URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Ianuarie 2014, 16:37

Ionel Avrigeanu: "Strategia judeţului este o carte cu poveşti"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Liderul grupului PDL din Consiliul Judeţean, Ionel Avrigeanu, a criticat, joi, proiectul strategiei de dezvoltare a judeţului pe 2014-2020, spunând că dacă va fi prezentat aleşilor în forma actuală, PDL va vota împotrivă. Motivele? În primul rând, susţine Avrigeanu, proiectul este unul nerealist.

Sume "nerealiste"

"Sunt lucruri total nerealiste. Să-ţi propui să investeşti 1,4 miliarde de euro în următorii şapte ani, când Consiliul Judeţean n-a atras 1 euro în ultimii doi ani. Aştept un proiect mai realist. Sper ca preşedintele şi echipa de conducere să nu lase lucrurile în acest mod", a declarat Ionel Avrigeanu, joi, într-o conferinţă de presă la sediul PDL.

Consilierul judeţean a mai afirmat că proiectul strategiei nu prezintă concret care sunt proiectele ce se doresc realizate până în 2016, respectiv care dintre acestea vor fi lăsate pentru următoarea legislatură. "Din strategia judeţului nu reiese foarte clar cum ne propunem să arate judeţul în 2020. Este doar o înşiruire de dorinţe. Este ca o carte de poveşti, cred că aşa cum arată s-ar putea numi lejer "Poveşti cu Cocoşul Roşu" (care continuă la nesfârşit - n.r), pentru că foarte multe lucruri suprarealiste sunt cuprinse în ea", a mai spus Avrigeanu.

PDL-istul a găsit în strategie şi câteva greşeli, precum faptul că Tinca ar fi cea mai populată comună din judeţ, în vreme ce - zice Avrigeanul - despre Sânmartin este vorba. "Băieţii care fac această strategie nu cunosc judeţul, habar n-au de pe lume trăiesc. Vor doar să câştige 90.000 de euro", a mai spus acesta.

Cu sau fără gaze de şist?

O altă critică adusă strategiei este faptul că documentul nu tratează problema gazelor de şist: "Există şi lucruri trecute cu vederea în mod intenţionat. Mă aşteptam ca un punct bine conturat să fie cel al gazelor de şist. Ori în strategie există o singură referire la acestea, la capitolul cu potenţiale riscuri de mediu. Aici, gazele de şist sunt trecute între păşunatul intensiv şi erodarea solului sau alunecări de teren".

De asemenea, Avrigeanu consideră "aberant" proiectul de electrificare a şinelor de tren din judeţ, cu finanţare de la CJ. "Instituţia nu are în subordine CFR şi nici nu are voie să investească în acea companie", a spus acesta. În plus, PDL-istul susţine că proiectul nu este corelat cu cele ale localităţilor din judeţ. "Se doreşte un parc industrial în zona Lugaş-Aleşd. Aleşdul şi-a lansat în urmă cu o săptămână propria strategie, unde nu apare nicio referire la aşa ceva. Deci strategia judeţului nu ţine cont absolut deloc de cele ale localităţilor şi nici de cea a Agenţiei de Dezvoltare Regională de la Cluj", a mai precizat Ionel Avrigeanu.

Muzeul, încotro?

Întrebat care sunt, concret, investiţiile ce i se par "suprarealiste", Avrigeanu a răspuns că este vorba de fapt de suma mare estimată pentru realizarea lor. "Suma e nerealistă, nu se poate atrage câtă vreme nu reuşim să terminăm drumul de Tinca, avem 90% efectuat din Muzeu şi de doi ani tot facem comisii de analiză", a spus Avrigeanu.

În acest context, PDL-istul a precizat că, în opinia sa, nu există niciun interes al CJ să finalizeze noul Muzeu al Ţării Crişurilor. "Din august anul trecut există o sentinţă prin care CJ Bihor este obligat să facă recepţia parţială a lucrărilor de acolo. În mod normal ar trebui făcută recepţia, apoi un bilanţ cu constructorul, refăcut proiectul tehnic, căci datează din 2007, iar diferenţa de executat lucrări şi dotări trebuie scoasă la licitaţie. Dar văd că nu există niciun interes pentru terminarea acestei investiţii", a mai declarat acesta, adăugând că nu agreează varianta mutării MŢC în Cetatea Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PETI IOSIF ALIN SI CORAS DANIEL !!
Ionele ! Daca vrei sa vezi pe cine are ,,presedinte CJ BIHOR '' prezent , adica pe POPA CORNEL poreclit de BOT OCTAVIAN ,POPA PROSTUL intreabal !? 1. Ce cauta busteanul din furtul de lemne de 10 camioane din Padis ,care a avut loc de sarbatori ,dec.2103-ian.2014 ,o parte din el la domiciliul socrului lui PETI IOSIF ALIN (sef ARR-BIHOR ) !? 2. De ce prietenul in asociere in firma cu PETI IOSIF ALIN , CORAS DANIEL (sef ITRESV -BIHOR ,autoritate de protejare a respectarii regimului silvic ) ascunde ,musamalizeaza faptele incriminatorii care conduc ca faptuitor catre PETI IOSIF ALIN . 3. Cand a fost prins cu contrabanda de alcol PETI IOSIF ALIN a incriminat-o pe propria mama ca pe faptuitoare ,ca sa scape ,acum cui ii vine randul !? Ionele ! Vezi ca omul POPA CORNEL ! este santajabil de cei doi mafioti !! Si asta nu este bine pentru judet .
Postat 30 Ianuarie 2014, 22:08 de Basescu cel mic
atentie
Avigeanu incepi sa semeni cu un mangalita si asta numai fizic,,,si ala are mai mult bun simt..
Postat 30 Ianuarie 2014, 22:05 de eu
Zero activitate la Popa Prostu!
CJ Bihor, pe semnatura lui "Cornelus ia inca o carte", a platit pe aceasta "carte cu povesti" aproape 100.000 euro!
Postat 30 Ianuarie 2014, 21:37 de Zero
****
Desi nu sunt fanul lor, de data aceasta dau dreptate PDL-istilor. Sunt incepute o suta de lucrari si nici una dintre ele nu este finalizata. Si mai vor sa inceapa si alte lucrari care nici ele nu vor fi finalizate. Oradea o sa devina un imens santier. Adio turisti! Iar in ceea ce priveste muzeul, orice specialist stie ca nu are ce cauta in cetate.
Postat 30 Ianuarie 2014, 17:49 de ****
du-te..
Mai lasa-ne umflatule...o iei de unde ai lasat-o anul trecut...Ai fost atatia ani la conducerea CJ..CE-AI FACUT...Mars de-aici...Cum mai stai cu ATOP...mai iei bani sau ai cedat functia...ce face nevasta la curtea de conturi ????nu gaseste nimic niciodata ????poate ar trebui sa te mai gandesti când te bagi in seama ,,,sau daca esti cuscru cu cretinu...te-ai linistit..SI ESTI CURAJOS....
Postat 30 Ianuarie 2014, 16:57 de cristi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON