URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Septembrie 2014, 07:24

Ioan Mang le-a spus PSD-iştilor să-l aplaude pe Ponta la video-congres: "Nu suntem la cinema" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Aproape 800 de social-democraţi din Bihor, mai exact 764 delegaţi, s-au adunat, vineri după-amiază, la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a participa, în primul rând, la conferinţa judeţeană a partidului, iar apoi la congresul naţional, transmis în premieră, printr-un sistem de videoconferinţă în toate judeţele, şi în cadrul căruia Victor Ponta a fost validat drept candidatul PSD la alegerile prezidenţiale.

Prezidiul a fost format din Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, Ovidiu Mureşan, preşedintele executiv al PSD Bihor şi preşedintele organizaţiei municipale, Anamaria Tiron, secretar executiv al partidului, Lia Pop, preşedinta organizaţiei de femei, Aurel Tărău, preşedintele organizaţiei de pensionari, Emilian Pavel, preşedintele TSD Bihor şi viitor europarlamentar, senatorii Petru Filip (care s-a transferat în Bihor din Vrancea) şi Florian Bodog, precum şi deputaţii Sonia Drăghici, Ioan Sorin Roman şi Gheorghe Bogdan.

În sală s-au mai aflat şi şeful IŞJ Bihor, Nicolae Avram, şefa cancelariei Prefectului, Claudia Timofte, precum şi noul lor coleg de partid, consilierul judeţean Dorel Dume, care a "migrat" de la PDL.

Înainte de începerea conferinţei judeţene, Ioan Mang le-a explicat celor prezenţi cum să se comporte atunci când se va da legătura la Alba-Iulia. "Toţi din sală veţi fi delegaţi la congresul partidului, care va începe la ora 17.30, sub formă de videoconferinţă. Nu suntem la cinema, suntem la lucrările unui congres. Va trebui să ne comportăm ca şi când am fi cu toţii, peste 30.000 de participanţi, în aceeaşi sală. Atunci când ne bucură ceea ce spune Victor Ponta sau suntem de acord putem să aplaudăm fără nicio problemă. Dânşii ne văd de acolo tot timpul", şi-a rostit Mang instrucţiunile.

După intonarea imnului României, interpretat de o elevă de la Palatul Copiilor, delegaţii au ascultat mai multe discursuri ale PSD-iştilor din prezidiu. Liderul social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang, le-a subliniat faptul că trebuie să fie militanţi şi la următoarele alegeri, căci doar aşa vor obţine voturi. De asemenea, Mang i-a lăudat pe cei prezenţi pentru rezultatele bune de la europarlamentare, unde PSD Bihor a obţinut cel mai mare procent din judeţ, 26,48%.

Pe parcursul discursurilor, ţinute de Ovidiu Mureşan, Emilian Pavel, Petru Filip, Sonia Drăghici, Lia Pop, care l-a numit pe Victor Ponta "norocul României în acest moment", etc., delegaţii au stat destul de cuminţi în sală, aplaudând când şi când, şi ţinând în mâini steguleţe tricolore.

Cu aceleaşi reacţii, bihorenii au urmărit apoi şi Congresul Naţional de la Alba-Iulia, dar, din cauza unor probleme tehnice, au ratat exact momentul în care s-au transmis rezultatele scrutinelor interne din nord-vestul ţării.

Oricum, le ştiau deja. În Bihor, din cei 8.923 de membri participanţi la adunările din comunele şi oraşele bihorene, toţi l-au votat pe Ponta drept candidatul PSD pentru prezidenţialele din 2 şi 16 noiembrie...

Citeşte şi: Petru Filip s-a întors în Bihor: Vasile Petruţ a dezertat din PPDD şi l-a urmat în PSD, împreună cu iubita lui Lascău!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
REPLICA
`Nu suntem la cinema ` suntem la teatru burlesc de comendie congresul al 16 -le al PCRde PSD!:))=))RUSINE PSD Bihor ca simpli membrii fanatici PSd NU O mare demagogie populista a fost toata adunarea PSD Bihor aceeasi oameni corupti oportunisti demagopgi de 20 de ani, care se vad si in fotografii,figuri vechi la timpuri noi !:))=)) Se lauda presedintele filialei PSD Bihor ex (crocul )senator PSD ioan Mang PLAGIATORUL PSD din Bihor ca sunt 10 000 de membri PSD Bihor dar a mentionat ca au votat 8 923 membri , diferenta pana la 10 000 unde este ?Au fost exclusi din PSD pentru ca au comentat si au zis ADEVAR si DREPTATE si au suparat conducerea corupta politruca a PSD Bihor. Aveti conducerea pe care o meritati! Citat Ion Iliescu ..Puterea unui partid social democrat este increderea pe care o are in acel partid PSD si ultimul membru sau simpatizant...puterea acelui partid sa pierdut pentru ca liderii lui au uitat de ultimul si cel mai sarac membru s-au simpatizant!:))=)) Pariu ca Ioan Mang PLAGIATORUL o sa fie schimbat cu Petru Filip ul a barba carunta la conducerea PSD Bihor!Cine tine pariul cu mine @Romanul Simplu?:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Septembrie 2014, 15:31 de Romanul Simplu
rusine si celor care vad si tac
NENOROCITILOR , mergeti in politica sa va IMBUIBATI si sa priviti copii altora cu DISPRET si ura RASIALA . DOAR NU CREDETI ca inghitim JEGUL VOSTRU POLITIC, chiar asa de FRAIERI ne vedeti ! Merg in POLITICA sa se sparga in FIGURi si altii nu au ce da copiilor la MASA, JEGURI POLITICE ! MANANCA PRECUM SPARTII, nu au MINTE, dezechilibrati , VOTATI OMUL FARA MINTE care mananca cat ZECE, VOTATI PARAZITUL POLITIC :))) HAITA ! AU astia BURTA ?
Postat 13 Septembrie 2014, 12:45 de rusine
bravo TDS
Sunt exact de aceiasi parere,si eu am patit la fel cu USL-ul dar PNL-ul m-a dezamagit total,si pe plan local si Crin Antonescu, si mai ales faptul ca s-au aliat cu PDL-ul. Nici mie nu imi place ce face Petru Filip dar foarte bine spui de PDL ca e o dantura stricata in totalitate.
Postat 13 Septembrie 2014, 11:53 de anonim
da da...
sa ai tu parte in viata de norocul pe care il are romania prin existenta lui ponta. dar doar pentru o saptamana ca suntem oamenii si nu putem dori atata rau cuiva.
Postat 13 Septembrie 2014, 11:28 de @lia pop
Comedie
Tampiti
Postat 13 Septembrie 2014, 11:16 de Cam asa
Colegiile nu se transfera intre ele !!!
Filip e senator la Vrancea si acolo ramane, doar adeziunea vine la Bihor, asadar e in continuare senator din alta parte, fara legatura cu colegiile din Bihor !!! Si acolo sa ramana, ca politica in Bihor o sa poata face cand o sa-i dea voie electoratul care nu-l mai are !!!
Postat 13 Septembrie 2014, 10:42 de WinDos
F.O.S.T.
Si ce daca le-a explicat cum sa se comporte? Decat schizofrenia lui Ludoci Orban la prezentarea lui Klaus Werner, mai bine asa! Asta o spune: un fost sustinator USl, un fost sustinator PNL, un fost sustinator Crin Antonescu! A nu se intelege ca il accept pe Filip, aceasta masea stricata din orice partid ar face parte(ma rog, la PDL e stricata TOATA DANTURA)
Postat 13 Septembrie 2014, 10:26 de TDS
procent
sper sa nu ia ponta mai mult de 5% in toate judetele si sper ca nimeni sa nu voteze o asemenea de nulitate...
Postat 13 Septembrie 2014, 09:43 de someone
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON