URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2010, 17:57

Lia Pop: Guvernul PSD nu va impozita salariile mici şi va reinstaura statul social

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pregătiri de guvernare

Pentru că popularitatea PDL scade pe zi ce trece, social-democraţii consideră că o nouă moţiune de cenzură, care ar putea fi introdusă în Parlament în această toamnă, va avea sorţi de izbândă reale, mai ales că la ultima tentativă pentru răsturnarea Guvernului Boc opoziţiei i-au lipsit doar opt voturi.

"Vom încerca să mobilizăm şi mai mulţi oameni din sfera arcului guvernamental pentru a veni cu altă formulă de Guvern", a spus Lia Pop, preşedintele organizaţiei de femei a PSD Bihor, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri, când a vorbit despre planul PSD de a-şi pregăti revenirea la putere.

Pop a afirmat că, în cazul în care Guvernul Boc va fi înlăturat, PSD va încerca să obţină desfăşurarea unor alegeri anticipate, pentru a-şi impune propriul program. Acesta, a mai spus Lia Pop, are ca esenţă reintroducerea impozitării progresive a veniturilor. "Salariile de până la 1.000 de lei nu vor fi impozitate deloc, cele de până la 3.000 de lei vor fi impozitate la actualul nivel, iar apoi la un nivel crescut, în funcţie de sume. De exemplu, salariile de 10.000 de lei nu vor mai fi impozitate cu 1.600 lei, ci cu încă 800 de lei", a spus Pop.

Profesoară de politologie, Lia Pop a afirmat că, prin asemenea măsuri, un guvern al PSD va relansa consumul şi, implicit, producţia, ceea ce va duce la crearea a noi locuri de muncă şi, în final, la creşterea nivelului de trai.

Vrem stat social

Lia Pop a anunţat, de asemenea, că după modelul colegelor liberale, a iniţiat o şcoală de vară pentru femeile social-democrate, programată pe weekend-ul viitor, în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean, eveniment la care sunt aşteptate să participe aproximativ 150 de membre ale PSD din Bihor, dar şi din judeţe vecine.

"Am pregătit două teme de dezbateri: Instituţiile europene şi Tratatul de la Lisabona, respectiv Social-democraţia astăzi şi statul social", a spus Lia Pop.

Pentru a arăta că acestea nu sunt teme aride, care să nu le intereseze pe colegele de partid, profesoara a afirmat că "este foarte important să transmitem mesajul social-democrat, că avem nevoie de statul social, cel care este pavăza oamenilor care trăiesc din salarii, care asigură sănătate şi educaţie gratuite, care garantează pensii şi asigurări sociale, care se implică în apărarea şi crearea locurilor de muncă".

Pop a spus că la discuţiile femeilor social-democrate sunt aşteptaţi să participe şi bărbaţi sau femei care nu sunt membri de partid. Totuşi, nu ştie încă dacă va trimite invitaţii şi colegelor de la PDL, nici măcar pentru a le aduce aminte că şi ele au fost, cândva, de stânga, social-democrate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@maria+@ioenl. De ce sunt asa de harnici și de apreciati romanii in strainatete?
I. Un factor care încurajează ne-munca: lipsa de motivație! Cei ca ”maria”/”ioenl”, lucrează pentru un salariu minim pe economie? Dar unii ca: Băsescu, Boc, Stolojan, Videanu, Blaga, Udrea, Berceanu, Oprea, Filip & co? II. Despre ”modelul suedez” (cel original), ați auzit? Daca nu, rugați-o pe dna decan Pop Lia Maria, sa va explice! Trebuie și un pic de IQ! III. Despre ”statul social portocaliu” (actual) și ”asistații social” ai acestuia! -evazioniștii, în general; -agenții economici, intenționat, rai platnici la stat; -manelistii și alții similar lor; -cine votează cu cine trebuie! Exemplu: a se vedea listele cu toți asistații social/pensionarii pe caz de boala, la 31 decembrie 2009, din comune ca: Sanmartin s.a.; -”numiții politic” incompetenți și bugetarii care fac parte din sistemul: ”Plicul, portbagajul si obrazul gros”, indiferent de culoare politica! IV. Ce ar trebui impozitat efectiv, cu 90%: comisionul, șpaga și diversele ”taxe neoficiale”! ”Multe succesuri!” Punct.
Postat 17 August 2010, 18:58 de stefan
Impozitare progresiva=evaziune fiscala
Cu ocazia introducerii cotei unice s-au obtinut cresteri ale veniturilor la buget. Nu inteleg de ce se incearca iar introducerea impozitarii progresive... Cei cu bani multi sunt putini, si daca se ia mult de la putini nu se va realiza mare lucru decat ca vor fi fortati sa gaseasca portite de a fenta fiscul. Impozitarea progresiva avea cota minima de 9%, asa ca mare diferenta nu va fi nici pentru cei cu salarii mici. La un simplu calcul, la un salar brut de 600lei diferenta e de 42lei!!! @Maria, asa-i nu vrem o tara de asistati!!!
Postat 16 August 2010, 09:10 de Ioenl
Statul social ...
"Va reinstaura statul social" ... adica va incuraja nemunca si traiul pe banii statului ? Nu, multumim, n+avem nevoie, tocmai de asta incercam sa scapam odata pentru totdeauna ...
Postat 15 August 2010, 15:16 de Maria
prima doamna
avem o prima doamna extrem de eleganta. doamna maria basescu. au ales-o la fel de multi cetateni romani. si mare pacat ca nu mai poate fi aleasa inca si inca odata. raspuns la intrebarea \"oare de ce\"? retoric vorbind de aia. fara bascalie. de aia pentru ca ati pierdut alegerile constant in ultimii ani. si sa nu iti faci iluzii ca aveti vreo sansa in 2012. deja vom fi multi ne-bugetari care nu asteptam mila statului, multi plecati in strainatate asa ca bazinul de voturi este asigurat. pentru dreapta evident. asa ca pacat pentru tine si nu pentru Romania.
Postat 14 August 2010, 20:56 de cititor
"Epoca portocalie". Ep. ”Competenta” dupa unii: 1 ou = 1 bou!
Pentru unii, ca: ”orădean”/”aly”, 1. La sfârșitul guvernării Năstase (2004), România: a) ce datorie totală/externă avea? b) ce rata a șomajului avea? c) câți angajați la stat, avea (inclusiv Armata)? d) ce populație totala, respectiv activa, avea? 2. Care era puterea reala de cumpărare a populației, la sfârșitul anului 2004? 3. Despre ”idilele” D.A., ne spuneți ceva? De exemplu: Tăriceanu-Băsescu? In loc de concluzii: Păcat ca România nu are, acum, o prima doamna, ca Mihaela Geoană! O spun tot mai mulți cetățeni romani! Oare de ce?
Postat 14 August 2010, 14:50 de stefan
@mihaela, dragostea mea
vrabia malai viseaza......nu pupati voi guvernare mai devreme de 2020 decat daca o sa vedem un porc zburand deasupra sediului PSD din centru. never. problema e ca nimeni nu trebuie sa faca nimic. aveti voi grija sa va faultati singuri. frumos spectacol ne oferiti. si apropo, inainte de fetita lui taticu, baietelul lui mamica, etc ati fost voi cu armata de matusi mai mult sau mai putin tamara, soacre, cuscre, amante si cate cele. buni profesori ne-ati fost. petrecere frumoasa la nus! by, by mihaela dragostea mea.
Postat 14 August 2010, 13:10 de oradean
unde se termina prostia
Tovarasa Lia, la tine nu se poate determina cert unde e prostie-rautate-slugarnicie. Pe fond, tema discutiei poate fi reala si de interes, dar prezentata de o persoana cu incapacitatea ta profesionala isi pierde orice fel de credibilitate. Din cauza oamenilor de "calibrul" Bar-Pop-Draghici-Mang lumea nu are incredere sa voteze PSD in Bihor. Corupti, incompeteti si paraziti pe banul public. Nu sunteti cu nimic mai presus decat mafiotii pdl. Rusine !
Postat 14 August 2010, 13:03 de aly
Deja va impartiti functiile?
Aveti rabdare sa castigati alegerile, cu un prost ca Ponta care inca mai plateste polite in interiorul partidului nu veti ajunge departe.
Postat 14 August 2010, 06:50 de emil
@oradean si fumigenele lui
1. Nu ne spui nimic despre: a) fetita, europarlamentar, a lui taticu; b) băiatul lui mămica; c) băiatul lui taticu s.a.? 2. Daca confruntarea Geoană-Băsescu, ar avea loc duminica viitoare, cine crezi ca va câștiga și la ce diferență procentuala? 3. Ceva comentarii pertinente și obiective la articol, nu sunt? PS Cu termeni ca: "matelot nebun", vezi ca îl superi pe "Zeus"! Multe succesuri!
Postat 13 August 2010, 23:31 de stefan
Epoca "portocalie". Ep. Lectie de economie politica.
Despre rațiune ("portocalie"), model 2010: a) -25% la salariul de bugetar [competent, dar "nestimulat", sau și ne(auto)premiat]; b) -15% la indemnizația de șomaj; c) -16% la pensie (preconizat); d) șomaj .....? Ceva comentarii pertinente și obiective, de la unii ca: @marina sova?
Postat 13 August 2010, 23:12 de stefan
ratiune
Tanti Lia, fiti rationala!!! Nu promiteti ce nu veti putea implini. Parca sunteti la lectia de socialism stiintific cind ne vorbeati despre felul in care PCR lupta pentru satisfacerea tot mai deplina a necesitatilor materiale si spirituale ale poporului muncitor. Tanti Lia, am vrut sa semnez pentru demiterea guvernului Boc si nici urma de pesedei. Pai se poate, tanti Lia?
Postat 13 August 2010, 19:53 de marina sova
nu
hai psd-isti pregatiti-va programul ca base va numeste premier. sper ca intre timp va rezolvati si problema dintre mihaela dragostea mea si pontanac. s-au incaierat rau de tot zilele astea. si sa nu-mi spuneti ca statul social inseamna ginere ministru, socru ministru, fiica europarlamentar, vezi ilie sarbu, daciana sarbu si ponta ca atunci chiar ma apuca pandaliile. daca nu este ploaie mai bine o grindina, vorba romanului. mai bine un matelot nebun decat un prostanac sau ma rog pontanac fara scrupule.
Postat 13 August 2010, 18:07 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON