URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2016, 15:01

Liberalii şi-au înregistrat candidaţii: Doi din şase-s noi, un profesor universitar şi un avocat. Bolojan candidează la Senat ca „locomotivă” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liberalii bihoreni cred că au propunerile cele mai convingătoare dintre toate partidele care aspiră la prezenţa în Parlament. Miercuri, înainte de a-şi înregistra candidaţii la Senat şi Camera Deputaţilor la Biroul Electoral Judeţean, cei şase eligibili s-au prezentat într-o conferinţă de presă.

"În ce priveşte temele de campanie, prioritare vor fi cele privind crearea a noi locuri de muncă, mai bine plătite, îmbunătăţirea situaţiei în sănătate, învăţământ, infrastructură şi turism, agricultură şi cadastru", a explicat din start fostul copreşedinte al PNL Bihor, Gavrilă Ghilea, înainte de a le da posibilitatea colegilor să se prezinte.

Profesionist cu "suflet extraordinar"

Ocupant al celei de-a doua poziţii pe lista PNL Bihor pentru Senat, cel dintâi candidat care şi-a prezentat activitatea de până acum a fost Nicolae Suciu, profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla, director general al Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului, preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie şi manager al Maternităţii Polizu din Bucureşti.

Născut lângă Aleşd, în satul Cacuciu Nou, după absolvirea la Aleşd a studiilor liceale acesta a urmat Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj, iar din 1988 este cadru universitar la Bucureşti. Suciu, care a avut sprijinul organizaţiilor locale ale PNL din zona Aleşd, a spus că doreşte să se implice, ca senator, pentru rezolvarea problemelor sistemului medical românesc, dar şi pentru inserţia socială a copiilor cu deficienţe.

Despre el, Cornel Popa a afirmat că este nu doar un foarte bun profesionist, ci şi "un suflet extraordinar", deoarece "de când a părăsit bătătura natală şi s-a stabilit în Bucureşti este gazda tuturor aleşdanilor care au probleme în Capitală" şi că, "pe lângă faptul că i-a găzduit, le-a întins totdeauna şi o mână de ajutor, fără să ţină cont de treapta socială pe care se aflau oaspeţii săi".

"Cel mai bun avocat din Beiuş"

Pus pe lista pentru Deputăţie pe a patra poziţie, eligibilă după redistribuiri (în locul ministrului Transporturilor, Sorin Buşe, care a decis să rămână tehnocrat, dar care în viziunea PNL ar urma să-şi continue mandatul în cazul în care liberalii vor reuşi să formeze Guvernul după alegerile din 11 decembrie), consilierul judeţean Kiss Janos a fost descris de fostul copreşedinte Cornel Popa ca fiind "cel mai bun avocat din Beiuş după război".

Fost consilier local în Beiuş în legislaturile 2008-2012 şi 2012-2016, ales în vară ca membru a Consiliului Judeţean, Kiss este membru PNL de 12 ani, fiind în ultimii 8 membru în comisiile juridice ale deliberativelor local şi judeţean. "Experienţa juridică îmi va fi de folos în activitatea legislativă", a spus el, precizând că dacă va deveni deputat se va concentra pe îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul Cadastrului, dorind să promoveze acte normative "care să înlesnească întabularea proprietăţilor", iar prima întabulare să fie gratuită.

"Cu gândul la guvernare"

Fostul copreşedinte al organizaţiei, Cornel Popa, a afirmat că "echipa PNL Bihor porneşte cu gândul de a aduce partidul la guvernare", aceasta fiind "o datorie de onoare a PNL" în contextul în care peste doi ani România va celebra centenarul Marii Uniri, la care liberalii au avut un rol covârşitor. "Cred că rezultatul din Bihor va cântări mult în stabilirea învingătorilor din 11 decembrie", a spus Popa.

Acesta a subliniat, de asemenea, faptul că liberalii se vor ţine de cuvânt la fel cum au făcut totdeauna şi vor face exact ceea ce aşteaptă bihorenii să facă. "Ne propunem să ne implicăm şi în continuare în proiectele judeţului Bihor. V-aţi obişnuit ca noi să fim angajaţi în proiectele pe care bihorenii le aşteaptă de la noi", a spus Cornel Popa, care va candida pe primul loc la Senat din partea PNL Bihor.

Doi asigură continuitatea

Candidaţi pe locurile 2 şi 3 la Cameră, actualii deputaţi Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa au amintit câteva dintre preocupările lor din mandatul aflat pe final. "Rămân dedicată domeniilor în care lucrez, ca secretar al Comisiei de Învăţământ", a spus Cherecheş, amintind despre demersurile făcute pentru dezvoltarea învăţământului profesional în acord cu piaţa muncii, dar şi despre parteneriatul cu Universitatea pentru ca aceasta să furnizeze companiilor orădene specialiştii de care are nevoie.

La fel, Ioan Cupşa a amintit şi alte legi pe care, împreună cu Cherecheş şi alţi colegi, le-a susţinut pornind de la situaţia din Oradea şi care au reglementat domenii la nivel naţional, precum stimularea renovării clădirilor monument din centrele oraşelor şi sprijinirea familiei.

Ghilea, recurs la memorie

Încheind prezentările, fostul copreşedinte al organizaţiei, acum cap de listă la Deputăţie, actualul senator Gavrilă Ghilea s-a declarat convins, "fără falsă modestie", că "avem cea mai puternică echipă", care "are toate argumentele când cere voturile bihorenilor", deoarece "acoperim toate domeniile de activitate şi ne vom bate în Parlament, aşa cum am făcut şi până acum, pe toate domeniile unde Bihorul are nevoie de susţinere de la Bucureşti".

"Toate proiectele importante realizate în Bihor au fost realizate în guvernări de dreapta, fie că a fost guvernarea fostului PDL, fie că a fost a PNL, şi vă îndemn să faceţi o retrospectivă, să vedeţi ce s-a realizat în guvernările de stânga", a îndemnat Ghilea alegătorii să-şi aducă aminte.

Primari pe liste, cu Bolojan în frunte

Pentru prima oară în ultimii 27 de ani, PNL Bihor a decis să-şi mărească numărul de voturi cât de mult prin plasarea pe liste a "greilor" din categoria primarilor. "Vrem ca toţi colegii, pe care cetăţenii din judeţ îi apreciază, să se mobilizeze cât de mult şi sperăm să obţinem un scor-record", a explicat Cornel Popa.

Astfel, la Senat, pe locul al şaselea, neeligibil, candidează primarul Oradiei, Ilie Bolojan, după managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, şi consilierul judeţean Lidia Popa.

La Deputăţie mai sunt poziţii ocupate de primari în funcţii, precum edilul din Sântandrei, Ioan Mărcuş, cel din Tinca, Teodor Coste, primarul din Aleşd, Ioan Todoca, cel din Ştei, Iulian Bălaj, dar şi viceprimarul de Oradea Mircea Mălan.

O tactică similară a adoptat şi PSD în alte judeţe ale ţării, cu deosebire că primarii cu notorietate mare au fost puşi chiar pe primul loc. La Dolj, de pildă, Lia Olguţa Vasilescu deschide lista pentru Senat deşi a afirmat că nu va pleca în Parlament, ci va rămâne să conducă Primăria Craiovei.


Lista completă a candidaţilor PNL Bihor la Parlamentul României

Senat:

Popa Cornel
Suciu Nicolae
Avrigeanu Ionel
Carp Gheorghe
Popa Lidia
Bolojan Ilie

Camera Deputaţilor:

Ghilea Gavrilă
Cherecheş Florica
Cupşa Ioan
Kiss Janos
Suciu Teodor
Mărcuş Ioan
Coste Teodor
Pantiş Carmen
Todoca Ioan
Balaj Iulian
Ciarnău Claudiu
Mălan Mircea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Erată
pentru că vizitiul nu presupune...
Postat 28 Octombrie 2016, 13:57 de eutanasiu
Staborul “luminos” ne propune o iobăgie luminată
Staborul este o instanţă neoficială organizată de comunităţile de romi. Staborul este o justiţie paralelă (numită de unii şi subterană), care funcţionează în paralel cu cea oficială: judecata ţigănească. Staborul este o instituţie cu caracter închis, cu legi foarte clare, doar pentru ţigani. Listele prezentate seamănă cu imaginea unui convoi cu două căruţe,, prezentate drept birje. Prima birjă este aşezată „strategic” înaintea cailor aşa încât convoiul să o poată lua în orice direcţie. Birjarul (pentru că vizitiul presupune şi dreptul de proprietate asupra mijlocului de transport), i-a aşezat pe banchetă pe cei patru, doi cu faţa „înainte?”, doi cu faţa înapo(p)i. Doamnei i „se cuvine” locul alăturat conducătorului cel puţin din perspectiva şanselor. În cea de a doua birjă, biciul este mân(t)uit de un alt sfânt, ca dublură şi totodată pentru diversiune (creând impresia că oricare ar fi direcţia, conducătorul este acelaşi), avându-i pe banchetă pe cei trei puradei. Ariergarda convoiului o constituie pene-leii comunitari legaţi cu lesă, atât pentru securitate, cât şi pentru a muşca electoratul neascultător sau nedecis. Având în vedere că atunci când respectivii lătrau ca să-şi poată dobândi statutul de anexe la poştalion, asigurându-şi astfel osul mult dorit, şi-au arătat doar dinţii (specific căţeilor cu pedigriu), nu îi cred atât de lipsiţi de instinct încât, acum când măcelăria va fi preluată de către ceilalţi casapi, să renunţe la carnea de pe os. Tocmai de aceea cred că nu se vor întrebuinţa nici cât la vânătoarea din iunie, mai ales că acum ar trebui să asigure „partea (pene)leului” cu preţul linsului pe bot cel puţin de la ciolanul, de data asta fără carne. Neavând descendenţă directă din regnul lupilor care se împerechează pe viaţă şi nici inteligenţa lor, vor mima chiar şi lătratul pentru ca imediat după instalarea noului vizitiu să îşi cedeze teritoriul în schimbul poziţiei la care sunt condamnaţi, câini legaţi la căruţă. Un fel de iobagi legaţi de glie. Câinii latră, caravana trece.
Postat 28 Octombrie 2016, 13:17 de eutanasiu
@TSD
nici PNL, nici USR, deci sa ramanem cu eternii PSD? sau sa trecem la minoritari?..ca altii nu mai mai sunt, alde, pmp sunt partide vremelnice, la fel cum a fost unpr
Postat 28 Octombrie 2016, 12:49 de moise
Sigur ca primarul Avarie-Bolojan
isi va folosi influenta sa produca erectia Pnl-fost basescu... De data asta e altceva domnu' Avarie si Impozite Marite. O sa obtineti ceva peste 20% la alegeri, cit sa nu crapati de foame. Cit despre Usr a lui NICUSOROS DAN si a lui CLOSOPISDA, dupa umila mea parere ati fi fost mai cistigati daca-l puneati cap de lista pe ratatul ala de Vuscan, doar asa mai stia poporul bihorean ca existati.
Postat 28 Octombrie 2016, 02:58 de Aghaurr
HAI
@Iolanda: Adica din lac in put?
Postat 27 Octombrie 2016, 22:15 de TDS
Daca
Daca nu ar fi fost pe loc de frunte d-nii Popa Ghilea, Avrigeanu, as fi zis ca au inteles ceva legat de reforma politica. Insa asa... hai USR.
Postat 27 Octombrie 2016, 21:52 de Iolanda
30% Femei Organizate Liberal sau cum un viciu bine executat e aproape o virtute.
PNL a produs (fie şi prin sucţiune – convenabil definită ca fuziune), în ultimii ani, femei de toate categoriile. În B.O.B. găsim o „preparatoare blockflöte” devenită traducător pentru ţări exotice în versiune ezoterică iniţial şi ecumenică şi la zi şi seral. Aproape sigur „eligibilă”. Ţanțoșă, „mirosind” a competenţă „be U” şi, după cum se recomandă, activă în dezvoltarea uzului parlamentar al limbii. Totuşi, vorbim mai curând de o vietate încă insuficient cunoscută. Recunosc că, deși am sesizat designul inclasabilei făpturi, nu știam cum „o cheamă” sau cum „o trimite”. Mi-am propus să aflu mai multe şi am aflat că … ar putea fi continuatoarea principiilor tovarăşei Bărbulescu a cărei maximă „meseriaşii cunosc scula după pipăit” este actualizată prin transformarea lor adiabatică de către companii în specialişti.
Postat 27 Octombrie 2016, 19:16 de eutanasiu
@TDS
Mi se pare foarte sofisticat textul sugerând de fapt imensitatea de şerpării create de securitatea comunistă crescând oameni isteţi dar nu verificaţi dacă sunt şi de adevărată calitate umană. În această armată s-au strecurat enorm de mulţi cu dorinţa joasă de parvenire şi cu credinţa de joasa speţă că a fi liberal înseamnă deja superioritate fata de restul conaţionalilor. Comunismul a dat acces la aceste servicii, cum de altfel în orice domeniu al vieţii economice, culturale şi sociale la puhoaie de oameni neverificaţi pentru simplul motiv că originea „sănătoasă” devenise blazonul acelei societăţi… Acea origine sănătoasă era lipsa de cultură, era de cele mai multe ori ignoranţa periculos de răspândită. Să nu ne mirăm că am ajuns pe mâna lor şi ţara s-a deteriorat din prea multe puncte de vedere ca până şi cele mai pozitive exemplare umane să mai poată desface încâlceala de interese atât de neproductivă la care asistăm. Continuatoarea securităţii se află, cum alt fel, şi acum în subordinea miliţienilor. Academicieni – doctori. Degradarea umană a celor ce conduc doctorate şi felurite cursuri cu care beneficiarii îşi justifică ideile vizionare ajungând astfel profeţi s-a transmis inevitabil de la „propovăduitori” loazelor devenite între timp vrejuri. De aceea nu cred că vreodată instinctul de conservare al personajului central – periferic va fi învins de dorinţa de a accede la nivelul executiv naţional. Asta şi datorită modestiei gândirii reflectată în exprimare (sărac lipit şi confuz „fără echivoc”)dar mai ales laşităţii. În privinţa „originii sănătoase” condiţiile nu s-au schimbat. Nu mai era nevoie de nici o dovadă din moment ce i-a fost aprobat dosarul. Planurile mari sunt susţinute de fapte mici şi de aceea transhumanţa este singura alternativă a bi-sfântului cioban. Amuzant sau nu, politicul a ajuns la andropauză (sau menopauză dacă vorbim de politic[) şi foloseşte ce se recomandă în atare situaţie : Viagra. Că Viagra se numeşte Bolojan şi are efecte secundare, asta nu mai ţine de pastile ci de pacient. C[ poporul o vrea , asta ‚ţine de gust.
Postat 27 Octombrie 2016, 13:58 de eutanasiu
!!!!!
@moise: Probabil presa a relatat despre dorințele lui Bolojan. Sigur, una e dorința, alta e ( sau poate fi ) realitatea !
Postat 27 Octombrie 2016, 13:43 de TDS
@TSD
Slabe sanse sa plece Bolojan, in primul rand pentru ca sunt slabe sansele ca PSD sa piarda alegerile. Daca totusi, printr-o minune se intampla asta si ciolos va fi premier, la fel, vad slabe sansele sa plece bolojan de la primarie pentru un ciolan mai gros la bucuresti (a zis ca va fi primarul oradiei in 2018, la aniversarea a 100 de ani de administratie romana); si daca o face, promit sa te urmez in evolutie si sa nu vreau sa mai aud vreodata de el
Postat 27 Octombrie 2016, 13:39 de moise
DOAMNE FERESTE !
"Printre numele de tehnocraţi pe care Cioloş le-ar putea propune ca miniştri, iar USR le-ar susţine s-ar număra Sorin Buşe la Transporturi, cel care a refuzat recent un loc eligibil de deputat pe lista PNL Bihor, Dragoş Pîslaru la Muncă, Vlad Voiculescu la Sănătate, Achim Irimescu la Agricultură, Cristian Palmer la Mediu, Costin Borc la Economie, Corina Şuteu, preferată la Cultură şi Vlad Grigorescu la Energie şi Cristian Ghinea la Fonduri Europne. Şi Dan Tudorache ar fi în cărţi, preferabil la Interne, susţin surse din USR, dar şi liberalii emit pretenţii pentru acest portofoliu ţintit de Ilie Bolojan şi de Gheorghe Falcă. La liberalii, discuţiile legate de cine şi cum va ocupa unele portofolii ministeriale nu sunt atât de înaintate. Se ştie clar că ardelenii, deținători ai celor mai puternice filiale din ţară, vor să ia partea leului, atât în viitorul executiv, cât şi în cadrul Congresului PNL de anul viitor. Actual secretar general şi edil al municipiului Oradea, bine văzut de Cioloş care l-ar vrea viitor partener ca şef de partid, Ilie Bolojan este susţinut de colegii săi atât pentru postul de vicepremier, cât şi pentru un portofoliu consistent, Dezvoltare Regională sau Internele, ca o primă etapă dintr-un plan mai mare, acela al câştigării şefiei PNL la viitorul Congres de partid."( presa centrala )
Postat 27 Octombrie 2016, 11:22 de TDS
Asa
Pentru detractori: de ce nu mergeti sa ridicati osanale la articolul celalalt, despre favoritii dvs. (rosii, fireste, domnule TDS, pentru cei mai multi, verde pentru altii). Succes echipei PNL! Sper sa iasa cat mai multi la vot, sau poate PSD+UDMR vor milita iar pentru absenteism, cum le place lor. PNL+USR>PSD. UDMR in ritmul in care merg, nu vor intra in parlament, iar ALDE sper sa se trezeasca in ceasul al 13-lea si sa isi asume ideologia de dreapta si sa nu se mai alieze cu rosiii. Basescu e cantitate neglijabila, dar daca, printr-o minune, intra in parlament, as vrea sa il vad intr-o alianta cu ponta si dragnea :)))))
Postat 27 Octombrie 2016, 10:20 de moise
Sper ca nu va opriti aici!
Ma adresez nu doar d-lui Adrian Cris, ma adresez tuturor ziaristilor/publicatiilor bihorene. Pt. o corecta informare a electoratului s-ar cuveni un interviu pe zi cu cate un ,,pretendent". Listele partidelor sunt cat o zi de post (explicatia e ca vor sa acopere toate locurile din circumscriptia 5 Bihor), dar sanse au doar cei de pe primele locuri. Timp ar fi, mai sunt 45 de zile. Ma gandesc la un interviu incisiv, fara mingi ridicate la fileu, cu cat mai multe intrebari ,,incomode". Stie si d-l Cris si colegii domniei sale cum sa-si faca treaba, totul e sa vrea si mai ales sa poata, adica sa fie lasati!
Postat 27 Octombrie 2016, 08:50 de pinonel
Locomotive?
Foarte interesant concept. Sunt curios ce credibilitate au aceste "locomotive" in ochii colegilor lor ca despre bihoreni nu putem discuta. De exemplu o locomotiva care isi paraseste colegii de la judet pentru a merge pe un post linistit la adapostul marelui ctitor, o alta locomotiva care ctitoreste interese obscure in desemnarea candidatilor, etc
Postat 26 Octombrie 2016, 23:10 de Uv
Aşa este!
Muppet show e şi el foarte potrivit.
Postat 26 Octombrie 2016, 22:35 de eutanasiu
Eutanasiu... neah
La cum se prezinta astia 6 milogi as zice ca mai degraba sint folositi in productii "low budget" ceva in genul "Intoarcerea Cadavrelor Vii"...
Postat 26 Octombrie 2016, 21:25 de Aghaurr
Erata
...GALBEN..., fireste !
Postat 26 Octombrie 2016, 21:25 de TDS
TRENUL GABEN FARA CAI...
Wow, oare cati neo protestanti identificam pe aceste liste? E clar, vom fi condusi de neo protestanti, protestanti de etnie germana, useristi fara Dumnezeu! Ruperea Transilvaniei probabil e aproape! Iar majoritarii stam cu mainile in san ! And the 12 points goes to...Moldova, Valahia, Dobrogea! Cata dreptate a avut cineva in Ajunul Craciunului anului 1989!
Postat 26 Octombrie 2016, 21:23 de TDS
Ar putea fi "The Purge"
Replică memorabilă: Baza democrației este profitul. Cine face profit dă definiția democrației.
Postat 26 Octombrie 2016, 20:57 de eutanasiu
Stie cineva
cum se numeste filmul de groaza in care joaca aia 6 moroi din imagine?
Postat 26 Octombrie 2016, 20:42 de Aghaurr
Liberalul lu` peşte prăjit
Candidatul Popa spune că vrea să dea tonul de la Oradea. De ce tonul și nu “şalăul”?
Postat 26 Octombrie 2016, 19:43 de eutanasiu
Trenul liberal şi locomotiva de manevră.
Cele cinci vagoane liberale pline cu pasageri sunt remorcate de mecanicul locomotivei de manevră care duce trenul în direcţie opusă. Nu întâmplător este în „coada” listei. Mai putem observa cum, strategic, la mijlocul trenului este plasat bacterul negricios secondat de supra-controlorul în costum alb, asigurându-şi veniturile de la blatişti chiar şi atunci când trenul staţionează în triajul drumului express.
Postat 26 Octombrie 2016, 19:10 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON