URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2016, 17:08

ITM Bihor: Verificaţi agenţiile care vă trimit la muncă în străinătate!

ITM Bihor: Verificaţi agenţiile care vă trimit la muncă în străinătate! (foto: jurnalmm.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Având în vedere numărul mare de români înşelaţi de unele agenţii de plasare a forţei de muncă în străinătate, ITM Bihor le recomandă cetăţenilor să verifice în prealabil legitimitatea acestora.

"În activitatea de control desfăşurată au fost identificate situaţii de nerespectare a promisiunii de angajare în străinătate, dar care exced limitelor de competenţă ale Inspecţiei Muncii", se arată într-o informare a ITM Bihor.

Pentru o informare corectă, bihorenii sunt încurajaţi să consulte lista agenţilor de ocupare a forţei de muncă înregistraţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor (www.itmbihor.ro). De asemenea, aceştia sunt sfătuiţi să consulte ghidul lucrătorului român în statele membre UE, unde se regăsesc informaţii privind piaţa muncii şi informaţii privind adaptarea şi integrarea în ţara gazdă. Informaţiile sunt publicate la secţiunea "Ghiduri" pe site-ul www.inspectiamuncii.ro.

Pe acelaşi portal, însă la secţiunea "Noutăţi", cei interesaţi pot găsi informaţii despre intermedierea şi plasarea forţei de muncă în străinătate, unde există publicat un "Avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenţilor de plasare a forţei de muncă".

Din analiza cazurilor de înşelăciune din evidenţele Inspecţiei Muncii, unul dintre segmentele cele mai vulnerabile provine din mediul rural, unde nu se cunosc informaţiile minimale cu privire la condiţiile în care românii îşi pot găsi, legal, un loc de muncă în străinătate.

"În acest sens, pentru diseminarea eficientă a informaţiilor privind intermedierea şi plasarea forţei de muncă în străinătate ne propunem ca acest subiect să fie prezentat în Colegiul Prefectural în vederea realizării acţiunii de informare cu sprijinul cu autorităţilor publice centrale şi locale. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor solicită şi pe această cale primăriilor din judeţ să afişeze în loc public şi vizibil informaţiile din secţiunea Noutăţi "avertisment privind munca în străinătate prin intermediul agenţilor de plasare a forţei de muncă"", se mai precizează în informarea ITM Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mic la sfat, mare la stat.
De când şi-a dat demisia din PSD, piticul suferă de priapism. În acest sens „diseminează EFICIENT informaţia”. Intermedierea şi plasarea ne arată preocupările lucrative şi intelectuale ale personajului anonim ce ţin mai mult de activităţile interlopilor chinuiţi de efectele pastilelor albastre. „Mânuirea” limbii din Komunikat vine pe fondul omisiunii personajului de pe listele PNL ca urmare a „activităţilor de control desfăşurate care exced limitelor de competenţă ale Inspecţiei Muncii".
Postat 18 Aprilie 2016, 13:28 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON