URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2010, 13:26

Judecătorii orădeni nu intră în grevă, dar contestă măsurile Guvernului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Oradea s-a întrunit, vineri, pentru a discuta "starea justiţiei" prin prisma deciziilor clasei politice adoptate începând din toamna trecută, când magistraţii români şi-au suspendat timp de o lună activitatea, până în prezent.

Potrivit unui comunicat de presă al preşedintelui Adunării Generale, judecătorul Cristi Danileţ, magistraţii orădeni au constatat că revendicările de atunci nu au fost satisfăcute, dimpotrivă, situaţia lor este în continuare afectată, iar măsurile de austeritate pe care Guvernul doreşte să le introducă vor crea o nouă criză a statului.

În plus, prin măsurile intenţionate, de reducere a salariilor şi a pensiilor cetăţenilor, sunt afectate statul de drept şi însăşi democraţia, şi aşa fragilă în România, invocarea articolului 53 din Constituţia ţării fiind inacceptabilă", se arată în informarea de presă.

Astfel, judecătorii orădeni au făcut o cerere către preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a sesiza Curtea Constituţională cu privire la pachetul de acte normative propus de Guvern şi au mandatat Consiliul Superior al Magistraturii să îi reprezinte în toate negocierile cu politicienii.

"De asemenea, va fi adresată o solicitare Parlamentului de a nu fi adoptat pachetul de acte normative propus de Guvern", se mai arată în comunicat.

Totodată, dacă starea actuală de lucruri se va "înrăutăţi", magistraţii orădeni sunt decişi să reia protestul suspendat în toamna lui 2009, prin amânarea tuturor cauzelor aflate pe rol.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Justitie corecta si impartiala vrem! Ep. IQ-ul si ghilimelele.
I. In Legea 95/2006, art. 642, cuvântul malpraxis apare intre ghilimele? Art. 642: "(1) b) malpraxisul este eroarea profesionala săvârșită în exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicând răspunderea civila a personalului medical și a furnizorului de produse și servicii medicale, sanitare și farmaceutice. (2) Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse din eroare, care includ și neglijenta, imprudenta sau cunostințe medicale insuficiente în exercitarea profesiunii, prin acte individuale în cadrul procedurilor de prevenție, diagnostic sau tratament. (3) Personalul medical răspunde civil și pentru prejudiciile ce decurg din nerespectarea reglementarilor prezentului titlu privind confidențialitatea, consimțământul informat și obligativitatea acordării asistentei medicale. (4) Personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei și atunci când își depășește limitele competentei, cu excepția cazurilor de urgenta în care nu este disponibil personal medical ce are competenta necesara."
Postat 07 Iunie 2010, 01:21 de stefan
eroarea profesionala
Malpraxisul este definit in art. 642 al legii ca fiind eroarea profesionala savarsita in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii asupra pacientului, implicand raspunderea civila a personalului medical si a furnizorului de produse si servicii medicale, sanitare si farmaceutice.In stabilirea formei de vinovatie cu care actioneaza subiectul, este foarte importanta decelarea intre greseala si eroare. Greseala presupune nerespectarea unor norme de comportament profesional pe care un medic cu aceeasi capacitate profesionala, in aceleasi conditii, le-ar fi respectat. Eroarea este determinata de situatii ca evolutia complicata a unei boli ori simptomatologia atipica, situatii in care orice medic ar fi procedat in aceeasi maniera. Spre deosebire de greseala, eroarea apare in ciuda bunei-credinte si a constiinciozitatii medicului.
Postat 06 Iunie 2010, 20:14 de Malpraxisul
ce judecator are BIHORUL
da stefane peste 7 ani o sa ai raspunsul.......... sunt departajari de divorturi nesolutionate de 20 de anii.............malpraxismul dureaza fiind un domeniu ff stiintific greau de soutionat si de recurs......
Postat 05 Iunie 2010, 16:00 de wow
ce judecator are BIHORUL
mama nu credeam dar vazand m am lamurit as vrea sa vad toti judecatorii din BIHOR sa le vad fetele ar avea curajul sa ne privesca in ochii pe noi cei care ii platim si ne dam viata in mainiile lor sa ne judece...nu o luati ca intimidare e doar o curiozitate, daca asta poate sa fie judecator si eu pot.
Postat 05 Iunie 2010, 15:58 de wow
Justitie corecta si impartiala vrem!
Despre unele cazuri de "malpraxis" din justiția orădeană, ne puteți spune ceva? Mai ales în cazuri, în care se distrug destinele unor copii?
Postat 05 Iunie 2010, 14:03 de stefan
la munca putori inculte!
Treceti la munca putorilor, nu va e rusine ca amanati zi de zi, luna de luna cauzele de pe rol, dati solutii aiuritoare, luati spagi cu nesimtire, acum voi va declarati nemultumiti, la salariile nesimtite pe care, nemeritat, le primiti? Rusine magistratilor, categorie a intelectualilor din Romania cu cea mai putina scoala dar mult tupeu! Sa va ia d. racu!
Postat 04 Iunie 2010, 21:33 de justitiabil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON