URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Mai 2012, 10:22

Jaf la o casă de schimb valutar pe Bulevardul Dacia: O femeie a atacat casiera cu un cuţit (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O orădeancă de 55 ani a încercat să jefuiască, vineri dimineaţă, în jurul orei 9, casa de schimb valutar Anthorichi de pe Bulevardul Dacia. Femeia a pândit momentul în care angajata firmei a ieşit să schimbe preţurile de pe afiş şi a intrat în casa de schimb valutar cu intenţia de a fura banii din casieria rămasă nesupravegheată.

Femeia, Aurica Ivan, a fost văzută, însă, de casieră, care a încercat să o oprească. Vrând să scape, hoaţa a lovit-o cu un cuţit şi a rănit-o, după care a fugit. În îmbrânceli, şi atacatoarea a fost rănită.

Victima a declanşat butonul de alarmă şi a fost ajutată de un trecător, care a şi sunat la 112 şi a prins-o pe agresoare. Martoră la prinderea femeii a fost vânzătoarea unui ABC care s-a declarat revoltată de nepăsarea taximetriştilor aflaţi în zonă şi care nu au intervenit pentru a ajuta casieriţa rănită.

"Eu am auzit strigăte, dar nu am ştiut ce se întâmplă. Uşa de la casa de schimb era închisă şi în prima fază nu au intrat să văd dacă de acolo se aude. S-a făcut un moment linişte, apoi am auzit din nou ţipete şi am ieşit din magazin. Era tânăra din casa de schimb care ţinea o femeie şi striga. Ambele erau pline de sânge. Atacatoarea a fugit iar eu am tot strigat la taximetrişti, să ne ajute. Niciunul nu a intervenit", spune revoltată femeia.

Potrivit martorei, norocul casieriţei a fost că un pieton care a văzut scena de pe cealaltă parte a bulevardului, i-a sărit în ajutor şi a prins-o pe agresoare. "A prins-o pe femeie şi a sunat la Poliţie. Săraca fată, era în stare de şoc. Repeta într-una, să nu o scape, că are bani în poşetă", a mai povestit martora.

Poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi ai Poliţiei Municipiului Oradea se află în prezent la locul jafului pentru cercetări. În poşeta Auricăi Ivan au fost găsiţi 1700 lei, pe care aceasta a apucat să-i fure înainte să fie prinsă.

Şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur, a declarat pentru BIHOREANUL că ambele femei sunt rănite şi sunt tratate de un echipaj medical de urgenţă, urmând ca, după ce starea medicală îi va permite, orădeanca acuzată de tâlhărie să fie condusă la sediul Poliţiei Oradea pentru audieri. "Deocamdată nu se cunoaşte motivul jafului", a declarat şeful Poliţiei Bihor.

Cele două femei au primit îngrijiri de la un echipaj al Ambulanţei. "Pe agresoare am dus-o la spital. Avea o plagă destul de lungă în palmă, la mâna stângă, de vreo 5 centimetri, care trebuia suturată. Casieriţa avea o împunsătură de cuţit mică, tot în mâna stângă, de nici un centimetru, şi zgârieturi pe gât. Aceasta a refuzat să fie transportată la spital", a declarat pentru BIHOREANUL dr. Emil Boţcău, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
motivul atacului
Curat murdar! Eu nu cred ca atacatoarea era motivata de obtinerea de bani in acest mod. Cred ca intentionase sa isi cumpere un pachet de biscuiti. Dar a gresit magazinul. Credea ca se afla intr-un magazin cu autoservire.
Postat 12 Mai 2012, 10:26 de Mircea
legea e pentru prosty care platesc taxe si impozite nu si pentru PDL, ei culeg .
daca asa a fost DRESATA de PARTID ce mai vreti , in PDL orice se poate intampla din randul membrilor, nu au lege sunt de speriat
Postat 11 Mai 2012, 14:33 de asa e dresat PDL
cand FURI sa furi de la HOTII nu de la LEGE !
hotii ar trebui sa se reorienteze spre cei care dau TUNURI politice ca sincer mai salveaza tara de ei :))) hotul de hot fuge :)) ati auzit vreodata ca un politicoian hot sa fie FURAT , niciodata :))) prosty rau sunt unii, furati de la cei care nu au banii FISCALIZATI nu i pot RECLAMA ca FURT , nu exista LEGAL.in concluzie daca tot va paste placerea hotiei furati de la HOTII
Postat 11 Mai 2012, 13:56 de si prosta rau
eu stiu de ce
FEMEIA,AURICA IVAN,AVEA 199600 EURO SI VOIA SA-SI CUMPERE MASERATTI SI-I MAI TREBUIAU 400 DE EURO SA-SI IMPLINEASCA VISUL.ASTA-I MOTIVUL JAFULUI .
Postat 11 Mai 2012, 13:46 de TAXI
:)))
POCAITA IVAN, VOTANTA pdl SI RUDA CU NESPALATA TARANCA-TIGANCA SI PROXENETA. ORALISTA DE SOFERI DE TIR DE PE BORSULUI, deriecichei. CINE SE ASEAMANA SE ADUNA, VOTATI pdl CEI MAI MARI INFRACORI DIN ROMANIA :)))
Postat 11 Mai 2012, 13:42 de Pilosul
organul cauta locul potrivit
Taximetristii nu au intervenit pentru ca erau pe o mana cu hoata si o asteptau cu banii ca sa fuga! Politia nu intelege "motivul jafului" asa ca urmeaza sa elibereze agresoarea si sa amendeze casiera pentru ca a chemat nejustificat Politia in timpul pauzei de masa.
Postat 11 Mai 2012, 12:16 de comisar rex
plagiat
a invatat de la ministru invatamantului cum sa plagieze,a plagiat pe alti talhari,doar ca nu a crezut ca e asa greu,singura nu stia ea saraca sa faca planul de jaf,doar a plagiat!!!!!!!!!
Postat 11 Mai 2012, 11:12 de asasa
Nu se cunoaste motivul?
Saracia... chinul de supravietuire... ce altceva...
Postat 11 Mai 2012, 10:46 de az
hmmm
Hmmm, oare care era motivul atacului? Hmmm... cred ca ramane un mister Lol!
Postat 11 Mai 2012, 10:45 de Observer
money, money
CRED CA AVEA NEVOIE DE BANI :p
Postat 11 Mai 2012, 10:40 de adrian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON