URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Mai 2010, 17:12

ITM, fruntaş la amenzile aplicate firmelor bihorene

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Analiza activităţii pe primele patru luni ale anului în curs a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor relevă că angajaţii instituţiei au efectuat în intervalul ianuarie - aprilie 2010 controale în 2.228 de unităţi, încheind 2.616 procese-verbale de sancţiune.

Din acest număr, 562 au fost amenzi, în acest fel salariaţii ITM oferind bugetului de stat peste 2 milioane de lei.

Principalele motive pentru care inspectorii ITM au sancţionat unităţile controlate se numără neîncheierea contractelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor privind foile colective de prezenţă, repausul săptămânal şi munca suplimentară, neîntocmirea regulamentelor interne şi a fişelor postului, neachitarea la timp a drepturilor salariale ale angajaţilor şi nerespectarea prevederilor legale privind munca prestată noaptea şi în zilele de sărbătoare legală.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii miercuri de conducerea ITM Bihor, între lunile ianuarie şi aprilie numărul contractelor de muncă desfăcute a fost de 22.921, în timp ce numărul contractelor de muncă încheiate a fost de 17.949.

Situaţia, conform datelor ITM, se înrăutăţeşte de la o lună la alta. Astfel, comparativ cu luna martie, pe parcursul lunii aprilie numărul contractelor individuale de muncă nou înregistrate la ITM Bihor a crescut cu 9,13%, dar tot în luna aprilie au fost desfăcute cu 13,17% mai multe contracte de muncă decât în luna martie.

Toate aceste cifre, seci în sine, arată o scădere continuă a ocupării forţei de muncă, o creştere continuă şi accelerată a şomajului, dar şi a amenzilor pe care ITM le aplică tot mai puţinelor firme din judeţ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
lucrati nu amendati
Asta da mentalitate ! si se mai si lauda. Toti functionarii de acolo ar trebui sa isi administreze prima data propriile firme si sa fie supusi la aceleasi birocratii la care ei ii supun pe altii. Dupa aceea sa ii vad. Inteleg sa amendezi munca la negru sau lipsa oricarui element de protectie a muncii dar sa dai amenzi doar asa de dragul de a amenda... hai ca nu suntem toti copii prosti si ne dam seama ba chiar stim ca ... asa e filmul.
Postat 13 Mai 2010, 07:50 de Cristi
itm bihor
DAR CUM SA NU ISI FACA PLANUL DOAR E ACOLO UN ,,COMPETENT,, CARPACIU CARE ARE EXPERIENTA PE LEGISLATIE DOAR VINE DIN DISTRIBUTIA DE KETHC-UP SI DE LA VANZAREA DE SPRAIURI SI ALTE CELE DIN PIATA CUM SA NU ITI FACI PLANUL CU ASTFEL DE DE MESERIASI PE CARE II MANIPULEAZA PESEDEII DE LA ITM BIHOR
Postat 12 Mai 2010, 21:22 de dan
www.obiectia.blogspot.com
asta e gandirea romaneasca.. sa jupoaie cat mai mult. pur si simplu, faptul ca arunca cu amenzi a ajuns sa fie o virtute.
Postat 12 Mai 2010, 20:30 de polo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON