URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Februarie 2017, 10:50

Jandarmul care s-a sinucis după ce a provocat un accident a mai avut probleme cu legea: A fost anchetat pentru că a bătut un minor!

Jandarmul care s-a sinucis după ce a provocat un accident a mai avut probleme cu legea: A fost anchetat pentru că a bătut un minor! sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ioan Mircea Bunta, jandarmul în vârstă de 28 de ani care s-a sinucis marţi seară, după ce a provocat un accident rutier, băut la volan fiind, a mai avut probleme cu legea.

BIHOREANUL a aflat că jandarmul a mai fost anchetat de procurorii Parchetului Militar după ce ar fi bătut un minor, ai cărui părinţi l-au şi dat în judecată pe Bunta, cerându-i daune morale.

Se pare că bătaia a avut loc în 2014, în curtea Palatului Baroc, clădire ce găzduia expoziţia "Aurul şi argintul dacic al României". Bunta se afla în misiune, pentru paza şi protecţia exponatelor, când a prins un grup de adolescenţi care au sărit gardul Palatului. Pe unul dintre ei, jandarmul l-ar fi bătut.

"A fost o anchetă a Parchetului Militar, dar dosarul a fost clasat", a declarat colonelul Petru Lung, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, vineri, pentru BIHOREANUL.

Totuşi, părinţii minorului bătut au decis să deschidă un proces la Judecătoria Oradea, cerând daune morale pentru bătaia luată de copilul lor. În faţa judecătorilor, minorul ar fi spus că a primit o lovitură cu pumnul în zona frunţii, cu piciorul în zona toracelui şi în genunchiul de la piciorul drept. Procesul este pe rolul Tribunalului Bihor, după ca Judecătoria Oradea a pronunţat deja soluţia în caz, obligându-l pe jandarm la plata a 770,60 lei cu titlu de despăgubiri şi suma de 500 lei cheltuieli de judecată în favoarea reclamanţilor săi.

Originar din Zalău, jandarmul era fiul unui fost inspector şcolar de limba engleză din acest oraş, Ioan Bunta. Absolvent de şcoală militară, dar şi al Facultăţii de Protecţia Mediului din Oradea, Bunta era necăsătorit.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
???
Psihologii institutiei???
Postat 24 Februarie 2017, 13:36 de Tinas
De ce nu ma mir?
Conform APADOR CH doar cateva procente, sub 10%, din abuzurile comise asupra civililor de catre politisti si/sau jandarmi sunt trimise de procurori in instanta. Restul sunt clasate, cu refrenul cele sesizate nu se confirma. Altfel stau lucrurile cand cauzele ajung la CEDO. Statul roman pierde in peste 90% din cazuri. Necazul este ca daunele nu sunt platite de purtatorii de pulane, sunt platite de populime. Cu alte cuvinte si f*t*ti si cu banii luati!
Postat 24 Februarie 2017, 13:07 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON