URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2011, 18:49

Judoka Daniel Brata a fost eliberat de Tribunal, dar e ţinut după gratii de procurori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a admis miercuri cererea de înlocuire a măsurii arestării formulată de avocatul sportivului Daniel Brata, acuzat împreună cu un coleg de-al său din lotul masculin de judo a României, Valentin Radu, de tentativă de omor după agresarea unui tânăr din Oradea.

Solicitarea a fost admisă de judecători, care au dispus în cazul lui înlocuirea arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara, însă decizia nu este definitivă, ea fiind atacată, prin recurs, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Ca atare, sportivul rămâne în spatele gratiilor, deocamdată, mandatul de arestare emis pe numele lui pe 10 august, pentru 20 de zile, fiind încă în vigoare.

Eliberaţi de Tribunal

Recursul în cazul lui Daniel Brata se va judeca la Curtea de Apel Oradea, instanţă care va analiza, joi, şi recursul formulat de procurori împotriva deciziei Tribunalului Bihor, de a respinge cererea de arestare a celui de-al doilea inculpat din dosar, sportivul Valentin Radu. După cum se ştie, în cazul lui Radu, Tribunalul a decis să aplice o măsură mai puţin restrictivă, şi anume interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

BIHOREANUL a aflat că ambele soluţii aparţin aceluiaşi judecător, Ovidiu Galea, iar argumentele pe care acesta le-a adus în favoarea lui Radu au fost acelea că tânărul nu prezintă pericol social, nu are antecedente şi este sportiv de performanţă "apreciat în comunitatea în care locuieşte".

Învaţă să vorbească

Părinţii tânărului pe care cei doi sportivi l-au nenorocit pe viaţă sunt revoltaţi de soluţiile magistratului.

"Doi oameni care au distrus viaţa unui om se bucură de libertate în timp ce copilul meu trebuie să reînveţe să vorbească şi să meargă. Băiatul meu a terminat facultatea cu media 10 şi trebuia să meargă săptămâna viitoare să dea examen pentru intrarea în magistratură. În loc de asta, acum reînvaţă să vorbească şi să umble. Asta nu este justiţie!", se plânge Florica Popa.

"Faptul că sunt sportivi nu ar fi trebuit să constituie circumstanţă atenuantă, ci eventual agravantă. Ei, ca sportivi, au depus în primul rând un jurământ, să nu-şi folosească forţa decât în competiţii. Şi ce au făcut în schimb? Au dat în copilul meu ca într-un sac. Nu s-au oprit nici când era la pământ. Aceştia sunt cei doi sportivi care ne reprezintă ţara", acuză mama victimei.

Sportivi violenţi

Sportivii Daniel Brata şi Valentin Radu, ambii campioni multipli şi până recent membrii ai lotului masculin de judo al României sunt anchetaţi pentru tentativă de omor calificat după ce, în luna iunie, au agresat un tânăr orădean în clubul Escape.

Potrivit certificatului medico-legal, Adrian Popa, absolvent de drept şi consilier juridic, s-a ales cu paralizie, infirmitate fizică permanentă, iar viaţa i-a fost pusă în primejdie, leziunile provocate "în urma unor lovituri repetate" având nevoie de peste 80 de zile de îngrijiri medicale pentru a se vindeca.

Daniel Brata a fost exclus, începând cu 10 august, din lotul olimpic de judo şi suspendat din activitatea sportivă până la terminarea cercetărilor penale, din aceeaşi zi în care a fost pus sub învinuire şi arestat, pentru 20 de zile. Colegul său, Valentin Radu, a fost suspendat din activitatea sportivă şi exclus lot începând cu 20 august, după întoarcerea de la Campionatele Mondiale Universitare din China, unde şi-a adjudecat medalia de bronz la categoria 90 kg.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
raspuns pt EU
Indiferent cate medalii au adus in tara, Ce conteaza mai mult? medaliile sau viata unui om ? Noi credem ca legea trebuie sa fie respectata de la presedinte pana la ultimul om inclusiv sa nu uitam de juramantul care il depun sportivii de performanta "... a nu-si folosi forta in afara competitiei..." Justitia trebuie sa faca dreptate!
Postat 27 August 2011, 11:40 de anonim
raspuns
pt eu... cei doi care au luat-la fuga erau niste prieteni de conjunctura popa iesi-se cu iei in oras neplanificat, s-au intalnit intr-un alt local de unde dupa ce s-a inchis au plecat in escape...stai linistit ca daca era popa cu altcineva dintre noi altfel stateau datele problemei... dar sa nu uitam datele problemei: 1 nu popa s-a luat de ei ci ei au inceput pt ca nu au fost in stare sa ff... niste boarfe care le-au tras clapa si cu nivelul de testosteron ridicat la maxim si mandria de gigolou ranita au inceput bataia. 2 poate nu stii ca i-au dat o tura, popa si-a revenit, s-a ridicat si cand l-au vazut iar in picioare i-au mai dat inca o tura 3sa zicem ca popa a fo beat si i-a deranjat, i-a provocat cum spun altii si daca ar fi asa, e justificata atitudinea de mare sporitv?? adica cum, sunt mare si tare am invatat sa ma bat si nu poate sa stea nimeni in fata mea!? 4 ei au fost 2 sa zicem ca unul e prost si nu-si poate controla pornirile animalice dar celalalt ce a facut??? 5 daca sunt sportivi de mare performanta de ce au fugit din cantonament? ei nu aveau ce cauta acolo erau pe NV in oras, nu cred ca morar avea cunostinta de ispravile lor.
Postat 26 August 2011, 11:54 de cel mai tare mester
Kimono cu medalie ;)
Una e sa ai un kimono in dulap, alta e sa il poti la cupe mondiale. Trebuie sa fii idiot sa te legi de ei prin oras. Marii sportivi prin occident au garda de corp care sa ii protejeze de scandalagii, pentru ca sunt lichele gata sa faca scandal cu unul din asta numa sa il suga de bani. Cel mai mare mester - daca esti asa mare prieten poate ne spui si noo cine au fost prietenii aia care au inceput defapt mica cearta? si de ce or fugit si l-au lasat pe asta amanet ? aia is prieteni hm ? cei mai tari mesteri....
Postat 26 August 2011, 10:49 de eu
Dati drumu
Dati drumul la Daniel Brata saracu a fost sa intamplat ,nare cum sa prezinte pericol public.
Postat 26 August 2011, 09:09 de rad
am kimono, deci: sunt shmeker
eu il cunosc pe adi popa e un bun prieten de-al meu, da e adevarat e un tip de vreo 120 de kile, nu e slabut deloc, adica nu era ca in stadiul actual nu e bun de nimic. Dumnezeu e mare si bun si-l va ajuta sa-si revina si va fi ca inainte, am iesit cu el de sute de ori in oras sau pe la chefuri dar pot sa spun cu mana pe inima ca nu l-am vazut niciodata sa se ia la harta cu nimeni pt nimic, asa ca ce-i care nu-l cunosc sa taca din gura si sa intre in grota de unde au iesit, apropo nu stiam ca in epoca de piatra a ajuns internetul, bai!!! astia care sunteti sportivi sau va numiti asa, credeti ca daca aveti pumnul si capul tare toata lumea tre sa stea smerita in fata voastra? Oricum justitia ca de obicei ii v-a lasa pe strada pe salbaticii aia doi, cazul se va musamaliza ca doar are vizer influenta si ei sunt \"mandria tarii\" si tre sa participe la concursuri internationale, sa ne reprezinte cu onoare si cinste, halal reprezentati, decat asa mai bine fara!!! Dar oare cu amaratul ala care a ramas ca un copil mic ce sa va intampla?
Postat 26 August 2011, 01:16 de cel mai tare mester
pericol social
" tânărul nu prezintă pericol social, nu are antecedente şi este sportiv de performanţă "apreciat în comunitatea în care locuieşte"." 1. De cand a fi sportiv de performanta se prezinta ca fiind o circumstanta atenuanta pentru acuzatia de tentativa de omor ? Din contra, ar trebui sa fie circumstanta AGRAVANTA, deoarece omul acela se prezinta ca un sportiv ANTRENAT, cara stia foarte bine sa faca diferenta intre un adevarat pericol asupra lui sau a unei neintelegeri in ceea ce priveste intentiile lui Adrian Popa. 2. Un om care da intr-un alt om cu pumnii si picioarele chiar si dupa ce acesta este la pamant lesinat NU PREZINTA PERICOL SOCIAL ? PAI CE DRACU MAI PREZINTA PERICOL SOCIAL IN TARA ASTA DE RAHAT ? Imi pare foarte rau ca traiesc intr-o tara in care nu exista lege decat pentru cei fara pile si relatii, doar pentru cei care fura o gaina si fac 7 ani de inchisoare, dar nu si pentru oameni care nenorocesc pe altii. Si imi pare rau ca exista judecatori care isi incalca juramantul... L-as vedea daca copilul lui ar fi batut in plina strada pana ar ramane paralizat , daca ar mai considera atunci ca faptasul nu considera pericol social si merita sa fie in libertate deoarece e sport
Postat 25 August 2011, 19:12 de X
mai nou luam pumni in cap, picioare ca justitia permite acest lucru dar ea le poate lua?
mai daca e nevinovat atunci PUMNUL nu e considerat TENTATIVA de omor, indiferent cine incepe scandalul nu ai DREPTUL sa iei viata cuiva, deci ce sentita, ce justitie ? ma duc pe strada si dau pumni in cap e ok? EU nu sunt orb nu ma nevoie de justitie sa coinstata incalcarea drepturilor omului, sa lovesty cu piciorul si pumnul demonstreaza foarte clar vatamare corporala grava, nu am nevoie de justitie sa ma simt o carpa sociala la cheremul ei.
Postat 25 August 2011, 11:30 de du te mai
Stat de drept
Intr-un stat de drept acuzatul nu este vinovat decat dupa pronuntarea sentintei de vinovatie de catre instanta. Unde este respectarea acestui drept fundamental ? Ce vad eu aici - o droaie de comentarii care il catalogheaza drept criminal etc etc, ori sentinta inca nu a fost data. voi sunteti defapt cei nedrepti cu mentalitate medievala - hai sa dam cu pietre, pentru ca e la moda. Vina nu apartine unei singure parti, victima are si ea partea ei de vina. Tot nu se aude nimic de aia care au pornit defapt scandalul, pentru ca altii l-au pornit asta a venit numa ca musca in c.u.r la cal. Nu e oare la fel de mare pacat de munca de ani si ani depusa de acesti sportivi pentru a ne reprezenta tara cu mandrie si cinste la competitiile internationale? Recent la cupa de la Paris, judokanii au avut rezultate slabe, antrenorul e stresat si cu griji ca nu mai are oameni valorosi la lot pentru ca un fraierica nu stie sa isi vada de lungul nasului. Pierderea nu e doar de partea victimei, sa se inteleaga acest lucru!
Postat 25 August 2011, 10:33 de eu
JUSTITIA BIHOREANA INCURAJEAZA CRIMELE
Oameni buni stati inchisi in case . La Oradea poti sa omori (tot omor e si daca a ramas in faza de tentativa ) fara sa patesti nimic . Un absolvent de nota 10 a facultatii de drept e pe jumatate leguma . O sa ajunga lumea sa iasa in strada sa-si faca singura dreptate .
Postat 25 August 2011, 07:52 de CRIMINALI LIBERI
Foarte bine
Corect!! Orice persoana este considerata nevinovata pana la stabilirea vinovatiei sale printr-o hotarare penala definitiva!! Baietii astia doi sunt nevinovati, ei doar s-au aparat de mascaricii aia.
Postat 25 August 2011, 02:20 de Soany
proverb
e o vorba. fiecare cum isi asterne asa doarme
Postat 25 August 2011, 01:36 de unguru bulan
batausi
batausii astia doi aproape au omorit un om in bataie, iar acum sint liberi.... in ce tara de kkt traim? ar trebui sa infunde puscaria nennorrocccittii
Postat 24 August 2011, 23:12 de as
tarani care au prins gustul orasului
eu propun ca sportivilor sa li se dea hormoni daca gandim rational sunt un real pericol daca la niste pahare dau pumnii si picioare si doar discutand inseamna ca trebuie sa aiaba lanturi in jurul gatului ca acinii, halal sportivi care nu mai au caracter la un pahar, cate fete au bataut pana acum dar altii oamenii asta trebuie sa fie preocuparea avocatilor, o preocupare serioasa si reala.Sportivii sunt un pericol public, faceti spatii separate pentru ei nu ne amestecati cu taratele auzi plateste si sechestreaza fata in taxi, nu va e rusine, chiar asa am ajuns la mila porcilor sportivi!
Postat 24 August 2011, 22:01 de ratati nu sportivi
pt io
pt "io" ... poate ca Popa ala e un gunoi, poate nu.Ce-ar fi daca toti care am sti unii dintre oameni sunt gunoaie, le-am da bataie pana ar cadea jos si ar fi in asa hal afectati de lovituri incat minune ca supravietuiesc si trebuie sa invete sa vorbeasca iar si sa mearga pe jos... Pune-te in situatia lui, daca ai fi tu un gunoi si ti s-ar aplica asa un tratament doar pentru ca ai spus cateva vorbe si nu ai agresat fizic... , ti-ar conveni? Nu cred ca i-ar conveni cuiva dintre comentatori
Postat 24 August 2011, 21:00 de maxi
dreptate?
va e mila de gunoiul ala de popa?umbla cu lumanarea dupa scandal.e na a gasit pe unul sa-l calmeze pentru multa vreme
Postat 24 August 2011, 20:43 de io
intrebare
totusi la omu ala nenorocit, si la familia lui se gandeste cineva, sau problema e ca nu vor prinde astia doi campionatele...ca tot asta citesc ca nu vor prinde campionatele si ca sunt campioni...2 oameni nu vor putea participa la concursuri iar un altu nu va mai putea trai cum a facut o pana acum...si nimeni nu face nimic...naspa fratilor
Postat 24 August 2011, 20:38 de ???????
vai vai
ce mizerie...vin aia doi cu tot felu de rahaturi...devin penibil atat ei cat si avocatii lor...se contrazic ei pe ei...si totusi maine pot fi liberi....auzi la ei: sa nu paraseasca orasu...aia da treaba...ma mandresc cu romania
Postat 24 August 2011, 20:34 de mizerie
vaisamar
cum dracu nenorocesti un om si poti spera sa scapi....aaaaa.....scuze...justitia necorupta....braavoooo fratilor....desfiiintati puscariile ca sunt cam degeaba
Postat 24 August 2011, 20:11 de roman
vaisamar
vasiamar, romania.... se distruge un om pe viata , ai toata dreptatea de partea ta si tremuri in ideea daca ti se va da dreptate sau nu....nu poti avea incredere in nimic. Cercetat pt tentativa de omor si omul se poate duce maine inapoi in club unde a nenorocit un om...asta i romania, speriati oameniii....vaisamar
Postat 24 August 2011, 20:08 de :(
Justitia romana face nedreptate
Poate ca ideea de a ne posta in fata judicatories este o idee foarte buna poate caci astfel Putem sa aratam cite nedreptate este in justitia Romaniei. Daca ai relatii poti ucide ca legea nunu trebuie respectata numai de cei care nu au bani si relatii
Postat 24 August 2011, 19:36 de Anonim
experienta
cei care ajung sa se bat pt 'koarde' sunt mari prosti !
Postat 24 August 2011, 19:17 de mda
eu personal ii * una in cap
sa iasa numai afara ca nu e un pericol social sa i bagi un pumn in cap, iubesc justitia, puneti va caschete incepem sa exersam, facem protes in fata judecatorieie sa vada lumea cat de liber e pumnul in cap.
Postat 24 August 2011, 18:57 de daca il lasa afara
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON