URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2011, 13:30

Judokanul Daniel Brata, pus în libertate de judecători şi trimis în judecată de procurori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a judecat, vineri, recursul procurorilor orădeni împotriva deciziei Tribunalului Bihor de a înlocui măsura arestului preventiv în cazul sportivului Daniel Brata, anchetat împreună cu colegul său Valentin Radu, ambi foşti membri ai lotului masculin de judo al României, pentru tentativă de omor calificat după ce au agresat un tânăr într-un club.

În urma dezbaterilor, magistraţii au respins recursul procurorilor, menţinând astfel soluţia Tribunalului care decisese înlocuirea măsurii arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi Oradea pentru 30 de zile. De asemenea, potrivit deciziei judecătorilor, Brata nu are dreptul să se afle într-un local public după ora 22.

Avocata sportivului, Claudia Ţînţaş, este mulţumită de soluţia magistraţilor. „Nici Daniel Brata şi nici Valentin Radu nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică, iar ancheta penală a fost finalizată, deci nu se mai justifica menţinerea lui Brata în stare de arest", a declarat ea.

După cum se ştie, joi, magistraţii Curţii de Apel au respins şi solicitarea procurorilor de arestare a celui de-al doilea sportiv anchetat în dosar, Valentin Radu, dispunând doar interdicţia de a părăsi Oradea şi de a se afla într-un local public după ora 22.

Daniel Brata a fost arestat pe 10 august şi a fost anchetat, împreună cu fostul său coleg de lot, Radu Valentin, pentru tentativă de omor calificat după ce au agresat un tânăr orădean în faţa unui club, victima rămânând cu sechele grave în urma loviturilor.

Vineri, procurorii au finalizat ancheta în caz şi au dispus trimiterea în judecată a celor doi sportivi, procesul urmând să se desfăşoare la Tribunalul Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
doi criminali incurajati de federatie
Doi criminali, de ce se face atita problema? pentru ca au nenorocit un om pe viata poate ca ar trebui lumea sa citeasca juramintul judokanilor,si apoi cu ce drept lovesti pe cineva? sau in romania nu se pedepseste crima? iar instanta ar trebui sa stie caci avocata Cornelia Tintas are relatie amoroasa cu inculpatul Radu
Postat 12 Septembrie 2012, 12:39 de daniel
anonim
Poate ca Brata a \"Campionul\" ar fi avut rezultate mai bune daca nu ar parasi cantonamentul si sa se antreneze pe viata altora dupa o buna cura de Tequilla. Asta da campion!!!! Probabil ca in Romania nu conteaza ca faci o crima, ori nenorocesti vieti umane, hai sa -l tratam ca pe un campion, ca poate asa va avea curaj sa mai nenoroceasca si alti copii. Dragi parinti inchideti-va copii in casa caci Brata poate comite orice fel de crime si totusi trebuie sa-l tratam ca pe un campion nu ca pe un criminal. Dupa cite stiam Judo are reguli foarte stricte, ce s-a intimplat cu juramantul care l-a depus, poate ca a depus juramint ca-si va folosi forta oricind va avea chef de putina distractie, dupa o cura buna de Tequilla,cantonamentul este plictisitor, mai bine pe strazi si in baruri. Ma intreb daca acele persoane care ii pling de mila sint parinti. Ca si parinte ma gindesc ca putea fi copilul meu.Avocatul are rolul de a te apara,dar imi pun intrbarea daca era copilul lor il mai tratau ca si pe un campion???STIMATA INSTANTA NU JUDECATI INCULPATII DUPA TITLUL CARE IL POART JUDECATII DUPA FAPTE
Postat 24 Mai 2012, 16:33 de anonim
daca nu sti nu vorbi..
Aici nu a fost vorba doar de un pumn.. daca nu stiti mai bn nu vorbiti.. cei doi judoka erau smardoi in noaptea aceea.. pur si simplu aveau chef de scandal.. l'au batut pe acel baiat in ultimul hal.. eu inteleg ca esti mare si puternic si ca te sti bate.. frate tinele pt tine. A nenorocit viata unui om.. acel baiat avea o functie destul de ok, s'a chinuit sa invete sa ajunga cat mai sus si sa isi faca un viitor cat mai frumos pt el si familia sa. Insa nu a reusit.. din cauza unui imbecil de om..prost si smecher care au reusit sa ii darame tot viitorul si toate visele.. asta este adevarul. Daca esti judacan nu inseamna ca ai dreptu sa omori sau sa bati pe nimeni. Daca era baiat destept si tot vroia sa il bata trebuia sa ii dea un pumn si gata.. insa el a ales urmatoarea cale.. sa il bata pana se plictiseste.. adica sa il nenoroceasca. Sincer imi pare rau si de judoka.. si'au distrus viata, tot viitorul.. nu s'au gandit in acea clipa ca viata li se poate schimba radical. Ei au dus o viata pe care multi si'au fi dorito. Imi pare rau ca sa intamplat asa.
Postat 06 Septembrie 2011, 18:13 de s
pramatii sociale
dimt un real pericol public totii cei care o fac cu fapta auzi puni si picioare, nu mai ies pe strada .ce sa ma nenorocesc pe viata ca ies judokanii la futtttxut vai de noi ce vremuri traim!
Postat 27 August 2011, 20:29 de uuuuuuuuuuuu
batausi ordinari
acum sint liberi amindoi, pot sa mai omoare veo doi oameni sa fie siguri ca le dau medalie astia pt fapte de vitejie, criminalii draccului..... si nu cred ca doar dintr un pumn a paralizat juristul ala si a ajuns sa nu si mai aminteasca cum il cheama si sa manice cu paiul... Mincinosi ordinari.
Postat 26 August 2011, 23:38 de as
corect
corecta decizia judecatorilor, nu il cunosc pe judacan, insa pt un pumn nu cred ca poate fi etichetat ca si pericol public, plus ca incadrarea faptei in acuzatie de tentaiva de omor este de asemenea una belicoasa, poate ar fi fost corect safie acuzat de vatamare corporala grava in nici un caz tentativa de omor
Postat 26 August 2011, 23:27 de jj
justitia
ce sa mai spui unul e inchis altul liber eu cred ca cei din Justitie ar trebui sa faca un examen la un psihiatru, nu de alta dar e pacat de banii nostri ii dam la orfelinate sunt o garamada de copii care vor mancare.Ori faceti treaba ori dispareti din peisaj, oricum ne descurcam si fara voi, daca nu morga e ultimul drum.
Postat 26 August 2011, 17:16 de a inebunit
violenta
violenta trebuie pedepsita nu incurajata, o persoana violenta judecata in stare de libertate are sanse mari sa recidiveze sau chiar sa intimideze partea vatamata. daca e lege atuncia sa o respectam pana la capat nu cu jumatati de masura,altfel devenim cu toti violenti stiind ca legea nu se aplica in asemenea cazuri,sau pt. uni legea-i muma pt. alti ciuma.
Postat 26 August 2011, 14:21 de eucumine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON