URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2013, 14:43

Judecătorul Mircea Puşcaş, trimis în judecată într-un nou dosar de corupţie: 40.000 euro şpagă pentru scăparea unor traficanţi de ţigări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cinci persoane, între care se află şi judecătorul Mircea Puşcaş de la Curtea de Apel Oradea, au fost trimise în judecată de procurorii DNA Oradea într-un dosar de corupţie.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al DNA, Mircea Puşcaş a fost trimis în faţa instanţei pentru luare de mită alături de doi traficanţi de ţigări din Maramureş, Petru Cocian şi Mihai Halas, acuzaţi la rândul lor de trafic de influenţă, dare de mită şi compărare de influenţă. Totodată, au fost trimişi în judecată şi doi oameni de afaceri, unul din Maramureş, Ioan Adrian Mihai, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, respectiv orădeanul Mihăiţă Teleptean, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi complicitate la luare de mită.

Şpagă cu contract

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul lunii septembrie 2012, judecătorul Mircea Puşcaş le-a pretins celor doi traficanţi de ţigări, Petru Cocian şi Mihai Halas, prin intermediul afaceristului Mihăiţă Teleptean, să cumpere de la cumnatul său un autoturism marca BMW cu o sumă mai mare cu aproximativ 10.000 euro decât preţul real al maşinii, pentru ca, în schimb, să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar penal aflat pe rolul Curţii de Apel Oradea.

Cei doi fuseseră condamnaţi în primă instanţă la pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie în concurs cu infracţiuni de contrabandă, decizie faţă de care cei doi au declarat apel, care se află şi în prezent pe rolul Curţii de Apel.

Cum tranzacţia auto nu s-a perfectat, Teleptean a pretins de la Cocian şi Halas, câte 20.000 euro, în total 40.000 euro, sumă în schimbul căreia judecătorul să pronunţe o soluţie favorabilă în dosarul celor doi.

"Din totalul sumei pretinse, Halas Mihai i-a remis lui Teleptean suma de 10.000 euro prin intermediul lui Mihai Ioan-Adrian. Ulterior, banii au fost restituiţi, urmând ca, potrivit unei înţelegeri între inculpaţi, toţi banii să fie daţi, prin intermediari, după pronunţarea, în apel, a unei decizii favorabile celor doi", se specifică în comunicat.

Cu "antecedente"

Procesul intentat pe numele magistratului Mircea Puşcaş este al treilea şi se va judeca la Curtea de Apel Cluj. Tot aici, Puşcaş este judecat pentru mărturie mincinoasă într-un dosar în care a fost trimis în faţa instanţei alături de comisar Florian Rob, fostul şef al Poliţiei Rurale Ciumeghiu, arestat pe 17 ianuarie pentru trafic de influenţă. Rob fusese denunţat chiar de informatorul său şi de un alt hoţ, de la care ar fi pretins 1000 euro şi chiar o partidă de sex cu fiica unuia dintre ei, pentru judecătorul Mircea Puşcaş, cel care urma să pronunţe soluţia în dosarul lor.

Totodată, judecătorul are un dosar şi pe rolul Curţii de Apel Timişoara. În cauza respectivă, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi trei infracţiuni de fals în declaraţii, din care una în formă continuată, pentru fapte din 2009 respectiv 2011.

Magistratul este acuzat că, în cursul anului 2009, ca judecător la Tribunalul Bihor, a pretins şi primit 1.500 de euro de la Ştefan Balla, un personaj cunoscut în zona Marghitei, profilat pe comerţ cu cereale, combustibil şi transporturi, care era judecat pentru evaziune fiscală. În schimbul banilor, magistratul i-a promis individului că va interveni pe lângă colegii judecători ca să pronunţe o pedeapsă cu suspendare condiţionată atât la judecata în fond, cât şi în căile de atac.

De asemenea, în cursul anului 2011, Mircea Puşcaş, devenit între timp judecător la Curtea de Apel Oradea, a pretins de la acelaşi Balla, prin intermediul lui Marcel Piştuca, un prieten de-al său din Marghita, 50.000 de euro ca să intervină pe lângă judecători din cadrul Curţii şi să-i determine să-l achite pe afacerist într-o altă cauză în care era judecat pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire.

Citiţi despre "afacerile" penale ale judecătorului Mircea Puşcaş în articolele:

Şpagă pentru libertate: Judecătorul Mircea Puşcaş, destinatarul mitei de la traficanţii de ţigări?

Borfaş în robă: Secretele judecătorului Mircea Puşcaş, dezvăluite de rechizitoriul DNA!

Sentinţă pe sex: Denunţătorul poliţistului Florin Rob este chiar unul dintre foştii săi "ciripitori"!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
gasca
DAR ACESTI INDIVIZI DE CE NU SANT ARESTATI ,MISU CU GASCA DE CORUPTI ,ARE PRIETENI PRIN VARFU POLITIEI , ALTI NU FAC NIMIC SI AI ARESTEAZA ,FURA SI EI SARACI NU AU CE MANCA LA AREST CU EI .,FAC O MICA GRESEALA AI EA PE LOC ARESTATI PANA LA PROCES ,DAR ASTIA SANT LIBERI FAC AFACERI SI PANA LA URMA SCAPA ,UN PROCES CU CAT SE LUNGESTE MAI MULT CU ATAT ARE MAI MARI SANSE SA SCAPE ,
Postat 14 Septembrie 2013, 09:42 de todoran
GGGAATTTTTAA fiecare sa faca ceva sa vada cum aplica ei LEGEA
GATA cu manipularea asta e MOCIRLA LOR INTERNA contrar legii :RAZBUNARE ! NU mai cred in sitemul de STAT nu se face decat o DRAMA pentru romani, se sifoneaza banul public acum inteleg de ce se da SPAGA sa fi in sisitemul public, LEGEA E pentru prosti care cred in ea, noi cetatenii daca nu ne intelegem intre noi vin ei sa ne biciueasca pe noi :))) ASTA E TRAGEDIE , noi platim taxe si impozite ac sa si bata ei spgari JOC de NOI, ce PROMAR, CE POLITIE ca va scot din casa asa aplica ei legea !!!! NU STATI CA PROSTII si priviti ca la fel va face si cu voi, ii platiti sa va BICIUIEASCA , platiti CRIMINALI sa va nenorocesca famililia !
Postat 14 Septembrie 2013, 09:04 de nu stati
orb sa fi
Stau si ma gandesc...astia iau pt ca li se ofera....dar aia care ofera vorba unui postac de mai devreme, cum ar fi micula....de ce stau comozi...doar stie lumea ce porcarii au facut...
Postat 13 Septembrie 2013, 18:22 de dante
rusine
pacat ca in romania la un asemenea nivel sa fie coruptie. iar unii care au bani sa dicteze ce vor in romania. bravo dna. atestati pe toticoruptii si afaceristii
Postat 13 Septembrie 2013, 16:44 de martoru
coruptu
are dreptate domnul todoran la puscarie cu toti
Postat 13 Septembrie 2013, 15:09 de attila
in ce tara traim
Ce tara, ce jeguri de oameni, pusi acolo sa faca treaba pentru tara, pentru dreptate...ei fac tocmai pe dos..inchisoare cu el...cu toti care sunt in aceste procese...multumim DNA
Postat 13 Septembrie 2013, 10:24 de anton
Halal judecator
Bravo celui care a scris un astfel de articol, destul de detaliat si foarte adevarat. Exact asa...cum acest Ponta copistul nr.1 a cerut atunci demisia desi habar nu avea cu ce se mananca...uite acum....el e acolo si face si drege...dar nu care cumva sa plece...Deputatul Ponta nu va vota proiectul promovat de priministrul Ponta, acest om e o minciuna...dublura...Sunteti fericiti ce i ce ati votat USL?
Postat 13 Septembrie 2013, 10:22 de Ionut
radeti
ai uitat teleptean cand duceai tigari an bustean si dadeai bani cu dobanda amprumut ,de la stiube cata dobanda ai luat tu cu popica ,coconul din centru de la cine al ai ,fosta gradinita din str iuliu maniu tot de la stiube ,cladirea din cantemir an care ai birourile de unde o ai ,casa din sanmartin de langa scoala de unde si cum o ai , dar terenul de langa Nobles din felix cum ai pus mana pe el ,si altele cand ati bati job de cineva asteaptate numai la bine.
Postat 12 Septembrie 2013, 21:38 de GABRIELA
radeti
LA RACOARE TELEPTEAN SI GASCA LUI DE EVZIONISTI SI COTRABANDISTI , GUNOI AMPUTIT ,SI ACUM UMBLI SA CORUPI POLITISTI,JUDECATORI SI PROCURORI ,FRAERI CARE STAU DE VORBA CU TINE LA PUSCARIE CU TOTI CORUPTI.
Postat 12 Septembrie 2013, 21:20 de todoran
Recomandare
I-as recomanda d-lui judecator Puscas sa-l traga dupa el si pe colegul si prietenul lui judecatorul Antik Levente tot pentru fapte de coruptie ... si multe, multe altele. Prietenul la nevoie se cunoaste!!
Postat 12 Septembrie 2013, 16:49 de miki ardelean
ORBILOR, DAR CLANUL CIGAN NU IL VEDETI?!
NE INTREBAM CIND DGIPI, DNA SAU CINE E COMPETENT SA DESCHIDA OCHII SI LA CLANUL CIGAN - EA, DANA CIGAN, PRESEDINTA CURTII DE APEL ORADEA, EL, SOTUL EI, IOAN CIGAN, FOST OFITER DE SECURITATE, ACTUALMENTE AVOCAT, PRECUM SI NORA SI FIUL CELOR DOI, AMBII AVOCATI, CARE TRANZACTIONEAZA HOTARIRI CONTRA COST PE BANDA RULANTA LA INSTANTELE BIHORENE! O BUNA PARE SUNT IN FAVOAREA FRATILOR MICULA SI A GRUPULUI DE FIRME "EUROPEAN DRINKS", REPREZENTAT IN INSTANTE DE IOAN CIGAN!! OFSTUL SECURIST S-A LAUDAT UNOR PRIETENI CA A DAT 50.000 DM CA SOTIA LUI SA AJUNGA VICEPRESEDINTE LA CURTEA DE APEL ORADEA. CIT O FI DAT SA FIE "ALEASA" PRESEDINTE?!
Postat 12 Septembrie 2013, 16:13 de mihi ardelean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON