URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2012, 17:36

Liderul PDL Bihor acuză candidaţii USL că ameninţă şi intimidează populaţia

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, candidat în Colegiul 3 Senat (Oradea Sud-Salonta) îi acuză voalat pe contracandidaţii din USL că fac presiuni asupra unor PDL-işti dar şi asupra unor oameni de rând, ameninţându-i.

Roata se învârte

"Vreau să trag un semnal de alarmă. Chiar dacă unii candidaţi se găsesc la putere, să nu folosească metode de ameninţare la adresa populaţiei şi a unor oameni de-ai noştri, că nu este bine şi nu este corect! Ce ne facem? Pentru că roata se învârte. Noi am fost la guvernare, eu am fost prefect, şi nu cred că se întâmplau asemenea lucruri pe vremea aceea", a spus candidatul.

Fără să intre în plan concret, PDL-istul a afirmat că "nu este corect ca să folosim asemenea metode pentru a intimida populaţia", şi anume cu ameninţări cu "tot felul de instituţii pe care le au la îndemână".

Solicitat de BIHOREANUL să exemplifice concret la cine anume se referă, liderul PDL a refuzat să intre în detalii. "Deocamdată v-am spus atât şi altă dată o să vă dau şi exemple", a spus Ghilea. Tot la întrebări, el a spus că presiunile au fost făcute pentru ca oamenii să voteze cu candidaţi ai USL.

Limbajul lui Becali

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele interimar al PDL Bihor a făcut şi el referire la discursurile nepotrivite ale reprezentanţilor USL, exemplificând cu remarca lui Cristian Bodea, care a zis că gestul lui Radu Ţîrle de a copia citatele este "de rahat", la scandalul lui Bodea cu PSD-istul Ioan Mang, dar şi făcând referire la o ieşire, din 2008, de-a lui Valeriu Boieriu, care spunea, despre Octavian Bot, că "este un mercenar specializat în aruncarea cu căcat".

"Am obligaţia să condamn deschis gravele derapaje de limbaj pe care le-am constatat la competitorii noştri politici. Faptul că liderii USL, colegi ai domnului Gigi Becali, au împrumutat limbajul lui, nu-i ajută cu nimic pe bihoreni. Sigur, s-au mai întâmplat asemenea derapaje. Eu am mai avut parte de ele când am fost prefect. N-am răspuns niciodată cu asemenea exprimări şi nu o să răspundem nici acum", a spus el.

Pe de altă parte, candidatul a vorbit, din nou, şi despre proiectele ARD pentru Parlament. Între acestea, preşedintele PDL Bihor a enumerat reducerea cotei unice de la 16 la 12%, creşterea salariului minim pe economie, de la 700 la 850 de lei de la 1 ianuarie 2013 respectiv la 1.000 de lei în 2015, îmbunătăţirea accesului la serviciile de urgenţă, proiectul "prima fermă", cu măsuri în urma cărora producătorii locali să beneficieze de puncte de desfacere locale, fără să fie nevoiţi să apeleze la verigi intermediare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
realitate
Sa dea D-zeu mintea romanului de pe urma, fiindca e adevarat tot ceea ce zice .Sa mergem la vot si sa schimbam scorul de la locale.Mai bine paine neagra in fiecare zi decat paine alba odata pe saptamana.Succes sa aveti oamenilor de bine ,secretule e sa fiti uniti.
Postat 23 Noiembrie 2012, 19:06 de adevar
Părerea mea
Blaga falcosu, Ghilea intelectualu rafinat, Corches porches, Popa militianu de la apelu bocancilor, Costea blonda agramata, Ionela muzeu nietcultur, Mocanu pensatu someru, s.a.m.d., ar fi cazul sa ia o pauza de cel puțin 4-5 ani, s-a saturat boborul sa le tot vadă mutrele de tzaranoi parveniti pe toate televiziunile si prin ziare, o gasca de omide portocalii care au ros tzara. Dispareti bine si repede!
Postat 23 Noiembrie 2012, 16:55 de Votator legal
de ce suntem obligati sa vedem zi de zi ramasitele PDL ului ?
jos PDL< zdrrrente ce sunteti ! PDL trebuia desfiintat ca partid demult ne face tara de RUSINE, ce asteptati , furia noastra !Intr un partid LIDERII de prosta calitate comanda asta am vazut in PDL , membri sunt marionete , pioni, nu are rost sa i sustineti=VOTATI , nu ma reprezinta pe mine orice marioneta politica :))).CAND VOTATI cascati va OCHII la LIDERI :))) sa intelegeti ca sunteti pacaliti :))
Postat 23 Noiembrie 2012, 13:40 de jooos si desfintati
portocala mecanica
OMULE, nu uita ca nu erai un exemplu bun pentru tara . Derulai contracte cu statul si erai bugetar !!!! NU TI-e RUSINE ????? !!!!!!!!!! Rusine !!!!!! Da de condus conduci audi de 105.000 euro ?? Vile cat incape !!! SA ti se ia la purecat toate contractele din ultimii ani . JUSTITIA sa ia atitudine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ACTIUNE JUSTITIA !!!!
Postat 23 Noiembrie 2012, 13:05 de kuli
NU TE MIRA D-LE
CE SEMNALE DE ALARMA TRAGI DOMNULE INCA IN FUNCTIE, DOAR USL-UL V-A AVUT PE VOI CA EXEMPLE, BINE CA EL NU VA MOSTENESTE ,, INTELIGENTA ,, BINE AI SPUS ,, ROATA SE INVARTE ,, PE VREMEA VOASTRA CINE CE TI-A FACUT PENTRU DOSARELE PE CARE LE AI , AI DEVENIT IN ACESTI ANI UNUL DIN CEI MAI BOGATII OAMENI DIN BIHOR SI POATE DIN TARA, ITI PERMITI SA VORBESTI ... PE CAND ALTII ABIA ISI DUC TRAIUL DE PE O ZI PE ALTA , AVAND DIPLOME LUATE PE DREPTATE, SI LA TIMPUL CUVENIT. ACESTIA NU AU AVUT NOROCUL SI INSPIRATIA PORTOCALIE......... ACEASTA SITUATIE TREBUIE SA VERIFICE USL-UL SI DACA ESTE TOTUL CORECT, SA NU O SIMTI CA O AMENINTARE
Postat 23 Noiembrie 2012, 11:00 de bihorean
asta stie vorbi articulat?
Se invarte, da! Tu si taranoii tai veti disparea definitiv de pe scena publica. Asta se va intampla chiar si in romania, tara in care opincarii, sudorii si chelnerii precum ghilea, igas, udrea si compania, coada vacii adica, au ajuns sa ne conduca. Halal! Sa crapati, nespalatilor!
Postat 23 Noiembrie 2012, 09:02 de sign
mă întreb...
Mă întreb cum ar fi dacă cineva şi-ar aminti cum pe vremea prefectului Ghilea i s-a \"sugerat\" să \"stea în banca lui\"? Oare ar mai fi Ghilea atât de vocal?
Postat 23 Noiembrie 2012, 07:37 de românul complex
constiinta
Sunt foarte trist! SUNT OBLIGAT(de propria mea constiinta)sa votez USL-ul! Doar ca trebuie sa o votez pe D-na Florica Chereches! Domnia sa insa nu raspunde oricui pe Facebook(chiar daca ii vorbesti de lucruri serioase); in schimb afiseaza fotografii cu personajul care poarta numele Marcel Ioan Bolos, cel care, tot pe Facebook il are la "Favorites" pe Calin Florin Mocan! Adica el e in Guvernul USL dar ii place Mocan(nu stiu, poate ii place cum se penseaza)! Nu stiu ce sa mai cred! Dar asta e! VOTEZ USL! Din constiinta, nu pentru ca m-a amenintat cineva!
Postat 23 Noiembrie 2012, 00:05 de TDS
”Epoca (încă) portocalie.” Ep. E tare greu fără tov.-ii: Bocuţ, MRU, Vasile şi dona Nuţi la ”butoane
I. ”...eu am fost prefect, şi nu cred că se întâmplau asemenea lucruri pe vremea aceea”. 1. Se învârte roata. Tov. Ghilea ştie de ce, când trece prin Parcul Traian. 2. Poate ne explică şi nouă tov. Ghilea modul hyper-rapid de votare implementat la Ambasada din Paris (şi nu numai) de la alegerile prezidenţiale din 2009? Sau acest patent marca PDL este (încă) secretizat? 3. Poate ne explică şi nouă Mr. Ghilea despre cât de greu se pregăseşte şi susţine un examen pentru postul de prefect. II. Adevărata cale dreaptă: 1. Arde-i la VOT pe corupţii ”portocalii” & co! 2. Good luck dr. BOERIU VALERIU VICTOR. Keep going!
Postat 22 Noiembrie 2012, 21:40 de stefan
Ce ştie Ghilea în plus faţă de Popa !?!
Înregistrări cu Popa Cornel înainte de referendum, prin care vorbeşte cu primari USL din judeţ despre banii care se dau la alegători, pentru a se merge mobilizat la votul DA, se află la un dosar. La astea se adaugă înregistrările din acestă perioadă, după care se adună tot şi se dă materialul atât la public cât mai ales la cei pentru care roboteşte SRI. Va fi un spectacol grozav după alegeri, până se face guvern.
Postat 22 Noiembrie 2012, 17:45 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON