URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2011, 12:07

Judecătoarea Elena Pop Blaga şi procurorul Adrian Iancu au fost eliberaţi din funcţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretele privind eliberarea din funcţie a zece magistraţi din ţară, opt dintre aceştia solicitând pensionarea. Între aceştia se regăsesc şi doi magistraţi bihoreni, judecătoarea Elena Pop Blaga şi procurorul Adrian Iancu.

Procurorul Adrian Iancu a fost şef al Secţiei de Urmărire penală din cadrul Parchetului Bihor iar Elena Pop Blaga (foto) judecător în cadrul Secţiei Civile a Tribunalului Bihor, cu o carieră profesională pusă sub semnul întrebării în ultimii ani.

În 2002, Blaga a fost arestată în urma unui controversat flagrant de luare de mită organizat de procurorii DNA Oradea. Judecătoarea a fost denunţată atunci de un expert tehnic, Corneliu Huplea, care susţinea că femeia i-ar fi cerut 10.000 lei pentru a aproba un decont supraevaluat al unei expertize într-un dosar de faliment.

Judecătoarea a negat de la început acuzaţiile, declaraţiile fiind susţinute şi de lipsa probelor, deoarece, în urma flagrantului, pe mâinile femeii nu au fost descoperite urme fluorescente şi nici nu a fost acasă în momentul în care expertul a lăsat banii în locuinţă.

Elena Pop Blaga a fost totuşi arestată şi trimisă în judecată, însă trei ani mai târziu, în 2005, a fost exonerată şi repusă în drepturi, moment în care ea a dat Statul român în judecată şi a solicitat despăgubiri pentru arestarea sa ilegală şi "relele tratamente la care a fost supusă in timpul arestului preventiv".

În urma procesului, Elena Pop Blaga a obţinut daune morale în valoare de 10.000 de euro dar şi plata retroactivă a drepturilor salariale pe care le-a pierdut până la finalizarea procesului de corupţie.

Pe de altă parte, preşedintele Băsescu a mai semnat decretele pentru Ovidiu Horia Popescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, Corneliu Maria, judecător la Curtea de Apel Craiova, Eujen Jeler, judecător la Tribunalul Cluj, Camelia Maria Găburoi, judecător la Tribunal Gorj, Dorina Stoichin, judecător la Curtea de Apel Bucuresti şi pentru Vasilica Enescu, procuror şef al Serviciului de studii, resurse umane şi perfecţionare profesională din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Toţi aceştia au cerut pensionarea, având în vedere că modul de calcul al pensiei a fost modificat, pe viitor fiind stabilită în funcţie de contribuţii, deci mai mică decât până acum.

De asemenea, Băsescu a semnat decretul privind eliberarea din funcţie a lui Cristian Dan Popovici, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, care şi-a dat demisia din magistratură, şi pentru judecătorul Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj, şi el demisionar, fiind judecat pentru corupţie. Aceştia vor fi eliberaţi din funcţie odată cu publicarea decretelor în Monitorul Oficial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
afemeiatul
Un pervers Brasovean a venit la Oradea cu amanta sa faca reguli,si ambitii acest ordinar ,excroc,corupt ,parvenit de Buftea,este acum pensionar,sa nu-i ajunga mana la cur in toata viata scurta pe care o are,traiasca nemuritorul,sa mori IANCU ADRIAN,in chinuri groaznice si in iad,sa te ia dracu in tara lui
Postat 09 Decembrie 2011, 21:26 de IANCU PERVERSUL
dar pe fiica sa din functia de EUROparlamentar si NOTAR
la cata mita au incasat astea se regsesc in propietatiile imobiliare si ceasuri de 10.000 de euro, asa va trebuie inghitit kkkaakkka de la TRAIAN BASESCU, elena basescu si a tras o casa in franta la 800.000 de euro, de ce nu scrieti sa vada poporul cat de instarit e neamul BASESCU din mita si spaga.PRAFFFF in ochii fraierilor de romani.
Postat 09 Decembrie 2011, 12:37 de anka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON