URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2014, 16:38

Ioan Mang: Se accentuează ritmul lucrărilor pe DN 76

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din această săptămână, pe drumul ce leagă Oradea de Beiuş muncitorii ar trebui să lucreze de zor. Liderul PSD Bihor şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Ioan Mang, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că CNADNR a plătit constructorii, aşa că nu mai există niciun motiv de tărăgănare.

Informaţia i-a fost comunicată lui Mang în weekend, la Comitetul Executiv Naţional al partidului, chiar de la preşedintele CNADNR, Narcis Neaga. "Mi-a comunicat că s-a găsit o soluţie pentru partea de drum contractată de CCCF (n.r. între Oradea şi Beiuş) şi că o să vedem că se accelerează lucrul", a declarat Mang. Lucrările pe acest tronson s-au făcut într-o lentoare rară, firma acuzând lipsa de finanţare.

Priorităţi

Dincolo de Beiuş, însă, lucrările ar putea să mai stagneze. Firma spaniolă VV Azvi are activitatea blocată de localnicii din Grădinari, care se tem de poluarea staţiei de mixturi asfaltice instalată de firmă pe un teren închiriat din sat. Mang spune însă că bihorenii n-au de ce să se teamă. "Deocamdată (n.r. firma VV Azvi) are doar un acord de mediu. Dacă după pornire se va constata că într-adevăr poluează, ceea ce după părerea mea este imposibil pentru că utilajele sunt achiziţionate în 2012 şi respectă toate normele CE, atunci poate să nu i se dea autorizaţia de funcţionare şi o să fie necesar să schimbe utilajele, nici într-un caz să se mute", a declarat Mang.

De altfel, în aceeaşi conferinţă de presă, Mang a spus că infrastructura rutieră este una din priorităţile judeţului, aşa cum se şi regăseşte şi în strategia de dezvoltare 2014-2020 întocmită de Consiliul Judeţean şi care în această lună ar putea fi votată de aleşii judeţului. Alături de infrastructură, în opinia lui Mang alte obiective principale sunt parcurile industriale, dezvoltarea Aeroportului, finalizarea lucrărilor la sediul fostei Garnizoane, amenajat pentru Muzeul Ţării Crişurilor, şi înfiinţarea unui institut de cercetare, împreună cu Universitatea din Oradea şi Primăria Oradea.

Cât despre întreaga strategie, Mang a spus că are o singură "hibă": prevede prea multe investiţii. "Chiar dacă nu facem tot, sigur vom sta foarte bine dacă facem jumătate", a declarat vicepreşedintele CJ.

Veşti bune de la Ponta

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Mang a ţinut să precizeze veştile bune pe care Guvernul Victor Ponta le dă românilor la 1 iulie: creşterea salariului minim la 900 de lei, scăderea costurilor din facturile de energie electrică cu 2,6%, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit al companiilor şi eliminarea ori comasarea a 27 de taxe. În plus, deputaţii decid miercuri dacă reduc CAS-ul pentru companii, de la 1 octombrie.

Convins că aceste sunt măsuri bine primite de mediul privat, Mang n-a ratat ocazia să-l "înţepe" pe fostul aliat local, primarul Ilie Bolojan. "Iată că n-a plecat nicio firmă din Oradea, iată că tot ce s-a vorbit a fost doar o chestiune de campanie electorală, de a încerca de a păcăli electoratul", a spus Mang, referindu-se la declaraţiile lui Bolojan care spunea, în luna mai, că o companie a decis să renunţe la o investiţie locală din pricina taxei instituită de Guvern pentru clădirile industriale.

Mang a comentat şi alianţa PNL-PDL, spunând că pedeliştii greşesc dacă cred că, renunţând la numele formaţiunii, românii vor uita că guvernarea acestui partid le-a tăiat pensiile şi salariile, iar liberalii vor pierde, deoarece "o să vezi scris pe uşă PNL şi înăuntru e Monica Macovei".

Liderul PSD a precizat şi că tinde să dea dreptate Prefecturii în războiul cu Primăria Oradea, municipalitatea fiind acuzată că taxează ilegal parcările din oraş. Argumentul lui Mang este că nimeni din partea Primăriei n-a ieşit public să susţină că acuzele Prefecturii nu sunt întemeiate. "Mă bucur că poate vom schimba culoarea galbenă cu alb", a spus Mang, făcând aluzie la culoarea de partid a liberalilor, galben.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Ady
Eu merg aprope zilnic sper oradea si varfuri din Beius...spre oradea nimic nu se vede dupa ei, numai ca merg cu jumate de ora in plus de la Beius la Oradea, dar din Vascau pana in Varfuri de la o saptamana la alta se vede cum lucreaza, cumse lateste drumul, daca firma aia lucra la Beius-Oradea deja era gata, avand in vedere cat a trebuit sa sepe si sa consolideze prin munti....Asa ca nu avem ce face, noi stam la rosu, ei stau ascunsi :(
Postat 11 Iulie 2014, 19:13 de Adi
DN69
HAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!astia chiar nu au rusine,firmele care reabiliteaza acest drum nu au incasat niciun ban de 4 luni,cu toate ca Sova sustinnea ca toti banii sunt in cont si ca nu au motive sa nu termine drumul la timp.Intre Oradea si Sanmartin astazi lucrau doi muncitori la o teava . HAI SICTIR domnule mangUSTA.
Postat 04 Iulie 2014, 15:57 de BAU
lies
se lucreaza pe dracu...ieri de la Stei la Beius am facut 1 ora..NIMENI PE SANTIER..doar semafoare
Postat 04 Iulie 2014, 12:16 de zombu
aha
Sa va bata dumnezeu. Circul zilnic pe acest asa zis drum, iar de doua luni daca mai lucreaza cate doi teri oameni la niste podete. Si voi d c plm nu mergeti pe teren, ascultati ce va spune plagiatorul?? ziaru plm
Postat 04 Iulie 2014, 08:35 de vlad
Replica
Iarasi vorbeste in conferinte de presa Ioan Mang PLAGIATORUl PSD presedintele filialei PSD Bihor, vicepresedintele CJ Bihor?MINCIUNI! care sunt spuse intr-o conferinta PSD Bihor inainte de a merge in concediu , si pana in septembrie NIMIC nici o conferinta de presa a PSD Bihor a mun cit mult ion lunile astea , numai minciuni electorale si laude mincinoase si nimic nu sa realizat .A zis bine premierulPSD Victor Ponta` cei care vor functii dupa data de 16 noiembrie sunt exclusi in mod automat din PSD` numai ca ?1)ADEVAR siDREPTATE vrem in PSD Bihor,scuze pt militanti fanatici PSD oprimati si umiliti pt alianta USL, pt ca liderii oportunisti PSD sa se aleaga in functii de consilieri si vicepresedinteCJ alaturi de cei din PNL Bihor ,iar simpli membri PSD Bihor militanti fanatici au fost marginalizati si excl.2.)O social democratie adevarat in PSD nu nepotism politic,o meritocratie politica .3)Lauda de sine nu miroase a bine, tot pe nicaieri sunt PSD in Bihor si primeaza PNL Bihor.4)Emisiunea de la TTV cu Hizo Zoltan si PLAGIATORUL Ioan Mang a fost de genul minti ca sa castigi ,da numai ca sa castigi , pt ca va pierde PSD Bihor!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 03 Iulie 2014, 14:12 de Romanul Simplu
Locul vostru este la puscarie unde veti si ajunge
Se accelereaza ritmul jafului nu al lucrarilor. Cun sa se faca drumul daca cei care fac drumul lucreaza la mana a ll, lll sau a lV ? De unde bani si pt. drum si pt. banditii care castiga licitatiile si apoi le vand de n ori ? E greu sa verificati aceste contracte ? Nu vreti pt. ca furati alaturi cu ei ? Niste hoti ordinari.
Postat 03 Iulie 2014, 09:15 de Bihorean
Mincinosii
Se accelereaza la dracu sa va ia de mincinosi.
Postat 03 Iulie 2014, 08:36 de Bieusean
Ok
Sperăm că aşa va fi
Postat 03 Iulie 2014, 00:48 de Vasile
vorbe din fund...al
Mang...and yet he speaks...
Postat 03 Iulie 2014, 00:14 de ciecspir
HOTII = P.S.D.=MANG
se accentueaza pe p...a matii de mincinos P.S.D.-ist mincinos ce sunteti in frunte cu primul mincinos al tarii PONTA .SA VA DUCA DRACU DE PESEDISTI ,NU VA MAI VOTEAZA NIMENI !!!!!!!!!1
Postat 03 Iulie 2014, 00:02 de UN FOST VOTANT P.S.D
MANG=PINOCHIO
MANG,UN MINCINOS DE DESENE ANIMATE. SI PESTE 5 ANI VA SPUNE LA FEL,CA SE LUCREAZA PUTERNIC DAR NU SE VEDE NIMIC. MANGLEALA!!!!
Postat 02 Iulie 2014, 23:31 de steian
o ce veste...mincinoasa de la PSD se-arata
tu de unde dracu ai mai rasarit,mai emile? pesedist avorton ce esti!!! ce veste buna prostul dracului? tu ai vazut cum arata drumul ala DN76? tu pe unde dracu circuli? taci dracului de postac prost si nu mai linge curul paros a lui mang si a pesedistilor,bata-va dumnezeu de lacuste ca pustiiti tot!!!
Postat 02 Iulie 2014, 19:30 de cetatean
teapa electorala
E dezastru national acest asa-zis drum DN 76, nu se lucreaza nimic, doar se sparge, mai bine il lasau asa cum era, probabil ca acuma inainte de prezidentiale vor mai asfalta ceva portiuni pentru voturi, dar de finalizat in urmatorii zece ani nici o sansa !
Postat 02 Iulie 2014, 19:23 de sofer pe DN 76
DN 76
Spuneti-i mincinosului de Mang ca azi e miercuri dupa amiaza, e trecut de mijlocul saptamanii si pe DN 76 nu lucreaza nimeni.Domnilor ziaristi de la Bihoreanul,poftiti de va convingeti.Maine e joi si vineri incepe week-end-ul,deci mai trece o saptamana fara sa se lucreze (asta e sigur), restul sunt minciuni. De 5 luni nu sunt in stare nici sa astupe ce au sapat...macar daca l-ar face la loc ca ne-am saturat de reabilitarea lor...
Postat 02 Iulie 2014, 17:31 de alegatoru
O veste bună
O veste bună primită astăzi de toți bihorenii. Că sunt locuitori din zona Beiuș - Ștei, că sunt turiști și merg la Boga sau Padiș, această veste este încurajatoare. Foarte bine că se fac aceste lucrări. Să vedem și altele.
Postat 02 Iulie 2014, 17:09 de Emil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON