URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2016, 10:15

Liberalii bihoreni ţintesc şase mandate la alegerile parlamentare din 11 decembrie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNL Bihor vrea să obţină tot şase din cele 13 mandate aferente judeţului Bihor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, câte au obţinut şi la scrutinul de acum 4 ani.

"În cazul în care scorul de la locale, de 45%, s-ar menţine şi la parlamentare PNL ar urma să obţină doi senatori din patru şi patru deputaţi, cel mai probabil, din nouă. Acestea sunt locurile eligibile pe care PNL Bihor le va avea în vedere", a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan.

Potrivit lui Bolojan, Comitetul Executiv al PNL Bihor va stabili vineri calendarul preelectoral al filialei. Liberalii care doresc să intre în cursa electorală vor trebui să îşi depună candidaturile până la sfârşitul lunii septembrie.

Candidaturile vor fi analizate în cadrul Comitetului Executiv Judeţean în prima parte a lunii octombrie şi retransmise, conform statutului partidului, la nivel central pentru a fi validate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Alianta nefasta
Desi respect ceea ce face Bolojan si sunt un sustinator al acestuia, NU VOI VOTA PNL la aceste alegeri si garantez si pentru membrii familiei mele ca nu vor pune stampila pe PNL, dintr-un singur motiv: ALIANTA NEFASTA CU pdl-istii. Imi pare rau, dar, simplul fapt ca astia umbla liberi pe strada si nimeni nu ii intreaba de nimic, dupa ce au facut, consider ca este o insulta si o flegma in cap tuturor cetatenilor acestei tari, sa nu mai vorbim de dat in barci cu cei ca Bolojan... Astia, pdle-ii, ar merita VANATI precum nazistii dupa al doilea razboi mondial, dar, cine stie, niciodata nu-i prea tarziu pentru dreptate si adevar.
Postat 03 Septembrie 2016, 22:16 de User anonimizat
ahahahahahahahaaaaaaaah!!!!!!!!!
Mor de ras când văd postacii PSD cum se văd Zmei!! :)))))))) Tembelilor, v-au votat 9% în Oradea si vreo 15 % în judet!! Nici membrii de partid nu v-au votat toți! :)))))) Si de atunci avem noutăți: Ioan Mang e acuzat în dosar de plagiat de doctorat! Si să vezi noutate! Ati schimbat seful la Oradea din afaceristul de la ambulanta cu... Alt acuzat de plagiat de doctorat: Bodog nu-mai-stiu-cum îl cheamă pe profesorul ala de la medicină! :))))))
Postat 03 Septembrie 2016, 15:44 de BlackDot
realitatea in Oradea e clara: Ilie Bolojan (PNL) 72% - Adelina Coste (PSD) 9%
Iar acum dupa ce PSD Bihor condus de Ioan Mang au vandut ungurilor mizerabili judetul probabil acelasi scor va fi atins si la Parlamentare in Bihor: PNL 72% - PSD 9% - UDMR 13 %. Si cu asta, basta!
Postat 03 Septembrie 2016, 15:25 de continental
realitatea in Oradea e clara: Ilie Bolojan (PNL) 72% - Adelina Coste (PSD) 9%
Iar acum dupa ce au vandut ungurilor mizerabili judetul probabil acelasi scor va fi atins si la Parlamentare in Bihor: PNL 72% - PSD 9% - UDMR 13 %. Si cu asta, basta!
Postat 03 Septembrie 2016, 15:23 de continental
Daca doar ţintesc e bine!
Grav ar fi daca si-ar atinge ţinta... De la mine, de la familia mea si de la amicii mei, in total vreo douazeci, nu vor primi niciun vot! Si nici pesedeii!
Postat 03 Septembrie 2016, 13:44 de pinonel
/
Mie, cel mai reprezentativ mi se pare Bogdan Olteanu!
Postat 03 Septembrie 2016, 11:59 de eutanasiu
???
@ardelean: Daca Dragnea este " infractor " pentru chestia cusuta cu alba /Referendum-ul /, NO COMMENT! Adica peneleii se pupau in bot cu pesedeii in 2012 iar acum Dragnea este ...infractorul! Din pacate PENALI ( adevarati ) sunt in ambele partide! As forma niste cupluri: Fenechiu / Hrebenciuc, Olteanu , Mihailescu , Oltean / Mitrea, Udrea ( ca de-acolo vine si ea ) / Mazare, Popescu ( pui congelati ) / Vanghelie, Frunzaverde / Dan Ioan Popescu etc. etc. Din pacate asta e situatia ! Dar sa fie Dragnea facut infractor pentru Referendum , NU MERGE! Poate va aparea alt dosar dar pana atunci NU!
Postat 03 Septembrie 2016, 11:52 de TDS
Cu siguranță PNL-ul va face un procentaj bun !
Procentajul bun care va fi scos de PNL la alegerile parlamentare este și reflecția incompetenței psd-ului condus de xeroxul Ianos pe plan local și a infractorului Dragnea pe plan național. Când infractorii vin si-ti dictează legi si programe de guvernare, ca să-i alegi trebe sa fii ori bătut în cap ori tampit. Fiecare partid au oile lor negre, dar cum se adună la pesedisti mai rar......
Postat 03 Septembrie 2016, 11:36 de ardelean
"În cazul în care scorul de la locale, de 45%, s-ar menţine şi la parlamentare PNL ar urma să obţină doi senatori din patru şi patru deputaţi, cel mai probabil, din nouă.”
A încurca procentele cu „gradul” nu este o noutate pentru cazonul Bolojan. Aflăm acum că şi majoritatea este minoritară. Relativă, cum spun politicienii. Este curios cum, „cel mai performant primar” penelist se mulţumeşte cu conservarea procentului de la alegerile locale. În plus, de când 45% reprezintă „majoritatea” opţiunii orădenilor? În privinţa pedeleilor, mă aştept să fie cu adevărat majoritari pe listele peneleilor. (Ghiulea & co.). Oricum, exemplul secretarului general, la nivel naţional denotă, pe lângă optimism (moderat), efortul „susţinut” în evaluarea candidaţilor, în aplicarea criteriilor de integritate şi nu în ultimul rând a „conservării” posesorilor informaţiilor compromiţătoare deja răsplătiţi cu sinecuri lucrative prin „rotirea cadrelor”. (vezi Florea, Mălan, Mureşan, etc.)
Postat 03 Septembrie 2016, 11:24 de eutanasiu
atentie la lingusitori
Bolojan fi maxim atent la lingusitorii care in 2012 erau sclavii Rozaliei Biro .acum ne indeamna să te votăm dar la prima picatura de sange se va înfrupta ca o hiena din carnea ta .cu soldati fideli precum Cristian PopescuDPI te rog să nu ne lasi în 2020 cu Chacky Attila Primar al Oradiei . Ai invatat pe pielea ta în aceasta vara ca jumatate procent face diferenta !
Postat 03 Septembrie 2016, 10:47 de TMT
PASAREA VISEAZA
Nu cred ca vor obtine sase mandate / acum depinde si cine va fi ministru de interne ! Ca doar alegerile sunt libere..../. Sper ca Florica Chereches sa nu mai prinda un mandat...oricum ramane cu pensioara speciala / ea chpurile nu a votat pentru asa ceva ; N-O CRED ! As crede-o daca ar renunta la ea ! Dar nu o va face...
Postat 03 Septembrie 2016, 10:45 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON