URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Mai 2012, 12:19

Liberalul Voloşeniuc, ales preşedinte CJ în locul lui Ţîrle. Kiss a refuzat postul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una din ultimele reuniuni ale Consiliului Judeţean ales în 2008 s-a consumat joi, când reprezentanţii din CJ au luat act de încetarea de drept a mandatului lui Radu Ţîrle ca preşedinte, ca urmare a trecerii lui de la PNL la PDL, iar proaspătul fost şef al instituţiei şi-a rămas bun cu speranţa că "ne vom revedea după 10 iunie".

Ultimul discurs

Într-o scurtă cuvântare, pe care a rostit-o nu de la prezidiu, ci de pe margine, Ţîrle a ţinut să le mulţumească foştilor colegi pentru colaborare, să enunţe câteva din realizările sale şi, gest foarte apreciat de asistenţă, chiar şi să-şi ceară iertare tuturor celor faţă de care ar fi greşit.

"Doresc să vă mulţumesc tuturor pentru colaborarea din aceşti patru ani, pentru hotărârile bune pe care le-am luat. După cum ştiţi, am avut în aceşti patru ani doar vreo două sau trei hotărâri atacate în contencios de Prefectură", a spus Ţîrle, după care a încheiat, vizibil emoţionat, stârnind aplauzele tuturor celor prezenţi: "Vă doresc tuturor sănătate, iar celor care candidaţi vă doresc şi mult succes. Pentru tot ceea ce am realizat, vă mulţumesc, pentru că fără dumneavoastră nu am fi putut promova atâtea proiecte mari, Aeroportul, drumul de Padiş, Aparegio, programul judeţean de gestionare a deşeurilor şi alte proiecte. Încă o dată vă mulţumesc, iar pentru ceea ce am greşit vă cer iertare tuturor".

Kiss a refuzat, Voloşeniuc a fost votat

Pentru că, potrivit legii, au fost obligaţi să desemneze dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJ - Alexandru Kiss şi Dumitru Voloşeniuc - pe unul căruia să-i delege atribuţiile lui Ţîrle, consilierii judeţeni au trecut la vot, însă numai după ce Kiss a precizat că el refuză să preia aceste prerogative.

Ca urmare, întrucât au avut de "ales" un singur candidat la interimat, consilierii l-au votat, în secret, deoarece aşa cere legea, pe liberalul Voloşeniuc, cu 22 de sufragii pentru şi 5 contra, din partea PDL-iştilor. De altfel, mai în glumă, mai în serios, preşedintele interimar al PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, s-a şi adresat lui Kiss, afirmând că dacă ar fi candidat UDMR-istul, i-ar fi dat lui votul.

"Dacă eraţi dumneavoastră candidat, fiţi sigur că aveaţi votul meu", a spus liderul grupului de consilieri judeţeni ai PDL, adresându-se lui Kiss.

Harţă pe USL

Tot şeful PDL-iştilor din CJ a fost protagonistul unui episod cu conţinut strict politic, înainte de votarea lui Voloşeniuc ca înlocuitor al lui Ţîrle Avrigeanu cerând ca şi "consilierii care candidează din partea USL să îşi dea demisia, pentru că nu pe listele USL au fost aleşi în 2008".

Avrigeanu a primit replica de la secretarul judeţului, Carmen Soltănel, care a explicat că în calitatea pe care o are nu se poate autosesiza pentru constatarea încetării de drept a mandatului de consilier judeţean a celor care candidează pe lista USL, motiv pentru care l-a invitat pe Avrigeanu să depună la Registratura CJ o sesizare, pe care a promis că o va "analiza" conform legii.

Dacă răspunsul lui Soltănel a fost unul strict funcţionăresc, juridic, în schimb reprezentanţii PSD şi PNL i-au explicat PDL-istului că în cazul lor nu se aplică legea care l-a obligat pe Ţîrle să rămână fără funcţia de preşedinte. De altfel, Avrigeanu, un veteran al CJ, a fost pus la punct de cea mai tânără consilieră liberală, Nicoleta Faur. "Vă atrag atenţia că noi, chiar dacă suntem candidaţi pe lista USL, nu am părăsit niciunul PNL sau PSD, partidele pe listele cărora am fost aleşi", a explicat Faur.

Record: cel mai scurt mandat de consilier

Pentru că la precedenta reuniune a CJ un consilier, Olah Sandor, a demisionat atât din Consiliul Judeţean, cât şi din UDMR, aleşii bihorenilor au trebuit să ia act şi de încetarea mandatului acestuia, precum şi de înlocuirea lui cu un alt reprezentant al Uniunii, Csengeri Csongor Antal, 44 de ani, profesor de sport în comuna Valea lui Mihai.

Noul consilier a fost validat şi a depus jurământul solemn, iar şeful său de partid, Alexandru Kiss, a profitat de moment pentru a face două glumiţe. "Merita să trăiesc atâta să văd emoţii la doamna secretar", a spus Kiss când secretarul judeţului, Carmen Soltănel, s-a străduit (fără a reuşi la perfecţie) să pronunţe numele noului ales, după care s-a adresat acestuia: "Îl felicit pe domnul Csongor, care probabil că va avea cel mai scurt mandat din istoria Consiliului Judeţean, dar şi asta este ceva"".

Mandatul actualului Consiliu Judeţean se va încheia luna viitoare, după alegerile locale din 10 iunie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
consiliul judetean
Dle Voloseniuc,daca ar fi sa aleg intre dstra si Popa Cornel v-as alege cu draga inima deoarece va stiu un om cinstit si onest,harnic,cu bun simt.Ma bucur ca PNL are oameni ca dstra, Bolojan,Andrica,Carp .Bine ca a plecat Fratele Tirle, chiar si Kiss (care nu stiu ce cauta acolo de 20 de ani) se bucura ca a scapat de Tirle,la fel functionarii din cladire.Si prefectul asta faimos Ghilea cind pleaca?Sa ne mai bucuram ca tare infumurat este
Postat 04 Mai 2012, 22:02 de un functionar
.....
Încă unu cu nume de ucrainean, care consumă aeru degeaba......MM de alterat obosit
Postat 04 Mai 2012, 09:57 de pistike
wsm
balena aia esuata de Kiss face ce vrea.conduce din umbra, decat sa fiu condus de el mai bine il votez pe Tirle. mi-a placut ca nu s-a lasat la selina...ca se plimba din partid in partid asta e, nu exista onoare politica.
Postat 04 Mai 2012, 00:43 de ruli
Cateva adevaruri - puse cap la cap
Ionel asta o fi de la Avrig? Mai tineti minte schatck-ul lui Florin Piersic: \"Ati fost vreodata la Avrig?\" Cum le stie el pe toate! Viitorul pedeleului e-n el asa cum al penetecedeului era-n Jurca-n 2000. Chiar daca-i la fel de mare (la propriu), Avrig_escu este mai beznicios, are ONIX si a pierdut CA EROUL mandatul obtinut in 2000 (VICE la judet) cu abilitatea lui TARTA, banii lui AVRAM (aici e de discutat, asta nu si-a platit ani de zile cheltuielile la asociatie - zice \"vox populi\"). tupeul lui BOT si generozitatea lui Filip SLOBOZEANUL ... de la fostul CoCoPoCo. intrebati-l pe Mircea Stroe, o sa va confirme ca nu mint!
Postat 03 Mai 2012, 23:46 de Noi, O(ltul)POZITIA
Cea mai buna veste pe azi
Cea mai buna veste pe azi. Sper sa se mute de tot din Bihor! Pa pa Tarle! sa NU nu scrii!
Postat 03 Mai 2012, 19:43 de George
S-a urcat scroafa-n copac
Limitele CJ, cum ar fi cele arătate în planul inteligenţei administrative, au fost depăşite cu acest prilej. Păcat că a mai rămas numai o lună până la alegeri. Dacă ar fi fost măcar 6 luni până atunci, cu siguranţă USL ar fi rămas în opoziţie.
Postat 03 Mai 2012, 19:12 de Dihoreanul
Ce sa mai spui?
Asa e Margareta. Dar de la tarle ce sa te astepti?
Postat 03 Mai 2012, 18:19 de Emanuel
asta si-a pierdut uzul ratiunii !
Da' ce legatura are tzarleosu cu Aparegio ? Se baga in seama, se pare ! Asta n-are deloc simtul ridicolului sau mizeaza pe faptul ca nu toata lumea e la curent cu atributiile CJ-ului !!!
Postat 03 Mai 2012, 18:11 de margareta
Catre casa Tarle tata!
Catre casa Tarle tata ca ti-a ajuns. Mai lasa si pe altii la ciolan ca tu te-ai umplut destul!
Postat 03 Mai 2012, 17:53 de Temistocle
Bravo tirle
Îmi place tirle mult mai mult decât boloseniuc asta. La asta dacă ii dai un blid de laturi se mulți este si ii zice la kiss sa traiti! Nimeni nu a condus cu adevărat consiliul județean in Bihor de când exista UDMR inafara de tirle. Toți ceilalți s au lăsat condusi de kiss. Bravo tirle! Te votez!
Postat 03 Mai 2012, 17:46 de Observator
un sfetnic bun:))
nu ai ce sa VOTEZI decat ........ mai bine NU! DORMITI in pace :))! de PRIMARI care candideaza ne doare capul :))) cand spui MIZERIE nu se face CURAT.TOT timpul au manipulat bietele dobitoace pe criterii de ETNIE , economice si uita ca tot rau traim ca e PNL , ca e PSD tot aceiasi gunoaie, PUTE :))) si pute la un moment dat.Macar sti ca daca alegi un rrom ce va urma dar restul oricum ajung corupti si practica nepotismul face naveta ca si BOC cu Clujul palteste tara ca e CRIZA dehhh!!
Postat 03 Mai 2012, 17:37 de moartea
Tarle? Ordine
Ce ordine? E la fel de corupt ca oricare altul. Trezeste -te Chris. Puterea asta face. Corupe! E inevitabil. Tu cred ca nu ai prea stat in Romania in ultimii 20 de ani asa e? Sau esti ceva sectant de-al dansului? Ca doar prin astea 2 motive se explica parerea ta. Cele bune.
Postat 03 Mai 2012, 15:31 de Alin
Bravo
halal presedinte...cum zicea persoana de mai jos,sa se bucure de cele 5 saptamani pe postul acesta,apoi vine iar Tirle si face ordine
Postat 03 Mai 2012, 15:28 de Chris
Hai pa!
@Un cetatean SI CA SA ITI FIE SI TIE SI ORICUI CLAR: Nici Voloseniuc asta nu e mai bun ca Tarle sau ca si Kiss si nici viceversa. Asta stiu. Dar macar nu o sa bage bete in roate ca si Tarle. Care numa s-o distrat cei aproape 4 ani pe acolo pe la CJ, si mereu facea pe viteazu si pe gica contra, DAR de cele mai multe ori NU PENTRU CA VROIA BINELE CETATEANULUI CONTRIBUABIL care l-a votat si care ii da banii, ci pentru ca asa zicea Partidu'. El defapt nu a fost niciodata rupt total de PDL (prietenii stiu ce zic), el niciodata nu a fost dedicat PNL ului (ca urmare si traseul lui politic). Toata istoria din ultimii 4 ani a lui Tarle este un joc matematic politic daca vrei, pe care l-a jucat cum a considerat el, ca orice asa zis p-ulitician. TE ROG SA FI REALIST SI PRAGMATIC: s-a furat, se fura si se va fura, dar macar sa nu mai fim niste copii: cine imparte parte isi face (vezi evolutia unor orase precum Arad, Cluj, etc. cu primari PDL pe vremea cand PDL era la guvernare) si tot ce imi doresc e sa se miste treaba in Oradea, sa recuperam cat putem de repede anii de declin si furt EXAGERAT (toti fura dar PDL a furat chiar exagerat). Aceasta e parerea mea: Voi vota cu Bolojan, care consid
Postat 03 Mai 2012, 15:14 de ORADEA
Felicitari
Voloseniuc a fost pus presedinte pentru a putea Kiss sa continue ce a inceput acum multi ani! Sa fure !!! Din banii nostri
Postat 03 Mai 2012, 15:13 de Black
Hai pa!
@Un cetatean: cine ti-a zis ca depind de caldura orasului, daca tot pui problema asta? Te pomenesti ca tu esti om de-al lui vuscan (intentionat scris cu v mic) care vrea centrale de paleti la fiecare bloc, sa arate Oradea ca si un oras din timpul revolutiei industriale, sau pompe de caldura si alte OZN uri. La fel esti si tu un lingau. Cand s-a discutat despre situatia termiei in Oras unde erai? Iti spun eu..habar nu aveai pe ce lume esti, si te-ai gasit acum sa arunci asa un comentariu la gratis! Sau esti de-al PDL ului, un partid care a facut foarte foarte /multe/ pentru oras. Bine intr-un fel cu totii suntem de vina..ca mereu am votat in contratimp cu restul natiunii, de aia era Oradea ignorata de oricine se perinda pe la Bucuresti!
Postat 03 Mai 2012, 14:51 de ORADEA
Tigan la patrat
Mi se pare mie sau si voloseniuc e tigan,doar ca e tigan roman si nu ungur.
Postat 03 Mai 2012, 14:43 de cristi
sagem
felicitari pentru statutul de marioneta grasa..multe plecaciuni in fata lui kiss va urez domnule voloseniuc
Postat 03 Mai 2012, 14:23 de sagem
ptr. Oradea
Am sa te vad ce fericit ai sa fii cand dragul tau Bolojan va reusi sa modifice CETUL pe gaz si luna de luna ai sa platesti de o sa-ti sara apa din cap. Atunci am sa te vad cum ai sa-i mai lingi undeva pe PNL-isti tai. Si cum ai sa-i mai sustii cu toate proiectele ce-au fost facute din bani de la guvernul PDL. Vai de noi !!
Postat 03 Mai 2012, 14:02 de Un cetatean
Nici sa nu aud de Voloşeniuc sau Kiss
Oricine ar urma, din punctul meu de vedere tot Tarle e cel mai bun pentru CJ
Postat 03 Mai 2012, 13:59 de Un cetatean
sagem
aplauze pentru cele 5 saptamani cele mai importante din viata lui voloseniuc.bravo mr V sunteti "buna" carne de tun miar fi jena
Postat 03 Mai 2012, 13:55 de sagem
Oradea
Macar asa nu o sa mai vedem cum pune Tarle bete in roate ca nu ii convine nimic, si ca el e cel mai curat si ca e singur impotriva marilor conspiratii. Ce sa spun... . Si mai are tupeul sa zica despre aeroport. Chiar si restul pot fi puse sub unele semne de intrabare. SA NE LASE si el si PDL ul lui.
Postat 03 Mai 2012, 13:48 de ORADEA
Tradatori
Bravo tigane(kiss),hai ca il ajunge imediat voloseniuc si la burta pe kiss....pt ca la nesimtire si incompetenta l-a depasit demult..
Postat 03 Mai 2012, 13:42 de danyel
lavinia
sunt de acord ce ai scris mai jos...chiar asa numai pe acesta l-a putut sa -l aleaga...
Postat 03 Mai 2012, 13:41 de baciu
incompetent
Frumos l-ati ales pe cel mai incompetent din tot consiliul judetean , halal conducatori mi-e greata .
Postat 03 Mai 2012, 13:33 de icarus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON