URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2015, 18:10

Le-au tras pe dreapta! AIO a sistat începând de marţi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

E oficial: Administraţia Imobiliară Oradea nu mai ridică maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public! Începând de marţi, 26 mai, Serviciul Parcări din cadrul AIO a sistat ridicarea maşinilor până la noi ordine.

Măsura a fost luată după ce poliţiştii rutieri care însoţeau echipajele au anunţat că nu mai au bază legală pentru încheierea dispoziţiilor de ridicare. "Maşinile cu platformă s-au prezentat dimineaţă în parcarea din Tudor Vladimirescu, dar nu au mai fost trimise pe teren, ci la garajul OTL", a povestit un angajat al AIO. Cele trei maşini de ridicat vor intra în revizie.

Juriştii municipalităţii aşteaptă motivarea sentinţei prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declarat nule hotărârile de consiliu local privind ridicarea autovehiculelor, pentru a găsi o soluţie legală în vederea reluării activităţii.

Instanţa Supremă a constat luni, la sesizarea Avocatului Poporului, că hotărârile consiliilor locale adoptate în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, constatarea şi aplicarea contravenţiilor sunt lovite de nulitate, întrucât stabilesc şi sancţionează contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere, deci au fost adoptate cu depăşirea competenţei ce le revine.

Aceasta este cea de-a doua sincopă în activitatea Serviciului Parcări după ce anul trecut primarul Ilie Bolojan a fost nevoit să oprească activitatea parcagiilor pentru o lună de zile, până la soluţionarea conflictului cu subprefectul Cristian Bitea, care a contestat legalitatea amenzilor aplicate de AIO şoferilor care nu plătesc parcare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Danute, Danute....
... (...) Revin dupa ce am recitit articolul tau cu mai multa atentie. Spui ca ,,poliţiştii rutieri care însoţeau echipajele au anunţat că nu mai au bază legală pentru încheierea dispoziţiilor de ridicare." Banuiesc ca nu ii numesti ,,politisti rutieri" pe handralaii de la locala, slugile bolovanului! Atata diferenta poti si tu face.Daca n, suna la ipj Bihor, serviciul rutier si cere-l pe col. Sava, sa-ti explice CE si CUM. Dar pana atunci nu sta ca prosta-n ***si pune mana si citeste oug195/2002 art.64 si ncp art.339 si vei vedea ca ADEVARATII politisti rutieri, pot foarte bine sa ridice autovehicule, mai mult, pot incadra fapta la INFRACTIUNE. Ce inseamna infractiune si care e diferenta dintre contraventie si infractiune te las pe tine sa afli.
Postat 28 Mai 2015, 05:57 de pinonel
Mda...
@WinDos. Bolojan va chema extraterestrii sa ridice masinile cu o raza protonica si le va duce in alta galaxie. Delirul oradean ajunge la cote maxime. Chiar azi am fost cu WinDos sa ne luam medicamentele. Traiasca oamenii si creaturile gri. VRUUUM!! (ironic)
Postat 27 Mai 2015, 11:03 de OradeaCivitas
Nu vă bucuraţi şoferi...
Nu vă bucuraţi şoferi, pentru că Bolojan a dispus "hingherilor" să se doteze cu cuie de mână de 22mm, cu care să marcheze apăsat locul nelegal de parcare direct pe capotă !!!
Postat 27 Mai 2015, 10:07 de WinDos
ridicari
Da, se va reglementa, dar nu pentru ca incurca unii circulatia (desi in multe cazuri o incurca), ci pentru ca in Bucuresti banii din amenzi nu merg la primarie, ci la operatori privati. AIO a cam exagerat cu ridicarile, iesind zilnic la vanatoare in locurile in care se parca neregulamentar, in loc sa deseneze pe jos sa vada lumea ca parcarea este interzisa. Dar eu personal as prefera oricand sa stiu ca banii pe care i-am platit merg la primarie si nu la vreun burtos in buzunar, care la randul lui sa-i imparta cu deputatul x si y.
Postat 27 Mai 2015, 02:59 de marius_ro
Pinonel aka Pinocchio
Draga Pinonel, atat tip cat nu vi cu dovezi concrete despre ce terenuri are Bolojan si unde (CF-uri, ct vanz-cump etc) esti un mincinos si calomnios. Sau tu esti cumva ala cu hectare in spate la Saldabagiu si nu vrei concureta? Pana una alta, bucuria va fi de scurta durata, pentru ca ridicarile auto vor fi reglementate de codul rutier. Ca daca lasa treaba asa, iti dai seama ce va fi, mai ales in Bucuresti unde e moarte frate!!!!
Postat 26 Mai 2015, 19:22 de OradeaCivitas
E bine, e foarte bine!
Mai trebuie pastrate doua-trei, mai trebuie semnat un act cu cei de la rutiera pt. ADEVARATELE SITUATII care impun ridicarea unui/unor vehicule. De pilda cate un tembel care blocheaza o linie de tramvai. In astfel de situatii se impune aplicarea art.339 din noul cod penal. Dupa ce cativa vor face inchisoare (nu glumesc! cititi articolul!), restul automobilistilor se vor gandi de doua ori unde sa opreasca/stationeze. Pt. restul situatiilor, generalul popa sa-si redistribuie fortele, sa-si ia paiatele de la panda de dupa colt (foarte profitabila!)si sa-i trimita la plimbare, sa faca prevenire si sa rupa amenzi celor stationati in loc nepermis. Aa, sa nu-l uit pe nea ilie de la scularie: sa ia naibii semnele de oprire interzisa cu care a impanzit orasul (punea si el umarul la planul de ridicari!), sa le lase pe cel care chiar sunt necesare! Si sa nu uite de locurile de parcare trasate chiar la colturile intersectiei, am vazut deja destule tamponari deoarece cel ce iesea pe un drum cu prioritate trebuia sa iasa pana la jumataea strazii, nu avea vizibilitate deoarece erau masini parcate in ambele colturi ale intersectiei. Ai ce face nea ilie, doar sa vrei, dar zic gurile rele ca tu ai grija terenurilor pe care ti le-ai luat cu gasca pe raza comunei Sanmartin.
Postat 26 Mai 2015, 18:31 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON