URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2014, 12:32

Liberalul Cristian Bodea: Prin constituirea USD cu UNPR şi PC, PSD-iştii au făcut "o chinezărie" precum Abidas şi Mike

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Senatorii PNL Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au dezvăluit, într-o conferinţă de presă susţinută joi, că majoritatea colegilor de partid din această cameră a Parlamentului sunt de părere că PSD forţează excluderea liberalilor de la guvernare, motiv pentru care ei consideră că este chiar corect, în aceste condiţii, ca PNL să intre în opoziţie, tocmai fiindcă nu poate "intra la guvernare".

"Este o discuţie în partid, cel puţin la Senat, unde colegii cu care am vorbit înţeleg că nu suntem la guvernare. Chiar şi preşedintele Crin Antonescu spunea că prin remaniere (n.r. - instalarea lui Klaus Johannis ca vicepremier şi înlocuirea lui Daniel Chiţoiu şi Radu Stroe, prea apropiaţi PSD-ului) PNL vrea să intre la guvernare", a spus Cristian Bodea, amintind că până în prezent Chiţoiu şi Stroe nu au făcut politica PNL în cadrul Guvernului, iar premierul Victor Ponta "a confiscat USL".

Bodea a afirmat că prin înfiinţarea de către PSD a aşa-numitei USD (n.r. - Uniunea Social-Democrată, împreună cu UNPR şi PC), pesediştii încearcă să copieze USL pentru a crea confuzie în electorat, ceea ce este "o ruşine" şi "un plagiat".

"Modul în care strategii PSD au gândit această chinezărie, acest plagiat ieftin, îmi ridică semne de întrebare. Să crezi că vei câştiga alegerile făcând ce fac chinezii cu Abidas şi Mike e jenant. Prin asta vor să păcălească probabil babele de la ţară. Această mutare cu USD este încă un pas pentru a forţa ruperea USL, este o mitocănie pe faţă, vor să sufle sigla USL şi nici nu le e ruşine de asta", a spus Bodea.

Senatorul consideră, însă, că desfiinţarea USL nu va fi neapărat în dezavantajul PNL, deoarece în acest fel "PNL va fi mai vizibil, pentru că până acum Ponta a avut grijă să-i ascundă pe miniştri liberali în spatele lui".

La rându-i, Valeriu Boeriu a afirmat că liberalii au fost mult prea răbdători cu PSD, în condiţiile în care premierul Ponta a amânat mereu măsurile propuse de PNL pentru creşterea economică, dând exemple precum scăderea la 5% a contribuţiilor angajatorilor la CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit.

De altfel, Boeriu a spus că apreciază că şi proiectul unei candidaturi comune a USL la Preşedinţie nu mai este de actualitate: "Eu cred că proiectul cu un singur candidat comun la Preşedinţie, al USL, este eşuat".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
Sa ne mai lase
Sa ne mai lase PNL-istii astia in pace ca numa ne incurca.Forta PSD!!!!!
Postat 14 Februarie 2014, 14:09 de Codrut
Cine esti tu?
Cine esti tu sa spui ca oamenii de la tara nu vor sti citi si vor confunda USD cu USL? Cine esti tu sa judeci oamenii de la tara asa zisule intelectual?
Postat 14 Februarie 2014, 14:08 de Gabi
Rusine
Daca nu era PSD voi nu ajungeati niciodata la guvernare.Rusine ca vorbiti asa.
Postat 14 Februarie 2014, 14:05 de Gina
Mai bine
Mai bine ne-ar spune domnii ce realizari au avut in Parlament......nimik.......
Postat 14 Februarie 2014, 14:03 de Costel
Senator
Bodea, de când e senator nu s-a remarcat decât prin replici acide la adresa colegilor de coaliţie. Aruncă cu noroi şi atât.
Postat 14 Februarie 2014, 14:01 de Janos
doare
Morcovul e adanc:)), pune-ti banii la ciorap, "chinezarie" va aduce voua "saracia" :)))
Postat 14 Februarie 2014, 10:36 de bestie
divort
Nebunilor, va e frica de divort? hehehehee
Postat 14 Februarie 2014, 10:30 de ion
ponta in sus, ponta in jos
Ce e cu Ponta? Pentru orice mizerie va luati de Ponta, numai PNL propune metode de crestere economica:))))) kkt, care crestere fratilor?
Postat 14 Februarie 2014, 10:28 de steel
USL
VOI, cei din PNL doriti ruperea USL, dar nu sunteti destul de "barbati" sa vi-o asumati!
Postat 14 Februarie 2014, 10:25 de titus
baba
Cu cata usurinta vorbiti despre oameni, formati o categorie, "babe de la tara", ce mai exista pentru dvs? somerii sunt "boschetari de la oras?"
Postat 14 Februarie 2014, 10:21 de Cornel
PENIBILUL POLITIC
PUNEM BIHORUL PE PRIMUL LOC! HA...HA..HA...!
Postat 14 Februarie 2014, 09:58 de POPA
Dar pe hoti in Bihor cine ii protejeaza
Ati promovat ,,politic'' toti HOTII ,SPAGARII,TEPARII,CAMATARII SI SAMSARII in institutiile statului din Bihor !! Pe ai vostrii nu-i vedeti !! Trantorilor !
Postat 14 Februarie 2014, 09:13 de Flore
CE ATI FACUT PENTRU NOI?
de fapt e altceva-ura fata de PSD si faptul ca nu au facut nimic pentru zona!Acum incearca sa ascunda incompetenta in spatele PSD.JENANT !!!!
Postat 14 Februarie 2014, 08:17 de BEIUS
bodeoooooo
acum ai ce ai vrut ! tot timpul ai dat din clanta ca nu puteti face nimic din cuza lor. acum v-au dat un sut un kur. arata-ti acum de ce sunteti in stare dar deja ai inceput sa plangi dupa functie si ciolan strgand ca v-au abandonat, constient fiind ca singur (singuri), nu sunteti in stare de nimic..
Postat 14 Februarie 2014, 06:29 de glaus jonglanis
alinierea
cei doi se cred smecheri iar ceilalti sunt prosti. nu au cu ce iesi in evidenta si fac ce e mai usor ,critica.lasati-ne fratilor ca suntem satui de demagogii . puneti-va capul pe ganduri si propuneti si voi o masura adevarata,catelusilor,hau,hau...
Postat 14 Februarie 2014, 03:43 de doi smecheri
Doreli
Dacă aceşti doreli ai politicii vor să iasă din USL, să meargă acasă. Oricum n-ar fi ajuns senatori fără usl..
Postat 14 Februarie 2014, 01:31 de Dorel
Pechinezu
Cum ii dai jos Sefu calusu, cum incepe pechinezu sa latre si sa muste.
Postat 13 Februarie 2014, 22:08 de Paul
aer
Sincer, respirati aerul aiurea, si sper ca doar mandatul asta.
Postat 13 Februarie 2014, 21:56 de BOBO
ham ham
bodea, cainele lui popa latra a paguba..
Postat 13 Februarie 2014, 21:55 de corona ext
B&B
Chinezarie esti tu bre. Cand te-a comandat fostul sef din China a crezut ca vei fi ceva mai ok. Dar se pare ca banii putini platesc jucarii ieftine.
Postat 13 Februarie 2014, 21:46 de marius
Bodea
Dl. Bodea, prima data m-am intrebat daca nu cumva erati din PDL de criticati asa vehement coalitia din care faceti parte. Dar pe urma mi-am dat seama ca ati fi in stare sa criticati si PNL-ul daca nu va convine ceva. Sugerez sa mergeti la un curs de Yoga sa mai eliminati energiile negative si sa va puteti concentra energia pozitiva pe ceva constructiv.
Postat 13 Februarie 2014, 21:43 de BeBe
Politica
Daca voi la varsta asta nu stiti ca unele coalitii se formeaza, iar dupa se dizolva, inseamna ca nu sunteti politicieni. Daca voi veniti si aratati cu degetul doar inspre ceilalti fara sa va vedeti greselile voastre, inseamna ca din nou nu sunteti maturi. In loc sa cautati forme, metode, masuri prin care sa atenuati ce s-a creat, doar criticati ca de obicei. Mai bine sa spuneti cu ce ati gresit si doar pe urma sa criticati rezultatul.
Postat 13 Februarie 2014, 21:41 de adrian
astia doi
Astia doi doar sa critice stiu. Si cand au propus ceva concret dau vina pe.Ponta ca nu le-au fost ascultate doleantele. Parca la voi in partid vi s-au respins initiativele. Si parca tot la voi in partid ati fost mustrati ca daca mai faceti asa ceva zburati. Asa ca nu mai plangeti prin ziare locale, mergeti la Bucurezti si urlati acolo. A da. La Bucuresti nu va asculta nimeni. Nici macar ai vostri.
Postat 13 Februarie 2014, 21:36 de ionut
La Revedere
Ca vreti ca nu vreti mariajul se termina intre PNL si PSD. Am observat ca mesajele celor doi de criticare a actualei coalitii au fost voalate de fiecare data. Daca tot urlati ca se fac si desfac aliante, de ce nu veniti voi doi smecheri si CERETI ca niste barbati ruperea? Macar sa va asumati, nu sa va plangeti ca doua fufe virgine!
Postat 13 Februarie 2014, 21:32 de BuBu
PETI IOSIF ALIN SI CORAS DANIEL !!
FURT DE LEMNE DIN PADIS DE SARBATORI INTERESANT !! SI ARR-UL BIHOR Din căte am înțeles şi se zvoneste prin Pietroasa lemnele au fost gasite de politisti de la sectia de politie din Ştei. Bravo lor dar acum astept sa se gaseasca si hotii. Din cate se pare o parte din lemne a fost gasita la gaterul socrului lui Conti (PETI IOSIF ALIN –SEF ARR BIHOR) din Gurani. Un apropIat al lui Coras Daniel Sef ITRSV –Bihor si a lui Popa Cornel.,Presedinte CJ-Bihor . Concluzia toti sunt mana in mana. DNA ul sa va manance! CRESTI PADURE SI TE-INDEASA ,DARA HOTII NU TE LASA ! postat de: Tovarasu
Postat 13 Februarie 2014, 21:31 de TOVARASU
PETI CAMATARUL
PETI CAMATARU SEF LA ARR-BIHOR !!! OMUL LUI POPA CORNEL ! PETI asta este un excroc international ,care a excrocat o multime de oameni printre care si pe varul sau TODERICI MIHAI pe care l-a facut de 500 000 000 lei vechi in anul 2004 cand au platit ipoteca asupra imobilului din strada Burgundia Mare (fostul local EGUSSTO ) ,apartinand d-l BALACIU ,binenteles ipoteca fiind platita de TODERICI MIHAI ,iar imobilul l-a intabulat pe numele lui ALIN PETI ,care este si astazi proprietar ,iar MIHAI TODERICI a ramas cu banii dati si cu concediul din POIANA BRASOV ,mentionez ca el se afla in momentul intabularii in concediu si sub pretextul ca el nu este in localitate PETI a trecut pe numele lui imobilul respectiv.,devenind astfel proprietar.Intelegerea intre parti era ca dupa iesirea de sub ipoteca,imobilul trebuia s-a fie retrocedat catre adevaratul proprietar ,respectiv d-l BALACIU ,iar acesta urma s-a achite suma cu care a fost cumparat de la banca de catre:* CAMATARU* PETI ALIN,acesta din urma nu a mai respectat intelegerea dintre parti , incat d-l BALACIU a ramas fara imobil si MIHAI TODERICI fara bani.Asa sa-i ajute D-ZEU!
Postat 13 Februarie 2014, 21:28 de Misu
Ruga
Ruga pentru PETI ALIN de la ARR-BIHOR ! Acum a ajuns A.R.R. pe mana unui gunoi notoriu ,un spagar un excroc cu acte in regula asta ii dator la toata groapa BEIUSULUI ,numai ca el nu considera ca trebuie s-a ne mai de-a banii inapoi ,din cauza lui a trebuit sa-mi vand casa si m-am mutat cu copiii in chirie la tara ,sa-l bata D-zeu dupa cum face ,oricum nu raman astea asa ,o s-a am eu grija de el exista preoti si justitie divina ,daca nu este justitie in tara asta ,sa-l trezneasca D-zeu!pe el si pe neamul lui de jigodii !! postat de: stii tu cine pentru trula
Postat 13 Februarie 2014, 21:23 de Pentru trula !
bodea
Bodea asta tot face pe nebun u..
Postat 13 Februarie 2014, 19:54 de bubu
:)))
Bodea si Boeriu, fara USL nu ajungeati niciodata in parlament de pe colegiile voastre. Un partid de 20% ocupa 50% din functiile din deconcentrate, CJ si primarii. Ati castigat doar functii pe spinarea PSD si acum v-ati gasit sa vorbiti ? Mai bine va uitati in Bihor la situatia voastra. Daca pleaca Bolojan nu va voteaza nici femeia de servici de la partid. Asta da partid ce se bazeaza pe un om. Vorbim dupa alegeri !
Postat 13 Februarie 2014, 19:27 de Vladimir
Contribuabilii români nu sunt interesaţi de gâlceava din USL dacă nu e pe banii lor !?!
Odată pentru că pe acolo pe unde trec liberalii, oricum rămâne locul pustiu !?! Apoi pentru că USL s-a constituit cu o misiune clară, dată de 7,4 milioane de fraieriţi, nicidecum pentru că ar fi o "curvă" mai frumoasă şi mai deşteaptă decât aia dinainte, PDL adică, ci pentru a ne scăpa de "prostituţia" prea costisitoare pe care o instaurase Băsescu !?! Cum nu v-aţi îndeplinit misiunea, e bine chiar să dispăreţi cât mai grabnic, până nu produceţi pagube mai mari decât până acum !?!
Postat 13 Februarie 2014, 17:39 de Carp III
bradet
ce tot aveti cu Peti fraierilor,frustratilor, invidiosilor care sunteti la doua clase mai jos decat el ,de ce nu va semnati sa va vedem cine sunteti sa putem verifica ce sustineti .Sunteti niste zdrente ordinare si lase ,gunoaie umane ,ratatilor.
Postat 13 Februarie 2014, 15:37 de trula
Coras Daniel si cu Peti Alin
Coras Daniel si cu Peti Alin si-au triplat ,,micile averi'' in acesti 2 ani .Si ei sunt din zona Beiusului . Esti multumit acuma domnule beiusan !? Sic !
Postat 13 Februarie 2014, 15:00 de Bodea
raspuns va rog
buna ziua! Dumneavoastra domnilor senatori Bodea si Boeriu tot dati prin conferinta de presa cu USL in sus si in jos,dar am dorii ca cetateni ai zonelor pe care le reprezentati sa raspundeti unei intrebari simple:In doi ani de guvernare care este aportul Dvs la bunastarea si/sau dezvoltarea zonei pe care o reprezentati?Puteti raspunde D-lor senatori?De exemplu pentru zona Beius.
Postat 13 Februarie 2014, 14:37 de beiusan
iaca si mosu
Mistocareala ieftina, de doi bani, asimilabila unei "chinezarii" politice (ca sa-l parafrazez pe musiu senatorul). Asa dupa cum sunt si personajele. Asta stiu sa faca, asta fac: politica de crasma! Pacat ca se promoveaza doar astfel de "valori" in politica romaneasca, iar apoi toti ne miram de cat de bine o ducem.
Postat 13 Februarie 2014, 14:16 de Oradean
o baba de la tara
Doamne cat de imbecil poti fi - chiar cu ochelarii care ar trebui sa te arate mai inteligent. Cu cata nerusinare vorbesti de niste oameni simpli de la tara. Dar oare mata si tatatau nu de acolo se trag?? dar socrilor tai cand merg vara la tara tot asa li te adresezi in timp ce au grija de pruncul tau?? Nu ma mira exprimarea asta- nu ai facut nimic de cand esti ...ti-ai schimbat imaginea dar de porst tot asa ai ramas!!! Rusin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 13 Februarie 2014, 13:31 de o baba de la tara
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON