URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2010, 16:11

La Oradea, Crin Antonescu s-a dezlănţuit împotriva lui Băsescu & Co.

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Am văzut zilele trecute o întâlnire ca un fel de Mare Adunare Naţională, compusă din pedelişti, udemerişti şi oastea de strânsură a generalului Oprea, în care domnul preşedinte, relaxat, le-a spus care-i treaba. S-au prezentat în faţa preşedintelui, au povestit, au transpirat, s-au emoţionat, dar a rămas cum a zis omul", a declarat Crin Antonescu într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la Oradea, referindu-se la faptul că parlamentarii din arcul puterii nu îndrăznesc să-şi exprime convingerile faţă de măsurile impuse de Traian Băsescu cu privire la tăierea pensiilor şi a salariilor.

Pedeliştii "trăiesc bine"

"Pur şi simplu o şleahtă de milogi s-au ploconit în faţa lui Traian Băsescu şi au ieşit de acolo, adică de la întâlnire, au oftat, şi-au dat ochii peste cap şi au încercat să ne spună, ca orice alt activist de partid înainte de 1989, că, într-adevăr e greu, e groaznic, e absurd, dar nu au ce face", a descris Crin Antonescu atitudinea parlamentarilor puterii la întâlnirea în care şeful statului i-a anunţat că scrisoarea de intenţie către FMI trebuie să conţină ceea ce a decis el.

Preşedintele PNL a afirmat că, în acest fel, parlamentarii din arcul puterii, se fac complici la degradarea democraţiei din România, în timp ce îşi continuă afacerile proprii.

"Asta au făcut Traian Băsescu şi complicii săi din democraţia românească, din Guvernul României, din Parlamentul României: nişte caricaturi. Nişte caricaturi care însă se ţin foarte bine în continuare, pentru că parlamentarii pedişti, care nu pot să-şi manifeste dragostea faţă de popor, continuă să încaseze, prin firmele lor, prin firmele mamelor lor, şi - nu e nicio înjurătură - prin toate părţile posibile. Acolo, într-adevăr, lucrurile merg bine, acolo într-adevăr, vorba lui Traian Băsescu, se trăieşte bine", a declarat Antonescu.

Doamna ministru, sau ţoapa de la colţ?

Liderul liberal a luat-o în vizor şi pe Elena Udrea, care i-a cerut, într-o declaraţie publică, lui Crin Antonescu, să intervină pe lângă omul de afaceri Dinu Patriciu pentru ca acesta să-şi achite obligaţiile financiare care decurg din tranzacţia efectuată anul trecut, prin vânzarea acţiunilor Rompetrol către compania Kaz Munai Gaz din Kazakhstan.

"Ce să rezolve Guvernul cu mine? Mi-a vândut mie Rompetrol, a vândut Rompetrol PNL-ului?", a replicat Antonescu, afirmând că "vorbele doamnei Udrea sunt vorbe pentru o femeie simplă, cu patru clase", şi că "doamna Udrea este ministru, nu vorbeşte aşa, ca ţoapa la colţ".

Antonescu a declarat că statul are toate instrumentele necesare pentru a acţiona dacă are indicii că tranzacţia Rompetrol ar fi fost nelegală. "Trebuie să spună clar: Patriciu sau Rompetrol datorează statului român asta, iar statul român, adică eu, Elena Udrea, cu prietenul meu Traian Băsescu, prietenul meu Daniel Morar, cu băieţii de la Serviciile secrete, cu armata, cu F16, ne ducem până în pânzele albe şi ne luăm datoria. Nu-i lasă Antonescu? Le spun de aici, de la Oradea, că îi las să rezolve problema. Păi ce, ţara asta-i sat fără câini?"...

Şi cu bani împuţinaţi, şi cu taxe mărite

Crin Antonescu a mai declarat joi la Oradea că nu crede că salariile vor reveni la actualul nivel, după cele şase luni în care preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au afirmat să trebuie reduse temporar, susţinând că într-un interval de trei-şase luni va fi o nouă "intervenţie" a şefului statului.

"Eu cred că într-un interval de trei până la şase luni vom asista la o nouă intervenţie a preşedintelui, nu ştiu la ce oră şi în ce stare, şi sub ce influenţă, o intervenţie care ne va arăta că este foarte greu, că este o criză a întregii Europe, că mogulii media şi opoziţia continuă să îşi facă de cap, că trebuie să strângem cureaua şi că, aşa cum a arătat FMI în înţelepciunea lui, şi fără îndoială şi cu acordul guvernatorului Mugur Isărescu, trebuie să creştem nu mult, cu patru-cinci procente, cota unică, şi TVA", a spus Antonescu.

PNL n-a furat, PD-ul da

În conferinţa de presă susţinută la sediul PNL Bihor, Antonescu a criticat şi faptul că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sugerează acum, după doi ani de la guvernarea liberală, că aceasta a risipit bugetul, deşi la vremea respectivă n-a schiţat nicio atitudine prin care să fi dezaprobat politica Guvernului Tăriceanu.

"Îmi pare rău să o spun, discuţiile despre 2007-2008 au devenit acum tema propagandei, de la Traian Băsescu, de la PDL şi, din păcate, şi de la Banca Naţională. Această instituţie, împreună cu Traian Băsescu şi cu PDL, discută întruna despre dezmăţul din 2007-2008, cum îl numesc dânşii, şi nu răspunde la câteva întrebări. Să ne spună BNR dacă în 2007-2008 a luat o poziţie publică în raport cu actele guvernului de atunci. Eu nu îmi aduc aminte. Am o vârstă, poate că uit, dar poate îmi aduc aminte dânşii. Să spună ce cifre de prognoză a agreat Banca Naţională, împreună cu primul ministru Tăriceanu şi ministrul Finanţelor Vosganian în 2008. Dacă atunci cumva BNR a dat nişte cifre îngrijorătoare, iar primul-ministru şi Vosganian au răspuns: «Fugi de-aici, domnule, noi facem cum ştim noi», aştept respectuos şi curios răspuns la aceste întrebări", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a susţinut că guvernarea PNL nu a risipit banii, aşa cum face de doi ani încoace Guvernul condus de Emil Boc, în folosul clientelei PDL. "Prudentă sau nu, corectă sau nu, politica Guvernului Tăriceanu a împărţit banii la oameni şi la comunităţi, nu la clientelă. Nimeni nu a putut să vină şi să spună că a deversat banii ţării la o firmă la care era acţionară mama lui Tăriceanu, mama lui Vosganian sau mama mea. Ştim unde sunt banii cheltuiţi de guvernarea Tăriceanu, dar nu ştim unde sunt banii cheltuiţi de guvernarea Băsescu, Geoană, Ponta, Boc, în 2009, şi banii cheltuiţi în 2010 de guvernarea PDL", a spus Antonescu.

Ponta: Un tânăr socialist cu idei bătrâne

Pe de altă parte, preşedintele PNL a criticat şi susţinerile omologului său social democrat, Victor Ponta, potrivit cărora redresarea economiei este posibilă prin creşterea fiscalităţii.

"Bătrâna idee a tânărului socialist Victor Ponta, care spune iar cu impozitele, iar cu haiducia, este o idee pe care domnia sa sigur că o susţine pentru că s-a gândit ca în fine socialismul să fie asociat în România cu impozitul progresiv şi nu cu DNA. Dar asta e problema în România? Sunt venituri prea mari, sunt profituri şi înzdrăvenim bugetul statului impozitându-l mai tare? Sau avem probleme că nu se mai mişcă nimic?", a spus Crin Antonescu, la Oradea, criticând ideea că introducerea impozitului progresiv ar putea aduce la bugetul de stat venituri mai mari.

Preşedintele PNL a afirmat însă că nu doreşte să polemizeze cu Victor Ponta pe această temă decât după ce actuala putere va fi înlăturată. "Asta este însă o discuţie pe care eu îl invit pe domnul Ponta s-o amânăm pentru perioada post-Băsescu", a spus Crin Antonescu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
bai vot-cretin
aia nu conteaza pt mine, asa ca fie cum zici tu: sa crape odata cu tine! :))
Postat 28 Mai 2010, 16:52 de shadow
#shadow
bai kakafonare, hotii din udmr, sa crape odata cu tine!
Postat 28 Mai 2010, 03:16 de vot
Las-o balta...
Du-te bai si te culca. Nici n-ai intrat bine in politica ca te-ai si expirat (cacofonie intentionata). Cred ca Radu Campeanu e mandru de tine! Asa ca ia-i pe Moliceanu si pe oparitul ala de Orban si plecati invartindu-va. Via puscarie! Si, apropo, pentru cei care vor dori sa ma numeasca "pedelist spurcat": nu am votat cu nimeni si nici nu voi vota pana nu crapa actuala generatie de hoti cunoscuti din PSD, PNL si PDL. Tanto auguri!
Postat 27 Mai 2010, 23:15 de shadow
La fel ca toti
1) Crin Antonescu e un papagal fara substanta. 2) Tariceanu a facut niste chestii necesare, remarcabil de normale, dar a fost schimbat cu acest papagal, care nici nu avea el mare chef sa faca un pic de campanie electorala, sa isi murdareasca pantofii, sa iasa presedinte. Wow, a obtinut 20%... 3) Liberalii nu sunt mai buni ca altii, din pacate. Uitati-va cine e in conducerea PNL la orice nivel. Adrian Domocos e vice la PNL Bihor?!?!?! Asta e partidul de la care sa ne asteptam la mai bine? PCR in anii 80 era un partid mult mai ok decat partidele actuale, macar ca si calitate a cadrelor de conducere.
Postat 27 Mai 2010, 23:08 de PNL
ha, ha, ha
am ascultat o pe udrea si basescu ATENTIE de acum vine potopul presedintele este un om intelep in comparatie cu crin care ii cunoaste calitatile dibace CAPCANA va fi urmatoarea OTV promova legea propietatii va amintiti si BOC era o perioada pe acolo, se aplica legea propietatiilor de lux si aici surprize unui vor trece pe numele rudelor, parintiilor si socc vor trebui sa faca dovada baniilor aici evaziune practic basescu spune "m ati firat roate se invarte e randul meu sa va "fur"=confiscare, NOI romani nu am inteles ca am trait printre hoti dar atentie furand STATUL ne am pedepsit copii le am sacrificat viitorul sanatatea ei vor plati pentru toti parintii care au furat inselat satatul.........e ff destept basescu.....sanatate sa aiba si viata lunga....totul este ciclic, si au trecut propietati pe parinti ca sa si condamne sotia, copii, statul asa se echilibreaza totul.
Postat 27 Mai 2010, 20:52 de anca
Fante de Bucuresti
Taca 'naiba din gura...! Bate campii cat vrea si "prostanacul 2 " asta de parca este o tzatza de la piata. Prost rau...! Aloo...liberalii...!? Cautati unul mai hotarat ca asta-i fante de bucuresti si altceva nu pricepe...doar "miticisme"! Bihorul...!?Trageti-i scaunul ...!
Postat 27 Mai 2010, 17:27 de Tzepes
bau bau
BINE II ZICI SA TACA NAIBII ODATA DACA ERAU TARI INTRAU SI EI IN GUVERN SA AJUTE TARA LA GREU SA VADA INTERESUL NATIONAL DAR PENALII LIBERALI AU FACUT DOAR ANGAJARI LA STAT SI NEPUTINCIOSII DE LA PDL TREBUIE SA II DEA AFARA TOT HOTII LIBERALII STRIGA HOTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII SA VA FIE RUSINE LA TOTI
Postat 27 Mai 2010, 17:23 de teleaga
crin floare de doliu
crine daca erai asa bine pregatit si competent convingator erai intrat in turul 2 si apoi presedinte dar ......................ai iesit pe locul 3 acolo te-au pus romanii la colt..........asa ca ciocu mic............. si joc de glezne mars patriciosilor neimpozitati si neplatitori de taxe
Postat 27 Mai 2010, 17:19 de peneleu
papagalule...
dar ungurii udemeristi, care au tras tzeapa psd-ului si pnl-ului, sarind pe "nava" lui T. Basescu ? astia cum sunt ?
Postat 27 Mai 2010, 16:41 de alegeri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON