URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2013, 18:29

Ionel Avrigeanu, un nou atac la Cornel Popa: Nu are abilităţi în administraţia publică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful grupului de consilieri judeţeni ai PDL, Ionel Avrigeanu, l-a criticat din nou pe preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, joi, într-o conferinţă de presă, spunând că acesta din urmă nu a prezentat niciun proiect major de când a preluat frâiele judeţului.

"În continuare la Consiliul Judeţean nu se întâmplă absolut nimic, deşi a trecut un an şi trei luni de la instalarea noii conduceri. Domnul Popa conduce singur fără consilieri, cu doi vicepreşedinţi decorativi, iar efectele se văd. După atâta timp nu ni s-a prezentat niciun proiect major, niciun program de guvernare locală. Ar fi o mare realizare dacă preşedintele ar reuşi să termine proiecte începute în mandatul domnului Kiss şi Ţîrle, precum Aeroportul şi Muzeul", a declarat Ionel Avrigeanu.

Mai mult, acesta a spus că proiectul realizării pistei Aeroportului din Oradea nu ar avea finanţare, deşi Cornel Popa a anunţat în luna iunie că acesta a fost aprobat spre finanţare de către Comisia Europeană care a alocat pentru acesta 18 milioane de euro. "Din informaţiile mele, orice potenţială finanţare este blocată nu există nicio perspectivă pentru realizarea pistei. Ştiu din surse de la Bucureşti că pentru pistă nu există nicio sursă de finanţare cel puţin pentru următoarele şase luni", a susţinut Avrigeanu.

Afirmaţiile PDL-istului sunt contrazise de reprezentanţii CJ Bihor, care spun că proiectul este în picioare şi că investiţiile vor fi finalizate, conform termenului, până pe 31 decembrie 2015. "Se lucrează la revizuirea studiului de fezabilitate şi totul este în grafic. Nu există niciun blocaj al proiectului", a declarat pentru BIHOREANUL Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

Pe de altă parte, în conferinţa de presă, Ionel Avrigeanu i-a cerut lui Cornel Popa să nu implementeze modelul din regiunea Trento, Italia, în turismul din zona montană a judeţului. "Nouă, consilierilor, nu ni s-a prezentat niciun raport despre ce vrea să propună. Am luat informaţiile din presă şi am înţeles următorul lucru: că-n zona respectivă sunt 60.000 de locuri de cazare şi 160.000 de turişti pe an, ceea ce înseamnă 2,7 turişti pe loc, pe an. Ori asta înseamnă faliment curat!", şi-a explicat acesta punctul de vedere.

În fine, Avrigeanu şi-a exprimat speranţa ca preşedintele CJ să nu-l mai apostrofeze la fel cum a făcut-o în urmă cu peste o lună după ce a aflat că a fost criticat, spunând despre Avrigeanu că "face politică la genunchiul broaştei" şi că "a tratat cu faţa dosul Guvernului Boc". "Sper ca domnul Popa să nu se supere şi să mai trântească nişte epitete şi nişte injurii, căci eu o să spun tot timpul lucrurilor pe nume. Îl respect ca om politic, dar nu are abilităţi în administraţia locală şi, din păcate, nici nu doreşte să înveţe de la cei care ştiu", a mai afirmat Ionel Avrigeanu.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Ionela Bruchental, vicepreşedinte al PDL Bihor, a criticat conducerea USL pentru modul în care tratează problema exploatărilor de la Roşia Montană, spunând că premierul Victor Ponta s-a comportat "penibil" trecând proiectul în calitate de premier şi spunând că nu-l va vota ca deputat. De asemenea, Bruchental a declarat că PDL susţine investiţiile străine în ţară, dar nu în orice condiţii. "Nu poţi să propui un proiect în Parlament fără ca specialiştii, în acest caz cei de la Ministerul Mediului nu au eliberat acordul de mediu. Este clar că ceva nu este în regulă cu proiectul", a spus aceasta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
OAMENII LUI POPA CORNEL !!
SI SMECHERUL PETI ALIN de la ARR-BIHOR , VREA BANII DATI IN CAMPANIE INAPOI !! ASTA ESTE PROBLEMA ! ? Directorul ARR-BIHOR .Administrator a doua firme de exploatare lemn ,constructii ,etc D-l PETI ALIN IOSIF zis CONTY DE BEIUS proprietar conform declaratiei de avere pe 8 CASE si 9 TERENURI ! se tot plange la POPA CORNEL ca nu are suficiente lucrari la primariile PNL-iste si nu are de unde-i da DREPTUL,dar realitate este alta,are lucrari mari . Are la : PRIMARIILE:ROSIA,HIDIȘEL,LĂZĂRENI,BEIUȘ,BUDUREASA,LAZURI, BUNTESTI,STEI,CÎMPANI si nu este multumit si vrea si la PIETROASA ,. ,,EL’’vrea totul. EL vrea totul pentru EL si POPA CORNEL.MAFIOTII BIHORULUI au terenuri in PADIS si mai VOR . Si se pare ca au si obtinut totul ! in spatele unor ,,ATAT DE NOBILE SCOPURI’’
Postat 14 Septembrie 2013, 09:52 de NUMAI IO !
ZDDREENTTE imputite
cand o sa va scoata pe voi din case sa sati linistiti sa faceti baie in PRIMARIE , ne au furat banii jegurile astea imputite, ne au furat locuinte ANL si voi dati vina in POLITICA, ce OAMENII sunteti voi sa priviti, ZZDDRRRENTE nu oameni ! GATUL joos de gunoaie care numai sa furati si sa nenorociti oameni stiti ! Acum inteleg de ce sunt batuti oamenii nevinovati, nu te potolesti te bat ei, te scot din casa, iti arata ei cine sunt stapani , restul la MUNCA sa si cresca copii JEGURILE IMPUTITE.
Postat 14 Septembrie 2013, 09:23 de GGGATUL jos
JJJEEGGUUURI PENALE IMPUTITE care ne vor casele
de ce nu merge bine in Oradea simplu PDL nu a stiut sa i bage la inchisoare pe cei care fural sau sa i ELIMINE asa cum o mafie cere din SOCIETATE, ce tot cersiti clementa , UCIDETI ORICE JEG PENAL< ori va faceti TEMUTRI ori va BESITI, BOLOJAN este un CRIMINAL in ORADEA tot orasul l a furat cum a vrut el, nu stie sa aplaneze conflicte cu politia LOCALA iti fura casa , atat stiu ei ? ce cred ei ca vom sta cu mainile in BRAUU, FFFFOOOCCC ii dam lui si neamului sau, ramanem noi in strazi dar le luam GAATUL la toti CRIMINALI IMPUTITI, VINA este si a voastra PDL care asistati la atrocitatiile LOCALE, RUSINE sa va fie !
Postat 14 Septembrie 2013, 09:20 de JJeeggg
astia ne fura impreuna cu PRIMARUL ILIE BOLOJAN !
are DRREPTATE si ironie noi ce suntem SACRIFICIUL SATANISTILOR ? da va in mama vostra de JEGURI penale voi in loc sa aplanati conflictele voi FURATI casele de la OAMENI asa aplicati LEGEA local, auutoritatile centrale cunosc ce abuzuri faceti voi in BIHOR ? CUNOSC ca cetatenii sunt BICIUITI nu aparati, practic voi aveti motive de jaf daca cineva cere DREPTATE si aplicarea legii ?
Postat 14 Septembrie 2013, 09:16 de JJJAAFFF
teoreticianul POPA
popa coRNEL CEL MAI SLAB PRESEDINTE DE CONSILIU JUDETEAN DE LA ANDREI SORCOI INCOACE ,RESPECTIV DE LA REVOLUTIEincoace .asta AM VOTAT asta culegem, din nou am luat teapa!
Postat 13 Septembrie 2013, 22:00 de UN FOST SUSTINATOR
POPA CIORDEL SI HOTII ....
POPA CIORDEL ,de ce se intampla la ITRSV si ARR ,nu stii nimic !? Dar minciuni sa spui stii .Popa Cornel si hotii lui de paduri si transportatori sunt la putere ,incepand de la hotul sef la ITRSV,cu dosare penale pentru furt de lemne de la TARCAITA ,se pare ca si condamnat in acest caz ,binenteles cu suspendare acest organ de control cu sediul in judetul bihor la 40 de km de jaful de la dobresti si nu a ...stiut nimeni nimic ,bravo POPA CORNEL ,acuma o s-a apari la ziar si cu TOTI HOTII DE LEMNE DIN BIHOR nu numai cu HOTII DE LA ARR , .BRAVO !!!
Postat 13 Septembrie 2013, 14:01 de BRAVO
Popa Prostu, spre deosebire de Bolojan, nu e prieten cu Ghilea, Avrigeanu, etc !?!
PP, ca "vitamina" cu aceeaşi nume, e prieten doar cu germenii Micula şi nu vrea să facă nimic pentru judeţ, odată că nu poate pentru că e sărac cu duhul şi, în al doilea rând vrea să se răzbune pe toţi cei care nu l-au lăsat să pună table pe care să scrie "TGIE&European Drinks&European Food" la toate intrările auto în judeţ, chiar dacă firmele astea au falimentat de mult şi stau pe un morman de datorii !?!
Postat 13 Septembrie 2013, 11:57 de Carp III
MINCIUNI, MINCIUNI !!!!!!!!
de cand tot promite d-l Cornel Popa aeroport ajungea pe jos la Madrid. deja ne-am saturat de asemenea oameni, care fac, fac....numai din gura ca si aeroportul, drumul Oradea -Beius, si altele care se rezolva numai in campaniile electorale. RUSINICA !!!!!!!!
Postat 13 Septembrie 2013, 09:08 de anonim
mai du-te ma
Nu stiti voi ce dadea asta din coate pe la pdl..ce profund si important calca el....ocupa-te bai de nevasta..ca de 30 de ani rade orasul de tine
Postat 13 Septembrie 2013, 08:34 de zorro
Politica si cumetria
Avrigene, vad ca nu-ti ataci partidul-frate si cuscru si pe oamenii lui!Continua sa lovesti numai bihoreni autentici din singurul partid care n-are nimic cu mizeria comunista si vei vedea cate voturi castigi in Bihor!
Postat 13 Septembrie 2013, 07:09 de Bihorean
Mexicanu
Sa reintors AVRIG(EANU) MEXICANUL cu mustata de otel ca sa latre-n batatura la nenea Popa Cornel ! Ca de mult el tot incearca sa ajunga deputat Dar de prost cum este tare de Gilea a fost luxat .
Postat 13 Septembrie 2013, 00:44 de alin
muesl
taceti din gura dracului ca nu sunt usl isti cu nimic mai buni ne au manipulat pe toti cu antena 3 si i am votat ca orbi ponta antonescu popa claudiu pop etc zero barat afara cu ei huuuuuuuuuuuuuuuuuu
Postat 12 Septembrie 2013, 23:06 de riciu
NOU VUSCAN AL PDL? :)))
Asta e noul Horia Vuscan lansat de PDL? :))) Cum e vorba romanului "Inalt ca bradu', prost ca gardu'!"
Postat 12 Septembrie 2013, 22:45 de Oradean
ignoranta
D-le Popa,v-am votat de fiecare data dar daca mai intrati in polemici si veti mai da importanta acestui berbec am sa intorc foaia buletinului de vot cand voi vedea numele d-voastra si pnl.
Postat 12 Septembrie 2013, 21:48 de maria
ETALON
Asta de cand a ajuns in prim plan? Probabil de cand au plecat toti din PDL si au ramas cativa cu zero valoare.
Postat 12 Septembrie 2013, 21:42 de MISU
dosuri
avrigeanule,dupa ce te-ai ocupat de fundul lui fillip acum nu stii cum sa te imparti intre fundul lui ghilea si a cuscrului,mang.tu din punct de vedere politic nu existi si nu ai existat vreodata pt judetul bihor.nu te cunoaste pe strada nici drequ, dovada rezultatele de la parlamentare.esti atat de slab ca nici nevasta-ta nu te-a votat.
Postat 12 Septembrie 2013, 21:36 de ioan mang
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON