URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Ianuarie 2012, 14:40

Liderul PNL Bihor, despre traseistul Jolţa: "Mi-am pus obrazul pentru el"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a povestit miercuri, într-o conferinţă de presă, cum a avut loc întrevederea în care deputatul Nicolae Jolţa l-a informat că va părăsi tabăra liberală pentru a se înscrie în PDL, alături de coreligionarul său penticostal, Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean.

"Pe obrazul meu"

"Aveam semnale încă din perioada între Crăciun şi Revelion despre acest lucru", a spus Cornel Popa, adăugând, însă, că nu i-a cerut niciodată lui Jolţa să spună dacă zvonurile privind migrarea sa la PDL erau sau nu întemeiate, mai ales că însuşi deputatul declarase public, atunci când Ţîrle şi-a anunţat adeziunea la democrat-liberali, că el nu va face acelaşi pas. "Vinerea trecută, a venit (n.r. - Jolţa) la mine, şi mi-a spus că îi pare foarte rău şi că îi este foarte greu, dar intră în PDL, dintr-o chestie (n.r. - motivaţie) personală", a mai spus Popa.

Liderul liberal a afirmat că regretă gestul făcut de Jolţa şi se simte "dezamăgit", întrucât "am ţinut la copilul ăsta şi am crezut în el, iar pe obrazul şi prin eforturile mele a ajuns deputat". În fine, Popa a mai precizat că Jolţa nu a fost niciodată "marginalizat" în cadrul organizaţiei judeţene a PNL. "Întrebaţi-l şi pe domnul Bolojan, noi l-am susţinut mereu cu toată încrederea", a spus senatorul.

Contra traseismului

Întrebat de BIHOREANUL dacă PNL va propune modificarea legii astfel încât traseismul politic să fie interzis şi sancţionat, mai ales că liberalii au primit ei înşişi un asemenea traseist în persoana deputatului Octavian Bot, plecat de la PDL, Popa a reiterat că reprimirea în partid a lui Bot s-a făcut în pofida votului negativ al organizaţiei judeţene, după ce ex-pedelistul şi-a aranjat situaţia cu preşedintele Crin Antonescu. "Amintiţi-vă ce poziţie a avut în această problemă organizaţia Bihor", a spus Popa, arătând că Biroul Permanent Judeţean s-a împotrivit reprimirii lui Bot, dar acesta a beneficiat de votul favorabil dat de Biroul Permanent Naţional al partidului.

De asemenea, a spus Popa, liberalii au vrut în 2008 să sancţioneze prin legea electorală nu doar traseismul aleşilor locali, care în prezent îşi pierd funcţiile dacă demisionează din partidele în numele cărora au fost votaţi de cetăţeni, dar şi traseismul parlamentarilor. Numai că, a precizat liderul PNL Bihor, la acea vreme s-au împotrivit PSD-iştii.

"În ultimele luni de guvernare, când am modificat legea, am introdus sancţionarea tuturor aleşilor traseişti cu pierderea funcţiilor, indiferent că erau primari, preşedinţi de consiliu judeţean, consilieri locali, judeţeni, deputaţi sau senatori. Dar în Parlament, PSD, prin domnul Hrebenciuc (n.r. - Viorel Hrebenciuc) a introdus pe ultima sută trei amendamente care au fost adoptate, aşa că acum deputaţii şi senatorii pot migra de la un partid la altul fără a fi sancţionaţi".

Cu toate acestea, a încheiat Popa, PNL va mai încerca să modifice legea aşa încât traseismul parlamentarilor să fie sancţionat, nefiind exclusă nici amendarea Constituţiei în acest scop.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
DIAREE
JOLTA UN RAHAT DE POCAIT FRATILOR....
Postat 19 Ianuarie 2012, 10:27 de LASZLO TKE
gaozarii politici
Asa obraz are Popa ca si constiinta lui Jolta. Nici unul din ei nu stie ce-i aia! In aceste momente cand tradeaza cateunul se spune adevarul despre el de catre fostii sai tovarasi. In aceste momente aflam ca respectivul e un om de nimic, dar cu toate astea a fost "ajutat" de complicii de partid. Cu alte cuvinte se spune ca toti politrucii sunt la fel : gainari, ticalosi, lacomi, imorali, ratati, s.a.m.d.
Postat 18 Ianuarie 2012, 15:40 de aleluia brother
deputatul popa
Felicit din toata inima BIHOREANUL pentru faptul ca a reusit SUBLIMINAL sa scoata in evidenta ca la alegeri Popa a manipulat o parte a judetului punand,,pe obrazul lui" o marioneta sa candideze pentru parlamentul romaniei ! Sau te pomenesti dragii mei ca nu asta a- ti dorit ?!!
Postat 18 Ianuarie 2012, 15:38 de suparatu
Tsunami-n degetar
Pare-se ca dl.Popa e una dintre victimele faptului ca inainte de \'89 nu s-a prea-nvatat Psihologie...Drept ii ca-n 22 de ani se putea recupera ceva,dar pentru asta mai lipseste vointa subiectului.Regretele-s tardive. \"Consecventa\" cu care inclusiv PNL \"trateaza\" asa-zisul traseism politic demonstreaza lesne (daca mai era nevoie!) ca INTERESUL este singura ideologie care a reusit sa atinga neuronul unora,cu sau fara vreo implicare a divinitatii.Despre calitatea neuronului nici n-are rost sa discutam...Despre obrazul d-lui Cornel Popa,idem.
Postat 18 Ianuarie 2012, 15:13 de gyorgy tozser
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON