URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Ianuarie 2015, 19:50

Je suis Charlie: Jurnalişti orădeni împotriva masacrului din Franţa (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O mână de jurnalişti orădeni şi-au dat întâlnire, joi seară, la statuia lui Mihai Viteazul, în Piaţa Unirii, în semn de solidaritate faţă de jurnaliştii ucişi în masacrul comis la redacţia săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, din care 10 jurnalişti.

Întâlnirea s-a desfăşurat la iniţiativa ziaristei Otilia Şandor, de la Jurnal bihorean, şi a reunit jurnalişti de la Bihorştiri, Bihari Naplo, Vocea Transilvaniei şi Realitatea TV.

Comentând ultimele ştiri din legate de subiect şi exprimându-şi revolta în legătură cu cele întâmplate, participanţii au spus că s-au strâns din solidaritate faţă de rudele şi apropiaţii celor din redacţia Charlie Hebdo. Ei povesteau că o asemenea tragedie i se poate întâmpla oricui, indiferent de profesie, dar în special ziariştilor, care "sunt zilnic expuşi" la pericole.

Manifestanţii au adus cu ei şi coli albe, A4, pe al căror fundal negru scria cu alb "Je suis Charlie", la fel ca pe afişele de solidarizare expuse în mesaje publice de jurnalişti din toată lumea, şi au aprins lumânări în memoria celor dispăruţi, după care au ponit spre Parcul Traian. Aici, la intrarea în sediul Poliţiei Bihor, au depus două lumânări, în memoria poliţiştilor francezi omorâţi în atacul armat de miercuri.

Franţa este în doliu naţional timp de 3 zile, iar sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a manifesta împotriva evenimentelor de miercuri, când 12 persoane au murit, iar alte 11 au fost rănite. Şapte persoane au fost arestate preventiv de autorităţile franceze în acest caz, însă principalii atacatori, Cherif şi Said Kouachi, nu au fost încă prinşi de poliţişti.

Se pare că cei doi au fost reperaţi joi seară în Aisne, în nordul Franţei, unde autorităţile franceze au instituit nivelul maxim de alertă. Presupusul lor complice, Hamyd Mourad, 18 ani, s-a predat poliţiei la Charleville-Mézières, în nord-estul Franţei, "după ce şi-a văzut numele circulând pe reţelele de socializare".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
ganditi
"Ei povesteau că o asemenea tragedie i se poate întâmpla oricui, indiferent de profesie, dar în special ziariştilor, care "sunt zilnic expuşi" la pericole" Circula o vorba buna si anume: "inainte de a deschide gura vezi daca e pornit creierul". Nu pot spune decat un singur lucru. Si-au cerut-o. RIP
Postat 09 Ianuarie 2015, 09:50 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON