URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Octombrie 2013, 10:28

Liberalul Adrian Dume, şeful Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, reţinut de DNA!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Managerul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor, liberalul Adrian Dume, a fost reţinut, luni seară, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea şi este cercetat pentru abuz în serviciu.

Surse judiciare au dezvăluit că ancheta a fost demarată în baza unei sesizări făcute de ofiţerii Serviciului judeţean Anticorupţie, iar lui Dume i se impută încheierea unor contracte fictive care ar fi provocat un prejudiciu de aproximativ 150.000 lei.

Directorul CJCPCT a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, iar marţi a fost prezentat din nou la sediul DNA Oradea pentru audieri, urmând ca procurorii să decidă dacă va fi dus în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

BIHOREANUL a arătat, în premieră, la începutul lunii octombrie, cum instituţia condusă de Adrian Dume lucrează cu contracte fictive, radicand suspiciunea "sifonării" banilor publici. Era vorba despre trei contracte pentru prestări de servicii inventate în legătură cu Festivalul Internaţional de la Sibiu.

Documentele arată că trei colaboratori de-ai lui Dume ar fi fost "personal auxiliar montaj scenă", "cu atribuţii în amenajare scenă", respectiv "consilier de imagine" la respectivul eveniment, la care însă nici măcar n-au participat. La acea vreme, Dume a susţinut că este vorba despre o greşeală şi că persoanele în cauza prestează cu totul alte servicii pentru CJCPCT Bihor.

Citeşte întreaga poveste în articolul: Tradiţiile lui Dume: Condus de PNL-istul Adrian Dume, Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale lucrează cu contracte fictive!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
inculpatu
DUME A PRIMIT BANI DE LA CJB CA SA-I IMPARTA SI LOR SATUREI D-ZEU,A PRIMIT SI FLORICA DUMA ASA SA LAUDAT CA SUNT PRIETENI SI AU ACELASI NUME IAR ANCA BANDA ESTE FAVORITA LUI POPA CORNEL FACE CE VREA IN JUDET.REFERITOR LA MARIS VREA CU ORICE PRET SA AJUNGA DIRECTOR LA FILARMONICA,MARE OM.
Postat 30 Octombrie 2013, 09:24 de valy
spaga la ARR
VERIFICATI EXCURSIA FACUTA DE PETI DE LA ARR IN TURCIA SI SPONSORIZATA DE O FIRMA DE TRANSPORT DIN BIHOR ,SEPTEMBRIE 2013 IN JURUL DATEI DE 14 SEPTEMBRIE ,INCLUSIV BANII DE BUZUNAR A PRETINS SI BANI DE CUMPARATURI PENTRU INFUMURATA AIA DE NEVASTA-SA ,CARE A CERUT EXCLUSIVITATE PE UN PALTON pe care l-a comandat la un magazin din BEIUS,adica a cerut magazinului respectiv sa nu mai furnizeze acel produs pentru alti clienti ,daca tot veni vorba de cumparaturi . ce mai ,o idioata cu aere de buftea.
Postat 29 Octombrie 2013, 23:02 de beiusan
DERATIZARE PNL BIHOR
URMEAZA POPA CORNEL ,SPAGARUL DE LA I.T.R.S.V CORAS DANIEL ,SPAGARUL DE LA A.R.R. DOMOCOS ,primarul de BINS SI ASA MAI DEPARTE SE FACE CURATENIE IN PNL BIHOR ,S-A O FACA D.N.A -ul ,daca nu a fost in stare POPA CORNEL .
Postat 29 Octombrie 2013, 22:24 de PNL
Titlu gresit!
Nu se spune ,,liberal", se spune conform cu realitatea : PENAL !
Postat 29 Octombrie 2013, 20:41 de .
in sfarsit !
de cand asteptam vesti de-astea ! urmeaza raducu Serbanescu ? sper sa urmeze balbajan, carp, si toata gasca. astept cu interes opinia lui CARP III ;)
Postat 29 Octombrie 2013, 20:07 de Agentul Termic
Era cazu
Sincer era timpul sa se sparga "trupa vesela" formata din domnu' director si doamna directoare/profesoara/organizator de spectacole/prezentatoare/interpreta de muzica populara(mai nou)/+multe alte atributii,Anca Banda,plus protejatii dansilor.Bine ar fi sa duceti controalele pana la capat nu sa va opriti in mom in care o sa deranjati pe cineva "de sus".Sunt convins ca am fi cu totii uimiti cati s-ar mai dovedi implicati in aceasta "mocirla" a domnilor de mai sus.Poate dupa chestia asta o sa mai aiba si ceilalti artisti loc de "minunile" lor,fara sa fie batjocoriti de acesti "specialisti" in pastrarea traditiilor si folclor.
Postat 29 Octombrie 2013, 18:52 de eu
anca banda
foarte buna parerea ,dnei """primarite si a draganesti """cei care au spus ca sa ii ancheteze pe ANCA BANDA ,FLORIN MARIS , SI FLORINA MARIS ,dar o anchetare la sange ,pt. ca in cultura Anca Banda ,si-a intins tentaculele ca o caracatita peste tot in judet ,deci ATENTIE DLOR de le DNA mai aveti multa treaba ,cu ocazia asta s-ar putea sa aveti surprize mari .pt. ca toti au fost "" UNA ''' iar pe cei care nu sunt ca ei .i-au indepartat ,s-au descotorosit de ei .SUCES IN ELUCIDAREA CORUPTIEI.
Postat 29 Octombrie 2013, 18:07 de o buna cunoscatoare
Probabil a costat postul.
Sarcina de serviciu,, sa nu vii fara parale Copile
Postat 29 Octombrie 2013, 17:49 de Unu
intrebarea intrebarilor
Pe bolovan cand il saltati ? Stie tot orasul si se vede peste tot ,,activitatea" lui .
Postat 29 Octombrie 2013, 17:05 de si iarasi io
intrebare intrebatoare
Pe doamna Monica Fandly a uitat-o DNA-ul ?, ea trebuia demult sa fie anchetata. Domnul Szabo Odon stie saracul cat i-a tinut spatele pentru ilegalitatile ei.
Postat 29 Octombrie 2013, 16:28 de tot io
intrebare intrebatoare
Pe doamna Monica Fandly a uitat-o DNA-ul ?, ea trebuia demult sa fie anchetata. Domnul Szabo Odon stie saracul cat i-a tinut spatele pentru ilegalitatile ei.
Postat 29 Octombrie 2013, 16:28 de tot io
Dezinformare totala
Pentru inceput "Doamna Laura Gal" sunteti foarte dezinformata in privinta acestui subiect. Adrian Dume este retinut pentru incompetenta unor angajati care isi fac veacul in aceasta institutie care au uitat ca sunt intr-o comisie de acordare al acestor "contracte". Despre "Domnul " Securist Blaga Miron aka B.M., nu se zice nimic ? El este in spatele articolului cu contracte fictive sub numele de Roxana Tiporut- persoana care de fapt nici nu exista. Scrisoarea care a trimis-o la toata presa locala, fara sa semneze "B.M." asa cum se semneaza el de obicei, in care il ataca direct pe Adrian Dume, vorbind despre ilegalitate si despre dreptate, el, B.M.(BLAGA MIRON) care nu se poate abtine sa nu se dea la o solista de muzica populara, colaboratoare a C.J.C.P.T.B, facand in mod excesiv si in repetatte randuri avansuri si incercand tot felul de agresiuni si conotatii sexuale, mangaindu-le si incercand sa le sarute in mod fortat, santajandu-le, profitand de faptul ca unele dintre ele nu au implinit poate nici macar 18 ani. Iar la biroul administrativ doamnele de acolo nu sunt de gasit si ma intreb cum s-au facut aceste contracte daca acestea sunt mereu in "deplasare".
Postat 29 Octombrie 2013, 16:24 de Raluca Tiporut
DRAGANESTI
ANCA BANDA IMPREUNA CU FLORINA SI FLORIN MARIS HINSU AU SUPT NECONTROLAT TOATE FONDURILE PENTRU CULTURA PRIN ASOCIATIA OPERA PER SEMPRE . EI REPREZINTA CULTURA IN BIHOR? SA VEDETI DRAGI ARTISTI DIN BIHOR CINE ISI BATE JOC DE VOI
Postat 29 Octombrie 2013, 15:30 de PRIMARITA
primarita
SA O VERIFICATI SI PE ANCA BANDA, CA IMPREUNA ASTIA DOI AU FACUT MULT MAI MULTE
Postat 29 Octombrie 2013, 15:05 de draganesti
Fata de loser bun de bagat la inaintare
Cel mai bun politician este politicianul mort !
Postat 29 Octombrie 2013, 13:24 de gigi
Sa fie intr-un ceas bun !
Nea ilie, sa-ti faci valiza ca te vad ca maine pe cursa ! Si ala va fi cu adevarat un ceas bun !
Postat 29 Octombrie 2013, 11:35 de DlGoe
asa e
Sigur, cred in continuare in calitatiler de spagar ale lui Dume. Doar eu l-am format. La Universitatea lui Bungau s-a perfectionat. Asa ca il salvam. Pe linie de partid.
Postat 29 Octombrie 2013, 11:13 de ilie bolojan
il scapam
Lasati ca il scapam noi. Ca doar la sinul nostru l-am crescut. Al meu si al lui Cornel Popa. Asa ne asigura primarul indragostit. Bolojan, el insusi cu pedigree in ale mitei
Postat 29 Octombrie 2013, 11:10 de ilie bolojescu
evaziune...imobiliara
contracte de v/c de imobile fictive pentru angajati si rude in scop de evaziune fiscala, practicarea de TVA redus de 5% NELEGAL(Codul fiscal spune altceva)! CLO a aprobat cu toate astea HCL 651/2013! Pupat toti Piata Independenti! Cu mare impact! DNA-ul, se aude?
Postat 29 Octombrie 2013, 11:09 de TDS
Ce să arestezi la ăsta?
PNL-istul ăsta, se vede şi din poze, nu are faţă pentru DNA ci pentru Centrul Persoanelor cu Dizabilităţi Mentale. De vină e cine l-a pus să facă culturalizare la bihoreni, că poate acela e ţinta.
Postat 29 Octombrie 2013, 10:59 de Strattera
crezul lui Popa Cornel
Adrian Dume ar putea fi noul Ilie Bolojan al PNL Bihor spunea candva domnul presedinte Cornel Popa. Tot el mai spunea că Dume e „un băiat în care cred”. Eh iată crezul domnului Popa s-a materializat: Dume a ajuns la DNA! Poate urmeaza sa treaca pe acolo si cabinetul lui Popa. Ar merita pentru contractul trantit cu ROMACTIV pentru asa-zisa strategie a judetului...
Postat 29 Octombrie 2013, 10:42 de Wolf Gay
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON