URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2013, 17:42

Liberalul Cristian Bodea s-a cam săturat de un USL în care PSD-iştii uneltesc contra PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi de o lună este membru în Senatul României ca reprezentant al Colegiului 2 Aleşd-Beiu-Ştei, "rebelul" liberal Cristian Bodea nu şi-a abandonat apetitul critic, lansând un nou atac împotriva PSD şi în special a preşedintelui organizaţiei judeţene, Ioan Mang.

Enervat că PSD-iştii s-au aliat cu adversarii PDL-işti în comuna Copăcel, pentru a oferi postul de viceprimar unui consilier democrat-liberal, Bodea a postat pe blogul propriu un text în care afirmă că "Am tot tăcut de ceva vreme, să nu se spună iar că pun paie pe foc în "alianţă". Dar s-au adunat prea multe "sfătoşenii" prin presă de la domnul Mang, aşa că am şi eu dreptul să-i răspund public".

Concret, Bodea îi reproşează preşedintelui PSD Bihor nu doar "combinaţiile" cu PDL sau cu UDMR ca atare, ci şi faptul că asemenea manevre sunt făcute invariabil în dauna PNL.

Trecând în revistă şi alte situaţii similare, când PSD-iştii i-au sprijinit pe reprezentanţi ai UDMR să ocupe funcţii de viceprimar în detrimentul liberalilor, şi amintind că în campania pentru alegerile parlamentare PSD-iştii din Ştei i-au susţinut pe candidaţii PPDD (doar pentru că în colegiul din zona respectivă nu exista un candidat de la PSD), Bodea a ironizat afirmaţiile lui Mang potrivit cărora social-democraţii sunt vioara întâi în USL Bihor şi că aceştia ar fi obţinut în judeţ rezultate foarte bune şi fără liberali.

"Domnul Mang spunea la bilanţul de început de an că ei (n.r. - pesediştii) ar fi ieşit mai bine fără PNL. Sigur că da! Avea azi PSD vreo 50 de primari, nu doar 15, şi preşedinte de Consiliu Judeţean, şi primar la Oradea şi 10 parlamentari?! Frumoasă fantezie... Păcat, pentru ei, că, încă, există PNL în Bihor...", l-a zeflemisit senatorul liberal pe şeful PSD Bihor.

În final, Bodea aminteşte că liberalii bihoreni au fost cei care, în 2007, au dat tonul denunţării protocolului Alianţei Dreptate şi Adevăr, întrebându-se cu subînţeles "Ce-ar fi dacă am deschide "pârtia" şi în cazul USL?! Adică... ce mai contează dacă plecăm noi azi sau ne dau ei afară după ce îi ajutăm să adopte noua Constituţie?!..."

Cristian Bodea nu este la primul semn de răzvrătire împotriva aliaţilor PSD-işti, primele sale asemenea luări de poziţie datând după alegerile locale de anul trecut, când Ioan Mang a insistat ca USL să coopteze UDMR în conducerea Consiliului Judeţean, prin atribuirea unei funcţii de vicepreşedinte lui Alexandru Kiss.

Pe de altă parte, şi alţi liberali sunt nemulţumiţi că PSD-iştii nu se comportă faţă de PNL ca nişte aliaţi loiali. Motivele nemulţumirilor au pornit chiar de la "desenarea" structurii Guvernului, când liberalilor li s-au atribuit posturi de miniştri.delegaţi, fără putere de decizie reală. O altă sămânţă de scandal în USL a fost şi instituirea "super-imunităţii" parlamentarilor, adică modificarea statutului senatorilor şi deputaţilor, iniţiată de PSD fără consultarea PNL.

De altfel, în ciuda relaţiei bune afişate de liderii PSD Victor Ponta şi PNL Crin Antonescu, în mediul politic se vehiculează ipoteza ruperii USL imediat după votarea unei noi Constituţii şi după regionalizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
manifest catre membrii PSD Bihor
Membrii PSD Bihor semnati www.petitieonline.com/demisia_lui_mang_din _functia_de_presdinte_psd_bihor#form ..si cucit mai multe semnatuiri pe petitie cu atata va fi mai usor ca sa-l dam jos dintr-o functie care afacut de rusine filiala PSD Bihor.``Un partid social democrat PSD Bihor nu este un partyid de sefi si de patroni , ci este un partid de militantisocial democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci din poporul roman simplu din ROMANIA.`` citat ION ILIESCU.Puterea unui partid social democrat este data de increderea in acel partid social democrat si a ultimului si cel mai sarac membru si simpatizant ,iar increderea se pierde in acel partid social democrat cind liderii lui avizi dupa putere si functii se cearta intre ei pentru mai multa putere in acel partid social democrat, este cazul filialei PSD Bihor .Semnati petitia online fara frica ca oricum Mang pica din functia de presedinte PSD Bihor.LUPTATI pina la VICTORIE cu cit suntem mai multi cu atata vom avea VICTORIA mai repede .Ori NOI Talibanii,ori voi bogatanii ,luptam pina la VICTORIE ,pina la ultimul , acuma lupta-i pe fata in toata filiala |PSAcesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Ianuarie 2013, 09:45 de Romanul Simplu
replica ;la comentatorul cu nick name-ul @Ponda.Victor Ponda
Comentatorul cu nick name-ul @Ponda.Victor Ponda sa-ti scriu o replica.NU acuza niste persoane de niste lucruri pe care nu le-au facut , dar si daca le-au facut aceladu dovezi si dovedeste!CE?`` mai ponderat`` oameni acestia pe care-i acuzi fara dovezi merita sa-ti traga doua palme fiecare si termina cu amenintarile !Puterea unui partid PSD social democrat este data de increderea pe care o are in el si ultimul membru si simpatizant ... citat Ion Iliescu ... dar in PSD Bihor cu PLAGIATORUL Ioan Mang ex senator PSD care si-a promovat toate courvele si si popincuristi iar pe militanti vechi PSD i-a inlaturat de la promovare in ierarhia partidului PSD Bihor si in acest conducator PSD din Bihor cine mai are incredere?NIMENI!:))=)) 1)Nu ai tu treaba cine te intreaba ,.vezi de treaba ca asta-i treaba !:))=)) 2) A MUNCII nu este o rusine , a foura ,A PLAGIA ca si stapanul tau PLAGIATORUL Mang aceea este o rusine!:))=))DA!Corect scris `o sa primeasc aceea ce merita fiecare ` Dupa fapta si rasplata ,Dumnezeu este susu priveste si la rind la totii plateste !Prietene i-a de aci Doamneti ajuta!Doamne iti ajuta ! O mai bine sa te f...ta !:))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 20:08 de Romanul Simplu
bod in bot
,,...de o lună este membru în Senatul României [...] "rebelul" liberal Cristian Bodea..." Gresit ! Corect este ,,tembelul penal" !
Postat 26 Ianuarie 2013, 19:09 de corector
Si noi ne-am SATURAT DE VOI !
Si noi ne-am SATURAT DE VOI !!
Postat 26 Ianuarie 2013, 13:18 de satul
mai ponderat
O sa dati amandoi de dreaq in curand, Aline, si tu si seful tau care te plateste cu 10 milioane pe luna nu ca sa fii sef de cabinet, ca nu esti in stare, esti prea redus pentru asta, ci ca sa mai mergi si pe la oi, si cu tractorul, din cand in cand. Nu peste multa vreme o sa primiti ce meritati, veti vedea, Dumnezeu nu doarme ;)
Postat 26 Ianuarie 2013, 08:50 de Ponda. Victor Ponda
replica la @Land of choice
BAH@Land of choice esti timpit!:))=))Am mai scris aici pe forumul Ebihoreanu si scriu si de data aceasta , si poate fi si verificat@Romanul Simplu este ro@romanul simplu si Alin Avram este Alin Avram suntem doua persoane distincte diferite una fata de cealalta ,si verificat si demonstrat cind Alin Avram era in studio la TVS la emisiunea lui Cristian Haragos eu @Romanul Simplu postam coimentarii aici pe forumul Ebihoreanul.BAH @Land of choice `` esti un om deosebit bah ,si tembel si fudul,asa cum tu afirmi si te citez !:))=)) BAh @Land of Choice nu ai tu treaba cu noi ,ficare isi vede de viata lui , si am maui zis-o pe aici , oamenii sunt rai, si fiecare s-ar manca unul pe celalat intr-un canibalism continuu care este specific la PSD ca numai astia canibalizeaza liderul dupa ce intra in dizgratia membrilor simplii!:))=))Semneaza www.petitieoline.com/ demisia_lui _mang_din _functia_de_presedinte_psd_bihor#forum/acceptam semnaturi si de la aliatii din USL din PNL Bihor, semneaza acolo petitia tu si prietenii tai din PNL Bihor , ca este serviciu contra serviciu,pune amprentele p BAH @Land of Choice hai SICTIR da-te drecu de prost!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 26 Ianuarie 2013, 08:23 de Romanul Simplu
grija de capra vecinului
Ai dreptate capra vecinului (de alianta) trudeste ,la nivelul ei de pregatire ce poate trudi ?stii tu de ce s-a numit capra ,este renumita pentru cat trudeste pe la diferiti membrii,paste din greu saraca ,stai sa vezi ca vine primavara sa vedeti cum paste pe toate meleagurile Bihorene.
Postat 25 Ianuarie 2013, 21:05 de cjl
cine se-aseamana se-aduna
Bineanteles ca lui Alin Avram (cel care se ascunde dupa pseudonimul "romanul simplu", in caz ca nu stiati) i se pare "un om deosebit" Cristian Bodea, doar nivelul lor de intelect e cam tot pe-acolo. Diferenta e ca daca primul e doar tembel, al doilea e si fudul ;)
Postat 25 Ianuarie 2013, 19:18 de Land of choice
pt. Jokeman
pai dac-ai fost dus cu pluta si-ai votat ca orasul sa fie condus de cretyni gen Balbajan, atunci parchezi in... mami tau ;) ca daca nu votai "marile realizari" ale lui Balbajan, adica parcarile, atunci aveai si loc de parcare si nici nu umblau prostalaii de comunitari sa-ti dea amenda ;) asa, culegi ce-ai semanat !
Postat 25 Ianuarie 2013, 19:10 de Thumb(nail)
”Grija” de capra colegului (...de alianţă)!
I. ”De nu poţi, arunci dejecţii, Către acei care trudesc. E mai simplu să dai lecţii, Iar năravu-i... ”românesc”.” - Paul Constantin. II. Dle senator: 1. ”Rufele” (politice) nu se spală tot în ”familie” (USL)? 2. Nu ar fi mai corect să vă ocupaţi de acele ”călugăriţe” din PNL, care au reprezentat USL în birourile secţiilor de votare şi care prin ”vigilenţa” lor au contribuit ca opoziţia să aibă cu cel puţin 1 parlamentar in plus? 2. De rezolvarea acelor probleme ale alegătorilor care v-au trimis în Parlament, în care puteţi să vă implicaţi, când o să vă ocupaţi? III. Good luck USL Bihor. Keep going!
Postat 25 Ianuarie 2013, 17:08 de stefan
ai dreptate soso
Ai dreptate soso in legatura cu eterna secretara, nu stie altceva decat sa pazeasca usa si sa barfeasca asa cum a invatat la ea in tiganiada.Ce sanse sa aibe?unde ?eventual pe centura,la cum si-a luat examenele ,vai de mama ei ......of!of!poate in SPANIA langa iubita satra de tigani ,cine se murdareste cu ea /?ce executie soso,fuge intre tigani a doua zi ,o scuze romi.Vai de barba ei urmeaza sa o rasuceasca ca feciorii de romi
Postat 25 Ianuarie 2013, 16:55 de cjb
amor impropriu
un gargaragiu. supararea exista, dar sunt diferente intre liderii liberali din Bihor. amicul e inofensiv deoarece isi ridica zaghia in cap precum pirandele. in schimb, amicul Bolojan e mai impetuos. miercuri, inainte de pranz, pe nemacate, i-a facut o vizita de lucru tov. xerox, pardon mang, la cabinetul acestuia din Parcul Traian. Incaiera-i Drace!!!
Postat 25 Ianuarie 2013, 12:12 de dfc
@Woody Allen
Aqua-Terra...Adicatelea: toti o apa si-un pamant!..."Ce e val ca valul trece.." Chiar si CASCAvalul!
Postat 25 Ianuarie 2013, 09:15 de gyorgy tozser
MARE DREPTATE
Mare dreptate aveti domnule Bodea! Pacalicii de PSD-isti, cu privirile lor de "intelectuali", umflati in pene de zici ca cine stie ce somitoati sunt... Ne-am saturat de ei inca din 2004! Nu inteleg de ce a facut PNL, un partid de oamnei intr-adevar cu coloana vertebrala, o astfel de greseala de a face o alianta cu astfel de bufoni!!
Postat 25 Ianuarie 2013, 08:37 de Aris
Are legatura
Are legatura declaratia cu caderea in dizgratia Bucurestiului a organizatiei judetene PNL Bihor, conduse magistral de Popa ? Sa vedem acum cand vor fi bani mai putini pentru combinatii cum vor mai asculta primarii. Trebuia sa il lasati pe Popa sa ia atitudine dar stim ca nu prea poate lega 3 cuvinte daca nu vorbeste Bolojan inainte sa aiba ce repeta :)). Iar pana sa ajungeti la nivelul lui Mang mai aveti mult Bodea si Popa. Dar la varsta voastra nu mai aveti timp sa ajungeti acolo :))))))
Postat 25 Ianuarie 2013, 07:16 de Oradean
Pe blog
Pe blog deschide si baiatul asta gura ca in rest nu prea vorbeste pe la Bucuresti. Si daca ar face-o oricum nu l-ar baga nimeni in seama :)) Daca in Bihor nu il stie nimeni va dati seama la Bucuresti. Daca ai vrea sa fii onest ai putea face o analiza referitoare la numarul comunelor in care ati facut voi aliante impotriva PSD (Popesti, Holod etc) Despre astea ce ziceti dle zana imaculata. Mincinos ordinar fara coloana si omenie. Cred ca asta ti s-ar potrivi ca descriere.
Postat 25 Ianuarie 2013, 07:13 de Vladimir
gyorgy tozser
mai ales cand e shulfa udemerista prin preajma.
Postat 25 Ianuarie 2013, 01:35 de Woody Allen
eu unde parchez?
As dori sa semnalez o situatie ce mie mi se pare putin ciudata. De aproximativ o saptamana pe strada Iza din municipiu s-au instalat indicatoare rutiere cu \\\\" parcarea interzisa \\\\" pe partea dreapta a strazii. Pe partea stanga, sunt parcarile de domiciliu. Eu daca ma duc in vizita la cineva de pe strada respectiva.....unde parchez????
Postat 24 Ianuarie 2013, 23:32 de Jokeman
Tempora mutantur
Vede-se ca luna de miere nu dureaza o eternitate! (Vorba lui Woody Allen:"Eternitatea-i lunga,mai ales pe la capat.)
Postat 24 Ianuarie 2013, 20:54 de gyorgy tozser
replica la articol
BAH fraierilor PeNaLi bihoreni lasa-ti omul in pace ca stie el ce face ,i-am mai zis `` Dusmanul dusmanului meu este prietenul meu dar .... pina la o limita `` sa nu depasesca aceea limita . Eu un roman simplu @Romanul Simplu un simplu membru PSd am vazut in omul acesta Cristian Bodea senator PNL Bihor un om deosebit capabil ca sa distruga alianta USL , asa cum s-a laudat si pe Blogul lui personal si pe Facebook in rest ii urez succes la demersurile lui , dim partea mea a unui simplu membru de partid PSD nedreptatit de alianta USL acelor din conducerea celor 3 partide care o formeaza , astept cit de urgent distrugerea aliantei si fiecare partid sa-si vada de treaba lui si de membrii lui si de electoratul lui ,s-a ajuns in situatia ca asa zisii lideri PSD sa tradeze PSD pentru PNL si functii de conducere platite din banii p[ublici si noi simpli membrii de partide sa ne certam intre noi pentru ca cei din conducerea p[artidelor sa rada de noi ca suntem prosti ,manipulabili ,timpiti ,si ca si oile ..Semnati petitia on line `` DEMISIA LUI MANG din functia de presedinte PSD Bihor`` acceptam si semnaturi de la aliatii PNL: Bihor!:))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Ianuarie 2013, 20:45 de Romanul Simplu
O guvernare furtunoasa...
Cristian Bodea, Ioan Roman, Gheorghe Bogdan...cu asa reprezentanti in parlament judetul nostru se poate sinucide d.p.d.v. politic pentru ca suntem sortiti pieirii...vai si amar...
Postat 24 Ianuarie 2013, 20:38 de cinevacuvalva
of, of
Bag sama ca te maninca undeva, eterna secretara a lui ciordel....vad ca lasi imitatia de barba sa creasca........la alegeri era valabila figura de om serios, acu ne dam macho.....bei caraghios esti.....vai mama ta.....te bagi in seama....ai grija ca nu tot ce te pune cirdel sa scuipi e in avantajul tau....un exemplu de orientare e gibonul,,,ciordel e terminat....tu ai mai avea sanse daca stii cum se joaca jocul asta......repet.....vai mama ta ...executia publica te paste
Postat 24 Ianuarie 2013, 19:56 de soso
talk to the hand
asta e cretin rau, cum dreaq au votat frajerii de bihoreni unul ca asta in parlament ?
Postat 24 Ianuarie 2013, 19:46 de Talking Heads
Din "Secta lui Tarzan"
Unii cred încă că democraţia constă în faptul că oricine poate spune orice, pentru că suntem liberi să comunicăm cu şi despre oricine. Ori nu este aşa, pentru că democraţia înseamnă, de fapt, să ştii cînd şi cum trebuie să taci. Astfel că "purtătorul de tâmpenii" al lui Popa Prostu rămâne un penibil tarzanist.
Postat 24 Ianuarie 2013, 19:21 de Carp III
Din categoria: NIŞTE ŢĂRANI (CON)DUŞI DE UN IDIOT
În "împărţeala" bihoreană, Mang i-a acceptat lui Popa veşnica tendinţă a acestuia de a fi cu un pas mai în faţă. Aşa că, PNL Bihor are mai multe datorii către PSD Bihor decât invers, ceea ce arată că Bodea vorbeşte fără acordul nimănui şi fără să gândească corect. Sunt convins că numai noua funcţie, prea mare pentru el cea de senator, ajunsă ca o pălărie care îi cade pe ochi, l-a făcut să arunce vorbe fără a dovedi necesara doză, cât de mică ar fi aceasta, de "bun simţ" politic. Prin astfel de abordări, Bihorul are toate atuurile de a ajunge la "coada vacii" în timpul guvernării actuale, cu şanse extrem de reduse, mai apoi, de a recupera "pierderile".
Postat 24 Ianuarie 2013, 19:16 de Carp III
demnitate
Felicitari,Cristi! Mereu ai avut o atitudine demna si corecta.Este un castig pt. Bihor prezenta ta in Senat.Salutari de la Sanmartin.
Postat 24 Ianuarie 2013, 18:56 de cristi
atentie politisti ciripitori
adevarul esta ca noi suntem departe de politica cam asa cum suntem de luna dar in schimb avem prostitutie nicidecum politica....astia sunt alesii nostriiii. Pacat de tara asta...
Postat 24 Ianuarie 2013, 18:20 de ion
Reflectii bodiste
No , nu-i bai , ca si voi liberalii bihoreni tat cu udemeristii v-ai tucat pana mai ieri . Ca doara ase santem noi , romani verzi , dintr-o bucata .....
Postat 24 Ianuarie 2013, 17:52 de cartita
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON