URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2012, 10:45

Italianul care a împuşcat un orădean în plină stradă şi-a recunoscut fapta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zappa Aldisio Andreea, italianul care a împuşcat mortal un orădean de 35 de ani, marţi dimineaţă, pe strada Aluminei, chiar în faţa blocului în care victima locuia, a fost prins cu rapiditate de poliţiştii bihoreni.

"Un martor ocular a reţinut o parte din numărul de înmatriculare a maşinii cu care a plecat agresorul. A fost dată alarma în întreg judeţul, iar agresorul a fost prins de o patrulă rurală a Poliţiei, în Tinca", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Poliţiei bihorene, comisarul-şef Adrian Bucur.

Italianul, care are o firmă de comerţ cu material lemnos şi materiale de construcţii în Arad, şi-a recunoscut fapta în faţa poliţiştilor din Tinca şi le-a spus poliţiştilor modul în care s-a petrecut crima.

"A venit la Oradea cu intenţia de a-şi recupera datoria de la victimă. L-a aşteptat pe orădean în faţa blocului, iar în momentul în care acesta a ieşit din scară, a coborât din maşină cu intenţia de a discuta cu el. I-a cerut să-i returneze datoria, dar orădeanul a început să râdă de el. Între cei doi a avut loc un schimb de replici, iar italianul a mers la maşină, strigând că se va răzbuna. A scos din maşină arma şi a tras de mai multe ori", a mai spus Bucur.

Agresorul este cercetat acum pentru omor premeditat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit unor surse judiciare, orădeanul Nemes Attila a fost împuşcat cu o armă de vânătoare, pe care agresorul a luat-o de la concubina lui. Pentru a o putea folosi mai uşor, italianul a tăiat ţeava puştii. Crima s-a petrecut marţi dimineaţă, în jurul orei 8.20, pe strada Aluminei din Oradea. Se pare că orădeanul era căsătorit şi are doi copii.

Citeşte despre execuţia în stil mafiot petrecută în Oradea în articolul: Bărbat de 35 de ani împuşcat în cap, în plină stradă, în Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
curatenie la procuratura
daca si unii sau cel putin unul dintre domnii procurori fac trafic de influenta la baroul Bihor( cel cu amanta de la SANTANDREI),cine sa mai aplice legea? judecatorii dau sentinte dupa prietenii,obligatii,interese.DNA-ul se aude?
Postat 09 Martie 2012, 18:22 de aurel
Dar nimeni nu spune ca mortul era un proxenet fara scrupule????
Saraccuuuuu..... Saracuuuuu morrrtttttt........................ Sa nu-i dea Dumnezeu odihna nici in mormit acelui ordinar de proxenet!!!!! Nimeni nu spune ca Attila bacsi era proxenet si isi intretinea familia, nevasta si baiantul, si de pe urma prostitutiei care se practica la night-clubul domniei sale!!!!! Nimeni nu spune, chiar daca multi stiu asta, ca era intr-o vesnica cautare de fraieri de la care sa mai ciupeasca un pic!!!! Ii placeau italienii pt ca de la ei putea fura destul!!!! Astazi de la unul, maine de la altul. important era sa cunoasca cit mai multi, pt ca asta-i asigura furaciuni le nesfirsit!!!! Iar frate-sau apare la protv sa spuna ca el nu stie ca fratele lui sa fi avut vreo datorie!!!! Nu stia pe naiba!!!! Asa sa vada lumina zilei de maine-dupa cit adevar a spun in fata camerelor de filmat!!!!! Si-a primit ce si-a meritat!!!! Un astfel de om nu merita sa fie plins de nimeni!!!!
Postat 29 Februarie 2012, 16:09 de noi
pt anca
Anca draga du-te si trateaza -te la un ospiciu.Esti distrusa.Am mai citit niste comentarii din partea ta,si am impresia ca esti o frustrata.Habar nu ai ce e viata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 29 Februarie 2012, 11:12 de una
platii catre popor , asa se analizeaza valoarea sociala a unui un OM/parazit social.
nici macar nu trebui ca tu sa ucizi o face natura si natural de aceea exista NATURA ca sa te INGROAPE, nu e nevoie de arma ca sa ucizi va ucide sisitemul zi de zi cu apa nepotabila ca sa va DOFTORICESCA medici :)))) , traiesc incurabili care nu produc hemoglobina suficienta ca sa va donati viata, sangele :)))) ce aveti cu un OM care se apara de in ESCROC fara bun simt care nu are respect si cauta fraieri, cu ce e mai valoros MORTUL, stati sa vedem si cata evaziune si datorii catre POPOR are :))) practic NATURA a echilibrat balanta, parerea mea .
Postat 29 Februarie 2012, 08:54 de evaziune
felicitari cu multe aplauze ! am invatat de la el ce inseamna sa fi OM si nu un banal animal dresat
inca italianul a reactionat cu demnitate fara cadavru nu exista CRIMA :))))) voi nu apreciati sinceritatea voi apreciati minciuna si crima ascunsa :))) ca sa vedeti cati prosti se bucura de minciuna, cati morti avem noi NEINGROPATI? FRAIERIIIII sunteti si carpe dresate de sistem, sunt o gramada de mortii neingropati-CRIME .ITALIANUL este curajos si neinfricat.
Postat 29 Februarie 2012, 08:41 de ANKA
felicitari cu multe aplauze ! am invatat de la el ce inseamna sa fi OM si nu un banal animal dresat
mai scumpa ca viata nu esti nimic pe lume , vre banii munceste i nu i fura.PUNCT.Si ce daca avea un copil de 4 ani mortul cine iti da dreptul sa furi si sa l batjocoresti pe OM? CUm familia nu stie din ce banii MANANCA , noi avem o problema suntem bolnavi mancam si ce FURAM?
Postat 29 Februarie 2012, 08:38 de ANKA
felicitari cu multe aplauze ! am invatat de la el ce inseamna sa fi OM si nu un banal animal dresat
felicitari, Italianul are ce romanul nu va avea niciodata :curajul de a si infrunta viata cu demnitate, bravoo un om care isi pretuieste munca nu o lasa escrocilor , felicitari! daca sunteti la zoo e treaba voastra ma furi platesti cu viata , fac ceva pe banii.
Postat 29 Februarie 2012, 08:36 de ANKA
BINE I-A FACUT!!!!
Bine i-a facut nesimtitului!!!!! Sa mai fure de-acum incolo nemernicul!!!! Voi chiar nu stiti si nu va dati seama citi nemernici excroci fac acest lucru. I-au bani sau marfuri pe care nu le mai platesc in vecii vecilor. Iar tu pagubitul..... poti sa-ti pui streangul la git de disperare ca nici dracu nu se uita latine si nu-ti intindeo mina de ajutor, iar excrocul se lafaie in banii care-ti datoreaza, se plimba cu masini-de-masini, iese la restaurant cu prietenii si se da mare. Acestia sunt oamenii de afaceri!!!!! De s-ar gasit un italian cu pusca de vinatoare la iesirea din fiecare scare de bloc unde \\"traiesc bine-mersi\\" excrociii!!!!! Si de i-ar impusc pe toti intre ochii!!!!!
Postat 28 Februarie 2012, 19:43 de eu
parere are dreptate
"parere" are dreptate. Dreptatea facuta cu mana fiecaruia va aparea tot mai des la noi daca justitia romana ia la rost pe cei care au dat un bilet la ordin sau o fila cec si nu pe cei care nu au mai platit-o. Si veti vedea ca victime vor fi incet, incet si judecatori si procurori sau politisti care au judecat stramb.
Postat 28 Februarie 2012, 19:35 de oradeanu
Trist
Trist :(. Voi sunteti pe partea italianului? Sa vina strainul sa ne impusca in casele noastre, vi se pare corect? Italieni ne fura pe noi asta n-ati observat. Noi lucram pt ei pentru un ban de nimic zi si nopte, bat joc de noi. Vai de capul nostru si ne miram unde suntem. Daca ar fi inver un roman in itali, ce scandal granduos ar fi? Ha...? Bravo, romanul era dtornic italianului, bine a facut ca a murit. Si voi vorbiti despre patriotism? Traiasca ceva... :(
Postat 28 Februarie 2012, 18:01 de Trist
Victima nu era fost valutist?
Am vazut poza victimei pe site-ul Adevarului. Chiar n-as vrea sa gresesc, dar mi se pare fatza lui asemanatoare cu a unui fost valutist.
Postat 28 Februarie 2012, 13:51 de nume
Din pacate justitia ii apara pe infractorii care fac bani din diferite activitati
Un infractor cu bani sau influenta isi gaseste sprijin la judecatorii (si la politisti si unii procurori) in Oradea. Pana cand judecatorii din Oradea vor da solutii in favoarea infractorilor cu bani, ne putem astepta si la cazuri in care pagubitii isi fac singuri dreptate.
Postat 28 Februarie 2012, 13:20 de dinu
Daca era justitei in Oradea-Romania
isi risca italianul viata pentru bani, Daca ar fi avut sansa sa isi recupereze banii prin justitie, ii putea rade un datorinic in fata? Asa se intimpla cand justitia nu functioneaza, oamenii ajung sa isi faca dreptate singuri!
Postat 28 Februarie 2012, 13:13 de Roman Suparat
parere
Stiti de ce a ras , pentru ca in Oradea toata lume e obisnuita sa nu-si plateasca datoriile , deoarece daca sunt dati in judecata , judecatorii ii scapa pe datornici , si astfel nu au frica. A inceput lumea sa-si faca dreptate singura, deoarece in judecata te trezesti ca instanta nu te lasa sa iti recuperezi banii dati imprumut , iar datornicii iti rad in nas. Legea ii protejeaza pe inculpati si pe datornici ( vezi legea insolventei ) .
Postat 28 Februarie 2012, 13:08 de parere
Toti prostii comenteaza
Eu ma tot intreb cum pwula mea s-au adunat atatia idioti aici sa comenteze? Vai de c u ru vostr, daca ati fi vazut faza "live" va mai tineau ouale sa comentati aici retardatilor?
Postat 28 Februarie 2012, 13:07 de Deutschland
perechi de picioare platite !!
ia priviti cate perechi de picioare sunt platite pentru o crima:)))) astia da banii aruncati in vant si orfanii mor de foame , vedeti daca nu se fac crime de unde sa stim cati figureaza pe statul de plata noi ii platim oricum :)) ce mica e lumea si cati fraieri in ea ! ACI sunt banii vostri si copii la cimitir ca nu sunt medicamente maxim 4 persoane ce atatia!!!!! ce naiba invie mortul daca sunt 20 de oamenii acolo!!!
Postat 28 Februarie 2012, 12:24 de ia uite cate
politia rade , in final decide fiecare cum poate
sunt o gramada asa in afacerii iti cer ajutor te mai lungesc si pe urma rad cati nu dau bani fara acte ca sunt prieteni de cati ani si pe urma trec ani si nu le mai dau si care are familie renunta care nu isi face dreptate pe politie nu i intereseaza inca rad si ei mai multa umilinta sociala, e usor dar e greu sa pierzi acum a pierdut familia lui, altul pierde banii altul viata atat valoreaza. Si mai grav pierde si STATUL care nu face nimic rade si ala :)))))) cei care pierd sunt avocatii :))
Postat 28 Februarie 2012, 12:17 de staul rade
e logic ce am furat banii ca sa i fac lui cadou!!
eu ii dau 15.000 de euro si imi iau adio ii fac cadou, vai de capul vostru de saralatani dar cum va inchipuiti asa ceva e logic ca la crima se ajunge!
Postat 28 Februarie 2012, 12:02 de rational
iatalianul are valoare
sa ucida pe mai multi in puscarie sa faca curat , justitia e inutila la cum incurajeaza escrocii, sa se legalizeze actiunile mercenarilor sa crapati de ce prostie exista in voi, furati, inselati si noi sa murim incet asta e parerea voastra de viermi sociali.
Postat 28 Februarie 2012, 11:51 de felicitari!
ok
Bine i a facut, asa merita toti smecherii care ti rad in fata ca ce le poti face . Justitia te tine cu anii si cu verdict favorabil tot nu ti recuperezi banii. Nu e de ras sa te distrezi pe banii altora. Sa se mai uite in spate toti datornicii nesimtiti.
Postat 28 Februarie 2012, 11:19 de aa
bine facut
Bine i a facut, asa sa primeasca toti datornicii smecheri, iti rad in fata ca ce le poti face. Justitia nu te ajuta , stai in tribunal cu anii si cu decizii favorabile iti rad toti smecherii in fata. Bine i a facut, sa invete minte tot prostu ca e periculos sa te joci cu banii altora.
Postat 28 Februarie 2012, 11:10 de nj
corect
Bine i a facut, deja e plina tara de nesimtiti care uita sa isi plateasca datoriile crezand ca nu se poate face justitie, in tribunale stai cu anii si cu decizii favorabile si nu iti recuperezi banii. Poate asa vor fii oamenii mai atenti sa -si plateasca datoriile.
Postat 28 Februarie 2012, 10:59 de ds
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON