URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Ianuarie 2014, 18:29

Liberalii ardeleni s-au îmbărbătat la Oradea cum să câştige alegerile europarlamentare şi să-l facă pe Crin preşedinte (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinţi de organizaţii judeţene ale partidului, şefi de Consilii Judeţene, primari de municipii reşedinţe de judeţ şi parlamentari din judeţele Bihor, Cluj, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Maramureş şi Sălaj s-au întâlnit joi şi vineri la Oradea. La eveniment a participat şi preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, cel care împreună cu eurodeputatul Eduard Hellvig şi primarul de sector Rareş Mănescu va conduce campania liberalilor pentru alegerile în Parlamentul European.

"Ne-am întâlnit să stabilim ce avem de făcut, pentru că trebuie să ne organizăm cât mai bine în vederea alegerilor din acest an, pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţie", a spus ulterior, la o conferinţă de presă, preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, care a precizat că asemenea întâlniri ale organizaţiilor judeţene se vor desfăşura lunar la nivel regional.

Tot Popa a spus că întâlnirea a fost şi un prilej pentru ca reprezentanţii liberali din conducerile consiliilor judeţene şi primăriilor din Regiunea Nord-Vest să convină asupra unei rezoluţii în baza căreia şefii de organizaţii şi parlamentarii să susţină finalizarea Autostrăzii Transilvania, nu doar pe tronsonul 3 C Borş - Suplacu de Barcău, ci şi a celui care ar urma să-l lege de partea deja construită, prin Gilău, care continuă până la Turda. "Ne asumăm să luptăm până la capăt pentru acest proiect, care este de o importanţă deosebită nu numai pentru zona aceasta, ci la nivel naţional", a spus Popa.

"S-a tot discutat la noi că există acel coridor european IV (n.r. - de la Nădlac spre Constanţa, prin judeţele din sudul ţării), dar este pe marginea, pe bordura Transilvaniei, nu prin centrul regiunii", a spus şi preşedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu, care a confirmat că liberalii vor face demersuri pentru finalizarea Autostrăzii Transilvania, mai ales că lucrările făcute până acum se degradează.

De asemenea, Uioreanu a spus că organizaţiile PNL din Regiunea de Nord-Vest vor susţine şi proiectul de dublare şi electrificare a căii ferate de la Cluj la Oradea.

În ce priveşte obiectivele politice, liderii liberali din cele şase judeţe au afirmat că ţinta pentru acest an este obţinerea unui scor de cel puţin 25% la alegerile pentru Parlamentul European, ceea ce înseamnă un salt de la 5 eurodeputaţi, cât are acum partidul, la opt, adică unul pentru fiecare regiune a ţării.

"Sigur, interesul pentru alegerile europarlamentare va fi mai scăzut decât la locale sau pentru Parlamentul naţional, şi tocmai de aceea am discutat deschis între noi, să înţelegm cu toţii că aceste alegeri pentru noi sunt trambulina spre prezidenţiale. Dacă vom avea un scor bun, vom câştiga şi prezidenţialele", a spus Marian Petrache.

La reuniune au participat din partea organizaţiei judeţene Bihor, pe lângă liderul organizaţiei judeţene, Cornel Popa, şi cel al organizaţiei municipale Oradea, Ilie Bolojan, şi senatorii Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea, precum şi deputaţii Florica Cherecheş, Ioan Cupşa şi Gheorghe Costin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
A INCEPUT MAREA ABUREALA
S-a dat startul la ,,MAREA ABUREALA''. Autostrazi suspendate ,aeroporturi internationale si alte O.Z.N -uri vor fi promise . Pana in mai bineinteles ca dupa aia plecam intr-un bine meritat concediu dupa atata ,,SAUNA''.
Postat 19 Ianuarie 2014, 15:52 de Alegator,
Re: Gogu
Tu ai cerut astfel sa se desfiinteze din lipsa de membri.
Postat 18 Ianuarie 2014, 10:37 de Nice
P.e.N.a.L.i -BIHOR
POPA PROSTU botez de BOT ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !! Dar minciuni stii sa spui , despre piste de aeroport si alte OZN-uri investitionale in Bihor !! Popa Cornel si hotii lui de paduri si luat spaga de la transportatori sunt la putere , incepand cu hotul sef de la ITRSV,CORAS (cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare) si acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si de la padis nu a ...stiut nimeni nimic bravo POPA CORNEL ,ca acuma o s-a apari iar la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 17 Ianuarie 2014, 23:12 de BRAVO
Bihorul in Crisana
Bihorul este in Crisana
Postat 17 Ianuarie 2014, 23:04 de Bihorul in Crisana
Natiunea Patron
Atat politicienii romani cat si media din Romania trebuie sa serveasca Interesela Nationale (Natiunea Romana) si nu interese de grup ! Politicienii romani trebuie sa tina cont de vocea poporului ! Natiunea Patron, este proprietara intregii bogatii nationale. Noi, Natiunea Romana platim salarii politicienilor si nu invers ! Noi, Natiunea Romana, i-am angajat pe politicieni ca sa lucreze in interesul nostru nu in beneficiul grupurilor de interese ! Politicienii romani, trebuie sa lucreze pt bunastarea Natiunii Romane !
Postat 17 Ianuarie 2014, 20:33 de Romania
Nu cred ca vet reusi doar daca...
Singura solutie valabila pt PNL si toate partidele mai ales pt. PSD este sa scapati de cei corupti din partid si sa va alegeti conducatori care nu pot fi influentati de catre cei corupti, care sa vrea sa faca ceva bun pentru romani.Nu poti fi bugetar si cu nilioane de euroi prin conturi. Pana atunci veti fi exact ce ati fost, ba chiar mai mult decat atat.
Postat 17 Ianuarie 2014, 19:45 de Gogu
Apa de la Minunea Izvoarelor imbata consumatorul !!!!!!
25% voturi favorabile PNL din 25% prezenta la vot inseamna 6,25% !!!!!!!
Postat 17 Ianuarie 2014, 18:34 de Walk
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON