URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iunie 2015, 18:10

Mang nu votează şi-i sfătuieşte pe "toţi cei care iubesc Oradea" să boicoteze referendumul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alături de UDMR şi de PPMT, PSD rămâne singurul partid "românesc" care se opune Oradiei Mari.

Întrebat, duminică, de BIHOREANUL dacă participă la referendumul pentru unificarea dintre Oradea şi Sînmartin, preşedintele organizaţiei judeţene Bihor, Ioan Mang, a declarat că boicotează scrutinul, considerând că o eventuală fuziune ar frâna dezvoltarea oraşului şi a comunelor învecinate ce alcătuiesc Zona Metropolitană Oradea.

"PSD nu a fost de acord cu organizarea încă unui referendum pentru că, din punctul nostru de vedere, orădenii şi-au spus cuvântul la referendumul din 10 mai. Ca urmare, noi trebuie să ne concentrăm pe altceva decât să dăm banii pe încă un referendum. Dezvoltarea nu constă în unificare. Sunt soluţii, sunt direcţii, sunt strategii care nu au legătură cu unificarea, care să dezvolte Oradea şi zona metropolitană, ori prin unificare dezvoltarea aceasta nu se poate face la fel de bine", a declarat Ioan Mang.

Mang le-a cerut PSD-iştilor, dar şi orădenilor în general, să boicoteze referendumul prin neparticiparea la vot, astfel încât scrutinul să nu fie validat nici pe 14 iunie, aşa cum s-a întâmplat şi pe 10 mai. "Îi sfătuiesc pe toţi cetăţenii, nu doar pe PSD-işti, pe toţi cei care iubesc Oradea, să nu participe la vot, să ne concentrăm pe strategia de dezvoltare a Orăzii şi a zonei metropolitane", a mai spus acesta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Daca Referendumul trece multumiti-i lui Mang!!!
La fel cum la referendumul din 10 mai fotografia lui Bolojan alaturi de Filip a radicalizat oradenii, suparati fiind deja de campania agresiva, la fel, acum, mesajul lui Mang a determinat cateva mii de oradeni sa iasa la vot dupa ora 19:00! Asadar daca referendumul trece, aceasta se va datora in mare masura celui care s-a impotrivit cel mai vehement. Oradea va multumeste Dle Mang!!!
Postat 14 Iunie 2015, 23:43 de Sabau
Oradea Mare
Din ciclul "mang profesor universitar la IETI Oradea", ne onora domnul profesor cu prezenta doar la examene, 15 minute, incerc sa citez din memorie poate nu sunt 100% exact: "ati inteles subiectele?" si ne parasea. 3 cursuri cu domnul profesor universitar mang, la toate acelasi procedeu desi daca nu ma insel la un curs nu a venit nici la examen dar nu sunt 100%.Un om cu 0% caracter si coloana, un paduche al societatii.
Postat 14 Iunie 2015, 23:34 de vlad_oradea
Marele limbric
Marele limbric şi securist şi-a dar cu părerea!
Postat 14 Iunie 2015, 23:28 de ughkas
@david
Ce face sa crezica aest pagiator merita 2 lei? Nu e cam mult?
Postat 14 Iunie 2015, 23:18 de scortosul
Schimbă ceva...orice
Nu trebuie să-l placi pe Bolojan, nici măcar orașul nu trebuie să-l iubești...trebuie doar să te iubești pe tine însuți și să faci ceva în privința asta; acum ai șansa la o viață mai bună, acum puterea de a schimba cu adevărat ceva se află în mâinile tale.....într-un vot. E atâta mizerie în politica românească, interese de grup și corupție, minciună și ipocrizie, manipulare și îndoctrinare..... dacă te deranjează aceste lucruri...VOTEAZA!!!
Postat 14 Iunie 2015, 22:30 de info41life
.
plagiator de 2 lei. Chiar exista cineva care da ceva pe cuvantul lui? Ca sa il asculti pe epocritul asta, inseamna sa iti bati joc de tine
Postat 14 Iunie 2015, 22:07 de David
@FunDos
Nu zici niciodata nimic. Ai un discurs gol, a la Vadim Tudor.Exprimare de retard impotriva a tot ce se face in accest oras. Nu ai gasit nici macar un proiect in tot orasul care sa merite apreciere? Mintea ta de frustrat social nu poate sa inteleaga altceva, in afara de a critica tot ce se petrece in jurul tau.
Postat 14 Iunie 2015, 21:27 de gigi1
Profesoru'
Macar acest specimen a inceput sa deschida gura. Si-a depasit conditia de molusca.Il intreb: ce proiect concret a propus pana acum din partea PSD? nu vrajeala :sala polivalenta, cartier ANL, drumul Oradea Beius. Ca si profesor IT ii multumim pentru multitudinea de clustere IT dezvolate de toata clica lui din Universitatea. Loturile olimpice de studenti sunt mandrii de profesorii din neamul Mang. El poate dezvolta in gand un Silicon Valley si nu are nevoie de balastul Sanmartin.
Postat 14 Iunie 2015, 21:22 de gigi1
Cata ipocrizie...
La dl MANG se citeste pe fata iubirea profunda fata de Oradea si fata de oradeni. Un om de o inalta tinuta morala capabil sa puna interesele oradenilor peste interesele personale, cu ”pretentii” de viitor primar. Doar postacii anti unificare ar putea sa creada ca pozitia d-lui MANG in legatura cu unificarea are legatura cu iubirea lui pentru Oradea. Cata ipocrizie!..... Acum nu vor PSD-ul si UDMR-ul, data viitoare probabil nu va fi de acord vreun destept de la PNL si tot asa vor trece probabil urmatorii 50-100 de ani pana la urmatoarea extindere a orasului. Dupa mintea lui MANG era mai bine sa divizam orasul si sa-l impartim dupa culori politice, ca sa aiba toata lumea ciolan.
Postat 14 Iunie 2015, 20:43 de Petcu
tds
CUM DE NU APARE TDS-UL AICI SA COMENTEZE?? CIUDAT, TARE CIUDAT, spune multe aceasta
Postat 14 Iunie 2015, 20:27 de HXH
Mai Mang
eu te sfatuiesc s-o lasi mai moale cu plagiatu'!
Postat 14 Iunie 2015, 19:54 de User anonimizat
DOS
Mang n-a inteles nimic pentru ca e de la PSD! Nu te doare cand aberezi?
Postat 14 Iunie 2015, 19:43 de User anonimizat
MANG este mereu împotrivă.
Mang nu ştie pe ce lume trăieşte... Chiar dacă pare un om cum se cade, aici nu nimerit-o. SPUNEM DA la referendum.
Postat 14 Iunie 2015, 19:29 de OvidiuD
Votul este o necesitate! Am spus DA.
Am spus DA la vot pentru că am încredere în Ilie Bolojan. A dezvoltat oraşul Oradae şi a fost mereu sincer în ceea ce priveşte proiectele lui. Trebuie să îl susţinem şi să facem un oraş MARE. Un oraş de CLASA întâi care să atragă investiţii.
Postat 14 Iunie 2015, 19:28 de OvidiuD
Trebuie să votăm DA.
Ce a făcut primarul Ilie Bolojan pentru Oradea, n-a făcut nici un primar din trecut... Trebuie să votam DA pentru viitorul nostru. Trebuie să protejăm oraşul şi natura lui frumoasă. Sunt de acord cu REFERENDUMUL. Am convins peste 2000 de Orădeni să voteze. Nu e vorba de interes politic, ci este vorba de oraşul Oradea.
Postat 14 Iunie 2015, 19:27 de OvidiuD
"... o eventuală fuziune ar frâna dezvoltarea oraşului şi a comunelor învecinate ce alcătuiesc Zona Metropolitană Oradea".
În sfârşit, cineva care a înţeles pericolul ... chiar dacă e de la PSD !!!
Postat 14 Iunie 2015, 19:07 de WinDos
de tembelism politic...
...da dovada dl. Mang, nu pentru ca ii indeamna pe oradeni sa nu mearga la vot, foarte bine, nici eu nu m-am dus si nici peste 200 de prieteni de-ai mei, cu care am discutat personal si au fost de acord ca e o tampenie sa ne unim cu soseaua E60, ci pentru ca n-are nici cea mai vaga strategie sa pregateasca un candidat BUN (cand spun bun, nu inseamna "lingau, tembel, hotz, copil de bani gata" etc.), mai ales CREDIBIL, pentru alegerile locale ! Credibil inseamna ca are mai mult de 1,70 m, nu sta cu caciula in mana pe la partid sa primeasca si el un os de ros, nu e copilul lu' tata care are hotel si plateste sa nu scrie la gazeta de fi'su ca trage pe nas, e destept (lucru rar pe la PDSR-eu), intr-un cuvant un LIDER care poate cataliza fortele oamenilor si sa faca ceva pentru orasul asta indiferent ca va colabora cu romanii, maghiarii, tatarii, martienii sau chinezii sau cu toti la un loc !
Postat 14 Iunie 2015, 18:24 de AgentulTermic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON