URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Noiembrie 2016, 19:24

Liberalul Nicolae Suciu susţine că "aproape 40%" dintre medici nu se mai perfecţionează şi ar trebui opriţi să mai practice

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesorul Nicolae Suciu, candidat la Senat pe listele PNL Bihor, susţine că aproape jumătate dintre medici nu se mai pregătesc după finalizarea facultăţii, fapt care poate afecta calitatea actului medical.

"Ca preşedinte al Societăţii Române de Obstretică şi Ginecologie am observat, în spitalul pe care îl conduc şi în alte spitale, că aproape 40% dintre colegi nu respectă acea obligativitate de achiziţie de 200 de puncte de educaţie medicală continuă în cinci ani", a declarat Suciu joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Să fie opriţi de la practică!

Potrivit liberalului, cadrele medicale care nu depun eforturi să se ţină la curent cu ultimele noutăţi în domeniul în care activează riscă să folosească metode şi tratamente învechite, cu impact direct asupra calităţii actului medical, fapt pentru care ar trebui opriţi de la practică.

"Ei nu ar mai trebui să continue activitatea medicală. Din păcate, nu am instrumentul care să îmi permită să spun: "Trebuie să încetezi să mai practici şi să te duci să te pregăteşti profesional"", a spus candidatul liberal.

Nicolae Suciu a declarat că refuzul unor medici de a se perfecţiona continuu este cu atât mai greu de înţeles cu cât cele 200 de puncte de educaţie continuă pot fi acumulate destul de uşor în cinci ani.

"Este destul să ai o participare la o conferinţă pe an. Spre exemplu, Congresul de Ginecologie are 18 puncte, dar mai sunt conferinţele, sesiunile de comunicări şi se poate apela inclusiv la informările on-line care şi ele se punctează", a declarat liberalul.

Salarii dublate pentru specialişti

În paralel, potrivit profesorului Suciu, îmbunătăţirea calităţii actului medical mai poate fi obţinută prin oprirea exodului medicilor atraşi de salariile mult mai mari din ţările occidentale.

"PNL îşi propune ca din 1 iulie 2017 să dubleze salariile medicilor pentru păstra în ţară specialiştii", a declarat liberalul, care susţine şi majorarea salariilor asistentelor cu 20% pe an până la dublarea acestora.

Pe de cealalată parte, platforma liberală vizează îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei prin introducerea controalelor medicale periodice. "Vom încerca să îmbunătăţim legislaţia privind protecţia pacientului. Acesta va trebui să aibă şi responsabilităţi. Dacă omul nu vine să se caute, orice specialişti am avea, nu am rezolvat nimic. Prevenţia diminuează costurile", a spus Suciu.

Bihorean născut în satul Cacuci, lângă Aleşd, Nicolae Suciu domiciliază în Bucureşti, unde este profesor universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, directorul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului şi managerul Maternităţii Polizu.

Mai greu de autorizat

La aceeaşi conferinţă de presă a participat şi deputata Florica Cherecheş, înscrisă în cursa pentru cel de al doilea mandat, care a adus în discuţie scandalul Nutripork. Deputata a anunțat că demersurile pe care le-a făcut pe lângă ministerele Sănătăţii şi Mediului pentru a pune capăt poluării olfactive produsă de ferma de porci ar putea da rezultate.

"Se fac progrese în domeniul legislativ astfel încât anul viitor, când Nutripork trebuie să îşi reînoiască autorizaţia de funcţionare, să nu o mai poată obţine în aceleaşi condiţii”, a declarat Cherecheş. Liberala a precizat că a urmărit nu închiderea fermei, ci obligarea proprietarului la folosirea unor tehnologii care să nu mai umple de duhori cartierele Ioşia, Rogerius şi comuna Sîntandrei.

De altfel, patronul fermei Nutripork, Iosif Pazuric, şi-a declarat încă din vară intenţia de strămutare a fermei, dar a cerut pentru asta sprijin financiar de la stat pentru relocare

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Tot eu
Bine au la viloace si mashinoace ultimu racnet da' n-au bani pentru congrese si simpozioane .. Hai, ma lasi.. Astia si-ar minca si negrul de sub unghii numa sa nu dea din buzunar nimica pentru perfectionarea de la congrese. Rusine ! O sa vedeti ca daca ii ameninta cu retragerea liberei opractici, decarteaza cat traba automat. Point.
Postat 27 Noiembrie 2016, 23:10 de Iness
Eutanasie,dulce Romanie.
Lasati-ne cu Una Paloma Blanca ca pe noi, cei bolnavi ,nu ne mai intereaza slagarele tineretii,nu de asta ne arde noua acuma. Din sgagile incasate, doctorii sa faca bine sa-si plateasca participarea la congrese si simpozioane,Au de unde, cacalau.Nule mai plangeti de mila acestor doctori, ca nu tzine. Tata lumea la congrese si simpozioane sau daca nu le convine, out din medicina , ca altfel ne eutanasiaza pe tatzi in curind .
Postat 27 Noiembrie 2016, 22:45 de Iness
Votati l si veti muri acasa!
Declaratie facuta prof.univ.dr. Nicolae Suciu, candidat pnl la Senat cu ocazia Zilelor Institutului de Ocrotire a Mamei și Copilului (IOMC), care au avut loc între 10 – 12 decembrie 2015 la Palatul Parlamentului. „...să nu ne trimitem pacienţii sau familiile lor afară, pe bani mulţi, pe o cheltuială semnificativă” Si uite asa au murit 64 de tineri in urma tragediei de la Colectiv! I am tinut langa noi, aici, ACASA si am economisit bani multi!
Postat 27 Noiembrie 2016, 12:03 de ili3
POWER PLAY BĂI! (reclamă la radio …). MAI DEGRABĂ, POWER PAY POINT!
N-am văzut ca domnul Suciu să propună domnului ministru vreun proiect sau măcar procedură pentru ridicarea dreptului de liberă practică medicilor care i-au declarat „sănătoşi” pe toţi cei care odată cu mandatul de aducere la DNA, tot medicii, îi declară inapţi pentru regimul de detenţie! Nici pe cei care, conduc fără permis comunităţi întregi din poziţia de neterminaţi. În schimb, rosteşte jumătăţi de adevăruri care stau la baza unui raţionament aparent corect dacă ignorăm premisele de la care „pleacă”. Asemeni lui, acum câţiva ani, contabilul care număra gloanţele fabricilor de armament, pe numele lui, Eugen Nicolaescu, trata pacienţii după omniprezentul şi obligatoriul standard ISO, ca produs neconform. Propunea atunci ca, pacienţii care nu se prezintă la controlul periodic, să plătească suplimentar. Idee necesară, dar nu suficientă. În lipsa „instrucţiunilor de aplicare” prin care să ne spună şi ce se întâmplă cu cei care erau deja bolnavi, propunerea era mai mult o procedură de segregare. Ideea, preluată şi îmbunătăţită, ne este prezentată acum sub masca „protecţiei pacientului”. Punerea ei în practică este reprezentativă pentru valorile creştin-liberale: „Pacientul va trebui să aibă şi responsabilităţi”. Mai lipsea doar să instituie şi malpraxisul pentru pacienţi. „Prin noi înşine!” În ceea ce-i priveşte pe medici şi cele 200 de puncte „de educaţie”, convenabil, candidatul uită să spună că, „spre exemplu” conferinţele trebuie plătite! Pentru cele 18 puncte, un medic trebuie să achite 1200 de lei la care se adaugă cheltuielile cu cazarea, masa şi transportul. În total, aproximativ 2500 de lei. Uită să raporteze aceste cheltuieli la salariul unui medic (debutant). Uită de asemenea să ne spună că, „întâmplător” prin Paloma Tours se plătesc taxele. „Provide value in Travel and Corporate Event Management” pentru peste 5 milioane de euro în 2015. Un porumbel călător cu sediul declarat în Statele Unite optimizat şi el fiscal în Panama. Aşa cum a spus şi domnul Suciu, e doar UN exemplu! Mai uită să ne spună domnul Suciu că majoritatea medicilor care pleacă sunt recrutaţi tocmai de organizatorii unor astfel de congrese. Şi că, de cele mai multe ori, odată plecaţi, sunt „legaţi de glie” prin oportunitatea oferită şi doar ulterior cuantificabilă în bani, asemănător procedeelor băncilor de a recupera mai întâi dobânda şi abia la sfârşit creditul. Pentru că în România medicii sunt greşit asimilaţi cu doctorii, titlul de doctor nu mai reprezenta o miză. S-a ajuns la un sistem de punctaj, foarte asemănător cu cel de la Oriflame. Un joc piramidal în care sunt eliminaţi cei care învaţă din tratate de medicină şi nu din citate motivaţionale. Este foarte convenabil ca, odată ajuns în vârful lanţului trofic, să impui celorlaţi taxă de protecţie. Nu întâmplător perechea de campanie este Oriflemista Cherecheş. Aplicaţia practică a specializării domnului Suciu îşi găseşte adepţii în rândul protestanţilor. Neo, ar fi doar forma de prezentare. Diagrama Pareto cu care lucrează tehnocraţii ne-ar arăta că 80% din efecte sunt generate de 20% din cauze. Dacă privim categoria „conducătoare” din orice domeniu, medicina fiind acum cea în discuţie, este evident că domnul Suciu aparţine celor 20%, atât timp cât, şi din cauza lui, s-a ajuns în acest punct. Oricât de indispensabil ni se propune a fi, acest domn are doar calitatea de lenjerie pentru mascarea goliciunii platformei, fie ea şi medicală.
Postat 27 Noiembrie 2016, 10:37 de eutanasiu
Power ,Point .
Bun,cancanuri am mai auzit destule , da 'ce legatura are sula su perfectionarea medicilor la congrese, simpozioane, sesiuni de comunicare?! Ca pe noi, pacientii, asta ne intereseaza,nu sula dlui profesor ci disciplinarea si perfectionarea "corpului medical ". Dle profesor, va doresc succes in initiativa dvs de a le retrage libera practiica acelora care nu participa la congrese samd.
Postat 27 Noiembrie 2016, 07:09 de Iness
Stiati ca...
... dom' profesor s-a implicat si poate se mai implica, ca-l vad vanjos, cu trupul, cu sufletul nu prea, in munca domniei sale?! Incercand sa suplinesc lipsa de informatii din presa locala, am dat peste un articol din evenimentul zilei din 25 oct. 2015. Profesorul universitar dr.Nicolae Suciu, candidatul pnl de pe locul doi la senat, a fost dat în judecată de o femeie care susţine că doctorul este tatăl copilului ei de zece ani. Mama l-a acţionat în justiţie pe celebrul ginecolog după ce acesta a refuzat să-i mai plătească o sumă de bani pentru întreţinerea copilului. Medicul neagă aventura şi spune că aşa ceva nu i s-a mai întâmplat în toata experienţa sa! Femeia, Cristina Alpopi, care este şef de catedră în cadrul Facultăţii de Management din cadrul ASE, a dezvăluit că tatăl copilului ei de zece ani este celebrul ginecolog Nicolae Suciu. ,,Spre sfârşitul anului 2000 l-am cunoscut pe pârâtul Suciu Nicolae în calitate de doctor ginecolog, apelând la serviciile sale medicale, iar ulterior am întreţinut relaţii cu acesta crezând că vom întemeia o familie, relaţii din care a rezultat minorul în cauză.” Din cum se apara profesorul se vede ca are stofa de viitor politician, le da clasa lui ponta, dragnea, tariceanu... ,, "Într-adevăr, reclamanta s-a prezentat la cabinetul medical al subsemnatului tocmai pentru a primi ajutor de specialitate în scopul procreării unui copil[...] Am apelat la donaţii de material seminal pentru a realiza un "cocktail" ce putea îmbunătăţi semnificativ şansele de fecundare şi am realizat mai multe inseminări prin această metodă, reclamanta cunoscând acest lucru şi consimţind la el, iar metoda a fost eficientă, rezultând minorul”. Apropo de ,,cocktail"-ul pe care l-ati realizat, eu zic sa va schimbati numele, din Suciu, in Cucu!
Postat 27 Noiembrie 2016, 05:58 de pinonel
AMBROZIA ŞI VALORILE EI
Atunci când liderul spiritist al PNL Bihor, pe numele lui de scenă, Ilie, Sfântul Ilie, ne prezenta „direcţiile” din programul de guvernare, a omis să facă mai întâi obligatoriul drum la origini. Astfel, ar fi descoperit că, orice bătrân din sat, după ce a băut o palincă la ABC-ul devenit prin creştin-liberalism înlocuitorul atât al bisericii cât şi al birtului, emitea un decalog mai concis şi mai de bun simţ pentru rezolvarea asolamentului politic pe patru ani. După trei ani de ambrozie, ni se propune acum gazonul rulat ca simbol al occidentalismului, folosit îndeosebi pentru a arăta eficienţa dar şi pentru a masca, la fel de eficient – în aparenţă, toate mijloacele prin care „au făcut primul milion”. „Trandafirii sunt pentru cei bogaţi” ne arată că boschetul cu trei trandafiri este mereu dorit de către cei bogaţi, mai ales pentru grija de care se bucură din partea săracilor pe post de grădinari. Adesea, doamnele elitiste şi întreprizătoare, amatoare de petale, lumânări şi spumant de baie, nu s-au dat în lături să se culce cu grădinarii. La schimb, soţii, corporatişti, siluiau secretare şi femei de serviciu. Pe drumul spre vilele de la marginea oraşului, inevitabil, opreau şi pe centură. Liberalismul, convertit în forma sa extremă la libertinaj, n-a mai suportat corectitudinea politică şi ne-a arătat toate crăpăturile muntelui lui Venus. Încercarea de a botoxa movila bătrână (experimentată) dar cu potenţial, spre a ne încânta privirea (pe bani) siliconul verde, ne duce cu gândul la investiţiile peştelui în mijloacele de producţie pentru creşterea valorii la bursă a capitalului. Turistic (sic!). Un fel de democratizare a luxului! Iată că, bunul simţ nu s-a putut opune oportunităţii. Necesitatea finanţării prostituţiei „intelectuale” este explicată, şi ulterior impusă, de necesitatea alinierii la valorile creştin-liberale. Alăturarea a două valori care au ca numitor comun doar cratima, face ca toţi cei ce nu sunt liberali, să fie păgâni, concept folosit de Inchiziţie în lupta pentru putere. Speranţa vine chiar de la Papa, care a acordat dreptul de a ierta avortul. Având iertarea Domnului, putem, fără frica de păcatul neiertat, să apelăm la serviciile doctorului Suciu.
Postat 26 Noiembrie 2016, 18:20 de eutanasiu
Doctoratele?
Cum stam cu doctoratele, toate sunt perfecte?Pe aici , in Oradea s-au cumparat examene la medicina si nu a ajuns nimeni la inchisoare.
Postat 26 Noiembrie 2016, 10:01 de User anonimizat
ACUL ŞI COJOC(AR)UL
Stimabilul domn Suciu, la fel ca şi promotorul său inestimabilul domn Bolojan, emite judecăţi de valoare folosind picioarele din poziţia de praştie specifică şefei pionierilor, destinsa doamnă Alina Gorghiu. A juca table în faţa alegătorilor cu titrata deputată Cherecheş, reuşind un şase- şase şi o „poartă în casă”, folosind medicii pe post de „negre” şi copii pe post de”albe” mă duce cu gândul la cumul de funcţii sau la conflict de interese. Ori domnul cojocar cumulează şi funcţia specialistei Cherecheş în block-flaute pentru copii, ori se află în conflict de interese cu aceeaşi doamnă atunci când susţine creşterea demografică. Flautul corporatist la care doamna ne interpretează suave note de pe portativul firmelor multinaţionale din parcul industrial, aduce prostirea în masă şi antiteza dintre bugetari şi corporatişti. Educaţia „duală” propusă este o combinaţie letală între finanţarea de la buget şi dorinţele private. E de părere că a venit vremea să ne arate că pútem „scoate” în şase luni „corporatişti” care plesnesc de eficienţă, pragmatism şi inteligenţă lucrativă (după cum le explica Salvator profesorilor – treziţi-vă bă!). Toate astea în ciuda trândavilor, înapoiaţilor şi indiferenţilor „de la stat”. În ţinută business, cu numeroase traininguri şi bună manipulantă a power-point-ului, ne recită citate motivaţionale de pe uşa frigiderului. Ca un ecou de manelişti se aud: open-mind, întreprinzător, creativ, …tiv,… Şi prostia poate fi creativă! Aşa stând lucrurile, am înclina să credem că celui care trândăveşte la stat i se opune corporatistul. Pareza intelectuală a ambilor vorbeţi îi face imuni la profesionalism şi eficienţă în acelaşi timp reproşând asta altora. Dacă râzi de ei, măcar atât, nici nu la pasă. În capul lor de trepăduşi, noi suntem invidioşi pe succesul şi realizările lor. Nişte răutăţi dom`le! Nişte nedreptăţi! Ale celor care nu suportă ideea că ei sunt mai buni. P.S. Pentru cei cărora li se pare că doamna a vorbit mai puţin, le recomand şi alte site-uri unde nu a fost filtrat inteligent conţinutul.
Postat 25 Noiembrie 2016, 20:16 de eutanasiu
Clovnule, avem si noi un Agamiţӑ Dandanache
Nicolae Suciu, preşedintele Societăţii de Obstretică şi Ginecologie, locul doi pe lista PNL pentru Senat. A fost pus pe un loc eligibil la Bihor, ,,intenţia lui Bolojan e evidentă: dacă PNL ajunge la guvernare, îşi asigură "intrări"!!! Am citat din ebihoreanul din 31 oct.2016. O nelamurire am : ce ,,intrari” poate sa-i faca primarului preşedintele Societăţii de Obstretică şi Ginecologie?! Ceva banuieli am, dar intreb!
Postat 25 Noiembrie 2016, 13:43 de ili3
de ce loviti iar in medici ...?
Am si eu o nelamurire, de ce trebuie sa discreditam iar o categorie ? Vine acest domn, din Bucuresti, pus pe listele din Bihor, din motive nucunoscute, si da in stanga, in dreapta. Acesta este mesajul Dvs., - care medici nu se perfectioneaza? ... va rog sa publicati lista, - de unde scoateti acest procent ? ... aveti date oficiale, puneti-le la dispozitia tuturor. Nu cred, ca ar trebui sa adoptati o asemenea atitudine, va rog, mai bine, sa ne prezentati proiectele Dvs., mai ales acelea care includ judetul nostru. In rest multa sanatate si doamne ajuta pe toti medicii care in conditii grele dar ne ajuta! Respect!
Postat 25 Noiembrie 2016, 10:09 de ClovnTrist
OUT!!!
Sa li se retraga urgent dreptul la libera practica tuturor putorilor de doctori care nu participa la congrese de perfectionare, ce atata blabla pe tema asta ! Dati-i dracului afara din sistemul medical.. Auzi ma, ce tupeu, n-au chef sa se perfectioneze ! Da' ce , pana cand o sa-si mai faca de cap in halu asta ,incompetentii naibii ce sunt !
Postat 24 Noiembrie 2016, 19:58 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON