URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Noiembrie 2014, 14:03

Liderii ACL Bihor: "PSD-iştii trăiesc într-o realitate paralelă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii ACL Bihor, Gavrilă Ghilea şi Cornel Popa, au susţinut, marţi, prima conferinţă de presă după primul tur al alegerilor prezidenţiale, mulţumind tuturor celor care s-au prezentat la vot.

Ei au subliniat faptul că Klaus Iohannis a obţinut aproape 95.000 de voturi în judeţ, "aproape dublul celui obţinut la alegerile europarlamentare de cele două filiale bihorene PNL şi PDL la un loc", după cum a precizat Ghilea.

"Scuzele" PSD

În acest context, preşedintele PDL Bihor a afirmat că "prin prisma ultimelor declaraţii ale liderilor PSD Bihor, această formaţiune trăieşte într-o realitate paralelă dacă se amăgeşte că rezultatul, altminteri modest, pe care l-a obţinut duminică ar fi fost influenţat de voturile etnicilor maghiari, direcţionate în masă către candidatul ACL Klaus Iohannis".

Ghilea a afimat că acest lucru nu se doveşte a fi adevărat. Acesta a explicat că, în 2009, Kelemen Hunor a obţinut puţin peste 39.000 de voturi în Bihor, la o prezenţă de 53% la urne. În 2014, acesta a reuşit să strângă circa 30.000 de voturi, însă candidatul PPMT, Szilagyi Zsolt, a primit şi el circa 7.000 de voturi.

"Ţinînd cont şi de prezenţa mai redusă la urne decât în urmă cu 5 ani, obţinem aproximativ acelaşi procent - circa 14% - exprimat de alegătorii de naţionalitate maghiară. Rezultă, deci, că voturile cu care alegătorii maghiari l-ar fi creditat duminică pe candidatul ACL nu au existat decât în închipuirea liderilor PSD Bihor, care le folosesc probabil ca scuză a rezultatelor mediocre în faţa conducerii centrale a partidului", a spus Gavrilă Ghilea.

"Îi mulţumesc domnului Mang că ne-a deschis ochii, nu ştiam că ne votează pe rupere ungurii", a glumit preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, adugând însă, pe un ton serios, că-i aşteaptă pe etnicii maghiari să-l voteze pe Klaus Iohannis în turul al doilea, "pentru că au în cine crede".

Muncă de convingere

În cadrul conferinţei de presă, cei doi lideri ai ACL Bihor au comentat şi rezultatele primului tur din judeţ. Deşi în comunele în care primarii au trecut la PSD candidatul ACL a pierdut, Gavrilă Ghilea a văzut partea plină a paharului.

"În unele comune conduse de primari ademeniţi cu promisiuni guvernamentale - Săcădat, Borod, Dobreşti, etc. - ACL îşi menţine un semnificativ bazin electoral, realizând un număr însemnat de voturi, ceea ce demonstrează că primarii trec, dar electoratul rămâne. Am obţinut în fiefurile tradiţionale ale PDL - Sînmartin, Sîntandrei, Olcea, Lunca, Rieni, Curăţele - dar şi în unele comune conduse de primari PNL - Cociuba Mare, Vârciorog, Oşorhei, Nojorid - scoruri de forfait, umilitoare pentru un PSD care a bătut din poartă în poartă cu sacul de pomeni în spinare şi cu pliantul cu minciuni", a spus Gavrilă Ghilea.

La rândul său, Cornel Popa a afirmat că mulţi vârstnici au votat cu PSD după "minciuna sfruntată" lansată de acest partid cum că Klaus Iohannis ar vrea să le taie pensiile. "În aceste două săptămâni vom avea de lucrat, de ieşit în stradă şi de discutat cu oamenii pentru a-i convinge că Iohannis nu le va tăia pensiile", a spus Popa, precizând şi că PNL-iştii şi PDL-iştii trebuie să-şi "scoată din cap lejeritatea" şi să facă o campanie eficientă.

"Ne-am căsătorit prost..."

Cei doi preşedinţi de filiale au cerut bihorenilor să iasă la vot în turul al doilea şi să arate că-şi doresc o schimbare şi nu "ciuma roşie". Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că, în 2012, PNL s-a aliat cu această "ciumă roşie", Cornel Popa a afirmat: "Ştiţi, de multe ori, omul se mai căsătoreşte şi la vrerea părinţilor. Noi din cauza tătucilor noştri ne-am căsătorit prost, dar divorţarăm. Suntem acum la o căsătorie normală...".

Pe de altă parte, în cadrul conferinţei de presă, senatorul Gavrilă Ghilea a cerut Instituţiei Prefectului Bihor să organizeze turul al doilea "aşa cum prevede Legea electorală" şi "să nu mai avem cazuri în care preşedinţii ori locţiitorii secţiilor de votare sunt membri de partid".

Citiţi pe această temă şi articolul "Gata să fure! Activişti PSD şi rude de-ale lor, puşi abuziv la conducerea secţiilor de votare"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Nu pentru voi, au votat asa Bihorenii!
Degeaba iesiti in fata si va asumati voturile bihorenilor pt ca nu pe voi v-au votat ci au votat impotriva tendintei comuniste a PSD-ISTILOR. Bihorenii sunt satui de voi, si de tine Popa,si de Ghilea si de Bolojan. Bihorenii l-au votat pe Johanis pt ca intre doua rele, trebuie sa alegi varianta mai putin rea. Ardelenii au inteles clar si slava Domnului ca au intelepciune, ca PSD e periculos pt. o evolutie sanatoasa, democratica si economica a tarii.
Postat 05 Noiembrie 2014, 11:51 de Ardelean
stei
Dar de Stei ce spuneti d-le Popa? A luat-o rau la vale. PNL -ul nu mai inseamna nimic in Stei.
Postat 05 Noiembrie 2014, 00:16 de anonim
DOMNULE GHILEA,
SPUNEŢI-NE CUM V-AŢI ADUS CONTRIBUTIA LA DEZVOLTAREA ORAŞULUI: CU BANII MULŢI ÎNCASAŢI CE AŢI FĂCUT??? CASE, PALATE? AŞA, CA PATRON ADEVĂRAT!!!!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 22:40 de CARLA
DOMNULE GHILEA,
Dumneata nu erai PSD-ist???????sau ţi-ai schimbat sângele...în timp, ca bilanţ, ai supt de la două oi .....mială blândă....care eşti !!!!!!!!!!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 22:32 de CARLA
ghilea
Doamne abia astept sa l cheme astia si pe Ghilea putin pe la DNA sa l vedem cu a facut el cinstit atitia bani saracu deel. El gunoiul vorbeste
Postat 04 Noiembrie 2014, 20:11 de ghilea
CINE e BOLOJAN ?
TuruL 2 -16.11.2014- ROMANIA are nevoie de PONTA (Y) , TANAR vreau mereu sa FIU :)))))))) ca la 20 de ani, fara GRIJI si FARA BANI (Y) Ca la 20 de ani , oricum ultimii zece au fost un COSMAR (Y) sobolanii au dat in GRAU :)))) http://youtu.be/1A6nCZrPA2U
Postat 04 Noiembrie 2014, 19:03 de CINE E BOLOJAN ??
maka kaka
Fakărilor! Dumnezeu are răbdare...
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:56 de maimuta cu ku.rul roşu
astia nu se uita la ei, nu s apti MEDICAL !!!
astia nu se uita la ei, nu s apti MEDICAL !!! cum se dau functiile la cei care nici LECITINA nu i mai SALVEAZA ?!! cand isi deschide gura si Bolojan o iei la FUGA !!
Postat 04 Noiembrie 2014, 18:37 de astia nu se uita la ei, nu s a
Ghilion
Bre Tovarasi. Ghilionul asta prinde toate lucrarile din Oradea din moment ce a devenit cel mai mare aliat al PeNaLilor? Mare fripturist Ghilionul asta. Dar si mai mari fraieri cei care il platesc. Mars din Primarie.
Postat 04 Noiembrie 2014, 16:07 de jandarmul
Popa Prostu si Grecu Interlopu
Popica, mai bine iti vezi de relatia dintre tine, fiu tau si interlopu Grecu din Santandrei. Toti 3 o sa mergeti sa dati cu subsemnatul cat de curand.
Postat 04 Noiembrie 2014, 16:05 de eugenia
Cine vorbește
Extraordinar. Cine a ieșit să vorbească. Doi frați siamezi uniți unul de celălalt cu o badă de lipici din extras de EURO. Mă lăsași cu vrăjeala ieftină. Voi doi politruci ați reușit performanța unui 37%? Voi doi? Dacă nu era bolojan în Oradea, deja erați demuuuuullllt demiși. Vedeți meritele cui vi le asumați!
Postat 04 Noiembrie 2014, 15:59 de euroul
o alta interpretare
M-am uitat la culorile in care-i impartita tara si daca ne uitam si la potentialul celor care alcatuiesc culorile, ne dam seama usor unde-i potential economic, intelectual, initiativa economica si capital si unde-s cei asistati, care asteapta pomeni si care nu au nimic cu economia in cea mai mare masura. Mai este ceva, ma uit si vad tara colorata in rosu si albastru, si parca vad doua tari, parca nu-i o tara normala, daca ar fi normala ,ar fi intercalate culorile, ar fi mai omogen amestecul de culori. Asta-i un semn de intrebare mare, atat politic cat si social. Las la latitudinea fiecaruia interpretarea. Haide-ti sa punem votul pe Iohanis, cu toti ar trebuii sa ne mobilizam si sa mobilizam si pe altii pt acest lucru!!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 15:19 de oradeanul de bine
EU PIERD 2 ANI PENTRU UN FLEAC , O virgula !!!!!
MERGETI ORIUNDE SA VA CERETI DREPTURILE SUNT ZEROOOO CU LEGEA NICI SEPETA DE CAZ NU O IAU IN CONSIDERARE=BIROCRATIE SI FARA DREPTURI !!!! NU TREBUIE SA AJUNGETI RAU, DOMANE FERESTE DAR ATUNCI DE CE MUNCESTI ?! EU NU VA DORESC SA JUNGETI SLUGI SI SA MURITI FARA DREPTURI = PDL SI PNL :)))))) EU PIERD 2 ANI PENTRU UN FLEAC , O virgula !!!!!
Postat 04 Noiembrie 2014, 14:40 de BIROCRATIE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON