URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2012, 15:05

La "bătaie" cu PDL-istul Ciprian Caciora, liberala Cherecheş a fost aleasă viceprimar al Oradiei (FOTO)

La "bătaie" cu PDL-istul Ciprian Caciora, liberala Cherecheş a fost aleasă viceprimar al Oradiei (FOTO) Ioan Tau este noul consilier local al Oradiei, care i-a luat locul lui Gheorghe Carp
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul local Florica Cherecheş (PNL), a fost votat, luni, în prima şedinţă a Consiliului Local din acest an, în funcţia de viceprimar al Oradiei, pe locul lăsat liber de doctorul Gheorghe Carp, care a fost numit vinerea trecută de primarul Ilie Bolojan ca manager interimar al Spitalului Judeţean.

Şedinţa CL a început cu un scurt discurs al lui Carp, care, vizibil emoţionat, le-a mulţumit colegilor pentru colaborare, după care, în locul lui ca membru în CL, a fost numit liberalul Ioan Tau. Electronist de profesie, Tau a lucrat de-a lungul timpului la societăţile TIM Braşov, "Viitorul" Oradea şi Perind SA, iar din 1995 este administrator al societăţii Tamira Pan, producător de articole de uz casnic şi distribuitor de vopsele. Liberalul a ajuns să facă parte din Consiliul Local după ce alţi trei colegi aflaţi înaintea sa pe lista candidaţilor PNL la alegerile locale din 2008 au renunţat la această funcţie.

Aleşii au fost apoi chemaţi să îşi desemneze candidaţii la funcţia de viceprimar. Cum era de aşteptat, liberalii, prin vocea consilierului Dan Octavian, au propus-o pe Florica Cherecheş, dar surprinzător a fost că liderul grupului de consilieri PDL, Dorin Corcheş, a anunţat că şi democrat-liberalii au un candidat, în persoana lui Ciprian Caciora, prim-vicepreşedinte al PDL Oradea.

După o scurtă pauză, în care aleşii au votat şi au introdus buletinele de vot în urna amplasată în sala mare a Primăriei, Florica Cherecheş, susţinută atât de liberali, cât şi de consilierii UDMR şi cei ai PSD, a fost desemnată noul viceprimar al municipiului Oradea, adunând 16 voturi favorabile. Contracandidatul ei, PDL-istul Caciora, a strâns doar 6 sufragii, în vreme ce alte 3 voturi au fost anulate, iar două au rămas neexprimate datorită absenţei de la şedinţă a consilierilor Huszar Istvan (UDMR) şi Claudiu Popa (PDL).

După ce a fost aleasă, noua viceprimăriţă nu a mai rostit niciun jurământ, deoarece l-a depus deja în 2008, când a ajuns consilier local, astfel că a ocupat direct un loc în prezidiu, lângă cealaltă viceprimăriţă, Rozalia Biro, care a şi felicitat-o, respectiv lângă primarul Ilie Bolojan, consilierul Iulius Delorean (preşedinte de şedinţă) şi secretarul CL, Ionel Vila.

E pentru prima oară în istorie când Oradea are doi viceprimari de sex feminin.

Vizibil emoţionată, în prima sa luare de cuvânt în calitate de viceprimar Cherecheş a mulţumit PNL pentru sprijinul acordat iar consilierilor locali pentru încrederea acordată. În liniştea sălii de şedinţă, intervenţia noului viceprimar de Oradea a fost punctată de un accident provocat de preşedintele de şedinţă Iulius Delorean. Vrând să se întindă după un pahar, Delorean a reuşit să îl răstoarne de pe masa prezidiului, acesta spărgându-se zgomotos de mocheta sălii "Traian Moşoiu". "Cioburile aduc noroc", s-a scuzat Delorean, în hohotele de râs ale consilierilor.

Cherecheş a fost aleasă consilier local pe lista PNL în 2008, exercitând de atunci şefia Comisiei pentru muncă, sănătate, familie, protecţie socială şi protecţia copilului din cadrul Consiliului municipal. Ea are 51 de ani, de profesie este inginer şi a condus Asociaţia Integra din Oradea, specializată în proiecte de dezvoltare comunitară şi susţinerea antreprenoriatului privat. Este căsătorită şi are patru copii.

Atribuţiunile noului viceprimar vor fi stabilite în cursul zilei de marţi. "Cel mai probabil în cursul zilei de mâine va avea loc o şedinţă în cadrul căreia împreună cu domnul primar Bolojan şi doamna viceprimar Biro vom stabili de comun acord dacă voi prelua atribuiţiunile domnului Gheorghe Carp, care răspundea de Direcţia Tehnică şi regiile locale sau voi primi alte însărcinări", a declarat Cherecheş pentru BIHOREANUL.

Noul viceprimar a precizat că în timpul mandatului de consilier a colaborat foarte bine cu instituţii subordonate Consiliului Local precum Administraţia Social Comunitară Oradea şi structuri din cadrul Primăriei precum Administraţia Imobiliară Oradea sau Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, aşa că se va conforma fără probleme noilor însărcinări oricare ar fi acestea chiar dacă va avea nevoie de o perioadă de adaptare. "Din păcate nu am bagheta magică să pot şti totul peste noapte", a spus Cherecheş.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, propunerea ca Florica Cherecheş să ocupe funcţia de viceprimar interimar al Oradiei a fost adoptată de PNL Oradea după ce, vineri dimineaţă, ocupantul acestei funcţii, Gheorghe Carp, ales în 2008 din rândul consilierilor locali liberali, a demisionat pentru a putea fi numit, prin dispoziţie a primarului Ilie Bolojan, ca manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

Citiţi mai multe despre dedesubturile acestei decizii, în articolul: "Judeţeanul" bate Primăria: Dedesubturile plecării lui Carp din fruntea municipalităţii

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
alegeri
Domnilor ati ales foarte bine.Domnul TAU este un om serios,activ, un bun gospodar,va face treaba buna.Succes domnule TAU.
Postat 10 Ianuarie 2012, 08:58 de anca
viceprimar
Doamna Florica Chereches, succes,ma bucur pentru numirea in functie.Oradenii vor avea de cistigat cu asa o viceprimarita.
Postat 10 Ianuarie 2012, 08:50 de trifa
Peneleaua ......
Vai si amar, a ajuns Oradea de tot r.h.tul! Pe langa Bolovan a mai ajuns o peneleaua pe acolo....Mai e si Adi de la Oradea, ala care seamana cu Adi de la Valcea! Ce conglomerat...Mafia PNL, ce mai...
Postat 09 Ianuarie 2012, 19:41 de gicu
Rosu Verde
Afurisita asta de Rozi e data naibii !! Daca n-are pe ea ceva rosu si verde nu se simte ... la moda in UDMR-ul ei !! Asa mi-as dori s-o vad vopsita pe par in rosu, verde si ... carunt !!
Postat 09 Ianuarie 2012, 17:44 de Anuta
succes
De cand intrat in politica a facut o politica altfel decat multi alti politicieni.N-a dovedit nici o clipa ca e acolo pentru ea ci pentru comunitate, cu adevarat.I-a pasat de oamenii necajiti,le-a sarit in ajutor cum a putut ( si sunt multi care stiu asta, ca a adus bucurie multor familii),s-a preocupat de crese, gradinite, de oamenii cu diferite probleme.Nu s-a plans de oboseala, a investit enorm de multa energie...totul pentru a ne fi mai bine, noua oradenilor. Sunt convinsa ca va dovedi si celor care au judecat-o gresit, ca din cauza religiei nu ar trebui sa avem rezerve unii fata de altii.MULT SUCCES!
Postat 09 Ianuarie 2012, 17:12 de A.P.
Succes
Succes doamnei Chereches! Daca face pentru oras jumatate din cat a facut pentru crese si gradinite o votez si in toamna indiferent pentru ce functie candideaza. Putin imi pasa ce culoare confesionala are. As vota-o si dac-ar fi musulmana daca lasa ceva bun in urma ei.
Postat 09 Ianuarie 2012, 16:26 de Daniela
e poza de adio cu BIRO?
Mult succes doamna Chereches!
Postat 09 Ianuarie 2012, 16:12 de oradea
Sa ne fie de bine!
Oradenii vor confirma prin votul din noiembrie alegerea liberalilor de azi. Pana atunci, mult succes, noului veceprimar!
Postat 09 Ianuarie 2012, 16:08 de SAFE
E validata sedinta ?
A fost o sedinta ordinara sau extraordinara ? Pentru ca sedinte ordinare la inceput de luna nu s-au mai vazut. Iar daca a fost extraordinara trebuie reluata votarea la sedinta ordinara din ianuarie, pentru ca la o extraordinara nu este legal sa introduci pe ordinea de zi decit acele puncte specifice din L215, adica ceva care sa corespunda extraordinarului. Asa ca s-a pornit cu stingul, din primele zile ale lui 2012. Semnalul este bun, in sensul in care, astrologic, scapam de actualul primar.
Postat 09 Ianuarie 2012, 15:28 de Legea 215
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON