URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iulie 2013, 17:46

Ionel Avrigeanu: Cornel Popa nu ştie cu ce se mănâncă funcţia lui

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul judeţean Ionel Avrigeanu l-a criticat, joi, într-o conferinţă de presă, pe preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, căci, afirmă el, după un an de mandat, nu a început nicio investiţie şi nu colaborează cu propriul Guvern.

"După un an de zile de mandat, adică 25% din activitatea actualului Consiliu, suntem pe zero, chiar pe minus. La Muzeu lucrurile nu avansează deloc, nici ţiglele pentru care sunt bani nu s-au schimbat, iar buruienile sunt mai mari ca pe vremea lui Ţîrle. La fel, drumul de Tinca a "îngheţat" a doua zi după ce s-a instalat noua conducere. Mie mi se pare că domnul preşedinte încă nu ştie cu se mănâncă Consiliul Judeţean", a declarat Avrigeanu, adăugând că măcar Radu Ţîrle a pornit investiţii în primul an de mandat, precum terminalul de la Aeroportul Oradea.

PDL-istul l-a criticat pe Popa şi pentru că nu participă la întrunirile convocate de miniştrii propriului Guvern. "N-a participat în urmă cu două luni la Tulcea la o întâlnire cu toţi liderii de judeţe pe tema regionalizării şi nici în urmă cu o lună la Cluj, unde ministrul Şova a adunat preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii marilor oraşe, inclusiv Ilie Bolojan. Cornel Popa, în schimb, l-a delegat pe directorul economic Dimitrie Musca", a afirmat Avrigeanu.

"Atitudinea aceasta de a trata cu spatele Guvernul României şi miniştrii lui va crea o reacţie din partea liderilor centrali, care ne vor trata şi ei cu spatele", a avertizat Avrigeanu, arătând că deja există şi exemple în acest sens. "Pe Planul Naţional de Investiţii şi Dezvoltare, reorganizat în urmă cu câteva săptămâni, pentru Bihor s-au alocat 2,5 milioane ei, iar pentru judeţul Arad, mai mic şi condus de PDL, s-au alocat 3,6 milioane. Cu astfel de atitudini faţă de Guvern, Bihorul se îndreaptă spre primul loc de la coadă", a arătat PDL-istul.

În fine, Avrigeanu a adus din nou pe tapet faptul că, după un an de mandat, cei doi vicepreşedinţi ai CJ Bihor - Ioan Mang şi Alexandru Kiss - nu au nicio atribuţiune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Minciuni si spalare de creier
Suntem un popor de oameni carora ne place sa fim mintiti.Cred ca asa noi suntem mai fericiti sau ca ne complacem in minciuna.Sper sa ne trezim la realitate.Oamenii care vor sa munceasca nu sunt vazuti prea bine de catre cei care conduc judetul.Dar bine supune zicala"Fapte nu vorbe!".De mincinosi care spun ca drumul spre Padis si alte lucrari incepute pe vremea PDL si finalizate de catre cei care nu isi asuma nimic.La CJBIHOR se cheltuiesc bani pe strategii de dezvoltare adica pe niste hartii puse in dosare care costa o groaza de bani si pe tot felul de proiecte facute aiurea.Sunt si oameni care lucreaza in CJB cu care se scot castanele din foc.Pacat ca va folositi de ei. Treceti la treaba sa vedem si ceva lucruri concrete .
Postat 26 Iulie 2013, 11:58 de Luminita
www.coco@yahoo.com
Pana nu v-a fi dat jos POPA CORNEL de la conducerea P.N.L - Bihor si v-a fi inlocuit cu BOLOJAN care sa vina cu oameni credibili ( Malan, Campan, Chereches, Negrean .. si multi altii ca sunt de unde) vor fi tot penaliii in posturi de conducere
Postat 19 Iulie 2013, 18:06 de coco
fifi
NU STIE CU CE SE MANANCA DAR STIE CU CE SE BEA. DRACU DE ALCOOLIST
Postat 19 Iulie 2013, 12:07 de fifi
FLAMINZI !
FLAMANZI ,nu este doar o localitate din judetul Botosani , ce este si o,, stare imorala'' acelei parti din societate numita ,,clasa politica''. De ce aceasta stare nu poate fi controlata daca nu chiar extirpata este faptul ca politicul controleaza tot ,direct si mai ales ,,indirect''. Ori alternanta ,,impusa constitutional'' prin alegeri creaza cadrul propice de dezvoltare al starii si nu eliminarea lui .
Postat 19 Iulie 2013, 11:48 de cetatean
Pentru ,,CEI''care nu stiu .
Consiliul Judetean este aceea institutie de stat care prin ,,alesul'' ei se imparte ,,ciolanul electoral'' . Adica . Banii nostri sunt dati acelora care in ,,campanie'' au ,,sprijinit'' mai mult ,(mai ales) sau mai putin ,material (mai ales) si propagandistic alegerea ,,alesului''. Chiar sa nu stie D-l Avrigeanu ca acest lucru il stie si chiar D-l Popa . Deci la CJ nu se mananca ci se imparte si apoi se mananca . Din pacate insa nu toti primesc de mancare ci dor ,,cei care ...''iar noi cei multi de loc . Nu ca ne-ar strica un metru patrat mai bun de drum ,o apa curenta in casa ,o canalizare ,etc.
Postat 19 Iulie 2013, 09:16 de politicos
:)))) ia lingura ....... si manca incet !
ha, ha, ha, ha, ha, si stie EL mai bine :)))) ! CU ce se mananca FUNCTIA , cu UDREA (tocuri, imbracaminte MOULIN ROUGE ) , BASESCU (rade si rade dar culege ) si in RREST : \" GGGGGGUUUURRRAAA \":)))) ?
Postat 19 Iulie 2013, 09:02 de lingurar
PNL versusPSD
Jenel,Jenantule, ConsiliulJudetean se conduce nu se mananca.Esti purtator de vorbe al lui cuscru-plagiqtoru?
Postat 18 Iulie 2013, 22:21 de Haplea
PNL-BIHOR PROTECTOR DE PENALI
P.N.L.BIHOR PROTECTOR DE PENALI !! PETI ALIN ,Seful de la A.R.R –BIHOR protejeaza INCULPATII din ARR –BIHOR !! 5 la numar ,sa- stie si lumea , in ordine alfabetica , BUTIRI CRISTIAN ,DERBAN SORIN ,LUPU MARIUS ,SABAU SEBASTIAN si fostul sef IEPURE VIOREL !! votati P.N.L.. =o mare mizerie, unde-i POPA CORNEL ,s-a ne mai spuna povesti frumoase ca si in campanie ,cu drumuri reabilitate si modernizate,cu autostrazi ,acum ai este rusine sa mai iasa intre oameni ,dupa alegeri si-a aranjat clientela politica ,isi ia dreptul si bine merci ,anii trec pensia se apropie si noi ramanem cu aceleasi drumuri si binenteles tot cu aceleasi promisiuni peste alti patru ani .Asa se aude in zona Beiusului ca spaga din taxele de drum ajunge la dumneata ,cica le-ai majorat (spaga),o curiozitate d-le POPA CORNEL ,unde ai gasit pacaliciul ala de la A.R.R ,ti-a trebuit mult sa il gasesti,ala trebuia pus la DIRECTIA DE OPERATIUNI VAMALE SI ACCIZE ,poate acolo avea putina experienta ,ala este un cunoscut traficant de alcool ,s-au cel putin acum ceva vreme cumparam alcool de la el de la Buntesti ,oricum ar mai trebui sa-mi dea o suma de bani de multa vreme ,dar probabil s-a prescris in opinia lui .Am votat P.N.L.. in speranta ca se va schimba ceva ,dar cu asemenea indivizi ,sunt sigur ca asa mult dorita schimbare se lasa asteptata.A-ti pierdut un sustinator.ADIO P.N.L..=o adunatura de PeNaLi. postat de: cetatean
Postat 18 Iulie 2013, 20:58 de cetatean
vrem aeroport !!!!!!!!!!
d-lor nu tot va certati mai rau ca tiganii si va criticati, vrem sa vedem ceva concret, VREM AEROPORT. toata lumea promite dar concret nu se vede nimic.
Postat 18 Iulie 2013, 19:12 de ionel
Rusineeee
Tirle a lasat ceva in urma lui, drum Padis, Tinca, terminal aeroport, drumuri judetene incepute si pe care sa lucrat, zeci de localitati cu, canalizari, apa etc.
Postat 18 Iulie 2013, 18:19 de Euuuu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON