URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Martie 2011, 13:23

Liviu Dragnea a venit în Bihor ca să "compatibilizeze" PSD, PC cu PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Oradea, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că PSD a demarat o nouă campanie. "Azi începem o acţiune de amploare, care se va realiza în toată ţara, dar cu accent deosebit pe Ardeal. Vrem să implementăm mai multă rigoare în activitatea politică, mai multă disciplină, şi o nouă abordare a partidului faţă de cetăţeni", a declarat Dragnea. "Vrem ca oamenii noştri să redescopere strada, să intre în contact direct cu românii şi să începem şi o dinamizare a TSD".

La compatibilizare

Dragnea a declarat că a sosit în Bihor pentru a "compatibiliza" activitatea politică a PSD, PC cu PNL, iar în acest sens, până duminică, va avea mai multe discuţii cu liderii acestor formaţiuni, printre care şi cu primarul Oradiei Ilie Bolojan, cu care va aborda "atât teme politice cât şi de administraţie".

"În următoarea confruntare electorală, alegerile locale din 2012, noi ne vom lupta cu structuri politice care vor avea de partea lor instituţiile statului, de care se vor folosi, fonduri şi mijloace de intimidare", a afirmat liderul PSD. "Punem accent pe Ardeal pentru că eu cred că bătălia pentru România se va da în Ardeal", a completat Dragnea, lăudând judeţul Bihor pentru "potenţialul" pe care îl are şi declarându-se convins de faptul că în această regiune a ţării USL va avea rezultate bune.

USL Bihor, pe primul loc

Întrebat de ziarişti cum va face acea "compatibilizare" a membrilor USL, de vreme ce nu demult deputatul PSD Sorin Roman declara că în Bihor alianţa nu funcţionează, Dragnea a spus că "e firesc să existe mici ezitări în perioada de început" şi a dat asigurări că "USL Bihor va fi un model de organizare pentru celelalte din ţară, şi ştiu ce vorbesc".

"Nu este foarte uşor ca trei partide să se compatibilizeze, dar nu există piedici care nu pot fi trecute", a spus el, adăugând că rolul său este tocmai de a media animozităţile şi de a-i face pe membrii USL să înţeleagă că scopul e comun, de a îndepărta de la conducerea ţării guvernarea PDL-istă. "Nu o să mai avem situaţii în care să atacăm colegii din PNL. Vreau să le spun colegilor să se uite la cine guvernează".

Politicianul a spus că în perioada în care rămâne în Bihor va avea mai multe întâlniri atât cu membri ai PSD, cât şi cu liderii celorlalte partide, dar că în primă fază lucrurile trebuie rezolvate în partid. "Eforturile trebuie puse în comun în aşa fel încât plus cu plus să dea plus", a spus Dragnea, adăugând că asemenea acţiuni va desfăşura şi în alte judeţe ale ţării, Bihorul fiind doar primul.

UDMR să părăsească guvernarea

Secretarul general al PSD a afirmat că speră ca şi conducerea centrală a UDMR să ia exemplul formaţiunii din Bihor şi să ia "o decizie înţeleaptă", alăturându-se USL. "Sper să înţeleagă faptul că e foarte riscant pe viitor să mai susţină acest Guvern care aduce foarte mult rău României", a spus el, adăugând că astfel UDMR va fi asociat cu guvernarea PDL. Dragnea a adăugat faptul că dacă UDMR va veni în timp util de partea USL, liderii alianţei sunt dispuşi să discute, dar "USL nici nu oferă şi nici nu satisface" dorinţele nimănui.

Pe de altă parte, tot la solicitarea ziariştilor, Dragnea a amintit că PSD are în plan mai multe proiecte, menţionând, printre altele, că joi a depus la Curtea Constituţională o contestaţie cu privire la Codul Muncii, care este "o lege a sclaviei", că se lucrează la programul economic şi social al USL, la reformarea statului, dar şi la un proiect de modificare a Constituţiei. "În plus, ne propunem ca TSD vină pentru prima dată cu un program serios pentru tinerii din România. Vreau ca TSD să ia foarte în serios activitatea politică", a spus Dragnea.

La întrebările jurnaliştilor, el a menţionat, totuşi, că prin afirmaţia făcută nu a vrut să îi reproşeze ceva fostului lider al TSD, Victor Ponta, "care a avut un rol determinant în crearea TSD şi crearea unui gen de atitudine", dar lucrurile trebuie duse mai departe. "Acum, TSD e o organizaţie bună, care funcţionează. Dar dacă tinerii reuşesc să se şi organizeze, aşa cum se va întâmpla cu partidul mare, atunci chiar că pot fi politicieni de succes", a menţionat Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
replica la articolul cu Ecaterina Andonescu si la PSD-isti adevarati
Ecaterina Andronescu ,,Abramburica ``cere dascalilor sa se solidarizeze ca guvernul sa de-a mai multa atentie educatei `` vorbe in vint : doar stie Abramburica ca la o disponibilizare un somaj in masa primi care vor vi someri vor fi dascali cu apartenenta la PSD sau simplatizanti PSd ai dascalilor ,sunt condamnati la somaj pentru acest simplu fapt.Vorbeste Androneasca Ecatrerina mai i-a si un salar in plus pe linga cel de parlamentar cel de decan al unei facultati iar exemplu continua cu senatorul PSD Ioan Mang care mai ia un salariu de la universitate ,sipentru cine sa se solidarizeze dascalii bihoreni membri PSD si simpatizanti PSD?Pentru ei parlamentari PSD sa mai manance o piine iar dascali nici una :))=))PSD-isti adevarati aveti DREPTATE si ADEVAR in afirmatii.,,La timpuri noi ,oameni noi ,cinstiti cu noi ,nu oamenii vechi corupti ai actualei conduceri PSD Bihor.SCHIMBARE IN PSD BIHOR.Romanul Simplu si talibanii rebeli fanatici lupta pentru EGALITATE,ECHITATE ,ECHILIBRU ,DREPTATE SOCIALA ,o social democratie adevarata in partid,nu de fatzata cum este acum in PSD Bihor,alegeri interne pentru orice functie si loc pe listele electorale Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 20 Martie 2011, 15:22 de Romanul Simplu
replica VI -a la @Oradean
Oradean LASULE MITOCANULE scrie-ti numele si vino in redactia saptamanalului Bihoreanul sa discutam ,nu sunt cine afirmi tu ca sunt doar un roman simplu ,@Romanul Simplu sunt care lupta pentru ADEVAR sI DREPTATE pentru cei multi si saraci asemeni lui Ion Iliescu presedintele de onoare al PSD .EGALITATE ,ECHITATE,ECHILIBRU,DREPTATE SOCIALA ,pentru o social democratie adevarata in partid lupta @Romanul Simplu nu pentru conducerea aristocrata a partidului PSD care maniupuleaza pe cei multi si saraci .Oradean ti-am scris numele dar nu intelegi mizerabilule insulti omul cetateanul romanul simplu GHE.BARA cu satisfactie scrii ca este nebun si te supara ADEVARUL si DREPTATEA ,pentru ca pierzi privilegiile aristocrate din conducerea PSD Bihor ,si frica este mare in tine.Oradean mizerabile lupta revolutia talibana continua mai departe in PSD Bihor pina la distrugere.Oradean am sa scriu la toate forumurile locale contra PSD Bihor.Oradean Doamne te ajuta,o mai bine sa te fta :))=))Oradean mizerabile nu te-am insultat de mama,de familie,esti ultimul om penal fara rusine o anomalie a umanitati si exemplare ca tine la Antipa ajung ca si exponate :))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Martie 2011, 23:31 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, esti nebun in toata regula si am convingerea ca poti obtine acte legale in acest sens. Tara arde iar tu, nebunule, te crezi un lider providential care in numele Adevarului si al Dreptatii doresti sa faci ordine in PSD Bihor si culmea prostiei, fara sa ai bunul simt sa-ti semnezi ineptiile. Doamne, mare este gradina ta si multi nebuni gazduiesti in ea! Romane, este ultima replica pe care o scriu unui nebun, deoarece acolo unde a lovit Dumnezeu, omul nu are voie sa loveasca. Din acest moment, scrie ce vrei si la adresa cui vrei tu, romane! Nimic din ceea ce vei face sau scrie tu in continuare nu are nici o valoare pentru umanitate. Regret un singur lucru, acela ca mama ta nu a scapat, cand a avut posibilitatea, lumea de un nebun. Din pacate, nu esti singurul. Adio, Romane Nebunul!
Postat 19 Martie 2011, 20:52 de Oradean.
replica IIla @Oradean
@Oradean LASHULE MITOCANULE scrie-ti numele si vino in redactia saptamanalului Bihoreanul sa discutam pentrun ca nu sunt cine afirmi tu ca sunt ,dar sunt un roman simplu @Romanul Simplu care lupta pentru ADEVAR si DREPTATE cinstea ,saracia,onoarea ,moralitatea,nemultumirea fata de conducerea PSD dar mai ales URA sunt infinite ,,Ura face din om o masina de lupta rece si eficienta ,nu poti triumfa si invinge in fata unui inamic dur si brutal `` @oradean al cui este acest citat ?ca nu stii ,nu-i asa ?:))=)).@Oradean tu nu ma ameninta pe mine @Romanul Simplu nu-mi dicta ce sa scriu pe forumuri ,scriu ce vreau eu @Romanul Simplu ce ma nemultumeste pe mine un membru simplu de partid PSD,de ce sa ma semnez cu o identitate care nu este a mea ?ca sa fiu acuzat de furt de identitate:))=))@Oradean voi scrie mai departe murdarii,mizerii de ADEVAR si DREPTATE care supara filiala PSD Bihor,iar cei care le vor citi imi vor da dreptate ma vor recunoaste ca lider ,ca un lider adevarat care lupta pentru cei multi si saraci .Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Martie 2011, 20:02 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, nu fi si diversionist ca nu tine. In tot si-n toate dovedesti a fi Departe de Adevar. Prostia, rautatea si nebunia ta sunt nemarginite. Nu fi nerabdator, in curand ma vei cunoaste sau vei lua cunostinta de modul in care merita a fi tratati frustratii de teapa ta. Identitatea ta este cunoscuta, ramane sa-ti primesti rasplata pentru faptele tale. Nu sunt in slujba nimanui si nu doresc favoruri, iar daca ai ceva cu Mang este treaba ta sau poate tu esti o sluga a celor care au ceva anume cu senatorul. Se pare ca esti hartia igienica a unui grup de nemultumiti,iar in final respectivii te vor folosi ca atare. Daca doresti a fi un adevarat taliban pesedist, comenteaza orice articol, dar sub adevarata identitate. Daca stim cu totii cine esti, la ce-ti mai foloseste falsa identitate. Nu-mi doresc sa fi pomenit de un om ca tine, sincer prefer anonimatul. Deci, romane, foloseste forumul pentru opinii pertinente care sa poata folosi celor care citesc. Niciodata nu vei reusi sa insemni ceva insultand, batjocorind sau injurand pe cineva, mai degraba cei care-ti urmaresc ineptiile se solidarizeaza cu cei care sunt tinta atacurilor tale nejustificate. Tara arde, iar tu, romane, in numele Dr
Postat 19 Martie 2011, 16:23 de Oradean.
replica la @Oradean
@Oradean LASHULE MITOCAN scrie-ti numele ,si vino in redactia saptamanalului,, Bihoreanu``sa te cunosc pentru ca nu sunt cine afirmi tu ca sunt numele meu este GHE.BARA:))=)).@Oradean dar rau te supara ADEVARUL si DREPTATEA spusa in PSD Bihor, suferi de minciuna si nedreptate faci spume la gura intr-o criza intensa de poupincurism la senatorul PSD Ioan Mang ,ce ti-a promis ?ce-ti da ?ce ciolan ?ce functie?:))=))@Oradean cine ti-a dat informatiiler te-a prostit si ride bine de tine ,dar chiar daca ar fi adevarate tot un @Oradean MITOCAN LASH esti :))=)) .@Oradean curaj si vino sa ne cunoastem in redactia Bihoreanul,si chiar daca te-am insultat @Oradean este pentru ca tu ai inceput primul la un articol postat pe ebihoreanu la adresa deputatului Ioan Sorin Roman, si in rest cine vei fi ?sa-ti para bine ca esti pomenit si insultat si vorbit ,pentru ca ca traiesti bah ,mai rau ar fi daca ai fi mort @Oradean ca nu te-ar pomeni nimeni :))=)).@Oradean buna vedere ....dupa aceea mai vedem noi :))=)).@oradean ,,Omul nedusmanit este un nimeni`` baga asta la tatarcutza ,la chelia nashparlie plina toata de popincurism si prostie :))=))@Oradean Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Martie 2011, 14:57 de Romanul Simplu
povesti
semn rau cind vin oltenii in bihor,sa nu-l uitam pe filip si pe olteanca care ne-a desfintat serele,sper ca bolojan sa nu se lase trombonit de baronul olteniei,unde apar PSD-ei apare haosul si coruptia la nivel inalt,sa ne lase cu ai nostri ca ne ajung
Postat 19 Martie 2011, 13:13 de luky
@Romanul Simplu
Romane, alias Tabara George Marinel, zis Gelu, din Tarian, 42 de ani, diabetic, posesor al unei zestre ereditare de invidiat, astfel bunicul lui l-a lovit in cap pe tatal Romanului Simplu, plimbandu-l pe urma cu roaba prin curte. Despre aspectul penal al familiei tale voi scrie in curand. Romane, nu sunt cine crezi tu, dar eu stiu cu exactitate cine esti tu. Nu am nici o legatura cu cei blamati si calomniati de tine, ci sunt unul pe care l-ai insultat si nu te va uita niciodata. Sunt convins ca nu te ia nimeni in seama, dar trebuie sa punem capat iesirilor tale nebunesti. Nebunia ta este sustinuta si exploatata de oameni la fel de iresponsabili ca si tine. Am incercat sa fiu cat se poate de delicat cu tine, dar prostia si nebunia nu reactioneaza la asemenea tratament. La buna vedere, Romanule prost si nebun!
Postat 19 Martie 2011, 11:28 de Oradean.
Replica la popincouristul din PZD Bihor:))=))
Comentatorule cu nick name-ul @rominului simplu alias @Oradean si echipa de comunicare electronica a PSD Bihor sa va fie rusine porcilor ca batjocoriti un roman simplu @Romanul Simplu votant PSD .Comentatorule@Oradean mitocan din mitoc mahalaua orasului Oradea sunt un roman simplu membru simplu PSD si am dreptul la opinie inscris in constitutia din ROMANIAsi nu o sa-mi ingradesti tu acest drept la opinie.@Romanul Simplu scrie doar ADEVARUL si DREPTATEA,doar ADEVAR sI DREPTATE pentru fiecare roman din ROMANIA.Comentatorule lupta interna revolutia talibana din PSD Bihor continua pina la distrugerea filialei PSD Bihor.NU NE REPREZINTA PSD BIHOR PE SIMPLII MEMBRI DE PARTID PSD BIHOR,REPREZINTA INTERESELE CONDUCERI ARISTOCRATE DIN PSD BIHOR CARE DORESC SA-SI CONSERVE IN CONTINUARE FUNCTIILE SI PRIVILEGIILE ,SCHIMBARE IN PSD BIHOR ,SCHIMBARE OAMENILOR ,PRIMARI ,CONSILIERI LOCALI ,JUDETENI, CU ALTI OAMENI CINSTITI CU ONOARE SI MORALA.Comentatorule voi continua sa scriu in continuare la toate ziarele locale,la televiziunile locale pe forum,la bihorstiri,la ziarele centrale ,scriu DREPTATEA sI ADEVARUL murdaresc partidu PSD cu ele :))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Martie 2011, 11:08 de Romanul Simplu
Realitate.
Doamne,rominule simplu,cum zici tu ca te numesti, frustrat mai esti daca vinezi orice articol despre PSD sa-ti etalezi"talentele" pe care le ai sa balacaresti pe toata lumea prin vorbele tale de doi lei.Esti fara scupule,asa cum este un nebun, locul tau este la spitalul 6 a mai ramas o sectie, poate vrei o pila sa te bagam acolo, spune-ne daca nu reusesti sa intri,, te ajutam noi sa gasesti un loc.Printre altele esti fara carte, sa scrii asa ceva, ai ce ai cu Mang, Emilian si altii care probabil nu te baga in seama(si bine fac),cred ca ar trebui sa se interzica lucruri de acest fel pe forum.Poti sa scrii cit vrei,toata lumea stie deja cine esti, ai vazut si tu ca ti s-a spus numele si tot nu incetezi, ai nevoie de doctor,omule, si dute repede la el sa-ti dea ceva tratament ca e de rau cu tine.Fa-o si nu mai murdari ziarele cu replicile tale.
Postat 19 Martie 2011, 08:49 de rominului simplu
replica la articolul cu Nicolae Banicioiu
,,Presedintele TSD Nicolae Banicioiu acuza pe Funeriu de moartea miscariri studetesti``La senatorul PSD Ioan Mang presedintele de filiala PSD Bihor trebuia sa spuna Banicioiu acestea ca doar ridea si glumea cu Funeriu in seara de 16.03.2011 la votarea motiuni de cenzura pe Codul Muncii,s-a vazut la Realitatea TV,si senatorul este si presedinte in Comisia de invatamint din Parlamentul ROMANIEI. Lasa bah sasaitule Banicioiu ca modelele sexi porno curvustinele de la stiinte politice te asteapta sa traisca bine cu tine la noaptea ca de aceea ai venit in Bihor,mai poune de un scandal sexual :))=))La conferinta de presa ce linguseala i-a tras la TSD Bihor ca stiut si de ce ,o sa-l duca PEPEa Homosexualul alias Pavel Emilian presedintele TSD Bihor prin cluburile de sub pasajul Vulturul Negru la betzii si pitipoace ce o sa-i lustruiasca bastonul :))=)).CU ASEMENEA OAMENI TINERI IN PSD SOCIAL DEMOCRATIA PARTIDUL SE DISTRUGE SI NIMENI NU VA MAI VOTA PSD BIHOR NE COMPROMITEM IN FATA ELECTORATULUI DIN BIHOR CU ASEMENEA OAMENI.SCHIMBARE IN PSD BIHOR ACEASTA ESTE SOLUTIA REVENIRI LA PUTERE NU ALIANTA P USL A ,CA O SA FIM IN UMBRA PNL BIHOR :))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Martie 2011, 21:59 de Romanul Simplu
RUSINE
PSD BIHOR are la ora aceasta un singur om de valoare in prima linie pe LEONTIN TIRLE in rest numai muraturi. CHIVARI a tradat in 2000 pt. 20000000 lei vechi votindu_l pe SEREMI la presedentia CJ in defavoarea lui BAR si acum inca este in primele rinduri in PSD ! RUSINE PSD BIHOR !!!
Postat 18 Martie 2011, 20:25 de Isar
@romanul simplu
De unde sti tu ca Dragnea a furat?E usor sa spui ca X e hot,Y e homosexual sau Z betiv.Daca Dragnea facea ceva ilegal fii sigur ca la cat i-a injurat pe portocalii,demult era plimbat pe la DNA.In rest daca vrei schimbare si esti membru sau simpatizant trebuie sa mergi in interiorul partidului sa ceri schimbarea si inoirea partidului.Daca esti de la alt partid atunci nu e treaba ta cine conduce si reprezinta PSD Bihor.
Postat 18 Martie 2011, 18:55 de tero
replica la articol
Vorbeste si Liviu Dragnea oltenashul capatuit prin furt in Teleorman ca sa nu taca pentru ca nu cunoaste situatia din teritoriul si din judetul Bihor vorbeste prostii.PSD Bihor este in umbra PNL Bihor.Ce intilniri cu membri PSD si cuai celorlate partide din aliantza P USL A?Ce organizatie TSD Bihor condusade catre cine ? De un poulifrici pe care nimeniu nu-l asculta ,acuma regretam ca nu a fost ales presedinte TSD Bihor Marius Sticlaru ,pentru ca asta micu Pavel Emilian alias PEPEa Homosexualul degeaba se da si peste cap ca nu-l mai asculta tineri din PSD ,nu are autoritate morala onoare este un mic betiv care frecveteaza cluburilede sub pasajul Vulturu Negru, Columbus cafe si altele.PSD BIihor ,LA TIMPURI NOI,OAMENI NOI ,TINERI PUTERNICI CA NOI ``NU cei vechi primari,consilieri locali, si consilieri judeteni,,SCHIMBARE IN PSD BIHOR acesta este O SANSA PENTRU MILITANTI PSD altfel toata social democratia in PSD Bihor se duce pe ripa dreacului :))=))Comentatorule @Oradean te astept sa-mi scrii replica si sa-mi spui ca tot ce am scris aici in comentariu sunt minciuni si baliverne ,dar este ADEVAR si DREPTATE ce a scris@Romanul Simplu .:))=)Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Martie 2011, 13:48 de Romanul Simplu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON