URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2013, 16:03

Liberalul Bodea îl "execută" pe Ponta: Politica fiscală a Guvernului e "de-a dreptul haotică"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consecvent convingerii că parlamentarii nu trebuie să fie la dispoziţia Guvernului, ci invers, senatorul PNL Bihor Cristian Bodea i-a adresat premierului Victor Ponta o nouă interpelare, de data aceasta determinată de faptul că actualul executiv continuă să facă modificări în Codul Fiscal la fel de frecvent ca şi guvernele anterioare.

Încă din primele rânduri ale interpelării, înregistrate la Senat luni, 13 mai, Bodea îi aminteşte premierului că în 2012 declara că se angajează să nu mai schimbe Codul Fiscal "de şase ori pe an, prin ordonanţe de urgenţă", pentru ca mediul de afaceri din România să poată beneficia de predictibilitate legislativă.

De asemenea, senatorul liberal îl critică pe Ponta că, "în locul acesteia (n.r. - al stabilităţii), anul 2013 a adus noi modificări ale Codului fiscal, ca şi a altor legi aplicabile în economie, în funcţie de care marii şi micii întreprinzători îşi stabilesc planurile de afaceri", ba, mai mult "aflu din răspunsurile primite de la unii dintre miniştrii dumneavoastră că se pregătesc altele în plus în al doilea semestru al anului".

"Pe bună dreptate - continuă senatorul liberal - agenţii economici se plâng că sunt aduşi la exasperare de mult prea desele modificări în legislaţia din domeniu şi de faptul că sunt nevoiţi să stea cu ochii pe Guvern, care i-a obişnuit cu ordonanţele pritocite pe fugă, peste noapte. Mai rău, aceştia mai riscă şi amenzi pentru nerespectarea legilor (cu prevederi contradictorii în multe cazuri), doar pentru că nu apucă să se replieze destul de rapid la fiecare mutare experimentală a vreunuia dintre miniştrii ce ar trebui, în teorie, să vegheze la sănătatea mediului economic".

Constatând că politica fiscală a Guvernului Ponta este "de-a dreptul haotică", Bodea îl întreabă pe Ponta "de ce mai aveţi nevoie de atâţia miniştri dacă nu reuşiţi să găsiţi, în toate acele ministere mari şi late care domnesc peste mediul economic, nicio persoană capabilă să conceapă un Cod Fiscal care să fie valabil mai mult de o lună".

Totodată, senatorul îi cere să mai răspundă şi la întrebările: "Ce modificări ale Codului fiscal mai vreţi să faceţi în anul 2013? Dar în anul 2014? Care sunt măsurile concrete pe care le planificaţi pentru atingerea obiectivului anunţat anterior alegerilor: legislaţie economică simplă, clară şi stabilă, care să ofere predictibilitate şi fiscalitate scăzută? Când credeţi că veţi reuşi să adoptaţi un Codul fiscal care să nu necesite corecturi măcar timp de un an?".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
APOLITIC
traesc ei bine nu noi ,noi trebuie s-a muncim mult si bine ca s-a avem ce pune pe masa la copii,iar ei huzuresc pe spatele noastre ,o tin numai in chefuri si chiolhanuri ,cu cheflangiu sef ,care ajunge dimineata la CONSILIUL JUDETEAN cu ochii unflati si injectati de alcool ,de unde atunci chef si de munca pentru noi ceilalti pentru care a promis ca munceste in campanie ,de aia a ajuns BIHORUL pe ultimul loc si nu pe primul cum era vorba anul trecut ,.Traiesc bine ei si clica de pupincuristi si infractori ,nu oamenii de rand .CE S-A FACEM ,TRAIM CUM AM VOTAT ? ASTA E ,IAR AM MUSCAT-O!
Postat 19 Mai 2013, 15:47 de CIOLANIADA U.S.L.
ALT REPETENT
DE REPETENTUL domocos NU UITATI VA RUGAM,UN ALT PRODUS DE ELITA AL pnl.ULUI
Postat 15 Mai 2013, 20:11 de gil
Vrednic este !
@unu Eu zic ca este viitorul capo di tutti capi al penalilor ! Tariceanu a repetat un an, căcărău a repetat doi si daca trendul ascendent se mentine, baiatul asta va salta la sefie dupa modelul pontone. Doamne, fereste-ne de cel rau !
Postat 15 Mai 2013, 11:26 de penalist
AFARA CU EXCREMENTELE .....
Afara cu excrementele din PNL-Bihor .Sa vina Bot sa faca ordine daca Bolojan nu are timp sau nu vrea.Unde o sa ajunga judetul Bihor condus de asemenea oameni !? Fara tren direct cu Bucurestiul (azi) si fara gara maine !?
Postat 15 Mai 2013, 08:32 de PNL-IST
:)) Bodea :))
Cred ca baiatul asta a deschis dex-ul sa vada ce inseamna fiscalitate. Dar asa cum fac toti parvenitii din politica ce nu au nimic in creier si zero caracter urmeaza regula simpla de a fi vocal si a iesi in fata cu toate tampeniile. Pe chitoiu de ce nu il intrebi Bodea de modificarile codului fiscal ?
Postat 15 Mai 2013, 08:26 de Vladimir
BODEA REPETENTU
asta nu se pricepe la nimic in facultate visul lui era sa ajunga actor de filme porno ,in Ungaria ,probabil la inzestrat mama natura in compensare, daca nu i-a dat prea multa minte ,ca de scoala nu mai poate fi vorba ,a repetat trei ani la rand in facultate si a fost exmatriculat ,anii 1992 -1995 stie el. Un pierde vara acest individ ,un calcul gresit,un accident electoral ca si JOLTA ,ambii produsi de acelasi lider politic POPA CORNEL ,aceleasi excremente ale lui POPA ,ca si PETI , CORAS .E.T.C
Postat 14 Mai 2013, 23:34 de unu
Ce-mi placeee !
Avem doi penali de Bihor, papitoiul asta si boeriu, care te duc cu gandul la Pogorarea Duhului Sfant asupra Apostolilor. Cam asa s-au ,,luminat" si cei doi, brusc !
Postat 14 Mai 2013, 23:10 de bh
Peti Alin si catusele !!
Comentariu de la: Pop Viorel PNL Popa Cornel (prieten Puscau Trans ) de cruce (cruceas) impreuna cu Peti Alin (rar-ul de la ARR ),adica (foarte rar pe la ARR ) au decis ,prietenii de cruce stiu de ce . Sa faca din transport local ,transport judetean . Pe cand Beius cartier al Oradiei ,domnilor Popa Cornel si Peti Alin de Buntesti !?. Popa Cornel ,leapadate de Peti Alin ca te duce la catuse ca de satana oricum nu o sa poti .
Postat 14 Mai 2013, 22:40 de Pop Viorel
Un pic de lecitină pentru don Bodea. Iarăşi.
I. ”Constatând că politica fiscală a Guvernului Ponta este ”de-a dreptul haotică”, Bodea îl întreabă pe Ponta ”de ce mai aveţi nevoie de atâţia miniştri dacă nu reuşiţi să găsiţi, în toate acele ministere mari şi late care domnesc peste mediul economic, nicio persoană capabilă să conceapă un Cod Fiscal care să fie valabil mai mult de o lună”” 1. Al cărui membru de partid o fi domnul viceprim-ministru şi ministru al finanțelor publice Daniel Chiţoiu? 2. De clonele/oamenii unora ca Sorin Blejnar care (mai) sunt în ”sistem”, nu vă legaţi cu aceeaşi ”mânie proletară”? II. ”Totodată, senatorul îi cere să mai răspundă şi la întrebările: "Ce modificări ale Codului fiscal mai vreţi să faceţi în anul 2013? Dar în anul 2014? Care sunt măsurile concrete pe care le planificaţi pentru atingerea obiectivului anunţat anterior alegerilor: legislaţie economică simplă, clară şi stabilă, care să ofere predictibilitate şi fiscalitate scăzută? Când credeţi că veţi reuşi să adoptaţi un Codul fiscal care să nu necesite corecturi măcar timp de un an?”” - Don Bodea: 1. Şi un tăntălău ştie că ”Imaginea contează.”. Dar orice alegător ştie că faptele contează cel mai mul! 2. Şi aceste aspecte de ce nu le-aţi clarificat în prealabil cu dnii Chiţoiu şi Vosganian? 3. Nu vă mai faceţi că lucraţi, ca cei din actuala Opoziţie. Lucraţi mai cu spor/folos pentru poporul USL. P.S. Good luck USL Bihor. Keep going until 2020!
Postat 14 Mai 2013, 21:45 de stefan
usl
ce sa zic de ponta o fi el un geniu. da pe afara de desteptaciune. asa de binene merge de cand e el premier ca dam peafara de bine. asa sa ii ajute Dumnezeu pe cat bine face el tarii asteia
Postat 14 Mai 2013, 19:55 de pap
pt. Cris
Stai linistit Adrian Cris ,uita-te la poza lui,la cum arata ,asta nu-i in stare sa-si execute nici nevasta(daca are) pe Ponta,ce sa mai vorbim,
Postat 14 Mai 2013, 17:07 de dinu
pt. bihorel
Nu e suficient ca-i pupati toata ziua dosul lui Bolojan ,deja incepeti sa i-l pupati si taranului asta incult,promovat de Popa Cornel doar fiindca e liberal,asta e nivelul ziarului vostru dar un nimeni ramane un nimeni oricat va fortati voi,doar,doar il observa cineva.
Postat 14 Mai 2013, 16:59 de misu
Sorry
Domnule Bodea sunteti cumva mare expert in fiscalitate si in proceduri fiscale ? Consultati specialistii in domeniu si o sa constatati ca reglementarile din domeniul tva , accize , inclusiv proceduri fiscale sunt intr-o continua miscare uneori fiind determinate de directive europene , decizii ale CJUE etc Luati-va un sef de cabinet bun care se pricepe si dupa aceea abordati astfel de teme Din moment ce dumneavoastra sau domnul Boeriu ati adus sefi de cabinet de doi lei , credeti ca veti propune vreo solutie viabila si fundamentata in zona economica ?
Postat 14 Mai 2013, 16:19 de gigi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON