URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2014, 17:33

Liberalul Alin Peti, schimbat de la conducerea ARR Bihor. În locul lui - Ioan Coraş, vărul şefului ITRSV

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liberalul Alin Peti, şeful Agenţiei Bihor a Autorităţii Rutiere Române, a fost schimbat din funcţie, vineri, iar de luni unitatea are ca şef un alt liberal, Ioan Coraş, nimeni altul decât vărul primar al şefului ITRSV Bihor, Daniel Coraş.

Rocada s-a făcut în cel mai mare secret, săptămâna trecută, când lui Peti i-a expirat contractul de management. Fostul şef al ARR Bihor nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Alin Peti a fost numit la conducerea ARR Bihor în noiembrie 2012, într-o perioadă în care instituţia era măcinată de un imens scandal de corupţie, 7 dintre inspectori fiind trimişi în judecată de procurorii DNA, după ce au fost prinşi cerând taxe de protecţie de la firmele de transport pentru a nu-i amenda pe şoferii găsiţi cu nereguli.

Potrivit raportului de bilanţ al ARR Bihor, managerul a reuşit să îmbunătăţească imaginea instituţiei, circuitul documentelor fiind simplificat, iar perioada de eliberare a licenţelor de transport şi a atestatelor care se tipăresc în Agenţie micşorându-se, de la 8-10 zile lucrătoare, la 24 de ore.

Pe de altă parte, însă, Peti a reuşit să intre în conflict cu antecesorul său, PDL-istul Ioan Curpaş, demis din funcţie printr-un ordin al directorului general al ARR, Sorin Supuran, care a depus o serie de reclamaţii dar şi o plângere penală împotriva lui, acuzându-l, în principal, de menţinerea în funcţie a inspectorilor judecaţi pentru corupţie dar şi de abuzuri şi falsuri care au contribuit la concedierea sa.

Ancheta penală demarată în caz de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea nu a fost, încă, finalizată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
25 Comentarii
vanatorii de......
poate il aresteaza si pe spagarul asta de PETI,hotul de la ARR,care se lauda ca il are la mana pe procurorul MAN ,cica la-r fi surprins la braconaj impreuna cu alte persoane din procuratura si din politie ,afirmand ca il doare in p...a de MAN CIPRIAN !
Postat 02 Martie 2014, 23:16 de vanator
hotu
hotul peti ,cel mai ordinar individ pe care l-am cunoscut !!!!!!!!!!!!!
Postat 28 Februarie 2014, 07:11 de P.C
Rocada
Rocada s-a facut ca sa ramana la putere condamnatii pentru fapte de coruptie ,luare de mita,spagi,trafic de influenta si rudele lor care nu sunt inca condamnati dar lucreaza tot in ARR-BIHOR ! Ei ,,fac'' pe ori si cine . Sa indrazneasca cineva sa se atinga de ei ca mari razbunatori sunt ! Suna imediat ,,prietenii'' de la control si atunci sa vezi tu ,,ciocul mic'' si ,,spaga mare''. ARR-BIHOR = ,,INCHISOAREA'' CONDAMNATILOR PENTRU SPAGA ,CU CONDAMNARE LA LOCUL DE MUNCA!!!
Postat 27 Februarie 2014, 08:06 de Sahistul
A SUPARAT DESTUL
A suparat destul la ARR .IL TRIMIT IN PADIS CA ACOLO NU SE VEDE CE FACE PETI ! IN REST II BAIAT BUN CA SI INDIENII CAND DORM SI CAND SUNT ...!
Postat 26 Februarie 2014, 23:37 de popa cornel
CLARIFICARI
Curpas e acum PSD !? CONFLICT CU PETI EL NU A AVUT ! EL A FOST LUCRAT NU CA AR FI EL INSUSI O USA DE BISERICA, DE CONDAMNATII DE LA ARR PENTRU FAPTE DE CORUPTIE PE CARE ACESTIA IL ACUZA CA IA TURNAT LA DNA ! peti este un mic de buntesti ! care a muscat la clanul arr-istilor ,BUTIRI (fratii),IEURII (tata si fiu ),DERBAN ,LUPU,SABAU. Culmea ca condamnatii sunt la ,,lucru''. PETI si CURPAS dati afara de la ARR . Mai intelege cineva ceva !? Ca eu nu mai inteleg decat ca, coruptia a invins . PENTRU FAPTUL CA EI SUNT MAI MULTI ! adica SPAGARII !
Postat 26 Februarie 2014, 23:20 de ZORBA GRECUL
PRIMAR DE BUNTESTI !!!
Sunt din BUNTESTI (mie rusine dar doar ca si tu gunoiule esti de pe aici). Noaptea cand te trezesti din ,alcol si cocaina ,te visezi primar de BUNTESTI ! DAR NU STIU DACA O SA TE VOTEZE CINEVA INAFARA DE TINE ! CU O CONDITIE . SA MERGI LA VOT SI SA NU PUI GRESIT STAMPILA .GUNOI DE OM CE ESTI !
Postat 26 Februarie 2014, 22:48 de BUNTESTEAN
SEF LA PARCUL NATIONAL PADIS
Daca ,,zvonul'' ca POPA CORNEL vrea sa-l puna sef peste PADIS VAI DE NOI BRAZI ,MOLIZI SI PADURE !! Gaterele lui PETI vor avea bustean gratis nu numai de sarbatori iar noi cetatenii acestei tari un PADIS defrisat total.
Postat 26 Februarie 2014, 22:08 de BRAD
HOT SI DE POMPE SI BALAST !
HOTUL DE PE CRISUL PIETROS ,omul lui POPA CORNEL MINCINOSI DAR mincinosi ,dar necazul nostru este ca sunt si hoti in special jegul asta de PETI ,UN HOT NOTORIU CARE A FURAT pana si POMPA DE APA DE LA POD DE LA POIENI DE SUS ,Atunci cand s-a construit podul peste CRISUL PIETROS ,A FURAT POMPA DE LA SELINA ,a gasit-o politia la el acasa ,ar trebui sa-i fie rusine hot si bandit ce este el si neamul lui ,pe langa faptul ca FURA BALASTRU DIN CRIS .sa-ti fie rusine . postat de: POINAR DE SUS
Postat 26 Februarie 2014, 19:19 de POIENAR DE SUS
HOT DE MOTOARE
HOT DE MOTOARE ELECTRICE !! PETI este hot si mincinos? asta ai cel mai mare hot ,daca o ajuns el s-a FURE SI MOTOARELE ELECTRICE DE LA GATERUL lui BUTAS IONEL din POIENI DE JOS , ASTA FURA SI PENSIA DE LA TATAL LUI SI II MAI SI APLICA CATE O CORECTIE DIN CAND IN CAND . (...) postat de: VECIN CU BUTAS
Postat 26 Februarie 2014, 19:14 de VECIN CU BUTAS
GUNOIUL decimator !
GUNOIUL ASTA ORDINAR DE PETI ,CAT A FOST SPAGAR SEF LA ARR BIHOR A DAT AFARA 3 OAMENI CU EXPERIENTA DE PESTE 10 ANI IN ARR DIN TOTALUL DE 10 SA-SI POATA ANGAJA AJUTOARE LA COLECTAT CU ESTE SI ACEST CORAS !
Postat 26 Februarie 2014, 19:11 de petru
MARE HOT
mare HOT ,,ORDINARU!!!!!!!!!!!!
Postat 26 Februarie 2014, 14:45 de MIC
HOT NORDINAR
ASTA I UN HOT ORDINAR.NU I BUN DE NIMIC DOAR SA FURE SI SA TEPUIASCA.IAR CORNEL POPA ARE UN RATAT DE COPIL
Postat 26 Februarie 2014, 14:10 de ADRIAN
tepuit
Ruga pentru PETI ALIN Am a ajuns pe mana unui gunoi notoriu ,un spagar un excroc cu acte in regula asta ii dator la toata groapa BEIUSULUI ,numai ca el nu considera ca trebuie s-a ne mai de-a banii inapoi ,din cauza lui a trebuit sa-mi vand casa si m-am mutat cu copiii in chirie la tara ,sa-l bata D-zeu dupa cum face ,oricum nu raman astea asa ,o s-a am eu grija de el exista preoti si justitie divina ,daca nu este justitie in tara asta ,sa-l trezneasca D-zeu!pe el si pe neamul lui de jigodii !! postat de: stii tu cine
Postat 26 Februarie 2014, 09:30 de stii tu cine
P.eNa.LI.de BIHOR
ce indivizi dubiosi sunt in jurul d-l POPA CORNEL ,pacat ,ar fi primit votul meu in continuare ,dar acum ma mai gandesc ,chestii de imagine ,ar trebui sa se descotoroseasca de asemenea infractorisi penali
Postat 26 Februarie 2014, 07:24 de un fost sustinator
perversu
ce fata de pervers are asta .expresia fetei spune totul ,probabil confirma comentariile.
Postat 26 Februarie 2014, 06:40 de unu
Să vină șpăgile
Nici o pagubă, un incompetent pleacă, altul vine. Peti dădea pe la ARR, in medie, cam 2 ore pe zi, transportatorii așteptau degeaba să li se elibereze actele, nu le primeau pt că nu era șefu\' la serviciu să le semneze. Celălalt individ, care îl va înlocui, are pregătire și experiență zero în management sau transporturi, dar probabil este membru în partidul care trebuie, iar singura lui misiune va fi aceea de a menține circuitul șpăgilor. Bravo popor!
Postat 26 Februarie 2014, 01:37 de Bok
SI NOI SUNTEM AICI GUNOIULE !!
TEPARULUI PETI IOSIF ALIN zis si CONTY de BINS !!! , OMUL LUI POPA CORNEL ! SEF LA PARCUL PADIS !? Zdreanta asta de PETI IOSIF ALIN ,asta-i un gunoi notoriu.care a comis toate infractiunile cuprinse in CODUL PENAL,de la trafic cu alcool,inselatorie,camatarie ,furtisaguri,o ingropat-o pe maica-sa cu dosare penale pe rol pentru trafic cu alcool,a luat asupra sa faptele \"fiului iubit\" ca sa-l scape de puscarie pe excrocul asta,.S-A spuna zdreanta cum a luat casa prin activitati de camatarie de la d-l BALACIU ,constructia unde a functionat localul EGUSSTO..ZDREANT-O CE ESTI de ce nu i-ti platesti datoriile treznite-ar dD-ZEU ,cand ai de gand s-a dai banii la d-l PETRE TOPOGRAFUL{aprox.20000 euro},la MATEI MUNTEANU {APROX60000 EURO},urmeaza datoria la DAN LIVIU (DANEZU),o datorie destul de consistenta (,aprox.11800 euro),dar la GHIULA (ISTOC REMUS) CAND AI DAI BANIICARE IAI CHELTUIT IN CAMPANIE PENTRU CUMPARARE DE VOTURI APROX 20000 EURO ,urmeaza datoria la DORU FOLTUT (DAM-u)=8000 ron ,Deasemenea ar trebui s-a achiti datoria catre DANU MOTU din DUMBRAVANI DE LA CARE AI LUAT TRACTORUL SI NU LA-I PLATIT, APROX 18000 R0N ,ai cumparat camionul de la LUCA din BRADET si nu ai mai dat banii pe el (aprox.6000 RON) ,atunci urmeaza TIRBAN GUSTI cu pensiunea din BRADET ,AI LUAT DE LA EL CHERESTEA si nu i-ai dat banii , GUNOIULE !!!!!
Postat 25 Februarie 2014, 23:25 de Tepuiti de peti
SMECHERUL DE PETI ALIN
SMECHERUL PETI ALIN , VREA BANII DATI IN CAMPANIE INAPOI !! DE LA POPA CORNEL, ASTA ESTE PROBLEMA ! ? D-l PETI ALIN IOSIF zis CONTY DE BEIUS proprietar conform declaratiei de avere pe 8 CASE si 9 TERENURI ! se tot plange la POPA CORNEL ca nu are suficiente lucrari la primariile PNL-iste si nu are de unde-i da DREPTUL si BANII DATI IN CAMPANIE ! ,dar realitate este alta,are lucrari mari si TAIERI DE PADURI ! Are la : PRIMARIILE:ROSIA,HIDIȘEL,LĂZĂRENI,BEIUȘ,BUDUREASA,LAZURI, BUNTESTI,STEI,CÎMPANI si nu este multumit si vrea si la PIETROASA ,. ,,EL’’vrea totul. EL vrea totul pentru EL si POPA CORNEL.MAFIOTII BIHORULUI au terenuri in PADIS si mai VOR . Si se pare ca au si obtinut totul ! in spatele unor ,,ATAT DE NOBILE SCOPURI’’ DE AIA ARE PADUREA CIOATE !! ILEGALE !! HOT NEWS : L-AU PUS PE CORAS IOAN VARUL LUI CORAS DANIEL DIRECTOR LA ITRSV –BIHOR (lupul paznic la busteni !) si CONTY DE BEIUS VA FI NUMIT SEF PARCUL PROTEJAT !! PADIS ! UN TRIUM VIRAT DE BIHOR ,POPA ,PETI ,CORAS ! OARE IN INTERESUL CETATENILOR SAU NUMAI A DUMNEALOR !?
Postat 25 Februarie 2014, 23:20 de APOLITIC
JAF DE BUSTENI DIN PADIS
Politia STEI declara ca o parte din bustenii taiati (furati de pe o proprietate privata ) de sarbatori s-au gasit la gaterul socrului lui PETI IOSIF ALIN din Gurani . SEF ITRSV -BIHOR , CORAS .asociat in firma de materiale de costructii cu PETI in BEIUS nu vrea sa stie nimic . Dar varu sau ,tinerelul CORAS IOAN este pus sef la ARR -BIHOR in locul lui PETI . Si hotul ,camatarul,samsarul,il pune POPA CORNEL sef la parcul national apuseni !! HOROR ! In cat timp va ajunge SAHARA PADISUL SUB SEFIA LUI PETI !? ASTA DA INTREBARE .
Postat 25 Februarie 2014, 23:04 de POLITIA STEI
35 DE NEMOTIVATE
Gunoiul asta ORDINAR de PETI IOSIF ALIN care a bagat-o si pe masa la inaintare in contrabanda cu alcol la ARR si-a inceput ,,cariera'' cu un numar de 35 de absente nemotivate .A aparut dupa ce i s-a adus aminte ca la pus POPA CORNEL sef la ARR si a semnat cu un mare efort intelectual condica de prezenta pe cele 35 de zile absente. Dar cum la inteligenta sa nu se pune cu aceste semnaturi la ,,proiectat'' pe loctiitorul sau DERBAN IONEL SORIN direct in ,,uzurparea calitatii oficiale de sef de agentie '' sub forma continuata . Si numai asta ii mai lipsea la SORINEL care mai este in prezent si condamnat pe 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru coruptie . POPA CORNEL pe cine ai pus la ARR taticu ! ? Pe CORAS de ce l-ati pus !? Sa distrugeti viitorul unui tanar cu obligatiile voastre politice murdare ! Va fi sef pana la 8 martie ,oricum este un detasat ,fara examen pe functie . Dar tu POPA CORNEL ti-ai bifat ,,obligatiile''.
Postat 25 Februarie 2014, 22:39 de MORAR
braconieru
BRACONIERU sef la parc ,asta da sef care braconeaza noaptea si ziua ,acun doi ani a facut macel pe valea boghii cand a impuscat trei capre negre gestante si doi cerbi ,gunoiu asta ,vaneaza tot ce prinde `.
Postat 25 Februarie 2014, 21:53 de vanator
camera de gazare
ce zici adela fereasca sfantu pleaca nepotu vine varu cam asta e politica de 25 de ani de asta suntem unde suntem halal caracter asti trebui -au bagati in camerele de gazare mancav-ar focu de politicieni
Postat 25 Februarie 2014, 21:34 de pinu
super
cica asta o sa fie uns la parcul national apuseni
Postat 25 Februarie 2014, 21:10 de adela
SPAGARII USL
GUNOIU SPAGAR .LA PUSCARIE CU EL ,PRIMUL HOT AL BIHORULUISI CEL MAI MARE TEPAR ,PLIN DE DATORII ,PE LANGA EXCREMENTU ASTA CURPAS ESTE MIC COPIL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LAPUSCARIE CU HOTII SI SPAGARII, URMEAZA CORAS DE LA ITRSV ALT SPAGAR!!!!!!!!!!!!!
Postat 25 Februarie 2014, 21:00 de MIGU
zero barat
in sfarsit
Postat 25 Februarie 2014, 19:41 de nimic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON