URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2011, 12:15

Liberalii acuză Guvernul că bagă 55 de milioane de euro în 250 de km de drumuri comunale din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc, a vorbit joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL alături de şeful liberalilor bihoreni, Cornel Popa, despre "tunul pe care PDL vrea să-l dea anul viitor".

Uliţe transformate în drumuri

Concret, Voloşeniuc s-a referit la programul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri din ţară. Din Bihor sunt cuprinşi în program 274 de kilometri de drumuri.

Contractul de finanţare a fost deja semnat, spune Voloşeniuc, la ministerul Elenei Udrea, proiectarea fiind atribuită firmei Iptana, iar execuţia firmei Romstrade. "Bihorului i se bagă 274 de kilometri, din care doar 18 kilometri sunt drumuri judeţene", a declarat Voloşeniuc.

În plus, majoritatea lucrărilor sunt în comune cu primari PDL sau UDMR. "Vom băga 55 milioane de euro în cei 274 de kilometri, bani din credite", a precizat vicele CJ. Ceea ce înseamnă că un singur kilometru de drum va costa peste 200.000 de euro, însă Voloşeniuc e convins că suma va fi şi mai mare, întrucât în proiect nu sunt cuprinse lucrările de realizare a podurilor, podeţelor şi a şanţurilor.

Vicele CJ a criticat faptul că s-a preferat modernizarea drumurilor comunale în detrimentul celor judeţene. "Facem drumuri la care nu putem ajunge. Aceste investiţii nu fac decât să alimenteze puşculiţa clienţilor de partid", a spus Voloşeniuc.

Cei 18 kilometri de drumuri judeţene care vor fi reabilitaţi reprezintă trei tronsoane din DJ 191 Marghita - Tăşnad. Drumuri comunale vor fi reabilitate, printre altele, în comunele Borod (20 de km), Ciumeghiu (6,5 km), Curăţele (6,1 km), Lunca (14 km), Săcădat (5,2 km), Săcueni (7,3 km), Sântandrei (9,1 km), Sânmartin (7 km), Viişoara (12,8 km).

La rândul său, Cornel Popa a spus că le bate obrazul fruntaşilor PDL pentru că pedepseşte, prin realizarea de lucrări numai în comunele PDL sau UDMR, peste 60% din suprafaţa Bihorului.

Buget ilegal

În aceeaşi conferinţă de presă, senatorul Cornel Popa a vorbit despre amendamentele USL la Legea bugetului de stat pentru 2012, buget caracterizat de liderul PNL Bihor ca fiind "securist", pentru că Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul Român de Pază şi Protecţie primesc mai multă atenţie din partea Guvernului decât ministerele Educaţiei, Muncii, Culturii ori Agriculturii.

"Bugetul pe 2012 este o lege ilegală şi neregulamentară. Trebuia să fie prezentat până pe 15 octombrie în Parlament. Parlamentul a fost sesizat în 25 noiembrie", a spus Popa. Mai mult, potrivit senatorului, bugetul se bazează pe legi neintrate încă în vigoare, cum ar fi Legea salarizării unitare pentru 2012, acordul FMI ori ordonanţa care modifică Legea 273, privind finanţele locale.

Totodată, Popa spune că proiectul de buget încalcă Legea educaţiei, în care se prevede că acest sector trebuie să primească minim 6% din PIB, ori legea privind indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, conform căreia pensiile ar trebui să crească anul viitor, nu să îngheţe.

Popa a criticat şi faptul că guvernaţii nu au prevăzut măsuri de relansare economică în proiectul de buget. "Acest buget face redistribuirea sărăciei, Guvernul umilind toate categoriile sociale", a spus senatorul PNL.

Printre amendamentele USL la proiectul de buget se numără măsuri de relansare economică, reducerea contribuţiie la asigurările sociale, reducerea TVA cu un punct în fiecare an, respectarea legii pentru indexarea pensiilor, menţinerea cotei de finanţare de la buget pentru proiectele europene.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
La drum lung,lung,luuuung
Cornelus nu te strofoca prea tare !De cand te bagasi sponsor al PNL-ului numai asta stii,asfalt,asfalt,spray pe asfalt insa concret nimik .Promiti de 12 ani insa nu poti arata nimic.Vezi ca se apropie alegerile si o iei din spate .Stau baietii la colt sa ti-o traga ca au bani si nu mai au nevoie de sponsor.Vorbeste lumea tata...!Oricum iti ajunge ,ai bagat in partid multime de lichele.
Postat 12 Decembrie 2011, 08:51 de Bure'pista
replica la articol
Senatorule PNLCornel Popa tot mai ramin 40 %din lucrari si drumuri comunale pentru primariile PeNaLe bihorene si din ZMO primaria 101 Toboliu condusa de PeNaLul primar Maer Pavel si primaria 99 Girisul de Cris condusa de primarul PeNaL Pasca Ioan padureanul cheretit mare hotz mare bandit cu 12 dosare penale si viitor pouscariash,si o sa faca asta penalul cu firmele lui de casa lucrari decontate la triplu pret ,si o sa puna si asfalt electoral anul viitor pentru 31 de kilometri drumuri comunale plus chermezele prelectorale cu bautura de la fratii Micula ,ca doar stii ca tu ai adus bautura de ziua satului Tarian si ce atita bati obrazul fruntasilor PDL ?BINE fac cinste lor!:))=)).Cornel Popa senator fii sigur ca inainte de alegeri in primariile penale cum este obicei se vor asfalta drumurile comunale cu asfalt electoral se va da la electorat sa bea chimicalele de la fratii Micula ,si fii sigur ca iarasi ve-ti fi alesiSICTIR !:))=))Voloseniuc a facut-o de oaie la conferinta de presa PNL Bihor a facut campanie lui Radu Tarle de la PDL cind a afirmat ca vin banii pentru Aeroportul Oradea,dar voturile -s la Tirle nu la Popa Ciordel :))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 09 Decembrie 2011, 08:48 de Romanul Simplu
NISTE RETARDATI SI BETIVI
DE CE DRACU N-ATI FACUT VOI DRUMURILE SI CE DRAC E RAU CA VOR SA LE FACA.......? DAR DRUMUL DE LA C O P A C EL ........la Surduc-SERGHIS in ce dracu de categorie intra ...de fapt a fost un timpit de primar din surduc un .TARAN si un prost .astia sunteti,, NISTE TARANI,, CARE NU STIU SCRIE NICI MACAR ORTOGRAFIC ..........REVENIM CU AMANUNTE
Postat 08 Decembrie 2011, 18:45 de ion
Nu fa ce face Popa...
Domnu' Popa lasa ca 60% din Bihor, atata cat face PDL la anul, nu-i rau si nu te obosi cu "batutul obrazului" ca nu stii unde-i ! Dupa alegeri faci matale restul de 40% din Bihor si treaba-i gata ! Mai ramane destul si pentru "una mica" d-aia de care-ti place dumitale asa de mult !
Postat 08 Decembrie 2011, 15:59 de Lucia Varga
Popa, acest Catavencu carmolizat....
Ambetatule, de ce n-ati facut drumuri voi, liberalii ?! Cand va imbatati ca porcii, tu si orban al mic, de ce nu l-ai pus sa ne faca ceva drumuri in Bihor ?! Ceva tot ati facut : orban a ,,ridicat\'\' rangul drumului de la Spinus la Uileacu de Cris, sa poate trece basculantele de 60 de to ale PeNaLilor care ,,lucrau\'\' la autostrada ! Un ,,aport\'\' mare la prapadul soselelor din Bihor au adus-o (si) stapanii tai, gemenii chimici ot cacaceni ! A, sa nu uit : unde ai ,,pierdut-o\'\' pe luci(ana) tatoiu, deputata lu\' peste prajit ?!
Postat 08 Decembrie 2011, 15:25 de pinonel
fomistii
sa manca si gura lui Seremi si Ungur Dorel!!!!!!
Postat 08 Decembrie 2011, 14:10 de ticu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON