URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2016, 13:01

La "lipit": Dealul Ciuperca se închide provizoriu pentru repararea aleilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reabilitat cu aproape 2 milioane de euro, Dealul Ciuperca intră în reparaţii şi, începând de marţi, este închis publicului. Deşi lucrarea de reabilitare şi transformare a dealului într-o grădină publică a fost finalizată şi recepţionată la finalul anului trecut, aceasta are deja probleme serioase.

În mai multe locuri, aleile care urcă Dealul Ciuperca s-au dezlipit şi denivelat. "Începând de azi, 25 octombrie, se închide accesul pe aleile Grădinii publice de pe Dealul Ciuperca, pentru lucrări de remediere a acestora. Accesul publicului va fi permis doar la unitatea de alimentaţie publică aflată în punctul de panoramă", se arată într-o informare a Primăriei.

Luni, reprezentanţii municipalităţii, ai Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, ai proiectanţilor şi ai firmei executante a lucrărilor au verificat în teren starea Dealului Ciuperca, "ajungând la concluzia că este nevoie de efectuarea unor lucrări de remediere a aleilor dalate, care au suferit denivelări din cauza tasărilor şi alunecărilor de teren".

"Lucrările de remediere vor fi executate în cel mai scurt timp, ţinând cont şi de condiţiile meteo", precizează reprezentanţii Primăriei, fără a da, însă, un termen concret de finalizare a lucrărilor de reparaţii.

Acestea vor fi executate de firma Abed Nego pe cheltuiala proprie, Dealul Ciuperca fiind în perioada de garanţie de cinci ani dată de constructor.

Lucrările de amenajare a Dealului Ciuperca au fost finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.942.304 euro. Lucrările au fost efectuate pe o suprafaţă de 38.759 mp, fiind începute în decembrie 2014.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Strigătură de campanie (21.iunie 2016): Dumnezeu să aibă în pază Oradea!
Domnule Bolojan, vorbiţi despre Dumnezeu, folosind clasicele piruete lingvistice, ca despre o noţiune lipsită de conținut, obligat parcă de colegii de rugăciune – din ce în ce mai mulţi şi mai interesaţi de arta „slujirii”. Chiar dacă nu majoritari, destui cât să asigure, din posturile în care au fost numiţi, recomandaţi, „implementaţi”, controlul asupra celor pe care îi păstoresc. Ca urmare, respectul față de „restul” de vreo 150.000 de orădeni este pe măsura relației pe care o promovați. Principiile curentului deconstructivist din arhitectură (despre care nu aveţi cum să ştiţi nici măcar dacă o consultaţi pe doamna Lipoveanu), aplicat zicerilor dumneavoastră dar şi investiţiilor cu care vă lăudaţi, ne duce la sistemul infailibil de evaluare cantitativ-calitativă, de precizie incontestabilă: „măcar a făcut ceva în comparaţie cu alţii”. Maximă „scoasă” de susţinătorii de curtoazie şi în acelaşi timp din interes. În traducere, ar fi cam aşa: cât de cât au fost făcute (lucrările). Tot din repertoriul dumneavoastră face parte şi zicerea că e greu să ai Mercedes la preţ de Logan deoarece criteriul este preţul cel mai scăzut. (Să îl comanzi, nu. Asta ne-aţi dovedit-o cu CET-ul). Domnule Bolojan, lucrări şi oameni „cât de cât” cumsecade există doar în capul celor care agreează amestecul dintre alb şi negru în infinitele lui nuanțe de gri. Astfel ați ajuns să percepeți albul sau negrul doar ca nişte capete ale intervalului de gri (Mercedes şi Logan, sau invers). În această confuzie pe care o creați folosind echivocul prezentați pe Dumnezeu ca fiind,ca să zicem aşa, cât de cât drept. Astfel, ajungeți să slujiți la doi stăpâni, lui Dumnezeu şi lui Dracu. Cu bună ştiință amestecați în creuzetul gândirii dumneavoastră binele cu răul propunându-ne lucrări şi oameni de tip mioritic, mai mult sau mai puțin onest. Acest „cât de cât” sau acel „mai mult sau mai puțin” este doar un limbaj plin de echivoc agreat de lumea diplomației pentru a crea iluzii pe baza minciunilor prin distorsiune, diversiune,omisiune sau promisiune care tot minciuni rămân. În concluzie, ce seamănă omul aia culege. Semeni grâu şi culegi neghină este doar o mare amăgire care nu creează perplexități. Prin extrapolare "mai mult sau mai puțin onest" precum şi "cât de cât cumsecade" este un soi de grâu obținut prin manipularea genetică a neghinei? Şi eu care vă credem priceput doar în implementarea proiectelor din fonduri europene la valoarea în lei transformată în euro doar prin modificarea denumirii monedei... Se pare că e o lecţie despre cum să fim "mai mult sau mai puțin" oneşti şi doar "cât de cât" cinstiţi. Adică mai pe româneşte să folosim de la caz la caz unități de măsură modificate genetic după modelul Bolojan. După părerea mea, domnule primar nu sunteţi decât un Drincec în Logan.
Postat 25 Octombrie 2016, 21:33 de eutanasiu
@ fefeleaga
A gresit investitorul !
Postat 25 Octombrie 2016, 19:54 de scortosul
o tampenie marca bolovan
Ca toate lucrarile gestionate de directia tehnica a PMO si asta este o prosteala . Nu s-au respectat minime prescriptii tehnice si tehnologice... amenajezi dealul si dupa sapi la baza lui sa faci drumul rapid....
Postat 25 Octombrie 2016, 19:53 de scortosul
mai explicit va rog
In perioada de garantie executantul face pe cheltuiala proprie remedieri. Conform legii, beneficiarul fixeaza un termen executantului, care in functie de complexitate este de pana la 90 zile. Sau a gresit proiectantul...tot pe banii lui se remediaza si tot intr-un termen fixat. trageti voi concluziile.
Postat 25 Octombrie 2016, 13:40 de ferfeleaga
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON