URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iulie 2016, 18:31

La secret: Consiliul Judeţean s-a reunit într-o şedinţă extraordinară ţinută departe de ochii presei

La secret: Consiliul Judeţean s-a reunit într-o şedinţă extraordinară ţinută departe de ochii presei (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisiile de specialitate din subordinea Consiliului Judeţean Bihor au fost constituite, marţi, într-o şedinţă extraordinară a deliberativului judeţean. În premieră, şedinţa a fost ţinută departe de ochii presei, jurnaliştii bihoreni nefiind anunţaţi în prealabil, aşa cum se întâmplă în mod uzual cu orice şedinţă de interes public organizată la nivel local şi judeţean.

Întrunirea aleşilor judeţeni a fost anunţată într-o rubrică de anunţuri dosită pe site-ul propriu al CJ Bihor.

BIHOREANUL l-a contactat pe noul preşedinte CJ Bihor, Pasztor Sandor, pentru a-l chestiona în legătură cu această situaţie, acesta spunând că a dispus ca şedinţa extraordinară să fie popularizată, însă apoi a plecat în concediu şi nu are cunoştinţă sub ce formă au fost îndeplinite dispoziţiile sale. 

"Săptămâna trecută am lipsit patru zile. Când am plecat am spus să fie convocată şedinţa pe marţea aceasta şi am insistat să ajungă la presă acest lucru. Am vrut să constituim comisiile de specialitate, fără de care nu se pot convoca şedinţele ordinare. Am întrebat dacă a fost anunţată şedinţa şi mi s-a spus că a apărut în paginile Jurnalului Bihorean de vinerea trecută, deci cu trei zile înainte", a spus Pasztor Sandor.

Şeful CJ n-a divulgat cine anume nu a trimis invitaţia tuturor instituţiilor de presă. Totodată, a scuzat situaţia spunând că deocamdată nu are un Birou de Presă în Consiliul Judeţean. "Biroul de relaţii cu presa mi-a fost lăsat complet gol, fără niciun angajat (n.r – de fosta conducere). Am pornit discuţiile pentru a avea acolo o persoană, dar lucrul acesta nu se poate face în câteva zile", a declarat preşedintele CJ Bihor.

În cele din urmă, Pasztor Sandor a spus că-şi doreşte o comunicare deschisă cu presa şi cetăţenii şi că astfel de situaţii nu se vor mai repeta. În ceea ce priveşte componenţa comisiilor, nici măcar aceasta nu a fost anunţată marţi, Pasztor anunţând că o va publica abia a doua zi, printr-un comunicat de presă.

Contactat la rândul său de BIHOREANUL vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, a susţinut că nu ştia despre această situaţie, observând doar când a văzut că lipsesc jurnaliştii de la şedinţă. "Am crezut că nu prezintă interes întâlnirea noastră. Mă voi interesa să aflu de ce nu a fost anunţată presa", a spus acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Departe de ochii prostimii....
Cam așa or să decurgă lucrurile pe viitor în Cj sub conducerea bravilor cârmaci. Pasztor a început cu un concediu după atâta "muncă' depusă la Ape Crisuri prin mazilirea banilor din investiții către vilele cantoane. Mang dai si luptă pt împărțirea posturilor de directori din subordine, micuțul de la alde nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. În mare cam ăsta e programul Trio- Carmacilor , printre pauze mai pun de o comisie , mai un post călduț celor ce le suflă în.... trompetă , halal adunătură, halal transparentă, curge transpirația de pe ei nu alta....
Postat 20 Iulie 2016, 12:19 de ardelean
Toti-s o apa si-un pamant!
S-au molipsit de la ailalti, de la liberali! Amintiti-va de asa-zisa masa comuna dintre municipalitate si societatea civila pe tema pretului biletelor la noul strand, cand andrica a decis ca discutiile sa inceapa la ora 12AM!!! Urmarea a fost ca s-au prezentat la discutii 3(trei) persoane. Si apropo de bolovan : crede careva ca andrica a facut/face ceva de capul lui?!
Postat 20 Iulie 2016, 08:30 de pinonel
INTREBARE
Fiind un necunoscator, as dori sa mi se explice, de catre autorul articolului, cum o sedinta de CJ este secreta in conditiile in care anuntul privind desfăsurarea acesteia a fost publicat in mass media locala, respectiv JURNALUL BIHOREAN, anunt pe care l-am citit si eu vinerea trecută, dupa cum se afirma mai sus, in articol, in ce consta SECTRETUL DESFĂSURARII ACESTEI SEDINTE???????????
Postat 19 Iulie 2016, 22:30 de babanovac
OK
@hateretards: Repede te-ai miscat! In articol este vorba despre TRANSPARENTA / LIPSA DE TRANSPARENTA! Despre asta am vorbit si eu! PS: ulltima mea petitie este foarte serioasa ( nu ca celelalte n-ar fi fost ). In functie de raspuns actionez pe un palier superior!
Postat 19 Iulie 2016, 22:04 de TDS
hop si tds
Desi in articol este vorba de un lucru sare si TDS sa il critice pe Bolojan, desi nu are nici o legatura. Nu te-ai plictisit inca? Daca petitia e din partea ta probabil s-au saturat si ei de aberatiile tale si nu te mai baga in seama ;)
Postat 19 Iulie 2016, 21:58 de hateretards
PENELEII TRANSPARENTI
Mda! La PMO este o " TRANSPARENTA TOTALA "! Mr. B.I.G. nu ascunde NIMIC , ba chiar "raspunde" petitiilor cu promptitudine (nici macar nu e nevoie sa te adresezi Avocatulu Poporului pentru a capata un raspuns pur formal ), B.I.G., Malan, Lipoveanu, Florea, Mos, Mos...la ei "TOTUL E LA VEDERE"! Nimic nu se ascunde! Astept inca un raspuns la o Petitie recenta ( termenul general de raspuns fiind 30 zile ). Mai astept o zi-doua! TRANSPARENTII LU' PESTE! PS Poate la un moment dat D-l Florea va avea bunavointa sa ne explice de ce consoarta a lasat o banca pentru ADP-ul lui Andrica, de unde vila ( ca macar Videanu zicea ca nu bea si nu fumeaza dar familia Florea face si niste vacante fabuloase ca ei singuri au pus frumoase poze pe FB! ), poate ne explica si falsa arhitecta sefa de unde atata banet ca vaduva ce se afla, poate si Palladi ne spune ce si cum CA_CA consultant nu a obtinut mari sume etc. etc.
Postat 19 Iulie 2016, 21:51 de TDS
PSDistii Vanzatorii de neam si tara !!
PSD-ul a vandut judetul hUDMR-ului ca sa-l scape pe Kiss si Rus de raspunderea penala in furaciunile lor !! PSD adunatura de hoti in cardasie cu hotii hUMDRisti !!! Lucu in ascuns da biruinta hotiei !!!
Postat 19 Iulie 2016, 21:37 de scortosul
Manguitor
Asta e transparenta ce au promovat in campanie. Clienții DNA ne cred prosti, sigur nu mai votez cu partidele astea! Adio psd, alde si udmr!
Postat 19 Iulie 2016, 20:48 de no_name
:)))))
Deci Pasztor nu stie nimic, si nici Mang. Pai daca presedintele si vicele nu stiu, cine pana mea sa stie? Femeia de serviciu? Cat tupeu si nesimtire zace in astia....
Postat 19 Iulie 2016, 20:20 de hateretards
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON