URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Aprilie 2016, 12:34

Liberalii şi-au desemnat candidaţii. Vezi cu cine se va prezenta PNL la alegerile locale din 5 iunie! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liberalii bihoreni şi-au prezentat, luni, candidaţii, în cadrul Adunării Generale a PNL Bihor, care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Evenimentul s-a desfăşurat într-o întâlnire la care presa nu a fost invitată, în care s-au prezentat atât candidaţii la Consiliul Local Oradea şi membrii PNL Oradea care vor candida la Consiliul Judeţean Bihor, cât şi principalele proiecte implementate în Oradea în perioada 2012-2016, respectiv planurile pentru următorii 4 ani.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis ulterior de şefa Departamentului de Comunicare al PNL Bihor, Anca Grama Sas, pe lista pentru Consiliul Local se regăsesc actualul şef al CSM Oradea, Florin Birta, medicul legist Camelia Buhaş, consultantul în afaceri Dan Octavian, fostul şef al Oficiului de Cadastru Marcel Dragoş, economista Camelia Dulcă, chirurgul Adrian Traian Duşe, economistul Adrian Felea, expertul în relaţii internaţionale Teofil Filimon, medicul epidemiolog Corina Fonoage, directorul Congips Ioan Lezeu, universitarul Maci Mihai, avocatul Florin Marinău, ofiţerul în rezervă Grigore Morar, fostul şef al Inspectoratului Şcolar, Daniel Negrean, actualul şef al Direcţiei Patrimoniului Imobiliar, Lucian Popa, consultantul în afaceri Dacian Palladi şi inginerul Adrian Revnic.

Pe de altă parte, candidaţii PNL Oradea pentru Consiliul Judeţean sunt interpretul de muzică populară Cornel Borza, economistul Dacian Foncea, stomatologul Sebastian Lascu, actualul viceprimar Mircea Mălan, Ghiţă Neag, Lidia Popa şi Teodor Suciu.

În cadrul evenimentului de luni seară, primarul Ilie Bolojan, preşedintele suspendat al PNL Oradea, a vorbit despre principalele direcţii de dezvoltare urmărite de administraţia locală în ultimii ani. Între acestea, edilul a enumerat creşterea locurilor de muncă şi atragerea de investitori, realizarea unei infrastructuri de calitate, punerea în valoare a patrimoniului oraşului, creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea serviciilor publice, programele sociale şi educaţionale, creşterea zonelor verzi şi a locurilor de recreere, dar şi implementarea proiectelor majore cu finanţare europeană în valoare de peste 247 de milioane de euro.

Tot Bolojan a prezentat şi planul de dezvoltare pentru perioada 2016-2020. În esenţă, acesta propune cinci direcţii importante pe care administraţia locală le va urmări în mandatul următor: oraşul conectat, oraşul competitiv, oraşul cu spaţii publice de calitate, oraşul inteligent şi oraşul turistic.

"Urmărirea temelor de dezvoltare şi aplicarea bunelor practici au fost o constantă după 2008. Oradea a avut o viziune de dezvoltare, s-a menţinut un ritm bun şi rezultatele se văd. Fuziunea cu Sînmartinul va crea condiţiile ca Oradea să devină capitala turismului balnear din România şi cel mai vizitat oraş din vestul ţării în următorii ani. Vom susţine ridicarea nivelului staţiunilor Băile Felix şi 1 Mai la standarde europene. Nu se poate progresa rapid doar improvizând şi cârpind. E nevoie de un plan după care să se lucreze. Să existe capacitatea de a lua decizii strategice şi de a le pune în practică. Succesul planificării implică o continuitate şi o majoritate stabilă în consiliul local", a subliniat primarul Ilie Bolojan.

La rândul său, viceprimarul Mircea Mălan a prezentat principalele direcţii propuse pentru dezvoltarea judeţului Bihor în următorii patru ani.

"Cred că judeţul necesită proiecte de dezvoltare pe modelul de succes realizat în Oradea, astfel încât fiecare zonă a Bihorului să fie pusă în valoare prin proiecte concrete. Vom continua proiectele demarate de către domnul preşedinte Cornel Popa. La acestea vom adăuga altele, bazându-ne pe atragerea de fonduri europene pentru ca judeţul să se dezvolte într-un ritm accelerat. Vom sprijini dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi publice, a infrastructurii de afaceri pentru industrie şi agricultură, vom promova tradiţiile şi locurile din Bihor. Vom crea deopotrivă parcuri industriale, dar şi centre medicale zonale. Vom dovedi că noi, liberalii, suntem şi rămânem o echipă puternică axată pe rezultate, pe proiecte de dezvoltare, pe fapte care fac diferenţa pentru cetăţeni. Niciun obiectiv nu este imposibil de atins!", a declarat la final Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea şi candidat la Consiliul Judeţean Bihor.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bihor a mai precizat că organizaţia îşi va prezenta public candidaţii în cadrul unui eveniment ce va fi organizat săptămâna aceasta, unde va fi detaliat şi programul propus pentru următorii 4 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Întrebare
Ştie cineva de ce domnul Bolojan, ca ordonator principal de credite în PMO, plăteşte lunar, de mai mult de un an, câte 500 de euro pe lună cabinetului de avocat Doseanu?
Postat 20 Aprilie 2016, 15:29 de eutanasiu
Re: suporter_oradean@TC
Doi provocatori ... !!! De ce să nu fie și doi tâmpiți în același timp ???
Postat 20 Aprilie 2016, 13:17 de WinDos
Re: Mălan
Măcar pe ăsta poate oricine să-l înțeleagă de ce nu are somn, din moment ce el ar vrea ”un model” de județ pentru Bihor, în timp ce România, ca parte a Comunității Europene, are deja în vedere constituirea ”regiunilor” ca entități juridice de sine stătătoare, precedate ori urmate, după caz, de desființarea ”județelor” !!!
Postat 19 Aprilie 2016, 17:11 de WinDos
Re: Bolojan
"... oraşul conectat, oraşul competitiv, oraşul cu spaţii publice de calitate, oraşul inteligent şi oraşul turistic" ... tâmpitul tâmpiţilor e puţin spus când e vorba de autorul sloganului "Ordine în Primărie - Curăţenie în Oraş" ???
Postat 19 Aprilie 2016, 17:05 de WinDos
Nu lipseşte nimic din ceea ce nu au (majoritate zbrobitoare)
Păreţi cam “îngrijoraţi” de “totul” partidului unic care duce la dictatură! Pe de altă parte, în sondajul pocăiţilor de rând atehnicul technocrat pop Claudiu are un cert avantaj faţă de “sihastrul” (sinistrul) Bolojan. În primul rând numele îl ajută la “furat” voturile enoriaşilor care-l confundă cu pastorul (aici maghiarii având a problemă majoră de traducere a numelor proprii, după cum le stă în obicei, de unde rezultă că nici Pasztor Sani nu se simte prea bine la C.J.). În al doilea rând, „cumpăratul” pare să fie noul „furt”, situaţie în care, iarăşi stă mai bine ca edilu`. Continental, Rivo şi Millenium sunt trei parohii prin care poate finanţa mai uşor campania de arhanghelizare a cursului de schimb (recunoscut de „fraţi” drept „aproapele iubit”) prin autoritatea a trei graţii celebre. Ele sunt: reprezentanta insărescului guvernator la Oradea, muza lui Călin - File din povestea Selina şi cenuşăreasa lui Chişe (cunoscut mai mult drept –Gheişe- în mediul corporatist ce domină aceeaşi Selina). La fel ca impozitul, candidatul apolitic Poop (rămas fără de partid), a ales o bază de impozitare mai mare contra unei taxe mai mici. Principiul este unul cunoscut şi pe deplin acceptat de cei săraci, bazinul fiind astfel „umplut” (asigurat). Unde mai pui că nu a făcut secrete vizitele la adunare, fiindu-i astfel mult mai cunoscută poza şi, în consecinţă, risipită îndoiala. Adunaţii îl puteau atinge! În contra-partidă Bolojan se roagă doar cu elita antreprenorială a sfintei adunări, sărăcită de DaNA, motiv pentru care fraţii se simt a fi vitregi. Până Bolojan îl evaluează pe Marian Munteanu cu Orban pre Buşoi călcând, micuţul popică umblă la statistici ca un tehnocrat şi s-ar putea să aveţi o problemă! (o scamă).
Postat 19 Aprilie 2016, 14:50 de eutanasiu
vor lua TOT!!
Echipa e puternica, sunt nume noi si cunoscute (Maci, Paladi..) - vor lua TOT. Ceilalti sa se multumeasca cu participarea si prezenta la campania electorala. Urez succes echipei liberale si Oradea ramane pe maini bune!!!
Postat 19 Aprilie 2016, 13:23 de TC
opozitia e zero barat
Oricat ar scrie postaci anti bolojan si l-ar injura pe el si pe penalii din Pnl,in Oradea aceasta echipa liberala nu are adversar,lupta e total inegala,asta si pt ca opozitia e zero barat,aproape inexistenta,poate si datorita ca seful psd Oradea mang Xerox e unul din cei mai slabi lideri poate din istoria psd-ului,concurand cu success la acest loc cu Misu Bar zis brelog. De ce e asa greu cand vezi ca esti penibil sa te retragi( mesaju e pt tovarasul mang ) . Sincer cred ca Pnl va avea cel mai mare scor in Oradea din ultimi 26 de ani.Aveti stampila in mana,votati cu cine vreti,pa
Postat 19 Aprilie 2016, 12:48 de suporter_oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON