIF!
Postat 21 Ianuarie 2011, 21:43 de @str
nedumeritule
ce parere nedumeritule? Sa ii intrebe daca vor sa munceasca in loc sa joace table? Foarte bine ca are un proiect, si ar fi bine sa fie si si multi altii ca el cu asemenea proiecte. Poate cineva care scapa tara asta de "umanisti" ca tine
Postat 21 Ianuarie 2011, 13:03 de str
o parere
Vorba aia, UN OPORTUNIST PORTOCALIU, care inventeaza ceva de facut, ca daca-l intrebi ce hoti a belit, da din colt in colt.
Postat 21 Ianuarie 2011, 08:53 de altul
un nedumerit
Bai ,,Parinte'' da pe ei i-ai intrebat ? ce parere au politistii de acolo?
Postat 20 Ianuarie 2011, 23:26 de bossu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON