URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2010, 20:00

Italianul care voia să ţepuiască FC Bihor a luat un glonţ în cap!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Giuseppe Criniti, italianul cu alură de dur, care s-a oferit în octombrie anul trecut să plătească cash 10 milioane de euro pe echipa FC Bihor şi pe stadion, şi să investească alte 20 milioane de euro în următorii cinci ani, a fost asasinat la Roma.

Ultima vizită, la iubită

Conform presei italiene, aşa-zisul investitor a murit vineri seară într-un spital din Roma după ce în noaptea de joi spre vineri, fusese împuşcat în cap pe o stradă din cartierul rezidenţial Infernetto din Roma, aproape de locuinţa fostei sale logodnice, pe care o vizitase.

"În urma mărturiilor luate de poliţişti, după ce şi-a lăsat fosta iubită acasă, Criniti a fost prins într-o ambuscadă aproape de casa acesteia. El a fost oprit de doi asasini, unul aflându-se pe un scuter şi altul într-o maşină. Unul dintre ei a scos brusc pistolul şi l-a împuşcat în cap", a scris vineri cotidianul italian La Repubblica în ediţia electronică.

Conform presei italiene, Criniti a avut numeroase antecedente penale fiind acuzat de-a lungul timpului inclusiv de conspiraţie, dar trăia oficial din lucrări de construcţii şi investiţii imobiliare. "În caz nu se exclude posibilitatea unei reglări de conturi, dar nici o pistă pasională", mai notează La Repubblica.

BIHOREANUL a aflat că Interpolul verifică inclusiv ipoteza că italianul ar fost executat ca urmare a unor afaceri murdare făcute în perioada cât a stat în România şi caută informaţii despre trecutul acestuia.

În vârstă de 41 de ani, Giuseppe Criniti a fost găsit zăcând într-o baltă de sânge de un locuitor al zonei care ieşise să-şi plimbe câinele. Italianul a fost transportat la spitalul San Camillo din Roma, unde a şi decedat vineri în jurul orei 18. Ancheta a scos la iveală faptul că bărbatul fusese împuşcat cu un pistol de calibru 7,65.

Trecut pătat

Antreprenorul italian a fost preşedintele a două cluburi de fotbal: Morrodoro din oraşul Teramo şi Sorianese din Viterbo, ambele falimentate.

Potrivit presei italiene, Criniti ducea o viaţă de lux şi conducea un Ferrari de culoare albă. În 2009, împreună cu alţi afacerişti italieni, printre care şi fratele său Antonio, fost jucător de fotbal, participase la o licitaţie pentru a cumpăra clubul Messina, oferind 140.000 de euro.

La Repubblica mai scrie că Giuseppe Criniti a fost arestat în anul 2000 în cadrul operaţiunii numite de poliţiştii italieni "Brancaleone". Criniti a ajuns în cătuşe alături de alte 41 de persoane, pentru trafic de cocaină.

Cu ţeapa la FC Bihor

Giuseppe Criniti s-a înfiinţat anul trecut la Oradea recomandat de un alt personaj controversat, observatorul Federaţiei Române de Fotbal, Romică Paşcu.

Italianul s-a oferit să cumpere clubul FC Bihor, aflat la acea dată într-o jenă financiară, şi a purtat discuţii cu primarul Ilie Bolojan şi preşedintele Consiliului Judeţean, prezentând un extras de cont vechi de două luni, neştampilat şi nesemnat, pe care scria că are pe numele său 23,5 milioane de euro la banca "La Caixa" din Catalunia, Spania. Investitorul a motivat, ca unor neaveniţi, că actul nu este autentificat fiindcă a fost scos prin internet-banking. De parcă nu ar fi putut solicita altul pe loc!

BIHOREANUL a avertizat încă de la acea dată că povestea aşa-zisului investitor nu stă în picioare, dezvăluind că italianul făcuse oferte similare şi altor cluburi din ţară, unde a promis că va aduce fotbalişti care de fapt s-au retras din viaţa sportivă. Mai mult, înainte de a veni la Oradea adus de Paşcu, Criniti, omul care se dădea milionar în euro, plecase de la divizionara B Tricolorul Breaza, lăsând la hotel facturi neplătite de peste 45 milioane de lei.

După negocieri prelungite în care a pus în repetate rânduri presiune pe autorităţile locale ca să îi cedeze clubul, italianul, însoţit de staff-ul său, s-a făcut nevăzut, lăsând în urmă, şi la Hotel Continental din Oradea facturi neachitate de 3.000 de euro.

Giuseppe Criniti a intrat ulterior într-un con de umbră, ajungând în vizorul presei doar în februarie 2010 când a ameninţat-o cu procesul pe Simona Senzual, modelul favorit al tabloidelor bucureştene, care a dezvăluit pe Facebook că ar avea o idilă cu italianul, lucru catalogat neadevărat de afacerist.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Criniti ne credea cretini"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON