URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iunie 2013, 14:38

Liberalii Bodea şi Boeriu l-au ajutat pe PDL-istul Ghilea în chestiunea interzicerii exploatării gazelor de şist în staţiuni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucru rar: o iniţiativă a unui parlamentar al opoziţiei este sprijinită de alţi doi ai puterii. Proiectul senatorului PDL Gavrilă Ghilea privind interzicerea exploatării gazelor de şist în perimetrul staţiunilor balneare şi turistice de interes naţional a fost susţinut de senatorii PNL Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea. Culmea, însă, este că un alt proiect pe aceeaşi temă a celor doi liberali a fost "trântit" în comisia economică de partenerii de la guvernare.

Învinşi de "ai lor"

Iniţatori ai modificării Legii petrolului şi gazelor naturale în aşa fel încât exploatarea gazelor de şist să facă obiectul unei legi separate de aceasta, senatorii liberali Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au fost "luxaţi" în comisia economică a Camerei superioare a Parlamentului de către colegii PSD-işti din USL.

Proiectul celor doi liberali bihoreni prevedea ca orice activitate privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist să facă obiectul unei legi speciale, spre deosebire de situaţia actuală, când companii din SUA şi din Rusia au primit aprobări de la Ministerul Mediului condus de Rovana Plumb în baza Legii petrolului şi gazelor, care nu face nicio referire la gazele de şist şi la pericolele pentru extracţia acestora.

În comisia economică, însă, proiectul lui Boeriu şi Bodea a fost avizat negativ, cu două voturi contra din partea a doi senatori PSD şi alte două din partea a doi senatori PPDD, în favoarea lui exprimându-se doar trei senatori liberali. Motivul invocat de PSD-işti? "Guvernul nu a dat încă niciun aviz proiectului nostru", a explicat Bodea, precizând că iniţiativa sa şi a lui Boeriu "stă" la Ministerul Mediului de mai bine de trei luni.

Sprijin pentru "duşmanul" Ghilea

Cu tot gustul amar provocat de propriii parteneri din USL, cei doi senatori liberali au susţinut, însă, un alt proiect cu privire la gazele de şist, şi anume la interdicţia explorării şi exploatării acestora în perimetrul staţiunilor balneare şi turistice, iniţiat de senatorul PDL Gavrilă Ghilea.

"Datorită colegilor noştri, pe care i-am convins, comisia din Senat a adat aviz pozitiv proiectului depus de domnul Ghilea. Domnul Boeriu şi domnul Haşotti (n.r. - ambii de la PNL) s-au dus şi la domnul Sârbu (n.r. - Ilie Sârbu, PSD, secretarul general al Senatului) să-l convingă", a povestit Cristian Bodea cum i-au înduplecat liberalii pe pesedişti să nu "pice" din faşă şi proiectul lui Ghilea.

Referitor la acesta, Bodea a mai spus că urmează să fie discutat în plenul Senatului, chiar dacă, pe de altă parte, Guvernul l-a avizat negativ, altfel spus doreşte explorarea şi exploatarea gazelor de şist inclusiv pe teritoriul localităţilor unde se află staţiuni turistice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
asta ESTE DEMOCRATIE , OPINIA exprimata LIBER
VEDETI am dat tonul si incep tot mai mult sa ciripeasca in PUBLIC ca la PARCHET se pare DEGEABA, asta ESTE DEMOCRATIE , OPINIA exprimata LIBER nu doar CRIMINALILOR !!!!!!!! ANALFABETI neanalafabeti are si POLITICA un rau nu te lasa sa latri :)))) dar AADEVARUL iese la suprfata, urmati calea ADEVARULUI nu sunteti VITE de abator ?!!! IN POLITICA toti tac malc, COMPLICI si asteapta FIRMITURILE !! UNDE ESTE DEMNITATEA VOASTRA DE ROMANI in DEMOCRATIE :))) ?
Postat 06 Iunie 2013, 10:10 de :)))
Exploatarea gazelor de sist - SPAGA la Guvern, Paraul Paris - SPAGA la ABA,APM Oradea,Primaria Orade
Astept cu interes controlul planificat de ABA Crisuri……... si pe cursul paraului Paris, in amonte de Spitalul Judetean,partea neintubata si in special zona Hotel Silver si santul colector de pe str. Santului,care se revarsa in parau dupa ce colecteaza ( sa vedem de unde ? ) o lesie urat mirositoare cand albicioasa cand neagra. Atat APM Oradea cat si Primaria au considerat ca apa acestui parau este poluata de cei cativa care in aval de Spitalul Judetean ( partea ramasa neintubata a paraului ) nu au reusit sa se branseze datorita pozitiei imobilelor fata de conducta de canalizare a orasului ,situatie care ar fi trebuit sa preocupe municipalitatea care incaseaza impozite ptr.zona A fara sa asigure accesul la ansamblul de utilitati care determina incadrarea in zona respectiva. Totul ” se matura sub pres “ – pe de-o parte avem de-a face cu interesele unor agenti economici ( Hotelul Silver,Perind,Spitalul ….) sau a celor cu vile de pe str. Santului care au reusit cu SPAGA si TRAFIC DE INTERESE sa determine institutii ale Statului precum ABA Crisuri,Agentia de Protectia Mediului Oradea sau chiar pe primarul Bolojan sa inchida ochii fata de ceea ce se petrece ,socotind ca intubarea va rezolva problema poluarii.Dragi edili “ cocotati pe rafturile “ de la primarie cu cate fonduri europene au fost gestionate demult ar fi existat posibilitatea canalizarii imobilelor amplasate sub nivelul strazilor L.Pasteur si Ghe.Doja – nefiind necesara intubarea paraului. Sic. (Paraul Paris ramanand un fir de apa viu ) . Celor veniti … de departe le plac betoanele , cat mai multe betoane nu curatenie. verdeata aer si apa curate. Cata sfidare la adresa bunului simt si cata nerusinare trebuie sa ai,sa sustii un lucru care foarte usor poate fi verificat si combatut totodata - urmarind calitatea apei scurse dinspre partea intubata a paraului ,in aval de Spital ,de pe pasarela care leaga str. Louis Pasteur de Ghe. Doja.,deci in amonte de cei pe care ii incriminati cu fiecare luare de pozitie legata de paraul Paris.( Drum expres,intubare Paris , cotete,exproprieri ……. ).Aceasta se cheama SPAGA sau TRAFIC DE INFLUENTA, sau nesimtirea la EA ACASA domnilor de la ABA, APM sau Primaria Oradea.
Postat 05 Iunie 2013, 21:08 de un parizian
POLITICA !!
POLITICA este un GRUP CRIMINAL organizat in defavoarea CETATEANULUI, conscur de INFRACTIUNI chiar daca LEGEA prevede sa fie RESPECTATA :))). PRIN politic cetateanul este considerat un SCLAV :))) nu este reprezentat cum cred multi, se aloca banii MURDARI pentru PROTESTE dar pentru hrana ORFANILOR sau operatii URGENTE mai greu , nu se salaveaza vietii se instiga la violente si TURBARI DE GRUP dupa care merg si demonstreaza ce BUNI sunt ei , la CE ? EXPLOATAREA gazelor SIST dar ce spuneti de cum ne exploataeaza PRIMARUL in BETOANE si VERDEATA unde ca sa primesca POLITICIANUL GHILEA lucrari cat de MULTE !! CUM arata ORADEA pana nu se impart felilile din CIOLAN celor ce ne cred vaca de MULS , munciti ca noi PRIMIM ! NU SE SCHIMBA NIMIC< aceiasi ..... sunt ca este USL ca este PPDD :)))).SE schimba numele dar LUPII raman , ce am rezolvat cu asta ?
Postat 05 Iunie 2013, 15:36 de societatea civila e
USL-PNL=FSN-PSD
Iniţiativele parlamentarilor puterii, care încalcă însăşi principiile de bază ale deciziilor acelei puteri, fiind de fapt contrare ideilor sau dorinţelor majorităţii, trebuie să se prăbuşească încă din faşă, pentru a se arăta modul de funcţionare a mecanismelor de decizie. În schimb, iniţiativa parlamentarilor opoziţiei pot zburda prin toate birourile care se joacă cu deciziile, pentru că majoritatea le aruncă la coş oricum, atunci când acei iniţiatori obosesc de atâta susţinere ce vine, aparent, de peste tot. Aşadar, rezultatul e acelaşi, şi într-un caz şi în altul, pentru că liderii majorităţii parlamentare şi guvernamentale, pe cale de consecinţă, vor proceda aşa cum de fapt, în orice caz, doreau să facă de la bun început. Se mai numeşte treaba asta şi "hai să ne facem că lucrăm pentru toţi".
Postat 05 Iunie 2013, 15:20 de Carp III
se interactioneaza si ei unde pot si cum pot !!
normal ca s au alaturat lui GHIlea sa i de a la Bodea in faliment din lucrarile licitate :)))))))) ce ti e mata (pisoiul) , ce tie puiul de mata ?!!!
Postat 05 Iunie 2013, 15:04 de banul , banul !!
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON