URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2014, 18:55

Ioan Mang: Oradea se rade singură!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După ce şi-a asigurat majoritatea în Consiliul Local Oradea, prin "racolarea" fostei PDL-iste Adelina Coste, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, susţine că nu şi-a propus să-l blocheze pe primarul Ilie Bolojan şi nici proiectele acestuia.

"Nimeni nu vrea să-l blocheze pe primar. Eventual pentru a lua doar decizii bune pentru municipiul Oradea", a declarat Mang, marţi, într-o conferinţă de presă.

După ce jurnaliştii i-au cerut să spună, concret, unde trebuie "corectat" primarul Bolojan, Mang a dat exemplul termoficării. "Conform autorizaţiei, pe care domnul primar ştie că o are, de la 1 ianuarie 2015 cazanele pe cărbune fără filtre nu mai pot funcţiona. Întrebarea este ce vom face la iarnă şi aici consilierii locali vor trebui să ia o decizie", a spus Mang. Acesta a prezentat şi soluţia: o solicitare către Guvern de păsuire a municipalităţii orădene.

Şeful PSD Bihor a mai spus că o dilemă pentru consilierii locali este şi problema celor 3,1 milioane pe lei, "pe care chipurile Guvernul le-ar datora Primăriei". Săptămâna trecută, primarul Ilie Bolojan critica Guvernul pentru că deschide noi şantiere în Bihor, deşi are lucrări de apă nedecontate, inclusiv în Oradea. În răspuns, vicepremierul Liviu Dragnea, aflat în vizită în Bihor, a spus că, de fapt, Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea nu au îndeplinit paşii birocratici pentru a se repartiza banii.

"E un alt subiect pe care echipa din CL va trebui să vadă cum îl rezolvăm. Că aşa, doar să fim acuzaţi că nu ajutăm municipiul, şi că PSD rade Oradea... Nu, Oradea se rade singură, din păcate", a spus Mang, cu referire la articolul din ediţia tipărită a BIHOREANULUI din această săptămână, care arată că, după declaraţiile primarului Bolojan, Dragnea a plecat din Bihor ameninţând că taie Oradea de la fonduri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
REPLICA
`Ioan Mang ...Oradea se rade singura ! ...De tine PLAGIATORUL Mang Ioan si debitatiile tale! De aceea rade Oradea singura!!|:))=)) Revenind la articol ...presiunea politica face Ioan Mang, da este o mare mare minciuna politica pt ca NIMENI nu o sa i-a in considerare atitudinea sa /UN mare NIMIC, si asta de ce? Pentru a nu se activa scandalul plagiatuluui, ca sa nu se intre cu scandalk in campania electorala prezidentiala pt ca Victor viorel Ponta sa castige alegerile prezidentiale , i-a sa inceapa scandalul plagiatului numia , sa vedeti ce rauri de cerneala o sa curga prin toata presa , cum zicea-ti ca se numeste ex (crocu )senator PSD fost ministru al educatiei 8 zile ?Ioan Mang PLAGIATORUL PSD!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 17 Septembrie 2014, 21:53 de Romanul Simplu
pupipupi
de la atata pupat in fund, si Mang si Dracnea au basici.
Postat 17 Septembrie 2014, 15:45 de puup
demo
Oradenii si bihorenii nu au votat PSD si uite...e plin de PSD peste tot acum. Ce or inteles astia din democratie?
Postat 17 Septembrie 2014, 15:43 de ponta
B
Bolojan se ambitioneaza sa se pise contra vantului de dragul colegilor din opozitie...
Postat 17 Septembrie 2014, 15:38 de Simion
Ce mai urmeaza?
Amenda CET, ingalbenirea haotica a parcarilor, contractele paguboase si incompetenta celor din primarie omoara oradea.
Postat 17 Septembrie 2014, 15:29 de matei
....
Titlul corect cred ca ar fi Bolojan rade Oradea!
Postat 17 Septembrie 2014, 15:17 de ella
oradea
Mang are dreptate.
Postat 17 Septembrie 2014, 13:15 de Nelu R
AMENDĂ
Sunt extrem de curios ce se va întâmpla cu firma MARCONST și cu AMENDA pe care Primăria (Bolojan) trebuie să i-o aplice. Parcă văd că nu se plătește nimic și toți rămân prieteni. Mai puțin orădenii, care DIN NOU rămân cu paguba.
Postat 17 Septembrie 2014, 11:33 de Marconst
MONDIALI si GALACTICI
PSD musca din PNL iar PDL preia cu totul PSD.
Postat 17 Septembrie 2014, 09:36 de GAGA
NIMENI IN DRUM DIN PSD VINE SA SE IA DE PRIMARUL BOLOJAN! VAI DE VOI !!! :)))))
NIMENI IN DRUM DIN PSD VINE SA SE IA DE PRIMARUL BOLOJAN! VAI DE VOI !!! :)))))
Postat 17 Septembrie 2014, 08:37 de Anca
Mihaela Dragostea Mea!
Nu va e rusine??? Mang, vicepresedinte al Cons Judetean, de ciuda ca urmeaza sa fie schimbat cu Avrigeanu sau poate chiar cu Ghilea blocheaza intentionat finantarea pentru ca ERA RESPONSABILITATEA PERSOANALA A LUI MANG SA TRIMITA ADRESA LA BUCURESTI, DAR NU A TRIMIS-O INTENTIONAT ! Apoi vine nerusinatul ala de Dragnea si ne acuza pe noi Oradenii, la noi acasa ca suntem lenesi si nu facem o hartie. DRAGNEA, UITA-TE LA ASISTATII TAI SOCIALI DE LA TELEORMAN! NOI MUNCIM NU CA SUDISTII TAI !!
Postat 17 Septembrie 2014, 08:20 de Mihaela Dragostea Me
Baiatul cu lapte la gura
Milly Pavel - postaciul de servici al PSD.
Postat 17 Septembrie 2014, 08:13 de Laptele Milly
Ioi, am ajuns sa spunem aceleasi lucruri cu Mang !!!
Adica, Mang citeste postarile noastre de cand crede ca face politica, le ia pe acelea care i s-a potrivi cumva, apoi incepe sa le arunce pe piata daca tot vine campania cu obligatiile de rigoare !!! Copy-paste nu se dezminte, chiar daca vorbeste de primarul cel mai tembel al acestui oras, de cand s-a inventat meseria de primar pe lume !!!
Postat 17 Septembrie 2014, 07:48 de WinDos
VIOLENTA DREPTACILOR
Vreau sa reiterez faptul ca basistii (si aici intra toti gargaragii care discuta vorbe) in lipsa de contra-argumente la politica guvernului Ponta au devenit violenti...folosesc un limbaj suburban...nu raspund la intrebari...ameninta...injura...si in general se comporta ca niste cretino-piteci...Sigur ca este o tactica arhi-cunoscuta... experimentata in mai multe campanii dar eu tin sa-i avertizez ca nu ne impresioneaza si ca oamenii sau saturat de gargara lor pana peste cap...Asa au facut in ultimii zece ani...si dupa ce au pus mana pe putere au facut tara praf si pulbere...numai si numai in interesul lor de gasca...Sincer ne-am saturat de aceste creaturi si dorim sa traim din decembrie intr-o tara normala...cu oameni normali...fara ura...amenintari sau santaje publice...A pro pos...am fost de fata la intrebarile "reporterului bihoreanului" si la raspunsurile lui Dragnea...Articolul care a aparut la voi pe marginea subiectului este plin de denaturari grosolane...si asta ca sa ma exprim elegant...
Postat 17 Septembrie 2014, 07:46 de DOCTORUL
De acord cu tine, mang_litorule!
Sigur ca da, Oradea, de fapt corect este ORADENII, se ingroapa singuri atunci cand voteaza un hot si un escroc ca tine! Sau ca bolovan! Sau ca popa ciordel! Sau ca biro rozalia ori kiss! Si lista e luuungaaaa... Asa e, ne ingropam singuri!
Postat 17 Septembrie 2014, 05:47 de petru
33 milioane de euro amenda
Oradea chiar s-a executat singura in momentul in care bolohan cu ai lui au incasat 33 MILIOANE de euro amenda. Cine va plati aceasta amenda? BOLOJAN? Tot noi oradenii ovom plati. Bravos Bolojane
Postat 17 Septembrie 2014, 01:39 de milionar
cine conduce consiliul judetean?
Din cate stim noi presedintele Consiliului Judetean nu este din PSD. Care este motivul pentru care cei responsabili cu intocmirea documentatiei nu au facut ce trebuie in timp util? Ar cam trebui sa lasati deoparte mandria si orgoliul pentru ca in final cine va avea de suferit este simplul cetatean.
Postat 17 Septembrie 2014, 01:24 de Alina
bleah
au iesit postacii psd din barlog. mang esti mai mult decat penibil si tu si aia pe care ii pui sa te pupe in cur pe site-uri.
Postat 17 Septembrie 2014, 00:51 de fara numar
Nu e de vina Dragnea
Nu e de vina Dragnea ca Bolo nu stie face niste acte.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:50 de COCO
Parcarile galbene care au impanzit tot orasul
Ce are de corectat Bolojan: parcarile cu galben care au impanzit tot orasul. Nu se poate asa ceva.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:49 de Ioan
Doamna Adelina Coste
Doamna Adelina Coste a trecut la PSD pentru ca fie vorba intre noi PDL Oradea nu mai exista.Felicitari pentru decizia luata si mult succes pe mai departe.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:47 de Grigore
De ce au ramas in functie directorii de la CET?
Nimeni nu vorbeste de amenda record pe care a luat-o CET-ul din Oradea si pe care o vor suporta locuitorii orasului. Hai sa il intreb pe domnul Bolojan de ce au ramas in functie directorii acestuia?
Postat 16 Septembrie 2014, 23:44 de COSMIN
dr.
cine vorbeste, nenorocitu' de copy-paste Mang...vai si-amar cum am ajuns...rusineeeee Dragnea, rusinnneee copy-paste-ule.
Postat 16 Septembrie 2014, 21:33 de dumitru
jurnalism la subzistenta
adriana, iar ai dat cu mucii`n fasole prin articol. "racolarea fostei pdl-istei", "consilierii va trebui sa ia"... pai se poate?
Postat 16 Septembrie 2014, 20:41 de adriana
TRADUCERE
Adica da nu votam cu mincinosii, copystii, vanzatorii de tara, hotii, CRIMINALII, puscariabilii, santajisti, coruptii,..... atunci ne ducem pe copca !!!! Asa profesor (COPY-PASTE) asa invatamant , asa viitor !!! Tata greata !!!! Fara pic de rusine esti mai Mangeala -copy-paste !!!!!
Postat 16 Septembrie 2014, 19:35 de Tot eu
janos
I-auzi la Janoş, se va implica.....O să pierdeţi din nou alegerile măi mustaţă de plagiator ... Ai impresia că te mai suportă Erika mult timp, dacă nu aduci din faţă şi profil cu un huszar burtos ?!? PSD, maximul nesimţirii şi hoţiei din politica românească...... Du-te şi tu la Teleorman cu Adelina cu tot, de politruci nenorociţi ordinari......
Postat 16 Septembrie 2014, 19:30 de Jean Valjean
Toata greata hotule !
Un hot copy-paste in vorbe de claca !!!! Toata greata hotule !!!
Postat 16 Septembrie 2014, 19:29 de scarbit de hoti minc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON