URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2017, 21:40

Legile Justiţiei i-au scos pe orădeni din nou în stradă: Protest în faţa Prefecturii (VIDEO)

Legile Justiţiei i-au scos pe orădeni din nou în stradă: Protest în faţa Prefecturii (VIDEO) Sursa foto: Facebook / Alin Dobai
Legile Justiţiei i-au scos pe orădeni din nou în stradă: Protest în faţa Prefecturii (VIDEO) captură video Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestatarii orădeni au ieşit din nou în stradă, miercuri seară, în urma deciziei parlamentarilor PSD - ALDE - UDMR de a vota pe "repede înainte" modificările la legile Justiţiei, în contextul în care PNL şi USR au cerut amânarea şedinţei, apelând la proteste cu pancarte chiar în plenul parlamentului.

O mână de orădeni coagulați în asociația Oradea Civică – acelaşi nucleu care a protestat încă din iarna trecută în Piaţa Unirii – au hotărât spontan să se adune în faţa Prefecturii în jurul orei 19. S-au strâns în total 10-12 oameni. 

În ciuda frigului, un orădean (foto) a ieșit cu bebelușul de câteva săptămâni în brațe, înfofolit în hăinițe groase. Au fost, de fapt, trei generații prezente, dat fiind că alături de el au protestat atât tatăl său cât și celălalt copil, mai măricel.

Ca de fiecare dată, oamenii au mers pregătiţi cu steaguri şi pancarte, strigându-le reprezentanţilor puterii "Demisia" în Parcul Traian. De data aceasta, pe lângă numele capilor coaliţiei guvernamentale, precum președintele PSD, Liviu Dragnea, sau liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, manifestanţii au strigat inclusiv numele ministrului bihorean al Sănătăţii: "Bodog, demisia!".

"Statul la căldură naşte dictatură", "Voi staţi la căldură, PSD vă fură", au încercat protestatarii să îşi mobilizeze concitadinii, însă fără prea mare succes. "Hoţii", "Sunteţi un partid de hoţi, de corupţi şi mafioţi", "PSD, ciuma roşie", "Vrem să plecaţi, după gratii să urlaţi", au fost câteva dintre sloganurile care s-au auzit în Parcul Traian.

Protestul a fost pașnic, nu s-au înregistrat incidente.

De altfel, în urma întâmplărilor din forul legislativ, mii de oameni din toată ţara au ieşit din nou în stradă, miercuri seara. Câteva sute de persoane au ieșit să protesteze în faţa Parlamentului, în Capitală, unde au avut loc și ciocniri între manifestanți și jandarmi. Câteva sute de persoane au ieşit în stradă şi la Cluj.

Grabă suspectă

Adevărul.ro notează că în Parlament, în Camera Deputaţilor, a început miercuri dezbaterea pe articole a modificărilor aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, respingând toate solicitările partidelor de opoziţie de retrimitere la comisie a actului normativ şi de sesizare a Comisiei de la Veneţia.

La un moment dat, şedinţa a fost întreruptă după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie "Hoţii". Deputaţii PNL au criticat, şi ei, în declaraţii acordate jurnaliştilor, faptul că PSD-ALDE intenţionează să adopte rapid legi anti-justiţie.

Digi24.ro scrie că Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost înregistrată miercuri la Senat, deşi actul normativ se află încă în dezbatere la Camera Deputaţilor, nefiind adoptate nici măcar jumătate dintre articole.

Iniţiativa a primit numărul de înregistrare B622/2017, lucru care se întâmplă doar după ce un proiect a fost adoptat de prima cameră sesizată.

De altfel, la ora transmiterii acestei știri, dezbaterile continuă în Camera Deputaților.

"Tocmai a fost publicat pe site-ul Senatului anunţul conform căruia ce discutam azi a fost adoptat. Rugămintea către staff-ul tehnic este să ia legătura cu colegii de la Senat. Cred că suntem aici cu toţii să încercăm să dezbatem. Acest lucru nu face cinste în primul rând Senatului şi arunca in derizoriu orice dezbatere din Camera Deputaţilor", a atras atenţia, de la tribuna Camerei, deputatul PNL Florin Roman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Ciucasule, dormi?!
Imi permit sa fac o sugestie @redactiei, poate ar trebui banati cativa, de pilda grupul @tsd, adica el si cei cu care se spurca pe aici! Cu parere de rau constat ca @tsd e precum mosul ala, securist sau ce o fi, tiurbe nicolae, un agent provocator! Nu trebuie sa injuri ca sa provoci, e suficient sa vari batul prin gard.
Postat 07 Decembrie 2017, 11:39 de pinonel
pe loc repaus
Noi nu banăm grupuri, banăm indivizi, şi nu pe criterii de apartenenţă, ci pentru comentarii sau atitudini aiurea. Foloseşte cu încredere butonul de raportare. Ceva mă face să cred că eşti obişnuit cu acest gen de reacţie :)
Postat 07 Decembrie 2017, 11:49 de Florin Ciucas
!!!!!
@REDACTIA: Târziu ! Am solicitat IPJ Bihor identificarea persoanei în vederea acținării în Instanțâ ! Bănuiesc că face parte dintr-un anumit anturaj !
Postat 07 Decembrie 2017, 10:30 de TDS
A protesta pentru retragerea raspunderii magistratilor inseamna un grav handicap.
Coruptia are multe tentacule, dar numai cea de la nivelul sistemului jurudic poate sustine, direct ori tacit, talhariile celorlalti corupti. Cel mai ridicat nivel de coruptie, ignoranta si lipsa de profesionalism, se regaseste la nivelul instantelor, parchetelor si politiilor judiciare. Sa protestezi, sustinandu-le pe fata, arata nivelul de prostie ce zace inca in acest popor.
Postat 07 Decembrie 2017, 09:56 de CrisDumi
@tds
cei care sustineti puterea sunteti majoritari pe dreaq. mai refa calculele sa vezi cati au iesit la vot si cat ati luat voi. nu te fa ca esti prost ca nu dai semne. ti se pare normal ca una precum cataniciu sa fie cu decizie defintiva de incompatibilitate sa fie parlamentar, si pe deasupra membru in comisia speciala de modificare a legilor justitiei alaturi de ciordache, cel care i-a validat mandatul de parlamentar la inceputul anului?
Postat 07 Decembrie 2017, 07:35 de User anonimizat
Hotii la putere
Hotii la putere legiuesc sa scape cu hotia!!!! Ma mir ca sunt inca oameni care sustin hotii!!! Or fi si ei partasi hotiei!? Cine sustine ca Romania, romanii nu au fost furati de politruci sa ne spuna unde sunt averile tarii??? Averea sindicatului, averea UTC-ului, averea economica, banii din banci, datoria tarii la cine a ajuns ca sosele/autostrazi=zero, spitale/sanatate=zero, invatamant/cultura=zero, datoria tarii=100000000000 euro!
Postat 06 Decembrie 2017, 23:47 de scortosul
DRAGI PROTESTATARI, CHIAR CUNOAȘTEȚI ÎN DETALIU DESPRE CE ESTE VORBA?
Oare de ce nu vor să priceapă că aceia care susținem puterea suntem practic majoritari și dorim aceste Legi! Dacă s-ar încălca eventual Constituția cu anumite prevedere cei îndreptățiți pot sesiza CCR! Ce se întâmplă în aceste momente la Parlament este de neimaginat!
Postat 06 Decembrie 2017, 22:47 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON