URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2014, 17:05

Klaus Iohannis: "Îmi place foarte mult în Oradea, sunt un pic invidios pe parcurile pe care le aveţi"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Invitat al primarului Ilie Bolojan la festivităţile desfăşurate în jurul Statuii Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie cu prilejul Zilei Oradiei, candidatul la Preşedinţie al ACL, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu reprezentanţii primelor 150 de companii orădene ca număr de angajaţi şi contribuţii la bugetul local şi central.

"Oamenii de afaceri m-au încurajat şi mi-au spus problemele şi doleanţele lor, şi am putut să constat cu mare bucurie că lucrurile pe care şi le doresc sunt exact şi lucrurile pe care le-am propus eu, începând de la relaxarea fiscală până la transparenţă, predictibilitate legislativă, la nevoia de infrastructură", a spus, în cadrul unei declaraţii de presă de după întâlnirea cu exponenţii mediului economic, candidatul ACL la Preşedinţie.

De asemenea, Iohannis a spus că după festivităţi s-a plimbat prin centrul oraşului şi s-a întâlnit cu "oameni simpli" care i-au spus ce aşteptări au de la viitorul preşedinte. "În esenţă, oamenii aşteaptă de la mine să impun un alt fel de politică, mai multă seriozitate, mai multă prosperitate şi mai multe şanse. Îmi spun oamenii că se aşteaptă la mai multe locuri de muncă, şi acesta este exact şi lucrul pe care mi-l doresc şi eu".

Klaus Iohannis nu a uitat să-i felicite pe orădeni de ziua lor şi a afirmat că este "foarte bucuros" să revină la Oradea, considerând că "este un lucru foarte important pentru un candidat să se întâlnească cu oamenii" şi că, după festivităţi, plimbându-se prin oraş, a întâlnit "foarte mulţi oameni simpli şi ceea ce mi-au spus ei mă face să fiu optimist".

De altfel, primarul Ilie Bolojan, care i-a mulţumit pe Iohannis pentru prezenţa la Oradea, a afirmat şi el că speră ca aceasta "să fie de bun augur atât în ce priveşte rezultatul din primul tur, cât şi cel din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale".

"Cred că este foarte important pentru Oradea, şi pentru mine ca român este foarte important, ca aceste alegeri să fie câştigate de domnul Iohannis. Sunt convins că un om care a demonstrat ceva la Sibiu, care a făcut ca o comunitate precum cea de la Sibiu să fie cu un pas în faţa României în ceea ce priveşte prosperitatea şi direcţia spre Occident, să reuşească să facă acest lucru pentru toată ţara noastră", a spus Bolojan.

La rându-i, Johannis a complimentat Oradea, spunând că ar fi condus-o probabil aşa cum o face acum Ilie Bolojan, ba chiar că este invidios pe felul în care arată parcurile oraşului. "Mie îmi place Oradea şi n-aş putea să spun ce aş fi făcut ca primar altfel, probabil că aş fi făcut ce face colegul Bolojan, dar trebuie să spun că vă invidiez un pic pentru parcurile pe care le aveţi. Noi, în Sibiu, stăm cam înghesuiţi în oraş, sper să le îngrijiţi aşa cum se cuvine şi mai departe, să le aveţi şi pentru viitoarele generaţii", a spus Iohannis, răspunzând astfel unei întrebări a BIHOREANULUI despre ce a remarcat pozitiv şi ce ar fi făcut altfel dacă ar fi fost el edilul Oradiei.

După întâlnirea cu reprezentanţii firmelor din Oradea şi scurta declaraţie de presă, care a durat mai puţin de zece minute, Klaus Iohannis, însoţit de preşedintele PDL, Vasile Blaga, şi de preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PNL, Cornel Popa, şi PDL, Gavrilă Ghilea, s-au îndreptat spre Beiuş, unde are programat un miting electoral, urmând ca apoi să se întâlnească şi cu electoratul din Aleşd.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
ponta informator
Ponta informator de joasa speta. Johannis PRESEDITELE ROMANIEI.
Postat 14 Octombrie 2014, 12:28 de augustus
ma bucur
Sunt vorbitor de romana ,dar batrani de ai mei nu toti.Dar ma bucur cum multi nevorbitori de romana sau alta etnie,ne dau clasa cu exprimarea in romana.Multumim.danke schon domnului Klaus admiratiei pentru parcuri.Sunt si alte locuri cu parcuri frumoase,dar ce i drept si recunoaste,in Siebenburger nu prea sunt parcuri frumos amenajate,asa ca domnu Klaus,daca ramaneti primar la sibiu puneti va pe treaba sau daca ajungeti presedinte la bucuresti,lasati om sa faca treaba .multumesc
Postat 13 Octombrie 2014, 21:30 de batranu
Panzer
Pus pe langa Johannis, Ponta arata ca repetentu' clasei. Inclestarea asta a PSD impotriva lui Johannis arata totusi un lucru imbucurator: PSD stie ca va pierde lupta cu Panzer! Sondajele aruncate pe piata de PSD sunt umflate cu hormoni rosii.
Postat 13 Octombrie 2014, 16:55 de kaboom
eu
Bine ca nu avem o Piata centrala dar avem parcuri...Probabil Iohannis nu a fost in parcul din Piata Unirii sa vada ce bine miroase...erau prea multi boschetari sa-si faca Bolojan reclama cu el...
Postat 13 Octombrie 2014, 16:19 de eu
voteaza ciolanis
ciolanis, ?si tu vrei sa tai salarii,pensii,si ce a mai ramas in tara asta?de-aia iti spun astia Ciolanis, ca vrei ciolan?
Postat 13 Octombrie 2014, 15:02 de imre
votezIOHANNIS
Bihorenilor: nu fac o pledoarie PRO IOH...,dar va readuc in memeorie de ce NU ponta: este mincinos,este ingamfat,este sudist,este aroman,este cu rusii(ciuma rosie se zice),este inconjurat de baroni(halal PSD-isi bogati...cumveteti asta ca-s si socialisti?),este demagog,una spune la ora 10,00,alta spune la 14,00...alta la 19,00,ce a condus el in viata sa?(acum este condus de cei din jur),unde sunt cei 2,4 mld date la primarii...halloo...primarii tradatori(de la Borod,Sacadat,Husasau de Tinca,Balc etc)..a-ti primit banii...iesiti in pesa si spuneti...sa nu va mai inoarceti inapoi...mergeti tot invartindu-va..tradatorilor alaturi de FILIP.PETRUT,DUME,COSTE....RUSINEEEEEEEEE SA VA FIE....Atentie GHILEA...poate-i mai primesti inapoi....ca pleci cu ei invartindu-te si tu....dar sunt convins ca tu nu ne vei trada....in satele lor sa afceti campanie lui KLAUS....sa vedeti ce vor spune cetetenii lor....facetii tradatori...ca lumea cinsita nu accepta asta....ultimele cuvinte pentru bihoreniii mei: VA PLACE CUM VORBESTE PONTA?
Postat 13 Octombrie 2014, 09:35 de apolitic
re:nea taticu
De cand vorbesti tu in numele oradenilor. Poate tu votezi cu PSD. Bravo tie. Dar de unde stii cu cine votez eu? Nu inteleg de ce e asa greu sa faci o campanie decenta. Voi nu sunteti sanataosi daca nu aruncati cu "*" in ceilalti. Daca sunteti asa siguri de victorie de ce trebuie sa-i ponegriti pe contracandidati. Nu va dati seama ca asa aratati ca va e frica? Daca aveti garantat fotoliul de presedinte de ce nu-i lasati in pace pe ceilalti. Vorbiti de anturajul lui Iohannis, ca e plin de corupti. Sunt curios ce parere aveti de "port-drapelul" PSD-ului in campania din Bihor : Petru Filip ??? Haideti sa ne comportam decent si sa speram ca vom avea un presedinte mai bun in comparatie cu ce avem in prezent.
Postat 13 Octombrie 2014, 09:07 de gigi
@Nea taticu
Din 1989 incoace s-a vazut clar ca cate voturi a primit psd. Cu copy-paste inainte!
Postat 13 Octombrie 2014, 09:00 de Puie Monta
vai,vai..
Aha..si marmota invelea ciocolata!Cine oare va vota cu acest pedelist travestit in candidatul defunctului PNL?Six house Ciolanis,lasa-ne domnule ,aici lumea este cu PSD-ul..!Adio PNL.adio basssssssss!!Votam PSD!Tine minte trei cuvinte-VICTOR PONTA PRESEDINTE!!!!
Postat 13 Octombrie 2014, 07:53 de Nea taticu
salut
Puie Monta
Postat 12 Octombrie 2014, 21:13 de cineva
Ciolanniada a ajuns si la Oradea !!!
Oamenii aceia "simpli" pe care i-a intalnit Ciolannis pe Corso sunt la dublu si triplu IQ fata de ce isi imagineaza el ca ar avea Bolojan spre exemplu !!! Si, apropo, cu parcurile esti invidios Ciolannis ??? Sa vezi tu parcarile, ca te apuca tremuratul de invidios ce ramai !!!
Postat 12 Octombrie 2014, 18:20 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON